Willen we niet allemaal een gelijkmatig getextureerde en gladde huid zonder puistjes, zits, droge plekken of depressies? Welnu, de meeste mannen en vrouwen ervaren huidproblemen tijdens de puberteit en in verschillende stadia van hun leven. Maar uw huidtextuur kan worden verbeterd met deze zes eenvoudige stappen:

6 Beste tips voor een supergladde huidtextuur

1. Exfoliatie is de sleutel

Exfoliatie is het proces van het verwijderen van dode huidcellen om nieuwe en gezonde huid te onthullen met behulp van hulpmiddelen zoals borstel of scrub. Het regelmatig scrubben van je huid kan helpen om littekens, pigmentvlekken en droge plekken te verbeteren.

Als u het echter elke dag doet, kan dit uw huidbarrière beschadigen en de droogheid verergeren. Zorg ervoor dat je zachtjes scrubt, niet meer dan twee keer per week. Er is ook een populaire in-office methode genaamd microdermabrasie die een klein draagbaar apparaat gebruikt om de bovenste laag van de huid te verwijderen (1).

2. Breng zonnebrandcrème religieus aan

Vrouw die zonnebrandcrème aanbrengt met zonnebril

Een. Om een vochtarme huid aan te pakken

Blootstelling aan UV-stralen kan het vocht van uw huid eruit trekken en de barrière beschadigen (2). Dit kan je huid uitdrogen, waardoor het er droog en dof uitziet en ook een groot aantal andere problemen veroorzaakt. Een goede zonnebrandcrème beschermt je huid tegen de schadelijke zonnestralen elke keer dat je uitstapt.

B. Om tekenen van veroudering te voorkomen

UV-stralen breken collageen en elastine (3) af, eiwitvezels in uw huid die verantwoordelijk zijn voor de sterkte en elasticiteit ervan. Een gebrek aan deze eiwitten kan resulteren in het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels. Zonnebrandcrème helpt voorkomen dat UV-stralen door je huid dringen.

3. Hydrateer voor bescherming

Hydratatie is de sleutel tot een gehydrateerde, gladde huid, ongeacht uw huidtype. Zoek naar een moisturizer met ceramiden erin.

Ceramiden zijn van nature aanwezig in uw huid en beschermen deze tegen het verliezen van essentiële oliën en vocht. Een gebroken huidbarrière betekent minder ceramiden. Door deze topisch toe te voegen via moisturizers, wordt de beschermende barrière van uw huid hersteld en blijft het verloren watergehalte behouden.

4. Voeg vitamine C toe aan je routine

Actuele vitamine C kan uw huid op vele manieren ten goede komen. Het bestaat al duizenden jaren en is gebruikt om een aantal huid- en lichaamsaandoeningen te genezen.

De ontstekingsremmende eigenschappen van vitamine C kunnen acne-puistjes helpen voorkomen, waardoor de kans op littekens wordt verminderd. Vitamine C verbetert ook de collageenproductie (4). Dit voorkomt vroege tekenen van veroudering.

5. Kies voor chemische peelings

Chemische peeling kan worden gedaan door uw dermatoloog op kantoor of door u thuis, afhankelijk van het type peeling en de ernst van uw huidaandoening. Deze peelings verwijderen de bovenste laag van je huid en leggen nieuwe huidcellen bloot. Het helpt littekens en pigmentvlekken te verminderen (5).

Afhankelijk van de ernst van uw littekens, kan uw dermatoloog een chemische peeling aanbevelen. Ze zijn van drie soorten:

  • Oppervlakkige peelings – richt zich op de opperhuid.
  • Medium peelings – richt zich op de bovenste dermis.
  • Diepe peelings – richt zich op de middelste en onderste dermis.

6. Gezichtsoliën zijn een redder

Gezichtsoliën zijn meestal afgeleid van natuurlijke bronnen. Ze zijn rijk aan huididentieke ingrediënten die de huidtextuur helpen verbeteren. Je kunt deze toevoegen aan je nachtelijke huidverzorgingsregime. Als je een vette huid hebt, laat het dan 20-25 minuten intrekken en spoel het af voordat je gaat slapen.

Het hebben van een gelijkmatige textuur impliceert een gezonde huid. Het handhaven van een dagelijks huidverzorgingsregime is belangrijk om een gezonde, goed gehydrateerde en soepele huid te bereiken. Het kiezen van de juiste producten voor uw huidtype is cruciaal om bulten, putjes en vlekken van uw huid te voorkomen en te verwijderen.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen