Wie droomt er niet van een feilloos stralende huid? Als u ook een stralende teint wenst, dan kunnen essentiële oliën een one-stop-oplossing zijn voor al uw huidproblemen. De goedheid van natuurlijk geëxtraheerde essentiële oliën voedt je huid van binnenuit en maakt het gladder dan ooit.

Tea tree olie is een van de zeer heilzame oliën voor je huid. Het vermindert huiduitslag, behandelt acne en andere huidproblemen. In feite wordt tea tree olie beschouwd als de wonderbehandeling voor acne.

Hier zullen we de voordelen bespreken die tea tree olie biedt en unieke manieren om het voor uw huid te gebruiken. Scroll naar beneden om er meer over te lezen.

Wat expert zegt

“Tea tree olie heeft ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen. Het werkt dus geweldig bij de behandeling van acne. Maar breng het nooit direct aan, zelfs niet als je een droge huid hebt. Verdun het met een dragerolie zoals kokosolie, amandelolie of olijfolie. Mensen met een gevoelige huid of een acnegevoelige huid kunnen een beetje jeuk of roodheid ervaren na het gebruik van deze olie. “

Nikita Kolhe, (M.tech, Cosmetische Technologie), Product Development Executive, Esse Organic Skincare

Hoogtepunten:

  • Wat is Tea Tree Olie? Is het veilig voor de huid?
  • Voordelen &Hoe Tea Tree olie voor de huid te gebruiken
  • Wie zou Tea Tree-olie voor de huid moeten gebruiken
  • Bijwerkingen, Voorzorgsmaatregelen &interacties met Tea Tree Olie

Wat is Tea Tree Olie? Is het veilig voor de huid?

Melaleuca alternifolia of tea tree olie is een essentiële olie die wordt geproduceerd door stoomdestillatie van de bladeren van theebomen. Meestal zijn deze bomen te vinden aan de zuidoostkust van Australië.[1] Traditioneel gebruikten Australische mensen tea tree olie als een antiseptisch en kruidengeneesmiddel.

Er is een beetje onderzoek gedaan naar het gebruik van tea tree olie voor de huid. Het geeft aan dat tea tree olie in staat is om acne te behandelen, luizen te elimineren, mijtinfecties en voetschimmel te verminderen. Maar er zijn geen gegevens om de effectiviteit van deze olie op insectenbeten te bewijzen. Het wordt vaak gebruikt als een aanvullende therapie voor chirurgie, brandwondenzorg en tandheelkundige zorg.[2]

De meeste mensen kunnen tea tree olie op hun huid gebruiken zonder problemen. Maar Nikita Kolhe, Product Development Executive bij Esse Organic Skincare, suggereert: “Tea tree olie heeft ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen. Het werkt dus geweldig bij de behandeling van acne. Maar breng het nooit direct aan, zelfs niet als je een droge huid hebt. Verdun het met een dragerolie zoals kokosolie, amandelolie of olijfolie. Mensen met een gevoelige huid of een acnegevoelige huid kunnen een beetje jeuk of roodheid ervaren na het gebruik van deze olie. “

Voordelen &Hoe Tea Tree olie voor de huid te gebruiken

1. Behandelt Acne

Tea tree olie is antibacterieel van aard en heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen. Deze twee kenmerken zijn grotendeels verantwoordelijk voor de behandeling van acne. Eerst vermindert de olie de ontsteking als gevolg van acne en kalmeert vervolgens de huid. Het antibacteriële element van de olie doodt de acnebacteriën en de huid begint te herstellen.

De Universiteit van West-Australië voerde een studie uit bij 18 deelnemers om de effectiviteit van tea tree olie op gezichtsacne te verifiëren. De deelnemers brachten twee keer per dag gedurende 12 weken een hoeveelheid tea tree olie medicinale gel aan. De conditie van hun acne werd beoordeeld na 4, 6 en 12 weken. De resultaten toonden aan dat de meeste acne van de deelnemer aanzienlijk afnam met de tijd. Een ander onderzoek verklaart de werkzaamheid van tea tree olie gel bij de behandeling van acne vulgaris.

Hoe te gebruiken?

Meng drie druppels tea tree olie met een dragerolie naar keuze. Experts adviseren om 2 ons toverhazelaar of een paar druppels amandelolie te gebruiken voor de beste resultaten. Dep een watje in de mix en breng het voorzichtig aan op de aangetaste delen van je huid.

2. Verminder uitdroging van de huid

Een van de voordelen van tea tree olie voor de huid is het verkrijgen van een gladde huidtextuur. Het vermindert droogheid bij dagelijks gebruik. Tea tree olie werkt als een verzachtend element voor de droge en geïrriteerde huid. Het hydrateert je huid diep en vermindert schilferigheid. Het is ook zeer effectief in het beheersen van roos.

Hoe te gebruiken?

Maak een mengsel van 3 druppels tea tree olie met twee eetlepels dragerolie zoals olijf- of kokosolie. Breng het mengsel dagelijks op uw huid aan om een aanzienlijke verbetering te zien. Je kunt het ook op je hoofdhuid en baard gebruiken om roosproblemen te voorkomen.

3. Onderhoudt de oliebalans

Tea tree olie wordt sterk aanbevolen voor de vette huid door huidexperts. Het onderhoudt de oliebalans van je huid en verwijdert de oppervlakteolie zonder je huid uit te drogen. Bovendien voorkomt het huidirritatie veroorzaakt door overmatige olie productie.

Hoe te gebruiken?

Voeg 2-3 druppels tea tree olie toe met rozenbottelzaadolie. Meng het goed en breng het twee keer per dag voorzichtig aan op je huid. Het houdt je huid gehydrateerd en handhaaft de oliebalans.

4. Psoriasis

Er is niet genoeg wetenschappelijk onderzoek om de effectiviteit van tea tree olie bij de behandeling van psoriasis te bewijzen. Anekdotische bronnen suggereren echter dat velen hebben geprofiteerd van het gebruik ervan. Neem echter eerst contact op met uw arts als u van plan bent tea tree olie te gebruiken voor de behandeling van psoriasis.

Hoe te gebruiken?

Verdun 2-3 druppels tea tree olie met een dragerolie die bij je huid past. Breng het meerdere keren per dag aan op het getroffen gebied.

5. Verwijdert Skin Tags

Experts suggereren vaak tea tree olie voor huid tags. Het wordt beschouwd als effectief voor humaan papillomavirus en wordt door artsen gebruikt om wratten te behandelen. [3] Onderzoek toont aan dat 12 weken tea tree olietoepassing efficiënt de wratten verminderde die werden veroorzaakt door het humaan papillomavirus.

Hoe te gebruiken?

Was het skin tag gebied met een milde cleanser en dep het droog. Zodra het droog is, meng je 3 druppels tea tree olie met olijfolie of kokosolie. Breng het oliemengsel aan op het huidlabel en bedek het met een watje. Plak het katoen vast zodat het op zijn plaats blijft. Herhaal de procedure driemaal per dag totdat uw huidlabels eraf vallen.

Vrouw die hydraterend tea tree serum op je gezicht aanbrengt

6. Behandelt Contact Dermatitis

Contactdermatitis treedt op wanneer uw huid in contact komt met een allergeen. Het maakt je huid jeukend, schilferig en ontstoken. Omdat het antibacterieel en ontstekingsremmend tegelijkertijd is, werkt tea tree olie geweldig bij de behandeling van contactdermatitis. De gebruikelijke behandeling voor eczeem of contactdermatitis is zinkoxide en clobetasonebutyraatcrème. Maar onderzoek heeft aangetoond dat tea tree olie effectiever is dan de genoemde crème bij de behandeling van eczeem-achtige huidaandoeningen. [4]

Hoe te gebruiken?

Meng een paar druppels van de olie met je moisturizer en breng het zachtjes aan op je huid. Het zal de ontsteking en schilferigheid van uw huid verminderen. Je kunt ook een dragerolie gebruiken om de essentiële olie van de tea tree te verdunnen.

7. Bevordert het bleken van de huid

Je kunt tea tree olie ook gebruiken voor het bleken van de huid. Hoewel er niet veel bewijs is dat het je huidskleur kan verlichten, hebben veel mensen het gunstig gevonden voor het verminderen van donkere vlekken en tan lines. Bovendien bevordert het een stralende en gezonde huid.

Hoe te gebruiken?

Maak een toner met een paar druppels tea tree olie en toverhazelaar. Meng de twee ingrediënten door elkaar en bewaar het in een fles. Gebruik het gedurende de dag meerdere keren.

8. Bestrijdt Ringworm

Tea tree olie is schimmelwerend en experts raden aan om het voor de huid te gebruiken. Het is een veelbelovende behandeling voor ringworm. Het doodt de schimmels die ringworm in je huid veroorzaken en verbetert de conditie. [5]

Hoe te gebruiken?

Reinig de door ringworm aangetaste huid met schoon water en dep deze droog met een katoenen handdoek. Gebruik dezelfde handdoek niet op een ander deel van je lichaam. Het kan de kans op besmetting vergroten. Breng verdunde tea tree olie direct aan op het getroffen gebied en laat het blijven. Herhaal het proces dagelijks minstens twee keer.

9. Kalmeert Scheerbrandwonden

Scheerbrandwonden zijn uiterst ongemakkelijk en geven een stekend gevoel. Tea tree olie kalmeert de huid en biedt verlichting van het brandende gevoel. Het kan ook worden gebruikt als een aftershave of een after wax toner.

Hoe te gebruiken?

Verdun de tea tree olie met eventuele dragerolie en breng het aan op het verbrande gebied met een wattenstaafje. Herhaal de procedure elke dag totdat uw huid volledig is hersteld.

10. Kuren kookt

Steenpuisten op je huid ontstaan meestal door de infecties rond je haarzakjes. Het ontsteekt het getroffen gebied en veroorzaakt roodheid en irritatie. Tea tree olie heeft antimicrobiële eigenschappen die vechten tegen bacteriën en infecties genezen.

Hoe te gebruiken?

Regelmatige toepassing van verdunde tea tree olie kan zeer nuttig zijn. Verdun de olie met de dragerolie naar keuze en breng deze aan op de kook met een nieuw watje.

Wie zou Tea Tree-olie voor de huid moeten gebruiken

Mensen met een droge huid of een vette huid kunnen zonder problemen genieten van de goedheid van tea tree olie. Maar als je een gevoelige of acnegevoelige huid hebt, kun je een beetje irritatie voelen. Bovendien moeten zwangere vrouwen en mensen met een hormoongevoelige ziekte het gebruik van tea tree olie vermijden of de mening van een arts volgen voordat ze het toevoegen aan hun normale huidverzorgingsroutine.

Het is altijd beter om uw huidtype te kennen voordat u deze olie gebruikt. Doe ook altijd een patchtest voor een volledige aanvraag. In het geval dat u allergisch bent voor tea tree olie, is het zeer aan te bevelended om het niet toe te passen. Ook, zoals eerder vermeld, verdun de olie altijd met een dragerolie voordat je het op je huid aanbrengt. Het vermindert de kans op huidirritatie.

Bijwerkingen, Voorzorgsmaatregelen &interacties met Tea Tree Olie

Volgens experts is tea tree olie veilig voor actuele toepassing. Wanneer het echter zonder verdunning wordt aangebracht, kan het huidirritatie veroorzaken. Veel mensen hebben geklaagd over het ontwikkelen van allergische reacties na het gebruik van rauwe tea tree olie.

Volg de onderstaande voorzorgsmaatregelen om elke vorm van bijwerkingen te voorkomen.

1. Om allergische reacties te voorkomen, verdun de olie met een dragerolie zoals olijfolie, kokosolie, amandelolie, rozenbottelzaadolie enz.

2. Hoewel een actuele toepassing van tea tree olie veilig is, is het doorslikken ervan precies het tegenovergestelde.

3. Bovendien mag het niet in uw binnenoor worden gebruikt. Tea tree olie in je oor kan ernstige schade veroorzaken. [6]

4. Wees extra voorzichtig als u het in de buurt van uw ooggebied gebruikt. Blootstelling aan uw ogen kan ernstige irritatie en roodheid veroorzaken.

5. Tea tree olie kan interageren met andere drugs. Het is dus essentieel om uw arts hierover te raadplegen. Als u echter momenteel medicijnen gebruikt, praat dan met uw arts over het gebruik van tea tree olie. Een medische professional zal verduidelijken of tea tree olie zal interageren met uw huidige medicatie. Wij adviseren u om uw medicatie niet te veranderen of te stoppen zonder uw arts te raadplegen.

Inpakken

Tea tree olie voor de huid is uitzonderlijk nuttig. Het behandelt acne, geneest steenpuisten, vecht tegen schimmelinfecties en huidaandoeningen zoals psoriasis. U kunt tea tree etherische olie blijven gebruiken, zelfs nadat u bent hersteld van uw huidprobleem om verdere recidieven te voorkomen. Als je een gevoelige huid hebt of allergisch bent, vergeet dan nooit om eerst de pleistertest te doen.

Anders dan het aanbrengen van tea tree olie, kunt u ook proberen over de toonbank producten die dit specifieke ingrediënt bevatten. Wees echter niet volledig afhankelijk van deze olie als u huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis heeft. Raadpleeg uw arts als uw toestand niet verbetert.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen