Heb je er ooit aan gedacht om babyverzorgingsproducten te gebruiken? Babyoliën zijn populair bij sommige volwassenen voor huid- en haarverzorging. Algemeen aangenomen dat het een semi-ademende laag over de huid vormt, helpen babyoliën om het natuurlijke vocht op het oppervlak van je huid vast te houden.

Mensen geloven ook dat elk product dat geschikt is voor de gevoelige huid van een baby ook het beste zou zijn voor volwassenen. Het is echter belangrijk om te weten over de samenstelling van babyolie, de voordelen, het gebruik en de voorzorgsmaatregelen die moeten worden gevolgd. Lees verder voor meer informatie.

Hoogtepunten:

  • Wat is babyolie precies?
  • Waarom gebruiken sommige mensen babyolie op de huid?
  • Voordelen van babyolie op de huid
  • Hoe babyolie te gebruiken voor een gezonde huid?
  • Bijwerkingen &voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van babyolie

Wat is babyolie precies?

Babyolie is meestal een heldere, vochtinbrengende vloeistof die bedoeld is om na een bad op de gevoelige babyhuid te worden aangebracht. Het helpt om hun huid te kalmeren en gladder te maken. De belangrijkste ingrediënten van de meeste commerciële babyoliën zijn minerale olie (het belangrijkste bestanddeel) en geur (in een klein percentage). Babyoliën kunnen ook worden geformuleerd met plantaardige oliën zoals kokosolie, jojoba-olie, andere natuurlijke ingrediënten zoals vitamine A &E, aloë vera, honing, enz., Samen met minerale olie.

Een sterk gezuiverde vorm van aardolie, minerale olie is een populair onderdeel in cosmetische producten die worden gebruikt voor het hydrateren en hydrateren van de huid [1]. Het is een kleurloze, geurloze, inerte stof en reageert niet met andere stoffen die in contact komen. Over het algemeen is minerale olie niet-comedogeen, wat betekent dat het de poriën van de huid niet verstopt.

Kortom, deze olie creëert een barrièrelaag op de bovenkant van je huid en voorkomt daarmee vochtverlies. Minerale oliën helpen je huid te kalmeren en vocht vast te houden. Er zijn meerdere opties van babyolie met verschillende combinaties van ingrediënten, waarvan sommige zeer controversieel zijn.

Waarom gebruiken sommige mensen babyolie op de huid?

Hoewel babyoliën bedoeld zijn voor de gevoelige en gevoelige babyhuid, vinden sommige mensen ze ook uitstekend voor de volwassen huid. Babyoliën zijn zorgvuldig geformuleerd om hypoallergeen te zijn, zodat ze op de babyhuid kunnen worden aangebracht zonder angst voor allergische reacties. Deze eigenschap maakt het een geschikte keuze voor volwassenen, ongeacht hun huidtype.

Wist je dat?

Sommige mensen gebruiken babyolie om hun droge huid te hydrateren en het vocht vast te houden.

Bovendien worden deze parabenen-, ftalaat- en kleurstofvrije oliën als gunstig beschouwd voor nagelriemverzorging, haarverzorging, voetverzorging, make-upverwijdering, enz. Baby-oliën met verschillende natuurlijke ingrediënten worden verondersteld om je huid te voeden en gezond te houden.

Voordelen van babyolie op de huid

Er wordt algemeen aangenomen dat babyolie je huid op meerdere manieren ten goede kan komen. Hoewel sommige claims nog moeten worden bewezen, vermindert het zijn populariteit als huidverzorgingsproduct niet. Hier zijn de voordelen van babyolie:

1. Als vochtinbrengende crème voor de huid

De minerale olie in babyolie heeft een grotere moleculaire grootte, waardoor het niet-comedogeen is (niet verstopt de poriën van je huid) en occlusief. Het helpt om het vocht op je huid vast te houden. Dus degenen met een normale tot droge huid kunnen babyolie gebruiken om hun huid te hydrateren.

Een studie werd uitgevoerd om het effect van enkele veel voorkomende vochtinbrengende ingrediënten op de huid van mensen te identificeren. Het toonde aan dat minerale olie een significanter hydraterend effect heeft dan glycerine, ethanol en water. Producten zoals babyolie die een hoog percentage minerale olie bevatten, kunnen dus worden toegepast als een vochtinbrengende crème voor de huid. Wetenschappers voegden er ook aan toe dat minerale olie kan helpen de huid voller te maken en een gehydrateerd uiterlijk te bieden.

Vrouwenbenen met perfecte haarloze gladde en zijdeachtige huid

2. Als make-up remover

Een onbewezen voordeel van babyolie is dat het een uitstekend alternatief kan zijn voor een make-up remover. Veel mensen geloven dat babyolie helpt om make-up en vuilophoping op de huid op te lossen. Om te gebruiken, breng een dun laagje babyolie aan op je huid en masseer een paar minuten. Veeg het vervolgens weg met een wattenschijfje en was je gezicht met een zachte reiniger om alle resten te verwijderen.

3. Vermindert het uiterlijk van striae & littekens

Er is geen direct onderzoek dat de efficiëntie van babyolie als litteken- en striaeverkleiner aantoont. Toch toonde een studie uit 1993 aan dat babyolie kan helpen bij het verwijderen van littekens. Omdat het een effectieve vochtinbrengende crème is, kan babyolie de depressieve huid van littekengebieden voller maken. Het helpt om het algehele uiterlijk van littekens en striae te verminderen.

Een onderzoek uit 1975 heeft aangetoond dat babyolie niet lang meegaat. Je moet babyolie dus regelmatig opnieuw aanbrengen om je huid er gehydrateerd en mollig uit te laten zien.

4. Als voetverzorgingsproduct

Er is geen bewezen studie die de effectiviteit van babyolie als voetverzorgingsproduct ondersteunt. Maar babyolie met vitamine A en E [2] kan helpen de huid van je hiel en zool te verjongen en te herstellen. Het is ook gunstig bij het genezen van gebarsten hielen. Je kunt babyolie aanbrengen als voetbevochtiger of zelfs gebruiken voor een pedicure thuis. Het aanbrengen van babyolie na een douche en voordat je ’s avonds naar bed gaat, maakt je voeten zacht en gehydrateerd.

5. Als scheerschuim

Hoewel geen enkele studie het gebruik van babyolie ondersteunt als een geschikt alternatief voor scheerschuim, geven sommige mensen de voorkeur aan babyolie boven scheerzeep of schuim. Het laat je huid gehydrateerd en glad na gebruik. Dit maakt het voor velen een wenselijk alternatief voor scheerschuim. De olie geeft een soepele glijvlucht aan je scheermesje, wat helpt bij een veel nauwere scheerbeurt.

Notitie:

Babyolie houdt de huid zacht tijdens het scheren en beschermt de huid tegen scheermesjes.

6. Als rustgevend product

Sommige studies ondersteunen het feit dat babyolie kan helpen bij het verlichten van huidongemakken veroorzaakt door een droge huid of aandoeningen zoals psoriasis.

Een onderzoek uit 2012 uitgevoerd op patiënten die hemodialyse ondergaan [3], toonde aan dat babyolie aanzienlijk hielp om jeuk te verminderen wanneer het werd aangebracht op jeukende lichaamsdelen. Een massage van minimaal 15 minuten met babyolie per dag gedurende drie weken bood maximaal voordeel.

Vrouwen die crème aanbrengen

7. Als gel onder de ogen

Een ander minder vaak en onbewezen gebruik van babyolie is als een gel onder de ogen. Mensen gebruiken babyolie om vocht in de depressieve ogen te herstellen. Een dagelijkse zachte massage van babyolie over de ogen met vingertoppen gedurende 1-2 minuten kan nuttig zijn om je ogen te kalmeren.

Hoe babyolie te gebruiken voor een gezonde huid?

Om de voordelen van babyolie te krijgen en je huid gezond te houden, moet je enkele eenvoudige stappen volgen:

  • Was je gezicht of lichaam met een zachte reiniger of zeep.
  • Dep je huid droog en laat wat vocht achter op het huidoppervlak.
  • Breng een kleine hoeveelheid babyolie aan over je hele lichaam of in het gewenste gebied.
  • Masseer de olie zachtjes in je huid gedurende 2 tot 3 minuten.

1. Wie kan babyolie gebruiken?

Voornamelijk een babyverzorgingsproduct, het kan worden gebruikt voor het hydrateren van de huid van een baby, het behandelen van luieruitslag en eczeem en voor regelmatige babymassages. Babyolie wordt ook veel gebruikt door volwassenen, ongeacht de leeftijd, voor het hydrateren van een vochtarme huid, lichaamsmassage, make-upverwijdering, enz.

2. Wanneer kun je babyolie gebruiken?

De beste tijd om babyolie op je huid aan te brengen is wanneer deze grondig is gereinigd en vochtig met water. Babyolie creëert een semi-ademende barrière om het vocht op je huid vast te houden.

3. Aanbevolen hoeveelheid

Hoewel er geen aanbevolen hoeveelheid babyolie is, gebruik je een voldoende hoeveelheid om een dunne laag over je huid te vormen. Overtollige olie kan je huid verstikken en een vettig residu achterlaten.

Bijwerkingen &voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van babyolie

Meestal is babyolie veilig te gebruiken voor alle leeftijdsgroepen. Sommige mensen kunnen echter een paar bijwerkingen ervaren. Het is dus verstandig om op de hoogte te zijn van deze mogelijke bijwerkingen en voorzorgsmaatregelen te nemen.

1. Allergische reactie

Hoewel allergische reactie op minerale olie zeldzaam is [4], kan een supergevoelige huid reageren en allergische reacties vertonen. Om dit te voorkomen, doe altijd een patchtest. Controleer op reacties zoals roodheid of jeuk die de komende 24 uur kunnen optreden. Als die er niet zijn, kunt u babyolie met vertrouwen gebruiken.

2. Trigger Breakouts

Babyoliën zijn meestal niet-comedogeen en verstoppen de poriën niet. Maar mensen die gevoelig zijn voor acne kunnen puistjes ervaren. Omdat het zeer occlusief is, kan minerale olie de huid verstikken en vasthouden aan poriënverstoppingsingrediënten die acne kunnen veroorzaken.

3. Blokkeert zweet

Babyolie vormt een huidbarrière die overtollig vocht over je huid kan vasthouden, zelfs op warme zomerdagen. Deze barrière kan je stoppen met zweten, zelfs wanneer je lichaam zichzelf op natuurlijke wijze probeert af te koelen met zweet.

4. Kan zonnebrand veroorzaken

Van babyolie wordt gedacht dat het UV-stralen aantrekt en ze dieper in je huid laat doordringen. Dit kan de kans op celbeschadiging en zelfs huidkanker vergroten. Het kan bij sommige mensen zonnebrand veroorzaken. Er is echter niet genoeg onderzoek in dit opzicht.

Esse Organic Skincare Tip:

Vermijd het aanbrengen van babyolie voordat je in de zon stapt.

Inpakken

Naast het feit dat het een populair babyverzorgingsproduct is, is babyolie ook op grote schaal ugesed als huidverzorgingsproduct door volwassenen. Babyolie kan helpen om de huid te hydrateren, voller en gladder te maken door vocht vast te houden. Het kan ook de geïrriteerde huid kalmeren. Babyolie wordt echter niet aanbevolen voor de acnegevoelige huid of als een beschermingsproduct tegen de zon (UV-straal).

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen