Droog haar bij vrouwen is een veelbesproken en geanalyseerd onderwerp. Maar mannen raken vaak in de war over wat de waarschijnlijke oorzaken voor hun droge haar kunnen zijn.

Hoewel een paar veranderingen in uw haarverzorgingsroutine u zouden helpen om van de droogheid af te komen, kan droog haar ook wijzen op een ernstige onderliggende ziekte. Daarom is het essentieel om te weten waarom mannen droog haar hebben en wat je kunt doen om het te behandelen.

Lees verder om meer te weten te komen over de waarschijnlijke oorzaken en wat u kunt doen aan droog haar.

Hoogtepunten:

  • Waarom hebben sommige mannen extreem droog haar?
  • Hoe droog haar bij mannen te behandelen?
  • Wat gebeurt er als je droog haar bij mannen niet behandelt?
  • Tips om droog haar bij mannen te voorkomen

Waarom hebben sommige mannen extreem droog haar?

1. Minder talgolieproductie

Net als de rest van je lichaam produceert ook de huid op je hoofdhuid talgolie. Dit helpt om je hoofdhuid en haar gehydrateerd en gehydrateerd te houden. Omdat je haar geen enkele vorm van natuurlijke olie produceert, is het afhankelijk van je hoofdhuid voor de talgolie. Wanneer je hoofdhuid er niet in slaagt om voldoende olie te produceren, voelt je haar droog en dof aan.

2. Overmatige blootstelling aan de zon

Mannen die buitenbanen hebben, hebben meer kans om droog haar te krijgen. Zonnestralen beschadigen de nagelriem van je haar. De nagelriem is het natuurlijke beschermingsmechanisme van je haar en helpt het vocht in je haar vast te houden. Maar zodra je nagelriem is aangetast, wordt je haar gevoelig voor droogheid, dofheid en breuk. [1]

man die douchet en shampoofles in de hand houdt

3. Over shampooën

Veel mannen gaan ervan uit dat hoe meer ze shampoo gebruiken, hoe schoner hun haar zou worden. Hoewel het een feit is dat shampoo je haar en hoofdhuid grondig reinigt en al het vuil, stof en verontreinigende stoffen verwijdert, kan overmatig shampooën de natuurlijke oliën van je hoofdhuid verwijderen. Ernstige schade is vooral duidelijk bij mannen die krullend of grof haar en shampoo te veel hebben.

4. Verwarmingsgereedschappen

Verwarmingstools zoals haardrogers en stylers zijn uiterst schadelijk voor de gezondheid van je haar. Omdat deze hulpmiddelen warmte gebruiken om je haar een nieuwe vorm of stijl te geven, kunnen ze je nagelriemen beschadigen. Hierdoor wordt de gladde coating van je haar broos en dof. [2]

5. Haar wassen met heet water

Warm water heeft hetzelfde effect op je haar als een verwarmingsmiddel. De hitte beschadigt je nagelriemen en maakt je haar kwetsbaar. Je zult droogheid en haaruitval ervaren als je de gewoonte hebt om heet water te gebruiken voor haarwas. Koud of licht warm water is een veiligere optie.

6. Agressieve producten

Tegenwoordig is er een breed scala aan haarverzorgingsproducten beschikbaar, die specifiek geschikt zijn voor mannen. Maar veel producten bevatten agressieve chemicaliën zoals parabenen, sulfaat, silicium, propanolpropylalcohol enz. De meeste shampoos bestaan uit sulfaat, omdat dit een uiterst efficiënt reinigingsmiddel is. Maar sulfaat verwijdert de natuurlijke talgolie van je hoofdhuid en je haar wordt droog. [3]

7. Haarverf

Dit is een andere reden achter broos en droog haar. Gekleurd haar heeft veel meer aandacht en verzorging nodig dan maagdelijk haar. Het bleekmiddel dat in een haarverf wordt gebruikt, breekt de eiwitstructuur van je haar af en veroorzaakt schade. [4]

8. Schildklier problemen

De schildklier dient verschillende doeleinden in het lichaam. Naast het regelen van je metabolisme, beïnvloedt het ook de stamcellen in je haarzakjes en stimuleert het je haargroei. [5] Dus als je hypothyreoïdie hebt, kan dit je haargroei beïnvloeden en je haar droog maken.

9. Gechloreerd water

Als u regelmatig gechloreerd water gebruikt om uw haar te wassen, kan dit op de lange termijn uw haar droog en dof maken. Het chloorgehalte in zwembaden kan ook van invloed zijn op je haar. Het minimaliseren van het gebruik van chloorwater of het beschermen van je haar tijdens het zwemmen, kan helpen.

kapper die hoofdmassage doet aan klant

Hoe droog haar bij mannen te behandelen?

1. Beperk je shampoosessies

Omdat overmatige shampoo je haar droog kan maken, probeer het gebruik te beperken. Twee keer per week wassen zou voldoende moeten zijn. Als het nodig is om je haar elke dag te wassen, ga dan voor een milde shampoo en conditioner. Je kunt ook kiezen voor droogshampoo of leave-in shampoo voor regelmatig gebruik.

2. Kies het juiste product

Gebruik geen producten die niet bedoeld zijn voor mannenhaar. Veel mannen besteden geen tijd aan het kopen van hun haarverzorgingsproducten en gebruiken vaak wat de dames des huizes gebruiken. Koop haarverzorgingsproducten die bij jouw haartype passen, bedoeld zijn voor mannen en vrij zijn van chemicaliën.

3. Stop Uzing Blow-Dry

Omdat föhnen geen goed doet voor je haar, is het beter om het te vermijden. Droog je haar elke keer dat je je wast. Als je kort haar hebt, is handdoekdrogen de beste optie. Als je je haar laat groeien en het drogen van handdoeken onhandig lijkt, kun je een föhn gebruiken. Maar zorg ervoor dat je er geen gewone gewoonte van maakt.

4. Olie massage

Of het nu gaat om een droge huid of droog haar, olie is een redder in nood. Zorg voor een oliemassage een avond voordat je van plan bent om te wassen. Kies een dragerolie zoals kokosolie, zonnebloemolie, olijfolie, arganolie om je hoofdhuid te masseren en je haar te hydrateren. [6]

5. Gebruik koud water

Langdurig gebruik van heet water zal je haar op veel manieren beschadigen. Gebruik in plaats daarvan koud water wanneer je je haar wast. Koud water helpt je het vocht in je haar vast te houden.

6. Diepe conditionering

Als je haar droog is en het haar met de dag krokeriger wordt, wil je misschien voor een diepe conditioneringsbehandeling gaan. Koop een deep conditioning shampoo en conditioner voor je haar en gebruik ze op de juiste manier. Misschien wil je ook een conditionerend haarmasker kopen om je haar verder te voeden.

Wat gebeurt er als je droog haar bij mannen niet behandelt?

1. Als het niet wordt behandeld, zou uw droge haar nog meer beschadigd zijn en vatbaar voor breuk.

2. U kunt te maken krijgen met een extreme hoeveelheid haaruitval.

3. Droogheid zou leiden tot roos en andere ernstige infecties zoals Seborrheic Dermatitis.

4. Je zult jeukende droge plekken op je hoofdhuid ervaren.

5. Vanwege jeuk kunt u ook hoofdhuidontsteking opmerken.

6. Als u uw droge haar niet behandelt terwijl u nog steeds kunt, kan haaruitval u kaal maken.

7. Ook kan droogheid van het haar een teken zijn van een onderliggende gezondheidstoestand. Als er niet op wordt gelet, kan dit leiden tot iets ernstigs.

Tips om droog haar bij mannen te voorkomen

  • Raadpleeg uw voedingsdeskundige en volg een goede dieetroutine. Een goed dieet moet zink, foliumzuur en biotine bevatten, die je haargroei ondersteunen.
  • Voeg eiwitsupplementen toe aan je haarverzorgingsroutine.
  • Vermijd roken en het drinken van alcohol als je een goede gezondheid en gehydrateerd haar wilt.
  • Probeer oefeningen uit de vrije hand voor de verbetering van de bloedcirculatie in je lichaam. Als de bloedstroom zonder problemen je hoofdhuid bereikt, zou de gezondheid van je haar ook verbeteren.
  • Gebruik een zwijnenhaarborstel om je haar te kammen.

Inpakken

Droog haar is niet nieuw onder mannen, maar het hanteren ervan kan voor velen moeilijk zijn. Het opbouwen van een goede haarverzorgingsroutine kan een perfecte oplossing zijn om met je droge haar om te gaan. Beperkte shampoo, het vermijden van agressieve producten op chemische basis en het diep conditioneren van je haar zijn een paar stappen die kunnen helpen. Een beetje verzorging kan het probleem in de kiem smoren, waardoor je dik, zacht en gehydrateerd haar krijgt!

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen