Je weet al hoe belangrijk zonnebrandcrème is voor je huid. Maar weet je dat het meerdere huidproblemen kan veroorzaken als het niet grondig wordt afgespoeld voor het slapengaan?

Ja, zonnebrandcrème kan ervoor zorgen dat je huid er vettig uitziet en poriën blokkeren, wat resulteert in acne, mee-eters, whiteheads, enz. Daarom is het van vitaal belang om zonnebrandcrème van je huid te verwijderen voordat je gaat slapen.

Laten we erin duiken om te weten hoe je zonnebrandcrème op de juiste manier van je huid kunt verwijderen en manieren om de vlekken van je kleding of meubels te verwijderen.

Wat experts zeggen

“Als je het afspoelen van zonnebrandcrème van je huid overslaat, kan dit leiden tot verstopte poriën en een toename van de talgproductie veroorzaken, wat kan leiden tot acne, mee-eters en whiteheads.”

— Sonal Singh (PG, Cosmetic &Perfumery Technology), Product Development Executive bij Esse Organic Skincare

Hoogtepunten:

 • Hoe zonnebrandcrème van de huid te verwijderen?
 • Andere manieren om zonnebrandcrème van uw huid te verwijderen
 • Wat gebeurt er als u zonnebrandcrème niet verwijdert?
 • Veroorzaakt zonnebrandcrème vlekken?
 • Hoe zonnebrandvlekken van kleding, meubels te verwijderen?

Hoe zonnebrandcrème van de huid te verwijderen?

Het bedekken van je huid met zonnebrandcrème voordat je de zon in gaat, is een essentiële stap in je normale huidverzorgingsroutine. Regen of zonneschijn, zonnebrandcrème is bedoeld om je huid te beschermen tegen intense ultraviolette (UV) stralen. Zonder dit kan uw huid een groot aantal zorgen ervaren, waarvan sommige hyperpigmentatie, huidverkleuring, droge huid, huiduitslag en donkere vlekken omvatten.

Ultraviolet A (UVA) stralen kunnen het collageen en bindweefsel van uw huid beschadigen [1], die het verouderingsproces van uw huid versnelt. Terwijl ultraviolette B (UVB) stralen uw huidcellen kunnen verbranden, wat leidt tot hyperpigmentatie of verkleuring.

“Als je het afspoelen van zonnebrandcrème van je huid overslaat, kan dit leiden tot verstopte poriën en een toename van de talgproductie veroorzaken, wat kan leiden tot acne, mee-eters en whiteheads”, zegt Sonal Singh, Product Development Executive bij Esse Organic Skincare.

Alle zonnebrandcrèmes zijn niet hetzelfde. Elk type bevat verschillende ingrediënten en formuleringen en is geschikt voor specifieke huidtypen. Hoewel sommige op gelbasis of crème zijn gebaseerd, zijn andere waterbestendig. Weinig van de waterbestendige variaties zijn vrij koppig, zoals fysieke zonnebrandmiddelen of minerale zonnebrandmiddelen die erg moeilijk te verwijderen zijn. Chemische zonnebrandmiddelen zijn meestal gemakkelijk af te wassen van je huid, waterdicht maar niet waterbestendig.

Om zonnebrandcrème effectief van uw huid te verwijderen, kunt u de onderstaande manieren proberen:

 • Was je gezicht met een face wash.
 • Gebruik een reinigingsolie om de zonnebrandcrème te verwijderen, als deze op oliebasis is. Een reiniger op oliebasis helpt je om je poriën diep te reinigen.
 • Als u een zonnebrandcrème op waterbasis gebruikt, kunt u micellair water of uw gewone make-upreiniger gebruiken om uw zonnebrandcrème te verwijderen.

Andere manieren om zonnebrandcrème van uw huid te verwijderen

Voor degenen die het moeilijk vinden om zonnebrandcrème van de huid af te spoelen, kunt u de onderstaande manieren proberen.

1. Verwijder zonnebrandcrème met micellair water

Micellair water[2] is een van de meest efficiënte reinigingsmiddelen die zacht, snel en effectief is in het reinigen van uw huid. Het bevat voornamelijk twee ingrediënten: water en oppervlakteactieve stoffen of emulgatoren. Deze formulering werkt als een lichte reiniger en helpt zonnebrandcrème, verontreinigende stoffen, overtollige olie en vuil van uw huid te verwijderen. Naast reiniging helpt micellair water ook om overtollig talg te beheersen, opent het je huidporiën en werkt het als een toner en vochtinbrengende crème.

Hoe te gebruiken:

Neem een paar druppels micellair water op een wattenschijfje en veeg je gezicht ermee af. Het verwijdert ook al je zonnebrandcrème en vuil.

2. Verwijder zonnebrandcrème met water

In de meeste gevallen is je zonnebrandcrème waterdicht of waterbestendig. Het is dus niet genoeg om je gezicht met water te wassen om de zonnebrandcrème te verwijderen. Het kan slechts gedeeltelijk worden schoongemaakt. In feite is het wassen van je huid alleen met water of zelfs heet water onvoldoende om je huid volledig schoon te maken.

3. Verwijder zonnebrandcrème met olijfolie of kokosolie

De meeste waterbestendige zonnebrandmiddelen, vooral de chemische, zijn olieoplosbaar. Daarom kun je ze niet afwassen met alleen water. Zelfs de fysieke zonnebrandmiddelen zijn ook op oliebasis en daarom kun je ze niet zomaar afwassen. Je kunt echter zeker elke olie kiezen zoals gewone kokosolie, zoete amandelolie, jojoba-olie of olijfolie die bij je huid past en ga voor een oliereinigingsmethode om zonnebrandcrème te verwijderen.

Hoe te gebruiken:

Neem een kleine hoeveelheid olie naar keuze op uw handpalm en massaverouder het over je hele gezicht. Laat het 1 tot 2 minuten intrekken. Neem een schone handdoek, week deze in warm water en wring hem uit. Houd nu de vochtige handdoek slechts 10 – 15 seconden over je gezicht en veeg dan voorzichtig de olie weg samen met de zonnebrandcrème.

Notitie:

Als u overtollige olie op uw huid voelt, kunt u een gewone gezichtsreiniger gebruiken om de extra olie daarna te verwijderen.

4. Verwijder zonnebrandcrème met zink

Volgens een onderzoek gepubliceerd in het Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology (JCAD), is zonnebescherming met minerale filters zoals zinkoxide veel nuttig bij het verminderen van het risico op vroegtijdige veroudering van de huid. Voor regelmatige toepassing, zonnebrandcrème met zinkoxide (ZnO) [3] is een uitstekende keuze voor alle huidtypes, zelfs voor gevoelige en acne-gevoelige huidtypes.

Minerale zonnebrandmiddelen [4] zoals zinkoxide relatief moeilijk te verwijderen zijn. Hoewel zinkoxide een uitstekende beschermende laag op je huid vormt, is het niet zo eenvoudig om ze af te spoelen met eenvoudig water of gezichtsreiniger.

Hoe te gebruiken:

Om zonnebrandcrème met zink te verwijderen, kunt u een dubbele reinigingsmethode gebruiken. Breng een olie- of balsemreiniger aan om de zonnebrandcrème of ander vuil op je gezicht op te lossen. Bevochtig je gezicht en breng de reiniger op oliebasis aan, masseer het minstens 1 tot 2 minuten in cirkelvormige bewegingen en veeg het af met nat katoen. Gebruik vervolgens een traditionele schuimende, op water gebaseerde reiniger of melkreiniger om je huid een diepe en grondige reiniging te geven.

Zonnebrandcrème verwijderen met zink

Wat gebeurt er als u zonnebrandcrème niet verwijdert?

Er zijn verschillende voordelen van zonnebrandcrème. Maar het is ook cruciaal om een goede reinigingsroutine te volgen om de zonnebrandcrème voor het slapengaan te verwijderen. Zonnebrandproducten zijn over het algemeen iets dikker om een beschermende coating op je huid te vormen. Zelfs sommige formules zijn plakkerig, waardoor je huid een beetje vettig wordt en verschillende verontreinigende stoffen, vuil, enz. Aantrekt.

Veroorzaakt zonnebrandcrème vlekken?

Zonnebrandcrème kan vlekken achterlaten op uw huid, doek en zelfs op andere oppervlakken als gevolg van de olieachtige stoffen die erin zitten. Sommige van de zonnebrandcrèmes op crèmebasis laten ook gele of oranje vlekken achter op je doek. Dit komt door avobenzone. Veel zonnebrandproducten bevatten avobenzone; als het combineert met je zweet of water, vormt het roestige bruine vlekken. Deze vlekken kunnen hardnekkig zijn.

Hoe zonnebrandvlekken van kleding, meubels te verwijderen?

Huid:

Om zonnebrandplekken op uw huid te voorkomen, moet u een regelmatige huidreinigingsroutine volgen. Bij het aanbrengen en opnieuw aanbrengen van zonnebrandcrème, vang je in feite vuil, microben en verschillende verontreinigende stoffen op je huid op. Dit kan vlekken en andere huidproblemen veroorzaken. Je moet je huid dus elke nacht goed reinigen met een effectief reinigingsproduct en dubbele reiniging gebruiken wanneer dat nodig is om je huid schoon en fris te houden.

Kleren:

Het is vrij gebruikelijk om vlekken op kleding te hebben voor gebruikers van zonnebrandcrème. Er zijn enkele eenvoudige stappen om zonnebrandplekken van doek te verwijderen. Die vlekken zijn meestal vettig en vettig. Daarom moet u eerst de vlekken op uw doek identificeren en de volgende behandeling gebruiken voordat u uw kleding goed wast.

Kleren

 • Breng zuiveringszout of maïzena aan op de vlek om overtollige olie te absorberen.
 • Laat het 15 tot 30 minuten zitten voordat je het stof wegpoetst.
 • Behandel de vlek voor met een vlekkenverwijderaar en schrob de vlek voorzichtig met een zachte borstel.
 • Was de doek met je gewone wasmiddel.

Esse Organic Skincare Tip:

Om zonnebrandplekken van je badpakken te verwijderen, week je het in koud water met een kwart kopje witte azijn erin gedurende ongeveer 30 minuten. Was het dan met je gewone wasmiddel.

Ook om zonnebrandvlekken van witte kleding te verwijderen, kunt u citroensap gebruiken. Spuit rauw citroensap op het bevlekte gebied en hang je kleding vervolgens in direct zonlicht. Deze formule zal fungeren als een natuurlijk bleekmiddel en de vlek verwijderen.

Meubilair:

Afhankelijk van de buitenste laag van uw meubels, moet u verschillende reinigingsformules aanbrengen om de vlek erop te verwijderen.

 • Voor meubels bedekt met stof, kunt u een oplossing maken van afwasmiddel (1 theelepel), witte azijn (1 eetlepel) en warm water (1 kopje). Voeg een theelepel zuiveringszout toe aan de oplossing. Spuit de oplossing nu op een schoon stuk doek en dep en veeg voorzichtig op vlekken op de stof. Laat het materiaal drogen en zorg voor schone meubels.
 • Als je met leer beklede meubels hebt, maak dan een reinigingsoplossing met gelijke delen water en witte azijn. Dompel nu een schone doek in de oplossing en veeg het leer ermee af. Reinig de leren meubels met een schone, droge microvezeldoek.

Inpakken

Zonnebrandcrème is een must-have huidverzorgingsproduct in uw dagelijkse huidverzorgingsregime. U moet echter weten dat het van uw huid moet worden afgespoeld voordat u gaat slapen, wat anders aanleiding zou kunnen geven tot meerdere huidproblemen. In dit artikel hebben we geprobeerd u enkele van de beste maar eenvoudige manieren te bieden om het van uw huid af te spoelen en uw huid tegelijkertijd gezond, schoon en gevoed te houden. Zorg ervoor dat u de juiste kiest, afhankelijk van uw huidtype.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen