Het hebben van een gevoelige huid is een van de meest beperkende gevoelens ter wereld. Waarom? Omdat het de vrijheid wegneemt om te experimenteren met andere of nieuwe producten en huidverzorging regimes. Als je wel durft te experimenteren, krijg je een slechte uitbraak of een brandwond, wat nooit leuk is. Dit is een gevoel waar velen van ons maar al te bekend mee zijn.

Terwijl andere mensen met een gecombineerde huid, vette huid en normale huid kunnen experimenteren met nieuwe huidproducten en hiervan kunnen profiteren, missen mensen met een gevoelige huid dit. Er is altijd angst voor bijwerkingen en daardoor huidbeschadiging. “Geschikt voor alle huidtypes” is de grootste no-no.

(Als u niet zeker weet welk huidverzorgingsregime het beste is, kunt u altijd onze gratis huid-ID-test doen.)

Maar wacht. Niet alles aan de gevoelige huid is slecht.

huid-is-slecht

Dus, als iemand die een gevoelige huid heeft en zich een weg baant door verschillende producten te proberen zonder een chemische brandwond te krijgen, leer ik dat er een paar voorzichtige manieren zijn waarop je verschillende producten kunt proberen en geen reactie krijgt. En die zorgvuldige manieren worden gecureerd in een regime.

De mate van gevoeligheid varieert van persoon tot persoon. Afhankelijk van uw eigen comfort en de conditie van uw huid, kunt u echter doorgaan met de volgende tips om voor uw huid te zorgen.

zorg voor je huid

1. De 9-uursregel:

Was je huid slechts twee keer per dag. 9-10 uur interval tussen elke gezichtsreiniger is ideaal omdat je huid genoeg tijd heeft om zichzelf in deze periode te regenereren.

2. Red je huid van make-upresten:

Als je make-up draagt, moet je de make-up verwijderen voordat je naar bed gaat. Als u slaapt met uw make-up op, heeft uw huidtype een grotere kans om de poriën verstopt te krijgen, wat kan leiden tot een allergische reactie of een infectie. Zorg ervoor dat je alle make-up verwijdert (dit omvat ook die lastige hoeken en gebieden) om ook de resten van make-up te verwijderen.

3. De juiste reiniger

Kies een reiniger die niet te droog is. Terwijl voor sommige mensen met een gevoelige huid een make-upremover op basis van alcohol kan werken en voor sommigen niet. In dit geval kunt u reinigingsmelk of een reinigingsmiddel op oliebasis gebruiken.

4. Kijk naar wat je opdroogt:

Kies voor huidproducten die niet te veel alcohol bevatten. Producten met alcohol hebben de neiging om je huid sneller droog te maken. Herhaald gebruik gedurende een langere periode kan uiteindelijk een branderig gevoel of overgevoeligheid voor de huid veroorzaken.

5. Hydrateren:

Vocht voor de huid is van vitaal belang. Hoewel je huid zijn natuurlijke mechanisme heeft om zijn eigen vocht te produceren met de lipiden en essentiële oliën, zal de externe laag van je huid het nog steeds nodig hebben. Gezien hoe snel het genoemde vocht wordt weggeveegd met de vervuiling, stof, weersomstandigheden, enz., Zal je huid dat extra vocht nodig hebben.

6. Gezichtspakketten:

Veel mensen met een gevoelige huid hebben vrede gesloten met gezichtsverpakkingen en zijn helemaal gestopt met het gebruik ervan. Je hoeft ze niet te dumpen. Je hoeft alleen maar degene te gebruiken die bij de gevoelige huid passen. Fuller’s Earth (Multani Mitti) en Rose Water mix is een gezichtspak dat veel gevoelige huidmensen in het recente verleden hebben gebruikt en waarvan ze hebben geprofiteerd.

7. Kijk naar wat je eet:

Het hebben van een louter huidverzorgingsregime zal je huid niet goed doen. Als je een zeer goede huidverzorgingsroutine aanhoudt, maar je eet bewerkte voedingsmiddelen of het voedsel dat veel conserveermiddelen gebruikt, gaat je huidverzorgingsregime in feite tevergeefs, omdat je uiteindelijk zult uitbreken. Kies dus voor vers voedsel en specifiek bladgroenten zoals boerenkool, basilicum, broccoli, spinazie en dergelijke. Zoete aardappel, wortelen, papaja, watermeloen en meer helpen de nodige voeding te bieden om je huid te regenereren en te onderhouden.

Je kunt altijd meer te weten komen over je huid met de exclusieve Skin ID-test van Esse Organic Skincare. Klik gewoon op de onderstaande knop!

Vind je het leuk wat je leest? Deel het met je vrienden en verspreid het woord over een goed huidverzorgingsregime.

Blijf mooi!

Begin met het kennen van je huid