Je hebt net je haar gestyled en bent klaar om eruit te stappen. Je geeft nog een laatste blik in de spiegel en plotseling vind je iets dat je look bederft – babyhaar!

Ben je het beu dat die kleine haarlokken zo nu en dan opduiken? Verwijder ze, verberg ze of style ze, de keuze is aan jou. Lees verder om de beste manieren te ontdekken om babyhaar te beheren.

Hoogtepunten:

 • Wat zijn babyhaar en waarom groeien ze niet?
 • Wat veroorzaakt babyhaar op je haarlijn?
 • Beste manieren om babyhaar te behandelen

Wat zijn babyhaar en waarom groeien ze niet?

Babyhaar is het korte en fijne haar langs de haarlijn. Ze worden meestal gevonden bij kinderen en vandaar de naam. Maar babyhaar kan doorgaan naar volwassenheid. Ze kunnen recht of krullend zijn op basis van je haartype.

Ook wel “peach fuzz” of “vellus” genoemd, babyhaar ligt niet plat en daarom wordt het extreem moeilijk om ze te stylen. Ze groeien in de buurt van de slapen, het voorhoofd, boven de oren en de nek van je nek.

Wat veroorzaakt babyhaar op je haarlijn?

Babyhaar groeit wanneer de groeifase of anagene fase van je haar korter wordt. Wanneer de fase korter wordt, weigert het haar eenvoudigweg langer te groeien. Babyhaar kan variëren van 2 mm tot een lengte die zelfs van een afstand zichtbaar is.

De talgklieren onder het babyhaar of de flyaways produceren niet genoeg talg. Dit is de reden waarom babyhaar vaak minder gehydrateerd is in vergelijking met de rest van het haar.

Beste manieren om babyhaar te behandelen

1. Hoe babyhaar te verwijderen?

A. Harsen

Warme wax op de huid verwijdert het babyhaar samen met de bovenste laag dode huidcellen. Het veroorzaakt meestal geen huidallergieën of blauwe plekken. Het mag echter alleen door een professional worden gedaan.

B. Schroefdraad

Threading kan helpen bij het verwijderen van het fijnste fijne babyhaar. Maar vergeet niet dat het geen permanente oplossing is. U moet kiezen voor regelmatige threading-sessies als u ervoor kiest. Threading is een snelle en goedkope manier om van babyhaar af te komen.

C. Laser ontharing

Laserlichtstralen verwijderen het babyhaar en dit wordt meestal beschouwd als een permanente oplossing voor babyhaar. Raadpleeg uw dermatoloog voordat u kiest voor deze behandeling onder begeleiding van een medische professional.

2. Hoe babyhaar te verbergen?

 • Draai met behulp van bobby pins kleine delen van je haar om het babyhaar te bedekken. Hierdoor vallen ze minder op.
 • Ga voor zachte franjes die bij je gezichtsframe passen. De franjes kunnen het babyhaar of de flyaways verbergen.
 • Gebruik een haarband of coole haaraccessoires om je babyhaar te bedekken.

3. Hoe babyhaar te stylen?

 • In plaats van ze in een richting te stylen waar ze niet plat liggen, style je ze in hun richting.
 • Gebruik een haarborstel en een gel of wat water om het babyhaar naar beneden te kammen. Je zou hiervoor een spuitfles met water kunnen gebruiken.
 • Föhn je babyhaar zodra het nat is. Houd ze vast met je wijsvinger en middelvinger om ze plat op je voorhoofd te leggen. Gebruik de laagste temperatuurinstelling op je föhn en blijf tussen de sessie door uitschakelen.
 • Gebruik een tandenborstel om je babyhaar plat te leggen. De fijne borstelharen van de tandenborstel zijn perfect voor dat kleine haar. Als je iemand bent die om het milieu geeft, schakel dan over op een bamboe tandenborstel in plaats van een plastic tandenborstel.
 • Je zou een haarspray kunnen gebruiken die geschikt is voor je haartype om je babyhaar te temmen of weg te vliegen. Houd rekening met de ingrediënten die in je haarspray gaan. Als je extreem dun haar hebt, wil je ze niet verzwaren.
 • Je kunt gaan voor een hoge pony, halve pony, cool updos, vlechten en rommelige knotjes om in stijl met je babyhaar te pronken.
 • Als je buiten bent en flyaways ervaart, pak dan een handlotion en wrijf een kleine hoeveelheid in je vingers. Verzacht je babyhaar met je vingers. Je kunt dezelfde truc ook gebruiken met je lippenbalsem.

Inpakken

Supermodellen en actrices die op tijdschriftomslagen verschijnen, lijken een haarlijn te hebben zonder babyhaar. Maar het is allemaal te danken aan photoshop voor die goed bewerkte foto’s. We raden je aan om je babyhaar te omarmen en een unieke stijl te creëren in plaats van je te laten meeslepen door dergelijke foto’s. Als u ze nog steeds ongemakkelijk vindt, weet u hoe u ze kunt verbergen of verwijderen met waxen of laserverwijdering. Op naar goede haardagen!

Begin met het kennen van je huid