Heb je last van een droge huid, zelfs na dagelijkse hydratatie? Stop met je zorgen te maken, want dit is een veel voorkomend probleem.

Hier zijn de top 10 redenen waarom je huid droog is ondanks dagelijkse hydratatie, en wat je eraan kunt doen.

Waarom is je huid droog, zelfs na dagelijkse hydratatie?

Xerosis, algemeen bekend als droge huid, is gecategoriseerd als gebarsten, schilferige en vochtarme huid. Veel mensen ervaren vaak droogheid van de huid, ondanks dat ze het regelmatig hydrateren.

Een studie werd uitgevoerd om de prevalentie van een droge huid in de algemene bevolking te bepalen. Volgens het is een droge huid een frequente aandoening die vaak wordt geassocieerd met huidirritatie, jeuk en ongemak. Gegevens gevonden in deze studie toonden aan dat bijna 24,9% van de proefpersonen leed aan droge huidaandoeningen. Bovendien merkte de onderzoeker dat het probleem toeneemt met de leeftijd.

Als het gaat om huidproblemen, is een ding dat altijd in je opkomt de huidverzorgingsroutine. Elke persoon heeft een andere huidverzorgingsroutine om de droge huidaandoening aan te pakken en er zijn een paar typische huidverzorgingsfouten die kunnen leiden tot aanhoudende droogheid van de huid. Ook zijn er bepaalde gezondheidsfactoren die ook kunnen bijdragen aan uw huidige huidconditie.

1. Over-reiniging

Het wassen van je huid is nodig om het vuil, stof en bacteriën te verwijderen. Maar te veel reinigen of overmatig wassen kan huidbeschadiging veroorzaken. Het oppervlak van je huid is gemaakt van olie en bepaalde moleculen die bijdragen aan de natuurlijke vochtinbrengende factor van je huid. [1] Overmatig wassen zal de natuurlijke vochtinbrengende factor verstoren door de olie en moleculen te verwijderen.

2. Harde reinigingsmiddelen gebruiken

De meeste vrij verkrijgbare huidreinigingsproducten zijn hard voor de huid. Ze bevatten ingrediënten zoals benzylalcohol, sulfaten en kunstmatige geurstoffen. Deze ingrediënten verwijderen de natuurlijke olie van je huid en maken deze droog. Soms irriteren de agressieve chemicaliën van reinigingsmiddelen de huid en verminderen ze de natuurlijke pH-balans van uw huid, die ongeveer 4,7 tot 5 zou moeten zijn. [2] De meeste traditionele zepen en reinigingsmiddelen zijn niet geschikt om de natuurlijke pH-waarde van je huid te behouden.

3. Te heet water gebruiken

Veel mensen gebruiken warm water om hun gezicht te wassen. Maar omdat je gezichtshuid zachter is dan andere delen van je lichaam, kan het gebruik van warm water de natuurlijke barrière van je huid beïnvloeden. Als uw huidbarrière beschadigd is, creëert dit een pad voor alle ziektekiemen, bacteriën en andere bedreigingen van buitenaf om uw huid binnen te dringen. Je huid heeft last van droogheid, acne en andere ernstige problemen.

4. Over-Exfoliëren

Hoewel exfoliëren een cruciale en onvermijdelijke stap is in huidverzorging, kan overmatig exfoliëren huidirritatie en ongemak veroorzaken. Wanneer je je huid te veel exfolieert, haalt het de natuurlijke olie uit je huid waardoor deze superdroog wordt. In deze situatie kan uw huid tekenen van ernstige droogheid vertonen, ondanks uw poging om het te hydrateren.

5. Opbouw van dode huidcellen

Net zoals over-exfoliëren problemen voor je huid creëert, is helemaal niet scrubben net zo erg. Regelmatige wasbeurten reinigen alleen het vuil en stof van je huid, het werkt niet op de dode huidcellen. Na verloop van tijd hopen de dode huidcellen zich op op het huidoppervlak en verstoppen ze je huidporiën. Het geeft je huid een schilferige en droge textuur.

Wist je dat?

Een droge huid gaat niet alleen over een gebarsten en schilferige huid. Droge huid beschadigt de natuurlijke barrière van je huid. Het vermindert de elasticiteit van de huid en bevordert vroege verouderingsverschijnselen zoals fijne lijntjes, rimpels en ouderdomsvlekken.

6. Niet genoeg water drinken

Uitdroging is een belangrijke oorzaak van droogheid van de huid. De buitenste laag van je huid bestaat voor bijna 15 tot 20% uit water. [3] Uw regelmatige waterinname speelt een belangrijke rol in de hydratatie van uw huid. Studies hebben zelfs aangetoond dat een verhoogde hoeveelheid waterinname de hydratatie van uw stratum corneum kan verbeteren.

7. Ondervoeding

Anders dan uitdroging, kan ondervoeding een andere grote reden zijn achter je droge huid. IJzer- en zinktekort, gebrek aan vitamine A en D kan leiden tot droogheid van de huid.

8. Bepaalde huidaandoeningen & medicatie

Een paar huidaandoeningen veroorzaken droge en schilferige huidplekken. Atopische dermatitis, contactdermatitis, psoriasis zijn enkele huidaandoeningen die droogheid en irritatie van de huid veroorzaken. Ook medicijnen zoals retinoïden, topische steroïden, benzoylperoxide en anticonceptiepillen kunnen een droge huid veroorzaken. Schilferige huid kan ook optreden als gevolg van behandelingen zoals chemotherapie en bestralingstherapie.

9. Onderliggende gezondheidsproblemen

Je huid weerspiegelt je all-over Gezondheid. Als je van binnen niet gezond bent, ziet je huid er bleek en droog uit. Er zijn een paar onderliggende gezondheidsproblemen waarvan bekend is dat ze een droge huid veroorzaken. Diabetes, schildklier en HIV zijn dergelijke gezondheidsproblemen die knoeien met de hydratatie van je huid. In feite komt een droge huid vrij vaak voor bij zwangere vrouwen en vrouwen die door de menopauze gaan.

10. Genetica &etniciteit

Je huidtype hangt sterk af van je genetica. Weinig mensen hebben van nature een droge huid, terwijl anderen meer vatbaar zijn voor een vettig huidtype. Zwarte mensen hebben meer kans om vocht van hun huid te verliezen dan witte mensen.[4] Weinig studies suggereren dat Aziatische mensen de meeste hoeveelheid huidvocht verliezen van allemaal.

Hoe hydrateer je op de juiste manier als je een droge huid hebt?

1. Kies de juiste moisturizer

De eerste stap van een gezonde huidverzorgingsroutine is het begrijpen van je huidtype. Zodra u dat doet, kunt u eenvoudig de juiste vochtinbrengende crème voor uw huidtype kiezen. Wanneer u te maken heeft met ernstige droogheid van de huid, gebruik dan producten die zijn ontworpen om dergelijke huidaandoeningen te behandelen. Zoek naar ingrediënten zoals sheaboter, aardolie, melkzuur, glycerine en hyaluronzuur in je moisturizer. Deze ingrediënten zijn zeer krachtig in het hydrateren van je huid.

2. Het juiste moment voor hydratatie van de huid

Het hydrateren van je huid geeft je niet altijd de gewenste resultaten. De timing van uw aanvraag maakt ook veel uit. Twee keer per dag hydrateren is de beste manier om met een droge huid om te gaan. Precies in de ochtend en vlak voordat je naar bed gaat, is het perfecte moment om je huid te hydrateren. Experts raden ook aan om je huid direct na het baden te hydrateren. Dat is wanneer je huid vochtig is en in staat is om de maximale voordelen van de moisturizer te absorberen. [5]

3. Toner gebruiken

Een droge huid is een langdurige huidaandoening. Het gaat niet in één nacht weg. Zeker wanneer je moisturizer niet voldoende is om je huid te hydrateren, moet je zeker kiezen voor een hydraterende toner. Het aanbrengen van een toner na het wassen van je gezicht houdt je huid gehydrateerd en gezond.

4. Ga voor een serum

Meestal worden serums gemaakt met actieve ingrediënten om bepaalde huidproblemen te behandelen. Ga voor een serum dat speciaal is gemaakt voor hydratatie van de huid. Je kunt het serum gebruiken na het reinigen van je gezicht of je kunt het gebruiken na de toner.

Inpakken

Droogheid van de huid kan zelfs optreden na regelmatige hydratatie van de huid. Het kan gebeuren als gevolg van een onbedoelde huidverzorgingsfout van u of als gevolg van factoren zoals gezondheidstoestand, bepaalde medicatie en genetica. Het volgen van de juiste vochtinbrengende technieken kan echter uw huidproblemen oplossen en u voorzien van een stralende huid!

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen