Hou je van groene thee om je dag goed te beginnen? Naast dat het de favoriete drank over de hele wereld is, heeft groene thee ook veel te bieden aan je huid. Het wordt door huidverzorgingsexperts beschouwd als een supersteringrediënt.

Groene thee komt de huid op veel manieren ten goede als het wordt opgenomen in je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Lees verder om te weten wat groene thee voor u in petto heeft en manieren om het te gebruiken om het maximale voordeel te behalen.

Hoogtepunten:

 • Wat doet groene thee voor je huid?
 • Wat zijn de voordelen van groene thee voor de huid?
 • Hoe groene thee te gebruiken voor de beste resultaten?
 • Aanbevolen dosering &bijwerkingen

Wat doet groene thee voor je huid?

Groene thee wordt beschouwd als een magisch ingrediënt voor de huid. Het is afgeleid van de bladeren van de theeplant Camellia sinensis. Het heeft actieve componenten die polyfenolen of catechines worden genoemd en die in het voordeel van uw huid werken om een zoveel mogelijk aantal huidproblemen te behandelen. Vooral vanwege zijn antioxiderende eigenschappen en ontstekingsremmende aard is groene thee een favoriet onder huidverzorgingsliefhebbers.

De meest gunstige effecten zijn geassocieerd met catechines, met name epigallocatechine-3-gallaat. Oraal en actueel gebruik van epigallocatechine-3-gallate catechines is aanzienlijk gunstig voor uw huid en de hele gezondheid.[1]

Daarnaast bevat groene thee cafeïne en tannines die je bloedvaten verkleinen en wallen verminderen. De goedheid van groene thee hangt echter sterk af van hoe het wordt afgeleid en opgeslagen. Het is belangrijk omdat de krachtpatser van de groene theeplant in de fytochemicaliën ligt. Als het niet op de juiste manier wordt ingekocht en opgeslagen, kan het de werkzaamheid van het ingrediënt verminderen.

Wat zijn de voordelen van groene thee voor de huid?

1. Bestrijdt huidirritatie &roodheid

Rijk aan polyfenolen, groene thee is gezegend met ontstekingsremmende eigenschappen.[2] Het kan je geïrriteerde huid kalmeren, de roodheid veroorzaakt door irritatie verminderen en ook de zwelling van je huid verminderen. Het aanbrengen van groene thee toner of gel voor kleine sneetjes of zonnebrand is altijd nuttig.

In feite tonen onderzoeken aan dat actueel gebruik van groene thee veel dermatologische problemen kan oplossen. Huidaandoeningen zoals psoriasis, rosacea, dermatitis kunnen jeuken en irriteren. Groene thee vermindert de jeuk en biedt verlichting van irritatie.

2. Vermindert Acne

Groene thee is een krachtig ingrediënt dat antioxiderende eigenschappen heeft, antimicrobieel en ontstekingsremmend is. Dit maakt het een geweldige combinatie voor de behandeling van acne. De polyfenolen in groene thee kunnen de talgolieproductie verminderen, wat de belangrijkste reden is voor acne-uitbraak.[3] Zodra je huid een normale oliebalans heeft, vermindert dit het risico op acne-uitbraak.

De studie naar de antimicrobiële eigenschappen van groene thee suggereert dat het in staat is om de bacteriële membranen te beschadigen die acne of andere infecties veroorzaken.

3. Beschermt tegen huidkanker

Vrije radicalen zijn gevaarlijke componenten die uw huid en gezondheid kunnen beschadigen. Dit gebeurt als gevolg van omgevingsstressoren zoals extreme vervuiling en UV-straling. Vrije radicalen beschadigen je DNA, wat zelfs kan leiden tot dodelijke ziekten zoals huidkanker. Maar antioxidanten kunnen de vrije radicalen uit je lichaam halen.

Groene thee is een superbron van antioxidanten en heeft meerdere verbindingen die werken tegen vrije radicalen. Epigallocatechinegallaat (EGCG) en epicatechinegallaat (ECG) zijn de twee sterke en potentieelrijke catechines die beschermen tegen vrije radicalen. [4]

4. Voorkom vroegtijdige veroudering

Epigallocatechinegallaat (EGCG) in groene thee is in staat om stervende huidcellen te verjongen. Het herstelt de beschadigde huidcellen en helpt bij de vorming van nieuwe cellen die uw huid jeugdig houden en vrij van verouderingsverschijnselen zoals fijne lijntjes en rimpels.

Een studie wees uit dat de combinatie van groene thee en rood licht zeer effectief is voor huidverjonging. Een dubbelblinde placebo-gecontroleerde studie van groene boomextracten toonde veelbelovende resultaten in het verbeteren van de elasticiteit van de huid. [5]

5. Hydrateert de huid

Groene thee is ook bekend als een bron van meerdere vitaminen en essentiële mineralen. Het heeft vitamine A en vitamine E, die je huid gehydrateerd en gezond houden. Het aanbrengen van groene thee-extracten vermindert de ruwheid en droogheid van de huid. Dit zal u helpen een soepele en zachte huid te bereiken. [6]

Wist je dat?

Streptococcus mutans is een veel voorkomende bacterie die in je mond blijft. Het veroorzaakt gaatjes, tandbederf en een slechte adem. Groene thee kan deze orale bacteriën remmen en de kans op gaatjes verminderen, evenals eens slechte adem.[7] [8]

Hoe groene thee te gebruiken voor de beste resultaten?

1. Groene thee Gezichtsmasker

Omdat het een populair huidverzorgingsingrediënt is, is groene thee in vele vormen op de markt verkrijgbaar. Toner, gel, maskers, verpakkingen bijna alles is gemakkelijk verkrijgbaar in lokale winkels. Maar als u een zelfgemaakt gezichtsmasker wilt, is dit wat u moet doen.

Ingrediënten

 • 1 zakje groene thee of 2 eetlepels groene theepoeder
 • 1 eetlepel yoghurt
 • 1 eetlepel honing
 • Mengkom
 • Water
 • Lepel

Te volgen stappen

1. Stap 1: Als u een theezakje gebruikt, zet dan de groene thee en laat de zak minstens een uur weken. Gooi het afkooksel weg, haal de theeblaadjes uit de zak en doe ze in een kom. Als u groene theepoeder gebruikt, neem dan gewoon 2 eetlepels ervan in de mengkom.

2. Stap 2: Voeg de yoghurt, honing en het benodigde water toe om een pasta te maken.

3. Stap 3: Meng het goed. De pasta moet dik zijn en niet waterig.

4. Stap 4: Breng de pasta aan op je gezicht en hals. Vermijd elk contact met uw ogen.

5. Stap 5: Laat het 10 tot 15 minuten drogen en was het daarna af met lauw water.

2. Groene thee zakje voor gezwollen ogen

Word je vaak wakker met gezwollen en doffe ogen? Hierdoor kun je er ziek en moe uitzien. Groene theezakjes kunnen echter helpen om ze op een uiterst eenvoudige maar effectieve manier te kalmeren. U hoeft alleen maar de onderstaande stappen te volgen.

Ingrediënten

 • 2 zakjes groene thee

Te volgen stappen

1. Stap 1: Laat de theezakjes een paar minuten trekken in warm water.

2. Stap 2: Knijp in de zakken om het water te verwijderen.

3. Stap 3: Zet de theezakjes 10 tot 20 minuten in de koelkast.

4. Stap 4: Sluit je ogen en plaats de theezakjes op elk van hen.

5. Stap 5: Blijf zo 30 minuten en verwijder dan de theezakjes.

3. Groene thee Toner

Dit is een eenvoudig en probleemloos recept. Het helpt littekens te verminderen, voorkomt verouderingsverschijnselen en biedt onmiddellijke verlichting van huidirritatie.

Ingrediënten

 • 1 eetlepel groene thee of 1 zakje groene thee
 • Een fles

Te volgen stappen

1. Stap 1: Zet 1 eetlepel groene thee of doe het theezakje een tijdje in heet water.

2. Stap 2: Koel de thee af en scheid de theeblaadjes/zakjes van de thee.

3. Stap 3: Giet de vloeistof in een fles en bewaar het in je koelkast.

4. Stap 4: Breng het twee keer per dag aan.

4. Groene thee drinken

Het drinken van groene thee zal niet alleen je huidconditie verbeteren, maar ook een enorme impact hebben op je gezondheid. Experts adviseren dat drie tot vijf kopjes thee per dag u kunnen helpen de maximale voordelen te behalen. Het drinken van te veel thee kan echter enkele milde problemen veroorzaken. Het is altijd gezond om een bepaalde grens aan te houden.

Actueel gebruik van groene thee wordt als veilig beschouwd. Er zijn geen gevallen van ernstige bijwerkingen als zodanig geweest. Maar als het gaat om de consumptie van groene thee, ligt de aanbevolen dosering tussen 250-500 mg per dag. Zoals eerder vermeld, is de consumptie van drie tot vijf kopjes groene thee gezond voor u, omdat het onder de aanbevolen dosering valt.

Wees echter voorzichtig bij het kopen van groene theesupplementen, omdat ze niet worden gereguleerd door de FDA (Food And Drugs Administration). De meeste gezondheids- en huidvoordelen van groene thee zijn gekoppeld aan EGCG, dus zorg ervoor dat uw supplement het bevat.

Woord van waarschuwing: Hoewel groene thee niet veel bijwerkingen heeft, wordt het altijd geadviseerd om een kleine patchtest uit te voeren voordat u het product op de huid uitprobeert.

Inpakken

Groene thee heeft het volledige potentieel om bijna elk huidprobleem te behandelen, van acne tot vroegtijdige veroudering. Omdat het een kruiden- en veilig ingrediënt is, past het bij de meeste huidtypen. Het is de meest populaire drank en goed gewaardeerde huidverzorging ingrediënt over de hele wereld om de juiste redenen.

Het is een krachtpatser van antioxidanten die helpt bij de behandeling van acne, hydrateert uw huid en voorkomt huidkanker. Het topisch gebruiken van groene thee kan veel dermatologische problemen oplossen, zoals psoriasis, dermatitis enz. Hoewel groene theeproducten gemakkelijk verkrijgbaar zijn in elke drogisterij, kunnen zelfgemaakte maskers en toners ook nuttig zijn. Als u groene thee supplementen gebruikt, raadpleeg dan uw arts voor een gedetailleerd overzicht.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen