Met de D-day in aantocht, is een van je topprioriteiten om een glasachtige huid te krijgen. Wie wil er immers niet perfect uitzien op zijn trouwdag? Hoe moeilijk het ook klinkt tussen alle drukte, het bereiken van een gezond uitziende huid is geen rocket science! Het is belangrijk dat je wat tijd uittrekt om jezelf te verwennen.

Bruids huidverzorging tips voor een gezonde en stralende huid

Hier zijn 12 eenvoudige tips voor het bereiken van een gezond uitziende huid op je trouwdag.

1. Begin met het volgen van het juiste huidverzorgingsregime

Begin minstens zes maanden tot een jaar van tevoren met het volgen van een dag- en nacht huidverzorgingsregime dat bestaat uit een goede pH-balancerende reiniger, toner, serum en moisturizer die zijn gemaakt voor uw huidtype. Dit zal u helpen een stralende huid te bereiken en te behouden.

2. Drink veel water

De sleutel tot een stralende huid is hydratatie. Het maakt niet uit met hoeveel schoonheidsproducten je je gezicht uitput, je zult nooit in staat zijn om die langdurige gloed te bereiken totdat je huid van binnenuit niet goed gehydrateerd is. Zorg ervoor dat je water blijft drinken ondanks al het rondrennen.

3. Blijf uit de buurt van de zon

Je huid heeft ongeveer 27 dagen nodig om zichzelf te vernieuwen. Blijf minstens een paar weken voor je trouwdag zoveel mogelijk uit de buurt van de zon. De UV-stralen van de zon kunnen ervoor zorgen dat je huid er dof en uitgedroogd uitziet. Draag een breedspectrum zonnebrandcrème elke keer dat je de dag uitstapt en breng elke twee uur opnieuw aan. Als uw evenementen buiten plaatsvinden, houd dan een paraplu of een hoed bij de hand.

4. Investeer in gezichtsbehandelingen

Vrouwen die gezichtsbehandelingen op haar gezicht aanbrengen

Je hebt zoveel geïnvesteerd in je trouwjurk, maar hoe zit het met je huid? Gezichtsbehandelingen zijn superhydraterend en diep reinigend. Je huid heeft veel vocht nodig om er stralend uit te zien. Gezichtsbehandelingen kunnen zowel je lichaam als geest ontspannen en kalmeren.

5. Volg een gezond, waterrijk dieet

Maak er een punt van om veel vers fruit en waterrijke groenten te consumeren. Dit hydrateert je lichaam en huid van binnenuit, waardoor het er helder en mollig uitziet.

6. Mis je schoonheidsslaap niet

Hoe moeilijk het ook klinkt, het is een must om je schoonheidsslaapje tussen al die pre-wedding angst door te krijgen. Als je slaapt, werkt je lichaam om zichzelf te herstellen. Afgezien van huidregeneratie, zal goed slapen ook je geest verfrissen en je de hele dag actief houden. Een paar uur extra slaap kan niemand kwaad. Maar gebrek aan slaap zal resulteren in gezwollen ogen en donkere kringen.

7. Scrub zo nu en dan

Exfoliatie is het proces van het verwijderen van de opbouw van dode huidcellen. U kunt plekken van een droge huid opmerken die uw gezicht dof laten lijken. Deze pleisters zijn niets anders dan dode huidcellen die zich over je huid hebben opgehoopt. Exfoliëren zal de blootstelling van nieuwe, gezonde huidcellen mogelijk maken, waardoor je gezicht er helder en jeugdig uitziet. U kunt kiezen voor chemische of fysieke exfoliators op basis van de aanbeveling van uw dermatoloog.

8. Oefen regelmatig

Regelmatig sporten verbetert de bloedcirculatie in het lichaam. Bloed vervoert zuurstof en voedingsstoffen naar uw huidcellen, wat helpt bij huidverjonging en het bestrijden van vrije radicalen. Het is belangrijk om zoveel mogelijk vrije radicalen kwijt te raken. Dit komt omdat ze een ravage in het lichaam veroorzaken, weefsels beschadigen en leiden tot een aantal huidproblemen.

9. Laad de sappen op

Gezonde sappen

Bezuinig op de champagne en wijn en consumeer in plaats daarvan gezonde sappen. Te veel alcohol kan je huid uitdrogen. Aan de andere kant zal een dieet vol verse vruchtensappen bijdragen aan een gezonde en stralende huid.

Probeer deze:

Gember-Citroensap

Gember is rijk aan niacine, een vorm van vitamine B3 die essentieel is voor het behoud van een gezonde huid. Het werkt als een antioxidant, herstelt DNA en voorkomt ook schade door de zon. Om de drank lekkerder te maken, kun je een paar druppels citroensap toevoegen. Citroen is rijk aan vitamine C die ook bijdraagt aan een stralende huid.

Watermeloen Sap

Zoals de naam al doet vermoeden, is deze vrucht extreem hydraterend en ook lekker! Het kan worden geconsumeerd door het gewoon in de sapcentrifuge te malen.

10. Negeer de lippen niet

Lippen zijn een prominent onderdeel van je gezicht. Stel je voor dat je een stralende huid en schrale lippen hebt. Het verslaat het doel van het volgen van een schoonheidsregime van één of twee maanden! Houd je lippen net zo gehydrateerd als je huid. Gebruik een lippenbalsem op basis van SPF om het donker worden van je lippen te voorkomen en om ze vochtig te houden op je trouwdag.

11. Hydratatie is de sleutel!

Vrouwen met huid Moisturizer

Hydratatie is net zo belangrijk als het drinken van water om een gezonde, stralende huid te bereiken. Water doet het nodige van binnenuit. Moisturizers pakken de droge en schilferige huid aan de buitenkant aan. Koop een moisturizer die past bij jouw huidtype. Als je een vette huid hebt, zoek dan naar een lichte vochtinbrengende crème op basis van lotion. Als je huid droog is, werken zware crèmes goed.

12. Bezoek uw dermatoloog

Maak af en toe een uitstapje naar de kliniek van uw dermatoloog als u specifieke problemen heeft om aan te pakken. Hoe eerder je je huidproblemen aanpakt, hoe stralender je huid zal verschijnen op je trouwdag.

Begin met het kennen van je huid