Je moet je ervan bewust zijn dat avocado-olie geweldig is voor kookdoeleinden. Maar wist je hoe heilzaam avocado-olie is voor je huid? Het is rijk aan een groot aantal vitaminen en belangrijke mineralen die zeer effectief zijn voor huidproblemen.

Dit is wat avocado-olie met je huid kan doen en hoe je het kunt opnemen in je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Scroll naar beneden om te lezen!

Wat onze experts zeggen

“Avocado-olie bevat essentiële vetzuren en oliezuur dat de collageensynthese in je huid bevordert. Maar wees voorzichtig bij het kopen van avocado-olie. Zorg ervoor dat u de vervaldatum controleert, want de olie mag niet ranzig zijn.”

Nikita Kolhe, (M.tech, Cosmetische Technologie), Product Development Executive, Skinkraft

Hoogtepunten:

 • Wat is avocado-olie?
 • Wat zijn de voordelen van avocado-olie voor de huid?
 • Hoe avocado-olie te gebruiken, wie moet het gebruiken?
 • Aanbevolen combinatie met avocado-olie
 • Is er een risico verbonden aan avocado-olie?

Wat is avocado-olie?

Avocado-olie is afkomstig van avocadovruchten, die een favoriet zijn onder gezondheidsbewuste mensen. De olie afkomstig van het voedsel wordt op grote schaal gebruikt voor kookdoeleinden omdat het meerdere gezondheidsvoordelen biedt.

De goedheid van avocado wordt wereldwijd erkend door gezondheidsexperts. Het heeft een hoog vezel- en laag suikergehalte. Avocado is verrijkt met belangrijke multivitaminen zoals vitamine A, E, B6, C, K, foliumzuur, kalium, magnesium, natrium en niacine. Daarnaast heeft avocado een groot aantal antioxidanten en een sterke portie enkelvoudig onverzadigd vet.

Vandaar dat de olie ook een belangrijke rol heeft gespeeld in huidverzorging. Als je huidverzorgingsproducten zorgvuldig opmerkt, bevatten veel van hen avocado. Avocado’s met moisturizers, serums, crèmes en maskers zijn verkrijgbaar op de markt.

Wat zijn de voordelen van avocado-olie voor de huid?

1. Hydratatie van de huid

Avocado-olie is een goede bron van vitamine E, kalium en lecithine. Wanneer deze voedingsstoffen op de huid worden aangebracht, worden ze gemakkelijk opgenomen. De olie begint de huid van binnenuit te voeden en hydrateert het vrij goed. Natuurlijk verbeteren de hydraterende elementen van de olie de droge en ruwe textuur van de huid. Het helpt ook de huid te verjongen.

2. Voorkomt acne

Avocado-olie heeft ontstekingsremmende eigenschappen.[1] Het helpt om acne ontsteking te verminderen en behandelt het binnen een korte periode van tijd. Breng de olie bovendien een nacht op je huid aan en was deze ’s ochtends af. Het zorgt voor ultieme hydratatie van je huid zonder olieresten achter te laten. Op deze manier wordt het risico op acneontwikkeling een stuk verkleind.

3. Behandelt zonnebrand

Een studie uit 2011[2] review onthulde dat vitamine E, D, eiwit en lecithine in avocado-olie de genezing kunnen stimuleren, wat helpt bij de behandeling van een door de zon verbrande huid. Antioxidantrijke avocado-olie verlicht de symptomen van zonnebrand zoals roodheid, huidirritatie enz.

4. Vermindert verouderingsverschijnselen

De huid is het eerste orgaan dat je leeftijd aangeeft. De collageenlaag van je huid begint af te breken als je ouder wordt. Sommige studies suggereren dat avocado-olie de productie van collageen verhoogt en de elasticiteit van je huid verbetert.

Volgens onze Product Development Executive, Nikita Kolhe, “Bevatten avocado-oliën essentiële vetzuren en oliezuur dat de collageensynthese in je huid bevordert. Maar wees voorzichtig bij het kopen van avocado-olie. Zorg ervoor dat u de vervaldatum controleert, want de olie mag niet ranzig zijn.”

5. Wondgenezingseigenschappen

Avocado-olie heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen. Het helpt om wondontsteking te verminderen en huidirritatie te verminderen. Een studie uitgevoerd in 2013 suggereert dat avocado-olie deelneemt aan collageensynthese die de vorming van nieuwe bindweefsels bevordert.

6. Helpt om te gaan met eczeem &psoriasis

Omdat het rijk is aan antioxidanten en gevuld is met vitamines, kan avocado-olie uiterst nuttig zijn voor een droge en schilferige huid. Eczeem en psoriasis maken je huid beide geïrriteerd, jeukend en schilferig. Avocado-olie kan de geïrriteerde huid kalmeren, hydrateren en de symptomen van deze huidaandoeningen verminderen.

Belangrijke opmerking:

Doe een patchtest voordat je avocado-olie op je huid aanbrengt. Zorg ervoor dat het eczeem niet verergert.

7. Verbetert de nagels en hoofdhuid

Avocado-olie verbetert broze en droge nagels. Het houdt de huid rond je nagels zacht en voorkomt nagelbreuk. Als het als masker wordt gebruikt, kan het ook helpen bij roosproblemen. Je hoofdhuid voelt gehydrateerd en goed gevoed aan na het aanbrengen van een avocadomasker.

Hoe avocado-olie te gebruiken, wie moet het gebruiken?

Je kunt avocado-olie direct op de huid gebruiken of huidverzorgingsproducten gebruiken die de olie bevatten. Avocado-olie wordt vaak gebruikt in gezichtsmaskers, moisturizers en crèmes. Over de toonbank huidverzorgingsproducten hebben toepassingsinstructies op de verpakking zelf.

Je kunt ook kiezen voor doe-het-zelf behandelingen.

 • Maak een hydraterend masker door avocado-olie en biologische honing te mengen. Beide ingrediënten hebben ontstekingsremmende eigenschappen en zouden een geweldige behandeling zijn voor elke wond of huidirritatie.
 • Als u de olie gebruikt voordat u gaat douchen, is het raadzaam om de olie te verdunnen met een kleine hoeveelheid water.
 • Als u het na een bad gebruikt, masseer dan uw lichaam met de olie en dep het droog met een zachte handdoek.
 • Je kunt avocado-olie ’s nachts op je huid aanbrengen en ’s ochtends wassen.
 • Verwarm de olie twee tot drie minuten en masseer de hoofdhuid zachtjes voordat je gaat slapen. Was je haar ’s ochtends.

Iedereen kan avocado-olie gebruiken, tenzij ze er allergisch voor zijn. Meestal kan verdunde avocado-olie regelmatig worden gebruikt. Mensen met huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis vinden de olie uiterst nuttig.

Experts adviseren echter om een patchtest op uw hand te doen. Wacht 24 uur om te controleren op reacties. Als je huid normaal blijft en je geen enkele vorm van irritatie voelt, kun je voor de volledige applicatie gaan.

 • Avocado-olie werkt geweldig wanneer het wordt gemengd met retinol. De ontstekingsremmende en vochtinbrengende factoren van avocado-olie onderdrukken de irritatie veroorzaakt door retinol. Vandaar dat de combinatie gemakkelijk in je huid wordt opgenomen en je huid perfect hydrateert.
 • Er is geen ingrediënt dat contra-indicaties is voor avocado-olie, maar velen suggereren dat u het niet met andere oliën moet gebruiken, omdat het de effectiviteit van de olie kan verminderen.

Is er een risico verbonden aan avocado-olie?

Bijwerkingen van avocado-olie komen zelden voor. Niet veel mensen hebben geklaagd over eventuele bijwerkingen die ermee gepaard gaan. Verdunde avocado-olie is veilig voor bijna iedereen. Er is echter altijd een kans op een allergische reactie wanneer u een nieuw product of ingrediënt probeert. Het wordt dus ten zeerste aanbevolen om een patchtest uit te voeren voordat u deze volledig aanvraagt.

Inpakken

Het opnemen van avocado-olie in je huidverzorgingsroutine is eenvoudig maar uiterst effectief. Het hydrateert je huid van binnenuit en zorgt voor een diepe hydratatie. Avocado-olie kan een droge en schilferige huid behandelen, wondgenezing versnellen en tekenen van huidveroudering verminderen. Het is veilig om te zeggen dat mensen met elk huidtype verdunde avocado-olie kunnen gebruiken. Neem contact op met uw dermatoloog voor specifieke problemen. Het volgen van de hierboven genoemde doe-het-zelfprocessen kan ook helpen.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen