Heb jij ook het gevoel dat natuurlijke ingrediënten huidvriendelijker zijn dan kunstmatige ingrediënten? De meesten van ons hebben een sterk vertrouwen in natuurlijke ingrediënten in plaats van chemische producten als het gaat om huidverzorging. En het is ook terecht.

Consumenten zijn zich goed bewust van de schadelijke effecten van chemicaliën en velen kiezen voor producten die beloven volledig natuurlijk te zijn. In dit artikel brengen we u alle knowhow over natuurlijke ingrediënten waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze voordelen bieden voor uw huid. Lees alles over de top 10 natuurlijke ingrediënten die worden gebruikt in huidverzorgingsproducten.

Hoe vind je echte natuurlijke ingrediënten?

Wanneer je kiest voor een huidverzorgingsproduct, ga je op zoek naar ingrediënten die geen bijwerkingen hebben op je huid. Je zoekt naar een product dat helemaal natuurlijk is en perfect past bij jouw huidtype. Deze zoektocht naar een natuurlijk product zou leiden tot het controleren van de lijst van de natuurlijke ingrediënten erin.

De natuurlijke verbinding kan topisch worden aangebracht of oraal worden geconsumeerd via uw maaltijden. Hoewel dit kan worden gedaan door middel van vrij verkrijgbare producten, zijn er ook zelfgemaakte oplossingen beschikbaar. Deze zelfgemaakte methoden kunnen u helpenalle voordelen van de natuurlijke elementen te benutten. De meest voorkomende natuurlijke items die mensen gebruiken voor huidverzorging zijn aloë vera, tea tree olie, bentoniet klei, arganolie etc.

Of het nu oraal wordt geconsumeerd of topisch wordt aangebracht, het is echter belangrijk om te overwegen dat het echte natuurlijke ingrediënt bij uw huidtype past en uw huidproblemen aanpakt.

Wat zijn de veilige natuurlijke ingrediënten voor de huid?

1. Aloë Vera

Aloë vera plant heeft veel helende eigenschappen en is bewezen effectief te zijn bij de behandeling van verschillende huidaandoeningen.[1] Natuurlijk maken de voordelen het de meest populaire actuele gel onder mensen.

Hoe helpt het?

 • Aloë vera is uiterst nuttig bij de behandeling van snijwonden, wonden en brandwonden. De gel geeft een rustgevende verlichting van het stekende gevoel veroorzaakt door wonden of brandwonden.
 • Het werkt als een natuurlijke genezer voor je huid.
 • Het aanbrengen van aloë vera gel voorkomt littekenvorming en bestrijdt bacteriële infecties. [2]
 • Het heeft het potentieel om te gaan met ernstige huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis en koortsblaasjes.
 • Het verminderen van donkere kringen, beschermen tegen zonnebrand, het werken als een anti-aging middel zijn verschillende andere rollen van aloë-vera.

2. Bentoniet klei

Bentonietklei is een natuurlijke klei die bekend staat om zijn absorptiekwaliteit. Het wordt al sinds mensenheugenis gebruikt in de medische wetenschap en voor huidverzorgingsdoeleinden.

Hoe helpt het?

 • Bentoniet absorbeert alle gifstoffen van je huid, waardoor de huid schoon en gezond wordt.
 • Het verwijdert ook de overtollige olie, bacteriën en vuil van je huid.
 • Omdat het de overtollige talgolie absorbeert, wordt de oliebalans van je huid beter, wat leidt tot minder acne.[3]
 • Het is ook bewezen dat het effectief is op poison ivy rashes. Een rapport uit 1995 stelt duidelijk dat bentoniet krachtig is voor het genezen van poison ivy-allergieën. [4]
 • Je kunt het ook op je baby gebruiken om luieruitslag te verminderen. Studies suggereren dat bentonietklei luieruitslag binnen slechts een paar uur verbetert. [5]

3. Hyaluronzuur

Hyaluronzuur komt van nature voor in het menselijk lichaam en werkt als een bevochtigingsmiddel. Het helpt om het vocht in je huid te houden en het de hele tijd gehydrateerd te houden. Natuurlijke bronnen van hyaluronzuur zijn aardappelen, voedingsmiddelen op basis van soja, rode wijn, avocado, amandelen, groene groenten enz.

Hoe helpt het?

 • Topische toepassing van hyaluronzuur verbetert de conditie van de droge huid en vecht tegen anti-aging tekenen zoals fijne lijntjes, rimpels, ouderdomsvlekken enz.
 • Het is ook een bron van antioxidanten voor je huid.
 • Hyaluronzuur heeft ontstekingsremmende en helende eigenschappen die wonden helpen sneller te genezen. [6]
 • Met de leeftijd begint het lichaam hyaluronzuur te missen, wat leidt tot rimpels en fijne lijntjes. Dan moet u hyaluronzuur topisch of via uw normale dieet aanvullen.

4. Laurinezuur

Laurinezuur is een van de meest voorkomende natuurlijke ingrediënten die dagelijks wordt gebruikt. [7] Het is een verzadigd vet dat voornamelijk voorkomt in kokosolie. U moet zich bewust zijn van het wereldwijde gebruik van kokosolie voor huid- en haarverzorgingsproducten. Melk en palm hebben ook een behoorlijk deel laurinezuur. Het kan ook worden gevonden in het menselijk lichaam in een solide en onoplosbare vorm.

Hoe helpt het?

 • Laurinezuur werkt voor de behandeling van acne en een anti-aging element.
 • Het kan ook helpen bij de strijd tegen huidziekten zoals psoriasis en xerosis cutis.
 • Het hydraterende vermogen van laurinezuur voorkomt een droge huid en maakt de huid soepel.

5. Kojiczuur

Kojic zuur is een natuurlijke metaboliet afgeleid van schimmels genaamd Aspergillus oryzae. [8] Je hebt misschien gemerkt dat de meeste gezichtsserums en depigmentatiecrèmes kojiczuur bevatten. Je kunt ook zepen en reinigingsmiddelen vinden die kojiczuur bevatten.

Hoe helpt het?

 • Kojic zuur wordt beschouwd als antibacterieel en schimmelwerend van aard. Het werkt dus tegen schimmelinfectie, ringworm en candidiasis.
 • Het wordt gebruikt als een huidverlichtend element bij de behandeling van depigmentatie of soortgelijke huidaandoeningen zoals melasma.
 • Het kan je ook beschermen tegen schade door de zon.

6. Tea Tree Olie

Tea tree olie heeft een geschiedenis in huidverzorging voor honderden jaren.

Hoe helpt het?

 • Het is gebruikt om acne puistjes te behandelen, ontstekingen en roodheid op de huid te verminderen.
 • Het heeft antimicrobiële, schimmelwerende en ontstekingsremmende eigenschappen.
 • Wanneer het rechtstreeks op uw huid wordt aangebracht, dient het veel doeleinden, waaronder huidbevochtiging, littekenbehandeling, bescherming tegen huidinfecties, enz.
 • Het werkt ook goed voor huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis.

7. Druivenpitolie

Druivenpitolie is een natuurlijke verbinding die in veel huidverzorgingsproducten wordt gebruikt. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt de olie gewonnen uit druivenpitten. Het bevat antioxidanten en linolzuur dat veel biedt voor je huid.

Hoe helpt het?

 • Terwijl antioxidanten je huid gehydrateerd houden en vechten tegen vrije radicalen, vermindert linolzuur acne.
 • Het wordt beschouwd als een niet-comedogeen element, waardoor het ook geschikt is voor de gevoelige huid.
 • Druivenpitolie heeft ontstekingsremmende eigenschappen die werken in het voordeel van de acne-gevoelige huid.

8. Arganolie

Arganolie is een plantaardig ingrediënt. Het wordt gewonnen uit pitten die groeien in arganbomen. Het wordt wereldwijd zowel oraal als topisch gebruikt om huidvoordelen te verkrijgen. Het is verrijkt met gunstige eigenschappen en essentiële vitamines.

Hoe helpt het?

 • Bescherming tegen de zon, acnebehandeling en hydratatie van de huid zijn veel voorkomende kenmerken van arganolie.
 • Het behandelt ook verschillende huidaandoeningen zoals psoriasis, rosacea en atopische dermatitis. [9]

9. Koffiebonen

Koffie is een enorme bron van antioxidanten die op veel manieren gunstig is voor je huid.

Hoe helpt het?

 • Het hydrateert je huid en vermindert tekenen van veroudering zoals fijne lijntjes, ouderdomsvlekken en rimpels. Kortom, het kan een anti-aging element zijn voor je huid.
 • Koffiescrub is een uitstekende manier om een egale en gladde huid te krijgen.
 • Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen die acne kunnen helpen verminderen.
 • Het werkt ook op donkere kringen. Topisch gebruik van cafeïne onder de ogen is een populaire methode om donkere kringen te verminderen.

10. Fytosphingosine

Phytosphingosine is een vet lipide dat voorkomt in dieren, planten en een paar schimmels. Het staat bekend om zijn wateraantrekkende en waterafstotende eigenschappen. Veel bekende merken gebruiken Phytosphingosine in hun huidverzorgingsproducten. Het wordt meestal aanbevolen voor mensen met een droge en schilferige huid.

Hoe helpt het?

 • De belangrijkste rol van Phytosphingosine is het beschermen van de huidbarrière.
 • Het werkt als een schild en voorkomt dat irriterende stoffen en verontreinigende stoffen uw huidbarrière beschadigen.
 • Phytosphingosine houdt het vocht in je huid vast om het gehydrateerd te houden. Dit is hoe het de natuurlijke vochtinbrengende factor (NMF) van uw huid behoudt. [10]

Inpakken

Natuurlijke ingrediënten zijn inderdaad beter dan de meeste chemische verbindingen die in huidverzorgingsproducten worden gebruikt. Maar niet volledig natuurlijke ingrediënten zijn vrij van bijwerkingen. Sommigen van hen kunnen ook milde bijwerkingen op uw huid hebben. Het is dus altijd beter om een patchtest uit te voeren voordat u een product gebruikt. Ook moet je je huid kennen en ingrediënten kiezen die je zouden helpen met je specifieke huidproblemen.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen