Wil je het meeste uit je huidverzorgingsroutine halen? Het mengen van huidverzorgingsingrediënten om je doel van een vlekkeloze huid te bereiken, is een van de beste manieren om het meeste uit je huidverzorgingsregime te halen. Maar je moet geen enkel of elk ingrediënt mengen dat je wilt. Hoewel weinig ingrediënten samen werken als een powerkoppel, kunnen een paar het misschien niet met elkaar vinden.

Weten welke ingrediënten kunnen worden gemengd, is een belangrijk ding om te leren. In dit artikel belichten we welke ingrediëntencombinaties magie op je huid zullen werken en welke combinaties je volledig moet vermijden. Laten we graven in!

WAT EXPERT ZEGT

“Wanneer je huid geen vitamine E meer heeft, helpt vitamine C om het te regenereren en je huid te beschermen tegen vrije radicalen veroorzaakt door schadelijke UV-stralen. Vitamine E betaalt zich terug door de kracht van vitamine C te vergroten.”

Dr. Kaustav Guha, hoofdwetenschapper, Esse Organic Skincare

Hoogtepunten:

  • Combinaties van huidverzorgingsingrediënten die beter samenwerken
  • Welke combinaties van huidverzorgingsingrediënten moet u vermijden?
  • Tips &voorzorgsmaatregelen om te volgen met combinaties van huidverzorgingsingrediënten

Combinaties van huidverzorgingsingrediënten die beter samenwerken

1. Niacinamide &salicylzuur

Niacinamide is een essentiële voedingsstof en behoort tot de vitamine B3-familie. Gebrek aan niacinamide in uw lichaam veroorzaakt huidproblemen. Het behandelt hyperpigmentaties en werkt als een anti-aging middel voor de huid. [1] Salicylzuur behoort tot de bètahydroxyzuurfamilie en is een chemische exfoliant. Salicylzuur staat bekend als een effectieve acnebehandeling [2]

Hoe het voordelen

Wanneer ze samen worden gecombineerd, werken deze twee ingrediënten als een superbron van voeding en huidverzorgingsvoordelen. Beide ingrediënten hebben vergelijkbare kenmerken en voordelen, maar ze werken op verschillende manieren. Het combineren ervan lost dus een breed scala aan huidproblemen op.

Verminder de poriegrootte van de huid: Je huidporiën worden groter door overmatige talgolie en gebrek aan collageen. Omdat het in olie oplosbaar is, komt salicylzuur gemakkelijk in je huidporiën om de dode huidcellen en het vuil rond het haarzakje te verwijderen. Het heeft ook toegang tot talgklieren onder je huid. Het kan de olieproductie beïnvloeden en de poriegrootte verminderen. Evenzo vermindert niacinamide de productie van talgolie door vetzuur en glyceride te verminderen.

Bestrijd tekenen van veroudering: Beide ingrediënten werken tegen verouderingsverschijnselen. Ze verbeteren het collageengehalte van je huid en stimuleren de elasticiteit van vezels. Bovendien zijn het bestrijden van huidpigmentatie, UV-stralen, ontstekingen en roodheid extra voordelen.

Voorkom acne uitbraak: Salicylzuur &Niacinamide in combinatie werken als effectieve acne controle middelen. “Salicylzuur werkt als een exfoliant en verwijdert alle onzuiverheden die bacteriële kolonisatie bevorderen. Niacinamide is een talgbestrijdingsmiddel dat verdere blokkering van poriën voorkomt en vermindert de kans op bacteriegroei,” zegt Abhishikta Hati, Senior Product Development Executive.

2. Vitamine C & Vitamine E

Vitamine C of ascorbinezuur is een essentiële voedingsstof voor groei en ontwikkeling. Het helpt om de collageenlaag van je huid op te bouwen. Ook is het een krachtige antioxidant die aanwezig is in de dermale en epidermale lagen van je huid. Gebrek aan vitamine C in je huid kan verschillende huidproblemen veroorzaken. [3]

Aan de andere kant is vitamine E een in vet oplosbare antioxidant. Het heeft verschillende vormen, maar alleen alfa-tocoferol wordt gebruikt voor mensen. Vitamine E zit in de buitenste laag van je huid. Maar regelmatige blootstelling aan zonlicht en aanvallen van oxidatieve stress zuigt vitamine E uit de laag. Actuele toepassing van vitamine E is dus vereist voor huidvoordelen. [4]

Hoe het voordelen

De combinatie van vitamine C en E zijn antioxidanten die elkaar aanvullen.

Anti-aging kracht: Vitamine C is rijk aan anti-aging eigenschappen. Maar in combinatie met vitamine E neemt de antiverouderingskracht in grote mate toe. [5]

Bescherming tegen vrije radicalen: Dr. Kaustav Guha, hoofdwetenschapper van Esse Organic Skincare, legt uit: “Wanneer je huid geen vitamine E meer heeft, helpt vitamine C het te regenereren en je huid te beschermen tegen vrije radicalen veroorzaakt door schadelijke UV-stralen. Vitamine E betaalt zich terug door de kracht van vitamine C te vergroten.”

Esse Organic Skincare’s Tip:

Het toevoegen van ferulazuur aan de combinatie van vitamine C en E kan een krachtige dosis antiverouderingsoplossing creëren. 0,5% ferulazuur met 1% vitamine E en 15% vitamine C zou de magie moeten doen!

3. Groene thee & Cafeïne

Antioxidanten zijn essentieel voor een goede huid. Daarom brengen we je een andere antioxidant combinatie van groene thee en cafeïne. Groene thee heeft ontstekingsremmende eigenschappen en is rijk aan antioxidanten. Cafeïne is rijk aan antioxidanten en fotoprotectief, wat betekent dat het bescherming biedt tegen UV-straling.

Hoe het voordelen

Huidbescherming: De combinatie van deze twee ingrediënten beschermt je huid tegen vrije radicalen en huidkanker veroorzaakt door UV-stralen. [6]

Verbetert & hydrateert: De combinatie verbetert ook je huidtextuur en houdt het gehydrateerd.

4. Retinol &Hyaluronzuur

Retinol is gemaakt van vitamine E en wordt voornamelijk gebruikt om acne en verouderingsverschijnselen te behandelen. Hyaluronzuur staat bekend om de hydratatie van de huid en als een anti-aging middel. In de huidverzorgingsindustrie worden deze twee ingrediënten vaak samen gebruikt.

Hoe het voordelen

Synergie in effect: Retinol versnelt de cellulaire omzet van uw huid en stimuleert de collageenproductie. Hyaluronzuur werkt als een hydraterend middel en trekt het water in je huidcel om je huid mollig te maken. Dit is een van de beste combinaties voor een gezonde huid.

vrouw die serum collageen moisturizer van het gezicht laat vallen

5. Glycolzuur &resveratrol

Resveratol is afgeleid van druiven. Het is technisch gezien een antioxidant die pigmentatie vermindert, ontstekingen vermindert en verouderingsverschijnselen bestrijdt. Glycolzuur daarentegen is een alfahydroxyzuur dat werkt als een chemische peeling.

Hoe het voordelen

Behandelt hyperpigmentatie: De combinatie van glycolzuur en resveratrol is het beste om hyperpigmentatie te behandelen. Resveratrol induceert de productie van melanine en helpt hyperpigmentatie te verminderen. Glycolzuur heeft ook vergelijkbare voordelen op de huid, zoals verminderde pigmentatie, anti-aging en anti-acne.

6. Retinol &Niacinamide

Retinol initieert uw huidcelvernieuwing en stimuleert de collageenproductie. Het herstelt ook je door de zon beschadigde huid. Retinol werkt ook op huidpigmentatie. Niacinamide regelt waterverlies en verbetert uw huidbarrièrefunctie. Zo stabiliseert de combinatie je huidconditie en zorgt je voor een gezonde huid.

Hoe het voordelen

Stabiliseert de huidconditie: Retinol heeft de neiging om uw huid uit te drogen wanneer het alleen wordt gebruikt. Daarom wordt altijd aangeraden om retinol samen met een hydraterend middel te gebruiken, en Niacinamide helpt de voordelen te verbeteren.

7. Centella Asiatica &vitamine C

Centella Asiatica is een plant die wordt gebruikt voor medicijnvorming. Van de plant is bekend dat hij wondgenezende eigenschappen heeft. Ook kan het verouderingsverschijnselen verminderen, omdat het vol antioxidanten zit. Vitamine C heeft ook vergelijkbare eigenschappen, daarom zijn deze twee een krachtig paar.

Hoe het voordelen

Meervoudige voordelen: Een studie suggereert dat de combinatie van deze twee ingrediënten je huidhydratering kan verbeteren en je huid steviger en soepeler kan maken.[7]

Dokter formuleert nieuwe schoonheidsproducten

8. Ceramiden, Cholesterol & Vetzuren

Het stratum corneum is de buitenste laag van je opperhuid. Het is ook bekend als de lipidenmatrix omdat het de lipidestructuren van uw huid bevat en de huidbarrière creëert. De huidbarrière is gemaakt van ceramiden, cholesterol en vetzuren.

Hoe het voordelen

Meerdere voordelen: Deze laag van je huid wordt vaak aangetast door uitdroging, droogheid en vervuiling. De combinatie van ceramiden, cholesterol en vetzuur wanneer topisch aangebracht, kan gunstig zijn. Meestal bieden de meeste OTC-vochtinbrengende producten deze combinatie van ingrediënten.

9. Niacinamide & Vitamine C

Vitamine C heeft een groot potentieel en voordelen op verschillende manieren, zoals anti-aging, acne littekens en huidpigmentatie. Niacinamide hydrateert de huid en maakt deze soepel. Volgens huidexperts is de combinatie van niacinamide en vitamine C veilig en uiterst effectief. Maar elke huid is uniek en deze combinatie past misschien niet bij iedereen. Mensen met een gevoelige huid kunnen wat milde irritatie voelen.

Hoe het voordelen

Aanvullende voordelen: Omdat de twee ingrediënten elkaar aanvullen, kan het gebruik ervan samen het effect van elk versterken. Dus hoewel beide aspecten als huidverheldering en huidveroudering aanpakken, doen beide dit op verschillende manieren.

Welke combinaties van huidverzorgingsingrediënten moet u vermijden?

Combinatie van ingrediënten

Waarom zou je vermijden?

Benzoylperoxide & vitamine C

Benzoylperoxide heeft de neiging om vitamine C te oxideren. Vandaar dat ze elkaar nutteloos maken.

Retinoïden &vitamine C

Deze combinatie kan leiden tot over-exfoliatie van de huid. Het zal leiden tot huidirritatie, gevoeligheid, roodheid, enz.

Benzoylperoxide &retinol

Twee daarvan zijn sterke ingrediënten. Het gebruik ervan samen kan leiden tot een schilferige, droge en schilferende huid.

Glycolzuur, salicylzuur & melkzuur

Het gebruik van te veel zuren samen kan schadelijk zijn voor je huid. Het zal de natuurlijke olie verwijderen en je huid extreem droog maken. Het kan ook de huidbarrière beschadigen.

Tips &voorzorgsmaatregelen om te volgen met combinaties van huidverzorgingsingrediënten

1. Patchtest is verplicht tijdens het experimenteren met actieve ingrediënten, ongeacht uw huidtype.

2. Wanneer u een product koopt voor huidproblemen, zorg er dan voor dat u de ingrediënten controleert.

3. De hierboven genoemde combinaties zijn meestal te vinden in vrij verkrijgbare huidverzorgingsproducten, omdat ze medisch zijn goedgekeurd en getest.

4. Ken uw huidtype voordat u een combinatieproduct met ingrediënten koopt. Je huid vindt misschien niet elke combinatie van ingrediënten geruststellend. Meestal worden mensen met een gevoelige huid geconfronteerd met een beetje ongemak en irritatie door veel ingrediënten.

5. Als je een gevoelige huid hebt, kunnen alle vitamine C-gerelateerde combinaties je een beetje steken.

6. Gebruik geen alfahydroxyzuur in hoge concentraties. Het kan de bovenste laag van je huid beschadigen en extreem gevoelig maken.

Inpakken

We hebben de 10 meest voorkomende en immens effectieve combinaties van huidverzorgingsingrediënten besproken. Deze combinaties hebben het potentieel om een groot aantal huidproblemen te behandelen.

Hoewel de hierboven genoemde ingrediënten individueel krachtig zijn, verbetert hun potentieel wanneer ze worden gecombineerd met andere juiste ingrediënten. Hopelijk zal dit artikel u helpen om de juiste ingrediëntencombinatie te kiezen en te genieten van de geweldige huidvoordelen die het biedt.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen