Negeer je de zorg voor je voeten? Je voeten hebben je aandacht net zo hard nodig als je gezicht, haar of lichaam. Dit komt omdat ze je lichaamsgewicht de hele dag vasthouden en veel stof en vuil verzamelen.

Kokosolie [1] is een magisch ingrediënt dat je kan helpen gezond haar, huid en nagels te hebben. Een regelmatige gewoonte van voetmassage met kokosolie kan u ook meerdere voordelen bieden.

Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen, het gebruik en de beste tijd om kokosolie voor voeten te gebruiken.

Hoogtepunten:

  • Kan kokosolie ’s nachts op voeten worden aangebracht?
  • Hoe masseer je je voeten ’s nachts met kokosolie?
  • Wat zijn de voordelen van het aanbrengen van kokosolie op je voeten?
  • Wanneer en hoe vaak moet je kokosolie op je voeten aanbrengen?

Kan kokosolie ’s nachts op voeten worden aangebracht?

Het is een goede gewoonte om voor het slapengaan warme kokosolie op je voeten aan te brengen. Dit geeft je voeten voldoende tijd om de olie te absorberen en te verjongen.

Tijdens drukke dagen heb je misschien niet genoeg tijd om olie op je voeten aan te brengen, te ontspannen en te wachten om de olie te absorberen. Vergeet dus niet om ze ’s nachts te verwennen. Een goede reiniging en oliemassage aan je voeten voor het slapengaan zal niet alleen je voeten zacht en mooi houden, maar ook de bloedcirculatie verbeteren.

Volgens een studie kan kokosnootextracttoepassing op de menselijke huid de functie als beschermende barrière verbeteren. Naast het voeden en beschermen van je huid, helpt oliemassage ook om je voetenspieren te ontspannen, ontstekingen te kalmeren en spanning of pijn te verminderen.

Regelmatige kokosolie massage ’s nachts houdt het vocht vast en beschermt je huid tegen uitdroging. Het masseren van je voeten met warme kokosolie voorkomt gebarsten hielen en houdt ze zacht.

Hoe masseer je je voeten ’s nachts met kokosolie?

Kokosolie op tafel

Het volgen van een goede kokosolie massage routine kan je zachte en gladde voeten, scheurvrije hakken en gezonde en glanzende nagels geven. Om het maximale voordeel van kokosoliemassage te krijgen, zijn hier een paar eenvoudige stappen om te volgen:

Stap 1: Schoonmaken

Eerst moet je al het vuil van je voeten verwijderen met zeepwater. Reinig je voeten grondig en droog ze af met een schone handdoek.

Stap 2: Masseren

1. Maak je klaar voor de massage: Ga comfortabel op je bed zitten en strek je benen. Masseer je voeten één voor één. Voor een meer ontspannende ervaring, gebruik warme olie. U kunt

2. Breng een paar druppels olie aan op elke voet en masseer met een stevige hand.

3. Begin met het eerst masseren van je zool, tussen de tenen en je voeten, inclusief de enkel.

4. Gebruik kleine cirkelvormige bewegingen om de olie te masseren en druk zachtjes op elke teen.

5. Maak lengtegewijze slagen op je voeten en onderbenen. Aai zachtjes.

6. Blijf minstens 5 – 10 minuten masseren op elke voet voor een beter effect.

Stap 3: Het overtollige verwijderen

Als je na de massage het gevoel hebt dat je voeten te veel olie hebben, neem dan een oude handdoek en dep zachtjes op je voeten om het teveel te verwijderen. Maar wrijf niet met de handdoek en veeg de olie volledig af.

Wat zijn de voordelen van het aanbrengen van kokosolie op je voeten?

Er zijn meerdere voordelen van het masseren van kokosolie of kokosolie-bevattende producten op je lichaam. Kokosolie heeft antimicrobiële [2], hydraterende en helende eigenschappen om de barrièrefunctie te verbeteren [3] en verjong je huid. Omdat het verrijkt is met vitamine E en vol zit met antioxidanten, verbetert kokosoliemassage ook de algehele gezondheid van je voeten en lichaam.

Hier zijn enkele belangrijke voordelen van regelmatige kokosolie massage:

vrouw een voet en een hiel

1. Zachtere voeten met sterke en gezonde nagels

Door nalatigheid, vooral in de winter, loopt vocht uit je voeten, waardoor je vatbaar bent voor gebarsten hielen en broze nagels. Omdat kokosolie een rijke bron van vitamine E en natuurlijke eiwitten is [4], het helpt om beschadigde huidcellen te herstellen. Regelmatige oliemassage vergrendelt het vocht van je huid, voorkomt dat je hielen barsten en je kunt zachte, gehydrateerde voeten hebben.

Het houdt ook zweren, likdoorns en ingegroeide teennagels weg. Om uw nagelgezondheid te verbeteren, kunt u een mengsel van kokosolie en olijfolie op uw teennagels aanbrengen en gedurende ten minste 5 minuten zachtjes masseren. Volg deze nagelmassageroutine slechts een paar dagen en je zult glanzende en sterkere nagels hebben.

2. Gezondere voeten

Regelmatige oliemassage is een gemakkelijke manier om je voeten gezond te houden en veel voetproblemen te voorkomen. Het helpt je beenspieren sterker te maken rond je voeten, makes ze flexibeler, en minimaliseert pijn in enkels of hielen. Een gewoonte van regelmatige oliemassage kan uw enkels sterk en flexibel maken, waardoor u wordt gered van onaangename enkel- en voetblessures.

3. Voorkomt bacteriële schimmelinfecties

Regelmatige massage met kokosolie kan je voeten beschermen tegen bacteriële en schimmelinfecties. De barrièrefunctie van kokosolie helpt u ringworm, eczeem, nagelschimmel en roodheid te voorkomen.

4. Werkt als een natuurlijke deodorant

De aanwezigheid van antibacteriële componenten in kokosolie helpt geurveroorzakende bacteriën op je voeten te voorkomen. Het houdt je voeten en schoenen vrij van onaangename geuren.

5. Zorgt voor een diepere slaap

Een ander voordeel van voetmassage voor het slapengaan is om uw slaapkwaliteit te verbeteren en de tijd van diepe slaap te verlengen.

Notitie:

Een rustgevende en ontspannende kokosoliemassage in de acupressuurpunten van je voeten zal het lichaam helpen ontstressen en de zenuwen ontspannen, zodat je een goede nachtrust hebt.

6. Verbetert de bloedcirculatie

Met een drukke levensstijl brengen de meeste mensen een aanzienlijk deel van hun dag zittend door voor hun werkstations en krijgen ze minimale kans om zich te verplaatsen. Dit verstoort een goede bloedcirculatie en leidt tot meerdere gezondheidsproblemen. Dit kan worden voorkomen door regelmatig olie te masseren voor het slapengaan.

Een routine van het zachtjes masseren van je voeten met kokosolie gedurende 5 tot 10 minuten voor het slapengaan kan je bloedcirculatiesysteem verbeteren. Deze gewoonte is het meest gunstig voor mensen met diabetes.

7. Vermindering van stress &angst

Regelmatige voetmassage voor het slapengaan is heel nuttig bij stress- en angstmanagement. Een studie toont aan dat zelfs een eenvoudige voetmassage van 5 minuten kan helpen uw stressniveaus te verlagen.

Voetmassage activeert acupressuurpunten op de voetzolen. Dit helpt om lichaamsspanning, stress en angst te minimaliseren [5]. Zelfs een massage van 10 minuten op elke voet een of twee keer per week kan een merkbare verandering in uw stressniveau laten zien en helpen uw bloeddruk onder controle te houden.

Wist je dat?

Regelmatige voetmassages met warme kokosolie voor het slapengaan kunnen helpen je zenuwen te ontspannen, wat helpt om het rustelozebenensyndroom te genezen. Als u het rustelozebenensyndroom heeft, kan dagelijkse oliemassage uw conditie helpen verbeteren.

8. Verbetert het energieniveau

Sommige onderzoeken tonen aan dat voetmassage kan helpen om vermoeidheid te verminderen en uw energieniveau te verhogen. Door de bloedsomloop en stimulatie van zenuwfuncties te verbeteren, kan voetmassage u ook helpen om afleiding tegen te gaan en de concentratie te verbeteren.

9. Minimaliseert voetpijn

Kokosolie massage is zeer nuttig voor het verzachten van ontstekingen en het ontspannen van elke vorm van pijn en spanning in je voeten. Een regelmatige gewoonte van voetmassage met speciale nadruk op de enkel zal helpen de gespannen spieren in je voet en je hele lichaam te ontspannen. Het masseren van je voeten met warme kokosolie kan ontstekingen verlichten die worden veroorzaakt door voetpeesontsteking. Voetmassage kan zelfs het risico en effect van oedeem verminderen [6].

Wanneer en hoe vaak moet je kokosolie op je voeten aanbrengen?

De gewoonte van regelmatige voetmassage met normale of warme kokosolie heeft verschillende voordelen. Voor het slapengaan is de meest geschikte tijd om olie op je voeten aan te brengen, omdat je huid genoeg tijd krijgt om de olie te absorberen.

Esse Organic Skincare Tip:

Als je denkt dat de olie je laken kan bevlekken, kun je een oude handdoek onder je voeten spreiden of sokken dragen voordat je gaat slapen.

Frequente oliemassages verbeteren niet alleen de algehele gezondheid van uw voeten, maar bieden ook meerdere andere gezondheidsvoordelen binnen een korte periode. Je moet kokosolie slechts 5 – 10 minuten op elke voet masseren. Als je het moeilijk vindt om kokosolie dagelijks aan te brengen, kun je het 3 – 5 keer per week gebruiken. Dat levert ook voordelen op voor je voeten.

Inpakken

Kokosolie is een goedkope en effectieve massageolie. Het dagelijks aanbrengen van kokosolie op je voeten kan een geweldige remedie zijn en je moeiteloos zachte en gladde voeten geven. Om de voeding van kokosolie te krijgen, kun je ook gaan voor voettherapie crèmes met kokosolie. Een gewoonte van dagelijkse voetmassage zal uw algehele gezondheid, bloedcirculatie, energieniveaus en concentratie stimuleren, samen met het verstrekken van voeding.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen