Je zorgt elke dag speciaal voor je gezichtshuid, nietwaar? Maar vergeet je vaak de zorg voor de rest van je lichaamshuid? Bodyscrubs kan je huid verwennen en zachter, gladder en gezonder maken.

Ontdek hoe u bodyscrubs efficiënt kunt gebruiken en de vele voordelen die u kunt krijgen met deze kleine extra inspanning voor uw lichaamsverzorging.

Hoogtepunten:

 • Wat is een bodyscrub?
 • Voordelen van het gebruik van Body Scrubs
 • Hoe gebruik je een bodyscrub?
 • Hoe kies je de juiste bodyscrub voor je huid?
 • Bijwerkingen van Body Scrubs
 • Veelgestelde vragen over Body Scrubs

Wat is een bodyscrub?

Bodyscrubs zijn fysieke exfolianten, ontworpen met een deeltjesachtig dik mengsel, dat helpt om de dode huidcellen uit je lichaamsdelen te verwijderen. De exfoliërende deeltjes van een bodyscrub zijn meestal een combinatie van zout en suiker. Bodyscrubs kunnen op oliebasis, op waterbasis of zelfs in poedervorm zijn.

Het concept van bodyscrubs is niet nieuw en is er al sinds mensenheugenis als lichaamsverzorgingsbehandeling. Egyptenaren hebben deze schoonheidsmethode uitgevonden om hun huid op natuurlijke wijze te exfoliëren. Vroeger combineerden ze exfoliërende deeltjes zoals suiker in geparfumeerde olie om bodyscrubs te maken. De methode heeft zijn weg gevonden naar moderne huidverzorging vanwege de verscheidenheid aan voordelen die het biedt.

Voordelen van het gebruik van Body Scrubs

1. Gladdere huid

Bodyscrubs verwijderen de dode huidcellen uit de bovenste laag van je huid. Ze verwijderen ook het vuil en stof van je huidporiën. Het scrubben van je lichaam maakt je huid fris, helderder en zeker gladder. Ga voor bodyscrub met natuurlijke ingrediënten zoals koffiescrub, aloë vera scrub etc. U kunt kiezen voor suiker of een andere natuurlijke bron van glycolzuur [1].

2. Hydraterende voordelen

Bodyscrubs exfoliëren je huid en dit opent je verstopte huidporiën. Wanneer je na het scrubben moisturizer aanbrengt, dringt het dieper door in je huid. Dit geeft je een betere hydraterende ervaring, versterkt de effecten van je moisturizer en hydrateert je huid.

3. Voorkomt body bumps

Net als gezichtsscrubs helpt bodyscrubs je om de extra talgolie die in veel delen van het lichaam wordt geproduceerd, kwijt te raken. Je huidporiën blijven schoon en de kans op bultjes neemt af. Ook wanneer je je lichaamshaar scheert, is er een kans op het krijgen van bulten als gevolg van ingegroeid haar. Body scrubbing kan helpen. Het wordt aanbevolen om je lichaamsdelen te scrubben voor een scheerbeurt om de scheerbultjes te voorkomen. [2]

4. Huidverjonging

Scrubben met een bodyscrub, pelt de buitenste laag( opperhuid) van je huid af en geeft je huid de tijd om te verjongen. Een frisse, zachte en gladde huid regenereert. Ook masseert bodyscrub de huid, wat een stress-buster is die je zowel mentaal als fysiek kalmeert. Je lichaam en geest kunnen ontspannen.

5. Verhoogt uw humeur

Last but not least, bodyscrubs hebben betoverende geuren. Afgezien van het feit dat ze je geweldige huidvoordelen geven, verbeteren ze je humeur en zorgen ze ervoor dat je je verfrist voelt.

vrouw schrobt lichaam met koffie

Hoe gebruik je een bodyscrub?

1. Warme douche:

De eerste stap naar een perfecte bodyscrubervaring, is om te beginnen met een warme douche. Het warme water en de stoom helpen je huidporiën te openen, wat helpt bij een betere exfoliatie.

2. Schrobben:

Neem voldoende bodyscrub in je hand en breng deze aan op je licht natte huid. Body scrubbing bedekt over het algemeen je rug, nek, armen. benen en borst. Masseer de scrub zachtjes in cirkelvormige bewegingen op je lichaam gedurende 5 tot 10 minuten. Was af nadat je klaar bent met masseren.

3. Hydrateren:

De volgende belangrijkste stap is hydrateren. Kies een moisturizer die bij je huidtype past en breng deze over je hele lichaam aan. Gebruik geen gezichtscrème op je lichaam, omdat dit meestal lichter is dan lichaamsverzorgingsproducten. [3]

Hoe kies je de juiste bodyscrub voor je huid?

Het kiezen van de juiste bodyscrub is belangrijk, omdat een verkeerd product je huid droog en geïrriteerd kan achterlaten. Kies een product dat bij jouw huidtype past. Kies ook een product, afhankelijk van hoe vaak u van plan bent het te gebruiken en voor welk deel van het lichaam. Hier zijn de soorten scrubs, met informatie over waar ze het meest geschikt voor zijn.

1. Suiker scrub

Suikerdeeltjes zijn meestal rond en minder schurend dan andere natuurlijke exfolianten. Het is gemakkelijk en eenvoudig om een milde bodyscrub met suiker te maken. Omdat het een natuurlijk gevonden glycolzuur is, breekt het de dode cellen van je huid af en zorgt het voor een gladde huid surfana Christus. Suiker hydrateert ook je huid en helpt het om het natuurlijke vochtgehalte te behouden.

Geschiktheid:

Past bij de gevoelige huid en een huid die gevoelig is voor acne. Ook als je huid droog is en hydratatie nodig heeft, kan suikerscrub je keuze zijn. [4]

2. Zout scrub

De korrelige deeltjes in zoutscrubs worden meestal gebruikt om ruwe delen van je lichaam glad te strijken, zoals voeten en ellebogen. Zout is een natuurlijke huidreiniger en verwijdert de gifstoffen uit je huidporiën. Het helpt je huid te verjongen. Een zoutscrub is dus een perfecte keuze om hardnekkige ruwe huid te verwijderen. [5]

Geschiktheid:

Ruwere delen van het lichaam, vooral voeten en ellebogen. Niet aanbevolen voor de gevoelige huid

3. Zout &suiker scrub

Velen van jullie hebben misschien een oplossing nodig voor zowel een droge als een ruwe huid, waardoor je in de war raakt tussen zout- en suikerscrub. Je krijgt het beste van beide door zout- en suikerscrubs. Het zout in deze scrubs zal je huid glad maken en suiker zal zorgen voor hydratatie.

Geschiktheid:

Mensen met een ruwe en droge huid kunnen gaan voor de combinatie van suiker en zoutscrub. Het kan worden gebruikt in gebieden zoals benen, armen, ellebogen, voeten of elk lichaamsdeel dat exfoliatie nodig heeft.

4. Andere scrubs

Naast het bovenstaande zijn er nog andere bodyscrubs gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Deze omvatten koffiescrubs die wonderen kunnen doen voor gebieden die gevoelig zijn voor cellulitis. Je kunt ook kiezen voor vochtinbrengende scrubs, als je een droge huid hebt. Ten slotte zijn er veel kruiden bodyscrubs beschikbaar die een reeks kruiden met verschillende voordelen doordrenken.

Geschiktheid:

Met elke verpakking in een reeks voordelen, kan de geschiktheid worden aangepast voor verschillende huidtypen.

Bijwerkingen van Body Scrubs

Hoewel veilig bodyscruben geen ernstige bijwerkingen heeft, kan overmatig scrubben problemen voor uw huid veroorzaken, zoals

 • Ongezonde glans op je huid
 • Pijn
 • Roodheid
 • Branderig gevoel
 • Verhoogde droogheid
 • Als je je huidtype kent en een bodyscrub kiest die aan de behoeften van je huid voldoet, dan is een bodyscrub een vrij veilige keuze.

Veelgestelde vragen over Body Scrubs

1. Wanneer moet je een bodyscrub gebruiken?-H3

Als je huid te droog, ruw of schilferig aanvoelt, moet je bodyscrubs proberen. Als je van plan bent om je lichaamshaar te scheren, scrub je huid dan eerst met een bodyscrub. Dit geeft je een soepele scheerervaring.

Gebruik geen bodyscrub als u snijwonden of wonden op uw lichaam heeft of als uw huid geïrriteerd is door huiduitslag of zonnebrand. Scrubben zal je huidirritatie verder verhogen.

2. Hoe vaak moet je een bodyscrub gebruiken?-H3

Body scrubbing kan een of twee keer per week worden gedaan. Je huid is zacht en delicaat en vaak scrubben kan ongemak veroorzaken. Als het je eerste keer is voor bodyscrubs, kies dan voor een kleine patchtest voor de daadwerkelijke toepassing.

3. Kun je bodyscrub op je gezicht gebruiken?-H3

Gebruik geen bodyscrub op je gezicht. Dit komt omdat je gezichtshuid en lichaamshuid anders zijn. Je gezichtshuid is veel zachter en gezichtsscrubs zijn mild en zacht. Een bodyscrub is dikker in vergelijking met een gezichtsscrub.

4. Hoe lang gaat een bodyscrub mee?-H3

Dit is afhankelijk van het product dat u gebruikt. Je ziet de houdbaarheidsdatum van je bodyscrub op de verpakking zelf. Maar zelfgemaakte suiker bodyscrubs gaan ongeveer 6 maanden mee, mits op de juiste manier bewaard en gebruikt.

Inpakken

Body scrubbing klinkt misschien als een lang proces, maar het is de tijd en moeite waard. Het reinigt niet alleen je huid diep, maar zorgt ook voor hydratatie. Volg de bovengenoemde stappen om je huid te exfoliëren en je zult snel het verschil zien.

Meestal veroorzaakt scrubben geen huidirritatie. Maar over-exfoliatie kan uw huid beschadigen. Wees voorzichtig met je huid en als je het moeilijk vindt, ga dan naar een spa en geniet van een verfrissende bodyscrub.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen