Maken de steeksporen je bewust van je uiterlijk in het openbaar? Wij begrijpen dat hechtingen soms uiterst noodzakelijk kunnen zijn om uw wonden te behandelen. Maar vaak laat het lelijke littekens achter.

Als deze littekens op uw gezicht zitten, kunnen ze uw gezichtsesthetiek verstoren. Maar gelukkig zijn er manieren om steekvlekken op je gezicht te verwijderen.

Lees dus verder en noteer hoe u van de steeksporen af kunt komen door middel van enkele medische behandelingen en huismiddeltjes.

Hoogtepunten:

  • Wat is een steekteken?
  • Wat zijn de verschillende soorten steeksporen?
  • Hoe steeksporen op het gezicht te verwijderen?
  • Home Remedies voor steekvlekken
  • Tips om steekvlekken te verwijderen
  • Hoe lang duurt het voordat steeksporen vervagen?
  • Wat gebeurt er als je hechtingen laat zitten?

Wat is een steekteken?

Hechtingen zijn meestal vereist wanneer u een ernstig letsel of een diepe snee heeft. Wanneer je huid gewond raakt, raakt de natuurlijke structuur van je huid verstoord. Hechtingen worden gedaan om de gescheiden delen bij elkaar te houden en dit geeft een kans om de wond goed te genezen.

Maar zelfs na het naaien gaat de huid soms niet terug naar de oorspronkelijke staat en laat een litteken achter. Ook reageert niet ieders huid op dezelfde manier op hechtingen. Sommige mensen krijgen littekens als gevolg van het genezingsproces. Dit worden steeksporen genoemd.

Wat zijn de verschillende soorten steeksporen?

Er is geen specifiek verschil tussen steeksporen. Ze zijn uitsluitend afhankelijk van de intensiteit van uw wond en het aangetaste lichaamsdeel. Je gezichtshuid is bijvoorbeeld dunner dan de rest van je lichaam, dus hechtingen op je gezicht zouden een dieper litteken achterlaten in vergelijking met andere gebieden.

Ook, afhankelijk van of de arts traditionele hechtingen of de modernere methode van nietjes gebruikt, kunnen steeksporen eruit zien als eenvoudige bruine stippen of lange kriskras gekruiste lijnen op uw huid.

Hoe steeksporen op het gezicht te verwijderen?

Zoals eerder vermeld, zijn er manieren om uw steekvlekken te behandelen door zowel klinische behandeling als huismiddeltjes. Hier zijn details over deze behandelingen.

Klinische behandelingen voor steekvlekken

1. Chemische peeling

Chemoexfoliatie is lokaal bekend als chemische peeling en wordt vaak gebruikt om hardnekkige vlekken en littekens van uw huid te verwijderen. Stitching littekens behoren tot de meest voorkomende markeringen waar chemische peelings voor worden gebruikt. Chemische peelings zijn gemaakt van bijtende stoffen die een blaar op je huid veroorzaken. Uiteindelijk bladdert de blaarvormige huid af en krijg je een frisse, verjongde, littekenloze huid.[1]

2. Dermabrasie

Dermabrasie is technisch gezien een exfoliërend proces met behulp van een roterend gereedschap dat een dermabrader wordt genoemd. Het is een klein gemotoriseerd hulpmiddel dat de bovenste laag van je huid verwijdert. Om littekens over een breder gebied van uw gezicht, zoals wangen, te verwijderen, zou de dermatoloog een cirkelvormig hulpmiddel gebruiken. Voor gevoelige gebieden zoals lippen en rond de ogen heeft de dermabrader een kleinere punt. Zodra de bovenste laag van het beoogde gebied is verwijderd, verschijnt er een frisse huid, waardoor het litteken wordt verminderd.[2]

3. Laserbehandeling

Laserbehandeling is een zeer professionele manier om littekens van uw huid te verwijderen. Het kan zeker de steeksporen op je gezicht verminderen. De methode wordt uitgevoerd onder toezicht van deskundige professionals die controlelaserglint gebruiken op het beoogde stikmerk. Langzaam werken de laserstralen aan het regenereren van de huid door de celgroei te stimuleren.[3]

4. Microneedling

Microneedling wordt gedaan met behulp van een hulpmiddel genaamd derma roller dat verschillende kleine naalden heeft om de bovenste laag van je huid te prikken. Dit proces genereert nieuwe huidcellen en stimuleert de collageenproductie. Zodra de nieuwe cellen zijn gegenereerd, zouden de steeksporen verdwijnen.[4]

5. Plastische chirurgie

U kunt een littekenverwijderingsoperatie ondergaan om van uw litteken af te komen. De plastisch chirurg zou een operatie uitvoeren op het beoogde gebied en de steeksporen zoveel mogelijk verminderen. Dit proces is enigszins duur en pijnlijk in vergelijking met andere opties. De kosten zouden afhangen van de grootte van de steeksporen.[5]

6. Injecties

In veel gevallen, als u hobbelige steeksporen op uw gezicht heeft, zal uw arts u injecties geven om de toestand van het litteken te verbeteren. De opgezwollen hechtingen zouden plat worden, na de injecties.

7. Littekenverwijderingscrèmes

Na het krijgen van hechtingen, kan uw arts u een littekenverwijdering actuele crème geven. Arbutine glycoside en kojic zuur, hyaluronaat zijn de ingrediënten die u moet zoeken in uw littekenverwijderingscrème. Langdurig gebruik van de crèmes zal de steekma verminderenrks.

Home Remedies voor steekvlekken

1. Citroensap

Het is bekend dat citroensap vitamine C en citroenzuur bevat die geweldig werken bij het verwijderen van littekens. In feite staat citroensap bekend als de beste natuurlijke remedie voor littekens. Het aanbrengen van citroensap over een lange periode, zal uiteindelijk de littekens verminderen. Maar houd er rekening mee dat uw hechtingen volledig droog moeten zijn voordat u er natuurlijke remedies op aanbrengt.

2. Aardappelsap

Aardappelsap is een ander wonderbaarlijk natuurlijk ingrediënt dat de oplossing biedt voor littekens. Het bleekt op natuurlijke wijze het uiterlijk van het litteken weg. Langzaam maar uiteindelijk zullen de vlekken vervagen. Het beste deel van dit soort bleken is dat het helemaal niet schadelijk is. Het is een volledig natuurlijke manier om littekens van je gezicht te verwijderen.

3. Aloë Vera

Bekend om zijn verzachtende en huidverlichtende effecten, is aloë vera geliefd bij iedereen. Je kunt aloë vera-gel van de markt krijgen of het extract van het blad van een aloë vera-plant gebruiken. Breng het regelmatig aan op het litteken voor het beste resultaat.

Tips om steekvlekken te verwijderen

1.Do het getroffen gebied niet tegen elke prijs krassen. Het kan jeuken, maar vermijd het aan te raken met je nagels.

2. Laat de steken volledig drogen voordat je een huidverzorgings- of schoonheidsproduct aanbrengt.

3. Terwijl de hechtingen nog nat zijn, gebruikt u alleen het geneesmiddel en de crèmes die door de arts zijn voorgesteld.

4. Laat je hechtingen op tijd verwijderen.

5. Breng actuele crèmes aan of gebruik de genoemde huismiddeltjes op je vlekken zodra je huid genezen is.

Hoe lang duurt het voordat steeksporen vervagen?

Daar is geen exact antwoord op. Iedereen heeft zijn eigen unieke huidtype en elk heeft een andere huidroutine. Het hangt er helemaal vanaf hoeveel je om je steekvlekken geeft en natuurlijk is de grootte van de littekens ook van belang. Als u na de operatie een enorm litteken heeft, kan het langer duren om te genezen in vergelijking met kleinere littekens die eerder kunnen genezen.

Wat gebeurt er als je hechtingen laat zitten?

Wanneer u een operatie laat uitvoeren, stellen artsen meestal een bepaalde periode voor om de hechtingen te behouden. Daarna, zodra je huid genezen is, verwijderen ze de hechtingen. Hechtingen die te lang blijven zitten, veroorzaken diepe littekens. Het kan ernstige steeksporen op uw huid achterlaten. Ook als de huid rond uw hechtingen begint te groeien, kan uw arts moeite hebben om ze te verwijderen. Het kan ook leiden tot een ernstige huidinfectie.

Inpakken

Stich marks kunnen je bewust maken van je uiterlijk. Maar je kunt er vanaf komen door middel van enkele klinische behandelingen en huismiddeltjes. Het is echter raadzaam om een dermatoloog te raadplegen, zodat u de juiste optie kunt kiezen voor de behandeling van steekvlekken. Vergeet ondertussen niet om voor je huid te zorgen en goede huidverzorgingspraktijken te volgen.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen