Bent u op zoek naar een go-to product om het hele jaar door een gehydrateerde, gladdere huid te bereiken? Zowel bodyolie als lotion kunnen je gewenste resultaten geven.

Terwijl sommige mensen de voorkeur geven aan het gebruik van lichaamsolie om hun huid te voeden, geloven anderen dat bodylotion het het beste doet. Als u echter hun verschillen kent, kunt u bepalen wat het beste bij uw huid past.

In dit artikel helpen we u kiezen tussen lichaamsolie en lotion door hun verschillen, gebruik, geschiktheid en meer in kaart te brengen. Laten we beginnen!

Hoogtepunten:

 • Is body oil hetzelfde als lotion?
 • Body Oil vs. Lotion: belangrijkste verschillen
 • Body Oil vs. Lotion: welke is beter?

Is body oil hetzelfde als lotion?

Helemaal niet! Bodyolie en bodylotion zijn twee totaal verschillende huidverzorgingsproducten – structureel en functioneel. Hoewel het primaire doel van beide is om de huid te hydrateren, zijn er verschillende andere factoren om te overwegen. Lichaamsolie bestaat meestal uit natuurlijke oliën (noten of groenten) die vocht in de huid kunnen herstellen.

Bodylotion, aan de andere kant, is ofwel een water-in-olie of olie-in-water gebaseerde oplossing die helpt om vocht vast te houden op de buitenste laag van je huid.

Massagetherapeut giet etherische olie op de hand

Body Oil vs. Lotion: belangrijkste verschillen

1.Basis verschillen

Wat is lichaamsolie?

Lichaamsolie bestaat uit oliën (individueel of een combinatie van oliën), voornamelijk gebruikt om de buitenste laag van uw huid te hydrateren en te voeden. Het vormt een beschermende barrière om transepidermaal waterverlies te voorkomen.

Wat is bodylotion?

De bodylotion is een lichtgewicht mix van water, olie en emulgatoren, geformuleerd om de bovenste lagen van je huid te kalmeren, hydrateren en verjongen. Een bodylotion kan vocht vasthouden en ook water van elders absorberen om je huid zacht, glad en gehydrateerd te houden.

2.Componenten

Lichaamsolie wordt voornamelijk gemaakt van oliën van verschillende oorsprong (zoals notenolie, zadenolie, plantaardige olie en etherische olie). Er is geen toegevoegd water, emulgatoren of conserveermiddelen om te onderhouden. Sommige lichaamsolie kan echter antioxidanten, vitamine A en E of essentiële oliën en heilzaam plantenextract bevatten om hun kwaliteit te verbeteren, bederf te voorkomen en hun houdbaarheid te verlengen. Toegevoegde etherische olie helpt om de geur van lichaamsolie te verbeteren.

De bodylotion is voornamelijk een combinatie van water, oliën en emulgatoren. Ze bevatten echter ook:

 • Verzachtende middelen [1] (zoals cetylesters, glyceryldilauraat, lanolineolie, enz.) helpen een zachte, gladde huid te behouden
 • Conserveringsmiddelen [2] (zoals alcohol denat., benzylalcohol, chloorfenesine, enz.) helpen de groei van ongewenste microben te voorkomen
 • Occlusieve stoffen (zoals lanoline-olie, dimethicon, enz.) helpen vochtverdamping van uw huidoppervlak te voorkomen
 • pH-regelaars (zoals natriumhydroxide)
 • Bevochtigingsmiddelen [3] (zoals glycerine) die helpen bij het aantrekken en binden van vocht

Verschillende ingrediënten vallen onder de bovenstaande categorieën en cosmetische fabrikanten formuleren bodylotions met verschillende ingrediënten uit deze categorieën.

3.Hoe te gebruiken?

Het is raadzaam om lichaamsolie aan te brengen op een goed gereinigde en vochtige huid. Dep na een bad je huid droog, laat hem vochtig en gebruik direct de lichaamsolie van je keuze. Het aanbrengen van olie creëert een barrièrelaag op je huid die helpt om vocht in je huid vast te houden.

Je kunt de lotion masseren totdat deze volledig in je huid wordt opgenomen. Naast het gebruik na het bad, kunt u ook bodylotion aanbrengen op elk moment van de dag of zelfs voor het slapengaan.

Esse Organic Skincare Tip:

Voor het beste resultaat, gebruik het direct na het nemen van een douche wanneer je huid vochtig is.

jonge vrouw gewikkeld in handdoek die bodylotion op schouder aanbrengt na het douchen

4.Voordelen

Lichaamsolie

 • Hydrateer je huid: Een oliemassage helpt de barrièrefunctie van uw huid te verbeteren en voorkomt de verdamping van natuurlijk vocht, waardoor het gehydrateerd blijft.
 • Verminder het uiterlijk van striae en littekens:Lichaamsoliën worden door uw huid opgenomen en zorgen voor een glad en gehydrateerd effect dat helpt om het uiterlijk van littekens te verminderen. Herhaald gebruik van lichaamsolie op uw striae kan helpen deze te minimaliseren. Oliemassage kan ook je huid opfleuren, saaiheid en ruwheid beheersen en een natuurlijk ogende gloed geven.
 • Reguleren van talgproductie:Sommige plantaardige oliën zoals jojoba, olijf, kokosnoot, amandel, etc. zijn op grote schaal ugesed als lichaamsoliën. Deze oliën staan bekend om hun absorberende eigenschappen. Ze kunnen de natuurlijke lipiden nabootsen die in je huid worden gevormd als ze doordringen. Deze structurele gelijkenis kan helpen om de vochtbarrière van uw huid te herstellen en te reguleren die de olieproductie beïnvloedt [4] eveneens.

Bodylotion

 • Houdt je huid zacht en gehydrateerd: Regelmatige toepassing van bodylotion zorgt voor de juiste hydratatie van uw huid en helpt bij het bestrijden van problemen zoals droogheid, scheuren, jeuk, enz. Diepe penetratie van bodylotion herstelt het verloren vocht van je huid en houdt het zacht en gehydrateerd.
 • Bodylotion werkt om de ruwe delen van je lichaam glad te strijken, zoals ellebogen, knieën, voetzolen, enz.
 • Bodylotions met antiverouderingseigenschappen kunnen helpen om verouderingsverschijnselen te vertragen.

Wist je dat?

Lotions met vitamines, hyaluronzuur, glycerine, aloë vera en ceramiden kunnen het waterretentievermogen van uw huid verbeteren.

5. Gebruiksfrequentie

Lichaamsolie

Dagelijkse massage met lichaamsolie kan u het beste resultaat opleveren. Anders kan twee of drie keer per week ook gunstig zijn.

Bodylotion

Je kunt bodylotion zo vaak aanbrengen als je wilt. Maar meestal is één keer per dag voldoende.

6.Waarom heb je bodyolie of lotion nodig?

Het hydrateren van je huid is het belangrijkste doel van zowel lichaamsolie als lotion. U kunt dus een lichaamsolie of lotion kiezen om uw huid te hydrateren, afhankelijk van uw huidtype en specifieke behoeften. Lichaamsolie is de beste pasvorm voor de droge huid, terwijl een bodylotion geschikt kan zijn voor alle huidtypen. U moet de juiste kiezen op basis van de formulering en ingrediënten.

Gelukkige jongevrouwen

Afhankelijk van de verschillende componenten van een bodylotion, kan het uw huidbarrière en elasticiteit verbeteren en helpen om problemen zoals droogheid, cellulitis, eczeem, keratosis pilaris enz. Te minimaliseren.

7.Wie kan lichaamsolie of lotion gebruiken?

Meestal zijn lichaamsolie en lotion veilig om door iedereen te worden gebruikt. Als u echter een gevoelige huid, allergieën of een huidziekte heeft, is het verstandig om een dermatoloog of zorgverlener te raadplegen voordat u een van de huidverzorgingsproducten gebruikt.

Lichaamsolie

Mensen met een droge huid kunnen het meeste uit lichaamsolie halen. Lichaamsolie is ook goed voor mensen die op een plek wonen met een koud klimaat.

Bodylotion

Het is meestal geschikt voor alle huidtypes.

Notitie:

Wanneer u een bodylotion of olie selecteert, doorloopt u de ingrediëntenlijst op de container en kiest u er een die past bij uw huidtype en behoeften.

8.Wanneer lichaamsolie of lotion gebruiken?

Zowel bodyolie als bodylotion zorgen voor optimale resultaten wanneer ze direct na het douchen op een schone en vochtige huid worden aangebracht.

Lichaamsoliën

Het is goed te gebruiken na een bad.

Bodylotions

Na het bad en voor het slapengaan biedt het aanbrengen van lotion de beste resultaten. Je kunt ook bodylotion gebruiken wanneer je voelt dat je huid hydratatie nodig heeft.

9.Waar te gebruiken?

Je kunt lichaamsolie of lotion op je hele lichaam aanbrengen, behalve op het gezicht. De huid van je gezicht is veel delicater dan je lichaam en heeft ook speciale zorg nodig.

10.Recommended hoeveelheid

Lichaamsolie

Neem 5 – 10 druppels lichaamsolie in je handpalm, wrijf erover en breng het vervolgens aan op je lichaam. Masseer zachtjes totdat het wordt geabsorbeerd.

Bodylotion

Neem een voldoende hoeveelheid lotion in je handpalm, wrijf erover om de lotion op te warmen en masseer het op je lichaam met kleine, cirkelvormige bewegingen.

11.Wie mag niet gebruiken?

Lichaamsolie

Het bevat oliën. Het is dus misschien geen goede optie voor mensen met een vette of acne-gevoelige huid. Het aanbrengen van lichaamsolie kan de poriën verder verstoppen en leiden tot puistjes.

Notitie:

Als u allergisch bent voor sommige voedingsmiddelen zoals amandelen, kokosnoot, enz., Vermijd die oliën.

Bodylotions

De meeste bodylotions zijn geformuleerd met meerdere ingrediënten. Sommige ingrediënten zoals chemicaliën, conserveermiddelen, geurstoffen, enz. kunnen uw huid irriteren en zelfs bestaande huidproblemen verergeren. Bekijk de formuleringen voordat u een lotion gebruikt.

12.Bijwerkingen

Lichaamsolie

Als u allergisch bent voor bepaalde ingrediënten in lichaamsolie, kunt u roodheid, jeuk, irritatie en zelfs uitbarstingen ervaren.

Bodylotion

Allergische reacties met alle ingrediënten kunnen vergelijkbare tekenen vertonen als die van lichaamsolie.

Body Oil vs. Lotion: welke is beter?

Zowel lichaamsolie als lotion hebben verschillende doeleinden en kunnen werken voor verschillende huidtypen. Ze zijn van groot belang in een standaard huidverzorgingsregime. Om te bepalen of een lichaamsolie of lotion goed voor je is, moet je eerst moeten

 • begrijp uw huidtype en gewenste doelen om te bereiken
 • overweeg of er een bestaand huidprobleem is
 • wat zijn uw verwachtingen van het product

Lichaamsoliën zijn zeer geschikt voor de droge tot extreem droge huid. Ze kunnen helpen bij het herstellen van uw huidbarrière en kunnen helpen om vochtverlies te voorkomen, zelfs in het winterseizoen en op plaatsen met koude klimaten.

Lotions zijn veelzijdigere vochtinbrengende oplossingen en kunnen door iedereen worden gebruikt. Wanneer je een droge huid hebt, is een lotion op water-in-oliebasis goed voor je. Maar voor een normale tot vette huid werkt een lotion op olie-in-waterbasis het beste. Omdat ze licht van gewicht zijn, kunnen bodylotions ook worden gebruikt in een warm en vochtig klimaat.

Volgens de American Academy of Dermatology (AAD) is een bodylotion de beste optie wanneer u seizoensgebonden droogheid ervaart.

Wat komt vaak voor in Body Oil &Body Lotion?

Zowel lichaamsolie als lotion helpen om je huid gehydrateerd te houden. Ze werken allebei om je huid gehydrateerd te houden. Welke u kiest, hangt echter volledig af van uw huidtype en behoeften.

Inpakken

Zowel lichaamsolie als lotion dienen voornamelijk één gemeenschappelijk doel : je huid gehydrateerd houden. Hoewel lichaamsolie een dikker product is dat helpt een barrière op de buitenste laag van je huid te creëren en vochtverdamping voorkomt, is bodylotion een lichtgewicht formule die helpt om je droge huid te kalmeren en te verzachten. Beide hebben verschillende samenstellingen en zijn ontworpen om verschillende huidtypes te dienen. Beperk uw behoeften en zorgen om de beste voor uw huid te kiezen.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen