We hebben allemaal gehoord over de huidverbeterende eigenschappen van kurkuma van onze grootmoeders. Maar heb je het al opgenomen in je huidverzorgingsroutine?

Kurkuma staat al eeuwenlang bekend om zijn helende eigenschappen en huidverbeterende voordelen. In dit artikel vertellen we u hoe u het kunt gebruiken om maximale resultaten af te leiden.

Hoogtepunten:

 • Wat zijn de voordelen van kurkuma voor de huid?
 • Hoe kurkuma te gebruiken voor een mooie huid?
 • Veelgestelde vragen over kurkuma voor de huid

Wat zijn de voordelen van kurkuma voor de huid?

Kurkuma is een specerij die wetenschappelijk bekend staat als Curcuma longa. Het heeft ontstekingsremmende, antimicrobiële en antioxiderende eigenschappen die helpen bij het beheersen van verschillende huidproblemen zoals tekenen van veroudering, pigmentatie, acne, enz.

Kurkuma heeft een bioactieve component genaamd curcumine, waardoor het ontstekingsremmend is. De belangrijkste gezondheidsvoordelen van kurkuma komen van deze curcumine.

Kurkuma is gemakkelijk verkrijgbaar in elk Indiaas huishouden. Daarom is het voor velen van ons de go-to huidverzorgingsbehandeling. Ook westerse mensen zijn kurkuma gaan gebruiken als een belangrijk huidverzorgingsingrediënt. Verschillende huidverzorgingsproducten die internationaal verkrijgbaar zijn, bevatten vaak kurkuma als primair ingrediënt.

Kurkuma heeft verschillende huidverbeterende eigenschappen. Hier is hoe het je huid ten goede kan komen.

1. Voegt natuurlijke gloed toe aan je huid

Kurkuma wordt beschouwd als een krachtig ingrediënt voor het verlichten van de huid en het onthullen van gloed. Het is een krachtig antioxidant ingrediënt dat donkere vlekken, vlekken en hyperpigmentatie kan verminderen. Je hebt misschien gemerkt dat bij de meeste Indiase bruiloften kurkuma of haldi wordt gebruikt in de rituelen. Het wordt gedaan om wat natuurlijke gloed aan de huid toe te voegen op je grote dag. De antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen in kurkuma geven glans aan je huid en doen het herleven door een natuurlijke gloed naar voren te brengen. [1]

2. Behandelt Acne Breakouts

Cutibacterium acnes bacteriën kunnen laesie type acne op uw huid veroorzaken. Kurkuma kan geweldig zijn om dit type acne-uitbraak te behandelen. Een studie in PharmaTutor suggereert dat de actieve component in kurkuma genaamd curcumine krachtige antioxiderende eigenschappen heeft die kunnen vechten tegen acne vulgaris. De ontstekingsremmende aard van kurkuma vermindert huidontsteking en geneest uiteindelijk de huid. [2]

3. Helpt bij atopische dermatitis

Atopische dermatitis is een vorm van eczeem. Volgens the American Academy of Dermatology ervaren veel volwassenen vaak atopische dermatitis, vooral rond hun ogen. Een studie uitgevoerd in 2015 concludeerde dat een combinatie van kurkuma, Indiase pennywort en walnoot effectief is tegen eczeem. Hoewel er niet veel wetenschappelijk onderzoek of studies beschikbaar zijn om de werkzaamheid van kurkuma voor eczeem te bewijzen, is er anekdotisch bewijs dat garant staat voor de effectiviteit van kurkuma.[3]

4. Vertraagt huidveroudering

Je huid wordt vaak blootgesteld aan UV-stralen en milieuvervuiling. Het verstoort de natuurlijke oliebalans van de huid en je huid begint elasticiteit te verliezen, wat zich manifesteert als tekenen van veroudering zoals fijne lijntjes, rimpels, ouderdomsvlekken, enz. Op dezelfde manier beschadigen vrije radicalen je huidcellen en versnellen ze het verouderingsproces. Meestal verschijnen de verouderingsverschijnselen eerst rond je ogen, voorhoofd en nek. Curcumine is een hoge antioxidantverbinding verhoogt uw collageenproductie en versterkt de elasticiteit van uw huid. [4] [5]

5. Helpt bij psoriasis

Psoriasis kan ook op je gezicht voorkomen. Het is een huidaandoening die je huid dik en extreem droog maakt. Het ontsteekt je gezichtshuid en veroorzaakt ernstige irritatie. Mensen met psoriasis in het gezicht kunnen ook psoriasis op de hoofdhuid ervaren. Experts suggereren dat kurkuma gunstig kan zijn voor de behandeling van psoriasis in het gezicht. Omdat het antimicrobieel en ontstekingsremmend is, kan kurkuma de bacteriën doden die psoriasis veroorzaken en huidontsteking verminderen. [6]

6. Vermindert donkere kringen

Donkere kringen rond de ogen is een veel voorkomend probleem voor de huid. Gebrek aan slaap, ongezond eten, hyperpigmentatie of te veel tijd doorbrengen achter een computer of mobiele telefoon kan donkere kringen onder de ogen veroorzaken. Hier kan kurkuma je te hulp schieten. Als bliksemmiddel komt kurkuma uw huid ten goede door het uiterlijk van donkere kringen te minimaliseren en de bloedsomloop te stimuleren, waardoor wallen worden verminderd en de huid rond uw ogen lichter wordt. [7]

7. Hydrateert de droge huid

Een droge huid in de winter is een gebruikelijk scenario. Het kan ervoor zorgen dat je huid er dof en uitgedroogd uitziet. Maar met kurkuma kun je dingen verlichten. Het aanbrengen van kurkuma-geïnfundeerde huidverzorgingsproducten of zelfgemaakte kurkuma maskers of verpakkingen zijn echt nuttig om te hydraterene je huid. Het stimuleert het verwijderingsproces van dode huidcellen, zodat nieuwe huidcellen kunnen regenereren.

Wist je dat?

Sommige onderzoeksartikelen suggereren dat kurkuma je kan helpen met depressie. Kurkuma-inname via uw dieet kan depressiesymptomen verminderen. Curcumine in kurkuma vecht tegen depressie symptomen. [8]

Hoe kurkuma te gebruiken voor een mooie huid?

1. Kurkuma Maskers

Kurkuma maskers zijn gemakkelijk verkrijgbaar in de markt. U kunt elk vrij verkrijgbaar masker gebruiken dat kurkuma bevat, samen met andere krachtige ingrediënten. Het maken van een zelfgemaakt kurkumamasker kan echter ook een optie zijn.

Ingrediënten

 • 1 eetlepel kurkuma poeder
 • 1 eetlepel sandelhoutpoeder
 • 1 theelepel honing
 • Water
 • 1 kom

Te volgen stappen

 • Neem een kom en doe het kurkumapoeder en sandelhoutpoeder bij elkaar.
 • Voeg honing toe aan het poedermengsel.
 • Voeg voldoende water toe om de pasta dik te maken.
 • Meng het goed.

Zodra het masker klaar is, breng je het aan op je gezicht. Houd het 10 tot 15 minuten en spoel het vervolgens af met warm water. Breng daarna een moisturizer aan.

Vedix Tip:

Vermijd het gebruik van kurkuma direct op uw huid als u allergisch bent voor het. Het kan anders leiden tot zwelling, roodheid of irritatie.

2. Kurkuma Cleanser

Een zelfgemaakte kurkumareiniger is nuttig om acne, donkere vlekken en verouderingsverschijnselen te voorkomen. Volg de stappen voor het bereiden van een doe-het-zelf reiniger.

Ingrediënten

 • Melk
 • 1 eetlepel kurkuma poeder
 • 1 eetlepel kikkererwtenpoeder

Te volgen stappen

 • Giet kurkumapoeder en kikkererwtenpoeder in een kom.
 • Meng ze goed met een paar druppels melk.
 • Zorg ervoor dat de pasta dik en niet waterig is.

Breng de pasta gelijkmatig aan op je gezicht. Laat het 15 minuten staan. Was het vervolgens af met vers water. Het zal al het vuil verwijderen en acne-veroorzakende bacteriën doden.

3. Kurkuma Olie

Kurkuma olie is zeer gunstig voor je huid. Als u een stralende en stralende huid wilt bereiken, kan kurkuma etherische olie nuttig zijn. Het kan vlekken en acneplekken op afstand houden.

Ingrediënten

 • Kurkuma etherische olie
 • Olijfolie

Te volgen stappen

 • Meng twee druppels etherische olie van kurkuma met 3 eetlepels olijfolie.
 • Bewaar het in een kleine container.

Gebruik een paar druppels van dit mengsel om je huid elke dag voor het slapengaan te masseren. Laat het een nacht op je gezicht rusten.

4. Kurkuma Melk

We weten allemaal dat het drinken van kurkumamelk je immuunsysteem een boost geeft. Het kan helpen als je verkouden bent en hoest. Maar kurkumamelk kan ook werken als een geweldige huidreiniger of vochtinbrengende crème. Het wassen van je gezicht met melk kan je huid van binnenuit zuiveren.

Ingrediënten

 • Koemelk
 • Kurkuma Poeder

Te volgen stappen

 • Meng kurkumapoeder met een glas melk.
 • Drink warme melk om gezondheidsproblemen te behandelen.
 • Je kunt je gezicht ook wassen met melk.

Andere manieren om kurkuma te gebruiken

Naast mondkapjes, verpakkingen en reinigingsmiddelen zijn er nog andere manieren om kurkumapoeder voor de huid te gebruiken. Het spoelen van je gezicht met kurkuma-geïnfundeerd water, het drinken van kurkuma sap kan je ook helpen je huiddoelen te bereiken.

Notitie:

Kurkuma thee, bereid uit pure kurkuma poeder of geraspte kurkuma, biedt ook verschillende voordelen voor de gezondheid. Of het nu gaat om het stimuleren van de immuunfunctie of de gezondheid van het hart, kurkumathee doet het allemaal.

Veelgestelde vragen over kurkuma voor de huid

1. Kun je kurkuma elke dag op je gezicht aanbrengen?

Voordat je kurkuma op je gezicht aanbrengt, doe je eerst een patchtest op je armen om te controleren of je huid erop reageert. Wacht 24-48 uur. Als u niet allergisch bent voor kurkuma, kunt u het veilig twee of drie keer per week gebruiken. Je kunt kurkuma alleen gebruiken, maar dat laat gele vlekken achter op je gezicht. Daarom is het het beste om het te mengen met andere natuurlijke ingrediënten. U kunt een kurkuma-geïnfundeerde gezichtsmasker wekelijks twee of drie keer gebruiken.

Notitie:

Als je merkt dat je allergisch bent voor kurkuma in voedsel, gebruik het dan ook niet op je huid.

2. Wie moet kurkuma gebruiken?

Iedereen kan kurkuma gebruiken, tenzij ze er allergisch voor zijn. Kurkuma is een natuurlijk ingrediënt dat geen grote bijwerkingen op uw huid veroorzaakt. Als u rauwe kurkuma op uw huid gebruikt, zal het gele vlekken achterlaten. In het geval dat u een aantal ernstige medicatie ondergaat, raadpleeg dan uw arts voordat u kurkuma gebruikt.

4. Hoe lang moet je kurkuma op mijn gezicht laten zitten?

Kurkuma maskers of gezichtsverpakkingen moeten maximaal 15 minuten op je huid gelaten. Kurkuma lang op je huid laten zitten kan je huid strak en droog maken. Laat kurkuma ’s nachts niet op uw gezicht achter, tenzij u kurkuma etherische olie gebruikt.

5. Hoeveel kurkuma moet je per dag innemen?

Studies suggereren dat kurkuma dosering per dag is ongeveer 500-2000 mg. Ons typische Indiase dieet biedt ons bijna 2000 tot 2500 mg kurkuma per dag, wat bijna 60-100 mg curcumine is. [9]

6. Maakt kurkuma je huid lichter?

Ja. Kurkuma werkt als een huidverlichtingsmiddel voor je huid. De curcumine erin vermindert de overtollige melanineproductie en verlicht je huidskleur. Het toevoegen van kurkuma aan je huidverzorgingsroutine kan je huidskleur verhelderen en elke vorm van donkere vlekken en pigmentatie verminderen.

7. Hoe lang duurt het voordat kurkuma de huid lichter maakt?

Kurkuma kan zorgen voor een onmiddellijke natuurlijke gloed op je huid. Maar om uw huidskleur lichter te maken, kan het meer dan drie tot vier weken van consistent gebruik duren.

Inpakken

Kurkuma is een eeuwenoude remedie om een overvloed aan huidproblemen aan te pakken. Het kan acne genezen, uw huidtint lichter maken, verlichting bieden van huidaandoeningen zoals atopische dermatitis, psoriasis in het gezicht, enz. Huidverzorgingsproducten die kurkuma bevatten, zijn gemakkelijk verkrijgbaar zonder recept. In het geval dat u zich niet op uw gemak voelt met vrij verkrijgbare producten, kunnen doe-het-zelfmaskers en gezichtsverpakkingen het doel dienen.

Voordat u het echter op uw gezicht gebruikt, moet u ervoor zorgen hoe uw huid erop reageert. Begrijp uw huidtype en behoeften en kies de beste manier om kurkuma voor uw huid te gebruiken.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen