Heb je ooit gedacht dat een betoverende glimlach van jou geassocieerd zou worden met een ongewenst verouderingsteken? Hoewel maar heel weinig mensen praten over glimlachlijnen, zijn deze een groot obstakel tussen jou en een rimpelvrij gezicht.

Als je je glimlachlijnen wilt repareren en je jeugdige uiterlijk wat langer wilt behouden, zijn hier enkele behandelingen en huismiddeltjes die je wens kunnen vervullen.

Hoogtepunten:

 • Wat zijn smile lines precies?
 • Wat zijn de oorzaken Smile Lines?
 • 15 manieren om smile-lijnen te repareren
 • Hoe voorkom je smile lines?

Wat zijn smile lines precies?

Lachlijnen of lachrimpels zijn de rimpels die ontstaan als je lacht. Het ontwikkelt zich rond je mond en zorgt ervoor dat je er oud uitziet.

Op welke leeftijd verschijnen ze?

Smile line kan verschijnen in je vroege jaren 20. Naarmate je ouder wordt, verdiepen deze lijnen en rimpels zich en nemen ze in aantal toe. Hoewel glimlachlijnen en andere soorten rimpels zeker zullen gebeuren wanneer je ouder wordt, krijgen veel mensen deze op zeer jonge leeftijd vanwege verschillende redenen.

Zijn Smile Lines aantrekkelijk?

Lachlijnen zijn mooi als ze ontstaan door natuurlijke veroudering. Maar rimpelige lijnen op je gezicht op jonge leeftijd kunnen je zelfrespect beïnvloeden en je emotioneel laag laten voelen. Het is beter om voortijdige glimlachlijnen te behandelen.

Wat zijn de oorzaken Smile Lines?

 • Gebrek aan collageen in je huid
 • Gebrek aan hydratatie
 • Genetische overerving
 • Alcohol
 • Roken
 • Extreme blootstelling aan de zon
 • Ruw gebruik van producten op basis van chemicaliën

15 manieren om smile-lijnen te repareren

Hoewel lachlijnen die na een bepaalde leeftijd verschijnen onvermijdelijk zijn, zullen de lijnen die eerder zijn opgetreden verdwijnen als je de genoemde remedies en behandelingen volgt. Lees de professionele behandelingen, oefeningen, huismiddeltjes en andere opties hieronder.

Professionele behandelingen

1. Injecteerbare fillers

Voor een direct resultaat wilt u misschien kiezen voor injecteerbare fillers die meestal zijn gemaakt van hyaluronzuur. [1] De filler wordt geïnjecteerd in uw gezichtsweefsels waar de plooi optreedt. De filler zou van je mond naar neus gaan, om een gladdere look te geven. Het effect van injecteerbare fillers duurt enkele maanden, maar als u niet tevreden bent met het resultaat, kunt u er op elk moment vanaf komen.

Hoewel deze procedure niet permanent is, kan herhaald gebruik van dergelijke fillers een iets langduriger effect op uw gezichtsweefsels achterlaten. Veel merken gebruiken poly-L-melkzuur en calciumhydroxyapatiet om deze vulstoffen te maken. Volgens een rapport kunnen deze fillers 6 tot 12 maanden meegaan. [2] Injecteerbare fillers kunnen milde allergische reacties en hoofdpijn als bijwerkingen veroorzaken.

hyaluronzuur injectie voor gezichtsverjongingsprocedure

2. Botox

Botulinetoxine [3] of botox zijn ook injecteerbare fillers, maar werken anders. Botox verzwakt de spieren van de betreffende huid en ontspant lijntjes en rimpels. Je lachlijnen worden minder zichtbaar en je ziet er weer jeugdig uit. Deze procedure kan enkele dagen duren om resultaten te laten zien.

Nadat uw dermatoloog de hele procedure heeft uitgevoerd, kunt u roodheid en irritatie krijgen op het geïnjecteerde gebied. Je hebt maximaal 24 uur nodig om terug te keren naar je dagelijkse routine. Het effect van de botox zal bijna drie maanden aanhouden.

3. Operatie

Chirurgie is de laatste optie die u misschien wilt. Zowel duur als tijdrovend, kan een operatie u zeker een langduriger effect geven dan elke andere professionele behandeling. Om de glimlachlijnen van uw gezicht te verwijderen, zou uw dermatoloog een gezichtsliftingsoperatie voorstellen.

Een faceliftoperatie zal elk rimpelprobleem van uw gezicht aanpakken en oplossen. Faceliftchirurgie vereist een genezingsperiode van drie maanden. Het heeft ook een groot risico op infectie, samen met veel voorkomende bijwerkingen zoals littekens, zenuwbeschadiging en pijn.

4. Lasertherapie

Laserbehandeling wordt gedaan om de bovenste laag van uw huid te verwijderen om een nieuwe huidlaag weer tevoorschijn te laten komen. Het verwijdert de glimlachlijnen, rimpels, donkere vlekken op een effectieve manier van je huid. Studies suggereren dat u 1-3 weken nodig heeft om te herstellen na de procedure. [4] Maar voor een blijvend resultaat moet u de procedure binnen een paar maanden opnieuw ondergaan. U kunt zwelling en pijn ervaren, omdat dit vaak voorkomende bijwerkingen van lasertherapie zijn.

5. Collageen inductie behandeling

Collageeninductie of micro-needling helpt het collageengehalte in uw huid te verhogen om het stevig en rimpelvrij te maken. Collageenverlies is er een van de grootste redenen voor je huid om glimlachlijnen te krijgen. Daarom zou uw dermatoloog uw collageenniveau verhogen door micro-needling om uw glimlachlijnen in te vullen.

Collageen inductie behandeling duurt een lange tijd en herhaalde therapie om het werkelijke effect te laten zien. Velen hebben 3 tot 6 sessies en 9 maanden nodig om het volledige resultaat te krijgen. [5] Na het voltooien van de procedure kunt u wat roodheid en irritatie als bijwerkingen opmerken.

Yoga/Oefeningen voor Smile Lines

het meisje doet massage- en verjongingsoefeningen voor het gezicht

6. Oefeningen om glimlachlijnen te repareren

Oefening 1

 • Stap 1- Trek de mondhoeken voorzichtig naar de zijkanten met je wijsvingers.
 • Stap 2- Probeer het ongeveer 1/4 inch uit te rekken. Houd de houding een paar seconden vast en laat dan los.
 • Stap 3- Doe nu het tegenovergestelde stretchen. Trek de mondhoeken naar elkaar toe.
 • Stap 4- Houd ze een paar seconden vast en laat los. Herhaal het 25 keer.

meisje dat gezichtsyoga-oefeningen doet die de spieren van het gezicht strekken en versterken

Oefening 2

 • Stap 1 – Glimlach breed met je lippen open.
 • Stap 2- Druk met je vingers op je glimlachlijnen terwijl je glimlacht.
 • Stap 3- Houd de positie vijf seconden aan.
 • Stap 4- Herhaal het gedurende 30 seconden.

massage yoga gymnastiek of verjongende oefeningen voor de spier van het gezicht maakt het meisje

Oefening 3

 • Stap 1- Sluit je ogen en plaats je duimen op de ooghoeken.
 • Stap 2- Schuif je vingers naar de slapen.
 • Stap 3- Houd de houding gedurende 10 seconden aan
 • Stap 4- Herhaal hetzelfde 10 keer.

Huismiddeltjes

7. Etherische oliën

Essentiële oliën zijn krachtig om glimlachlijnen en andere vroegtijdige verouderingsverschijnselen te behandelen. Essentiële oliën zoals tea tree olie, rozen tinctuur, roos waterig, engelwortel, granaatappel, sandelhout oliën zijn geweldig om je collageen te stimuleren en de elasticiteit van je huid te behouden. Je kunt op zoek gaan naar producten die deze essentiële oliën bevatten of je kunt deze essentiële oliën direct op je huid aanbrengen.

8. Kruiden

Kruiden zoals basilicum, amla, ashwagandha, kurkuma, guduchi staan bekend om hun anti-aging eigenschappen. Je kunt er een aantal toevoegen aan je normale dieet en het ook gebruiken in je huidverzorgingsregime.

9. Olie trekken

Oil pulling is een methode waarbij je eetbare olie in je mond stopt en het een bepaalde periode vasthoudt. Je spuugt het dan uit. Het wordt meestal gedaan voor het handhaven van de mondhygiëne. Maar veel mensen geloven dat oil pulling de glimlachlijnen rond de mond kan verminderen.

10. Aloë Vera

Aloë vera heeft sterolen die helpen om de collageenproductie te stimuleren. Het toevoegen van aloë vera-supplementen in uw dieet of het aanbrengen van aloë vera-gel op uw glimlachlijnen zal uw huidconditie verbeteren.

11. Eiwitten

Eiwitten zijn gunstig voor het strakker maken van de huid. Je kunt eiwit op je glimlachlijnen aanbrengen en het 30 minuten laten drogen. Was af met warm water en dep je huid droog. U zult na een bepaalde tijd een aanzienlijke verbetering opmerken.

12. Gezichtsmassage

Om glimlachrimpels te verminderen, kun je ook gaan voor een gezichtsmassage. Het zou de gezichtsspieren stimuleren en ontspannen. Massage zou ook de bloed- en zuurstoftoevoer naar je gezicht verbeteren. Het werkt als een natuurlijke facelift die u helpt glimlachlijnen en andere verouderingsverschijnselen te verminderen.

Over The Counter producten

13. Gezichtsmasker

Gezichtsmaskers zijn niet alleen handig voor glimlachlijnen, maar voor elke vorm van rimpels. Breng een masker aan en laat het gedurende een bepaalde tijd staan, zoals aangegeven op het product.

14. Stroken

Strips of gezichtspleisters kunnen worden gebruikt voor elk type rimpel. Breng de pleister aan op het betreffende gebied en laat deze een nacht staan. In de ochtend zag je een frisse en gelifte huid.

15. Cosmetica

Bepaalde ingrediënten in cosmetica kunnen glimlachlijnen effectief behandelen. Controleer bij het kopen van een cosmetisch product op de aanwezigheid van enkele van de volgende ingrediënten. Zorg er wel voor dat de producten die je gebruikt bij jouw huidtype passen.

A. Retinol

Retinol crèmes zijn bewezen effectief voor glimlachlijnen. Volgens een dubbelblinde studie kregen 36 mensen 0,4% topische retinol drie keer per dag gedurende 24 weken onafgebroken. [6] Hun fijne lijntjes en rimpels verminderden aanzienlijk en hun huidconditie verbeterde ook.

B. Hydroxyzuren

Hydroxyzuren zijn de meest gebruikte antiverouderingsmiddelen. Het helpt om verouderingsverschijnselen zoals rimpels, glimlachlijnen, ouderdomsvlekken enz. Te bestrijden. [7] Hydroxyzuren werken zowel op uw huidlaag als op de epidermale laag om de verouderingsverschijnselen te behandelen.

C. Peptiden

Peptiden zijn aminozuren die de collageenproductie van je huid stimuleren. Het collageen maakt je huid stevig en vrij van verouderingsverschijnselen. Het zou geleidelijk glimlachlijnen verminderen, samen met andere verouderingsverschijnselen.

D. Vitamine C

Vitamine C is een extreem krachtige antioxidant. [8] Het neutraliseert de vrije radicalen in je huid en verhoogt de collageenproductie die tekenen van veroudering voorkomt. Het behoudt de elasticiteit van je huid en houdt het stevig.

Hoe voorkom je smile lines?

1. Stop onmiddellijk met roken omdat het het collageen afbreekt

2. Bescherm jezelf tegen schade door de zon. Draag schaduwen en gebruik zonnebrandcrème als je naar buiten gaat.

3. Slaap niet lang op de zijkant. Probeer recht te slapen of op zijn minst regelmatig van kant te wisselen.

4. Gebruik huidverzorgingsproducten die je collageenproductie stimuleren.

5. Hydrateer je huid zoveel als je kunt.

6. Hydrateer je huid dagelijks zonder falen.

7. Gebruik geen producten op chemische basis.

8. Eet gezond voedsel.

9. Maak een goede trainingsroutine.

10. Vermijd jojo-diëten.

Inpakken

Lachlijnen zijn een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces. Weinig mensen krijgen het in hun vroege 20’s en weinigen ervaren het veel later in hun leven. Naarmate deze lijnen prominenter worden met de leeftijd, kunt u ze minimaliseren. U kunt een van de oplossingen kiezen die in dit artikel worden aangeboden. Als u denkt dat uw probleem niet te behandelen is door middel van algemene remedies, praat dan met uw dermatoloog om de juiste professionele behandeling te krijgen.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen