Weet je niet zeker hoe je de haargroei op je neusoppervlak kunt verwijderen? Nou, er is niets om je zorgen over te maken. Net als andere delen van je lichaam, groeit je neus ook haar op het oppervlak. Maar omdat het een delicaat gebied is, is het mogelijk niet bestand tegen de gebruikelijke ontharingsprocedures die u voor andere lichaamsdelen gebruikt.

In dit artikel kunt u lezen over de verschillende methoden die u moet volgen om haar van het neusoppervlak te verwijderen. We hebben ook de methoden opgesomd die u volledig moet vermijden. Scroll naar beneden om erachter te komen!

Hoogtepunten:

  • Waarom heb je haar op je neus?
  • Hoe verwijder je het haar van je neusoppervlak?
  • Welke ontharingsmethoden moet u volledig vermijden?
  • Is het plukken van neushaar slecht? Wat zijn de bijwerkingen van het plukken van haar?

Waarom heb je haar op je neus?

Het is gebruikelijk om haar op het oppervlak van je neus te laten groeien. Voor sommigen kan de haargroei op het neusoppervlak echter meer zijn dan voor anderen. Het ontwikkelt zich vaak als gevolg van hormonale onevenwichtigheden of als gevolg van genetica.

Hoewel het er misschien vervelend uitziet, heeft neushaar een doel om te dienen. Het buitenhaar absorbeert het zweet en helpt je lichaamstemperatuur te reguleren.

Het is belangrijk op te merken dat er twee soorten haar op je neus groeien. Dit zijn,

A. Terminaal haar:

Dit is donker en dik van aard. Het groeit op het puntje van je neus en onder het midden van je wenkbrauwen.

B. Vellus Haar:

Dit is niet zo donker als terminaal haar. Daarom blijven ze vaak onopgemerkt. Ook is het grootste deel van je lichaam bedekt met vellushaar. Ze werken als een thermische isolatie die zweet absorbeert en je lichaamstemperatuur reguleert.

Hoe verwijder je het haar van je neusoppervlak?

1. Scheren

Scheren is de meest voorkomende en gemakkelijke manier om haar uit je lichaam te verwijderen. Het is ook veilig te gebruiken op het neusoppervlak. Scheren zal je helpen om zowel vellus als terminaal haar kwijt te raken. Het resultaat heeft echter een korte levensduur. Na het scheren duurt het slechts twee tot drie dagen voordat het haar teruggroeit. Daarom moet je misschien regelmatig scheren voor het haar op je neusoppervlak.

Ook komt scheren met weinig kleine bijwerkingen zoals kleine sneetjes, ingegroeid haar, ruwe huid etc. Dus het volgen van een paar eenvoudige regels tijdens het scheren kan helpen.

1. Gebruik voor neusontharing een scheermes dat speciaal is ontworpen voor gezichtsontharing.

2. Gebruik een vers scheermes en was het voor en na elke scheerbeurt.

3. Maak de huid nat voor het scheren, vermijd droog scheren.

4. Ga voorzichtig met de slagen en wees uiterst voorzichtig.

5. Breng moisturizer aan zodra je klaar bent met scheren.

2. Trimmen

Trimmers worden beschouwd als de veiligste optie voor het verwijderen van haar van uw neusoppervlak. Ze zijn gemaakt met kleine roestvrijstalen mesjes om het haar te verwijderen. Trimmen veroorzaakt geen pijn en verwijdert perfect het haar buiten je neus. U kunt de trimmer eenvoudig gebruiken volgens de instructies op de verpakking. Neustrimmers worden gebruikt voor het verwijderen van zowel het buitenhaar als het binnenhaar van je neus.

Er zijn weinig dingen die u moet volgen tijdens het gebruik van een trimmer. Dit zijn,

1. Zorg ervoor dat de neustrimmer is schoongemaakt.

2. Ga voor het licht staan om snijwonden te voorkomen.

3. Knip je haar zorgvuldig bij.

4. Als u klaar bent, borstelt u voorzichtig het verwijderde haar af en wast u het neusoppervlak.

5. Breng een kalmerende moisturizer aan als je huid droog is.

3. Elektrolyse

Elektrolyse is een permanente manier om de haargroei op je neusoppervlak te stoppen. Elektrolyse wordt gedaan door een medische professional in een kliniek. Het richt zich op de haarzakjes op je neus en vernietigt de groei permanent door chemische en warmte-energie te gebruiken. Het kan een beetje pijnlijk zijn omdat het oppervlak van je neus delicaat is.

4. Laser ontharing

Als u op zoek bent naar een langetermijnoplossing voor het haar op uw neus, dan kan een laserontharingsprocedure het antwoord zijn. Het wordt gedaan door een medische professional in een kliniek met behulp van geconcentreerde laserstralen om het ongewenste haar te verwijderen. Maar laserontharing werkt het beste voor terminaal haar en alleen voor bepaalde huidtypen. Om vellushaar kwijt te raken, wilt u misschien de laserontharingsprocedure vermijden.

Hoewel dit een dure en tijdrovende ontharingsmethode is, zijn de resultaten efficiënt en langdurig. Haar zal bijna 10 jaar niet teruggroeien. Neem echter wel het advies van een professional om te weten hoe geschikt het voor u is. [1]

Welke ontharingsmethoden moet u volledig vermijden?

1. Depilatoria

Ontharingsmiddelen zijn op grote schaal beschikbaar in de markt als ontharingscrèmes. Deze ontharingscrèmes bevatten chemicaliën die het haar binnen enkele minuten onder de huid oplossen. Dan kun je het gemakkelijk afvegen. Dit soort producten zijn gemaakt met agressieve ingrediënten zoals kaliumthioglycolaat, calciumthioglycolaat en kaliumhydroxide. De chemicaliën kunnen schadelijk zijn voor de zachte huid en de geur kan voor velen ongemakkelijk zijn.

2. Harsen

Het haar op je neus is zacht en de huid is ook gevoelig, vooral omdat het dicht bij je ogen ligt. Harsen zou veel haar in één keer moeten uittrekken, maar het zachte haar op je neus voldoet niet aan dat criterium. Het gebruik van harsen kan de huid beschadigen en irritatie veroorzaken.

3. Neusstrips

Neusstrips zijn technisch geweven stoffen die dode huidcellen, mee-eters en whiteheads van je huid verwijdert. Onlangs zijn neusstrips behoorlijk populair geworden onder beautybloggers. Maar deze zijn niet effectief voor het verwijderen van haar uit je neus.

Is het plukken van neushaar slecht? Wat zijn de bijwerkingen van het plukken van haar?

Het plukken van je neushaar heeft helemaal geen gezondheidsvoordeel. Mensen doen het volledig uit persoonlijke redenen en keuzes. Het plukken van het haar buiten je neus kan worden gedaan, maar je moet extra voorzichtig zijn terwijl je dit doet. Zorg ervoor dat je geen pijn doet aan je ogen of neusgaten terwijl je haren uit de uiterste hoeken van je neus plukt.

Inpakken

Haar buiten je neus heeft een doel om te dienen, maar het verwijderen ervan is volledig een persoonlijke keuze. Alle ontharingsmethoden die u voor uw lichaam gebruikt, zijn niet geschikt voor uw neus. Hoewel scheren en laserontharing de beste opties zijn om ongewenst haar op je neus kwijt te raken, vermijd je methoden zoals harsen en neusstrips.

De huid op je neus is zacht en bevat fijn haar. Harde ontharingsmethoden kunnen irritatie, ontstekingen en in ernstige gevallen leiden tot infectie.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen