Wie wil er niet elke dag pronken met zacht, glad en mooi haar? Maar je goede haardagen kunnen af en toe zijn als je ’s nachts niet voor je haar zorgt. Verbaasd?

Een goed nachthaarverzorgingsregime stimuleert niet alleen een gezonde haargroei, maar beschermt het ook tegen eventuele schade tijdens het slapen.

Scroll naar beneden voor meer informatie over enkele van de beste tips voor nachthaarverzorging.

Hoogtepunten:

 • Raakt je haar ’s nachts beschadigd?
 • Manieren om je haar ’s nachts te beschermen
 • Hoe bind je je haar ’s nachts om haaruitval te voorkomen?
 • Effecten van het niet beschermen van je haar ’s nachts

Raakt je haar ’s nachts beschadigd?

Je haar wordt ’s nachts blootgesteld aan fysieke schade, vooral als je lang haar of haar hebt dat gevoelig is voor klitten. Ook als je je bed deelt, bestaat de kans dat iemand per ongeluk een paar van de haarlokken uittrekt of scheurt, of dat je zelf onbewust het haar in de knoop raakt.

Enkele van de meest voorkomende haarproblemen veroorzaakt door het niet effectief beschermen van het haar tijdens het slapen zijn:

 • Haarbreuk
 • Gespleten haarpunten
 • Uitgetrokken haar
 • Broos haar
 • Droog, kroeshaar flyways
 • Haarplooien

Manieren om je haar ’s nachts te beschermen

Zoals je lichaam rust nodig heeft om je ’s ochtends gerevitaliseerd te voelen, heeft je haar ook verwennerij nodig om er ’s ochtends gezond uit te zien. Vergeet niet dat je haar moet ademen, dus zorg ervoor dat je het niet in een strakke haardos hebt gebonden tijdens het slapen. Hieronder staan een paar stappen die u moet opnemen in uw nachtelijke haarverzorgingsroutine.

1. Hydrateren

Je haar moet gehydrateerd blijven. Hydrateren helpt vocht in je haarlokken te stoppen. Je kunt een leave-in conditioner, serum of een nachtelijk haarmasker aanbrengen en het ’s ochtends uitspoelen met lauw water.

Het hydrateren van je haar voor het slapengaan kan breuk voorkomen, droogheid verminderen en maakt het gemakkelijker om ’s ochtends te stylen.

2. Vermijd slapen met nat haar

Als je je haar liever ’s nachts wast, is het essentieel om het goed te drogen voordat je het kussen raakt. Slaap niet met soppend nat haar, omdat je haar kwetsbaarder is voor schade als het nat is.

Zorg ervoor dat je je haar voorzichtig handdoekdroogt. Je kunt ook af en toe een föhn gebruiken, mits je eerst een hittebeschermend middel op je haar gebruikt.

3. Ontwar je sloten voor het slapengaan

Als je naar bed gaat zonder je lokken te ontwarren, is het tijd om dit te heroverwegen. Het enige dat nodig is, is een paar minuten borstelen om ervoor te zorgen dat de natuurlijke oliën van je hoofdhuid de haarlokken en -uiteinden bereiken. Het wordt aanbevolen dat u een kam met brede tanden gebruikt om problemen zoals haaruitval en breuk te voorkomen. Vergeet niet om zachtaardig te zijn tijdens het poetsen.

4. Breng een nachtelijke behandeling aan

De beste tijd om je hoofdhuid en haar te behandelen met maskers of serums is voor het slapengaan. Breng ’s nachts een voedend serum aan op je hoofdhuid om de haarzakjes te stimuleren en de haargroei te stimuleren. U kunt ook een haarmasker gebruiken, laat het op als een nachtelijke behandeling om uw haar te herstellen en te hydrateren. Dit kun je twee keer per maand doen, afhankelijk van je haartype.

5. Breng oliebehandeling aan

Het behandelen van je haar met olie voor het slapengaan is een zekere manier om leven in je haar te brengen, kroezen te temmen en schade te behandelen. Haaroliën zitten boordevol voedende ingrediënten zoals vitamine E en essentiële vetzuren die kunnen helpen om vocht in je haar vast te houden gedurende de nacht.

Breng voor het slapengaan de olie van je keuze gelijkmatig aan in je haar en masseer het in je hoofdhuid.

6. Gebruik een zijden kussensloop

Overweeg om te investeren in een zijden kussensloop om je haar te beschermen tegen de schade veroorzaakt door woelen en draaien in je slaap. Door het gladde oppervlak helpt zijde kroezen te voorkomen, terwijl je haar zijn vocht kan vasthouden. Je wordt ook wakker met haar dat minder verward is.

7. Masseer je hoofdhuid

Het masseren van je hoofdhuid heeft geweldige voordelen. Het verhoogt de bloedtoevoer naar je haarzakjes, waardoor ze meer voedingsstoffen kunnen opnemen, waardoor hun groei wordt gestimuleerd. Volgens deskundigen kan gestandaardiseerd masseren van de hoofdhuid zelfs helpen bij de behandeling van dunner wordend haar. [1]

Voor het beste resultaat moet je je haar idealiter masseren met warme olie voordat je naar bed gaat. [2] Je kunt dit een of twee keer per week doen.

8. Vermijd strakke kapsels of bind je haar helemaal niet vast

Het is het beste om je haar ’s nachts ongebonden te laten. Als je een nachtproduct in je haar gebruikt, kam het dan eerst met een kam met brede tanden en bind het in een losse vlecht. Vergeet niet om gebruik metalen of rubberen haarbanden. Ga in plaats daarvan voor een zachte, zijden scrunchie of headwrap. Vermijd het vastbinden van je haar te strak, want dit zal alleen maar leiden tot haarbreuk en schade.

9. Gebruik een droogshampoo

Je haar is het meest kwetsbaar als het nat is. Overmatig wassen kan je haar ontdoen van zijn natuurlijke oliën, waardoor het droog en broos wordt. Gebruik een droogshampoo en breng deze ’s nachts aan op je wortels om je haar schoon te maken en te beschermen. De shampoo absorbeert de natuurlijke oliën of zweet die je hoofdhuid produceert terwijl je slaapt.

10. Gebruik haardop om te slapen

Het dragen van een zijden haarmuts kan je haar ’s nachts beschermen, klitten van het haar voorkomen en wrijving tussen de haarlokken en kussensloop verminderen.

Hoe bind je je haar ’s nachts om haaruitval te voorkomen?

De keuze van het binden van haar tijdens het slapen verschilt van persoon tot persoon en hangt af van het type haar dat je hebt. Terwijl mensen met kort haar ervoor kunnen kiezen om met hun haar naar beneden te slapen, kunnen mensen met lang haar de voorkeur geven aan het binden van hun haar om breuk te voorkomen.

Hier zijn enkele manieren waarop u uw haar kunt binden om schade te voorkomen:

 • Losse vlecht: Als je lang haar hebt, is een losse vlecht ideaal om al je haar op zijn plaats te houden. Ook zal het geen onnodige druk op je haarlijn veroorzaken.
 • Franse vlecht: Dit kapsel is ideaal om de druk rond je hoofd te leggen en breuk te voorkomen.
 • Losse knot: Het binden van een hoge maar losse knot zal geen schade aan je haarwortels veroorzaken.
 • Haar wrap: In het geval dat je ernstige haaruitval ervaart, doe je je haar in een losse knot en draag je een zijden haarwikkel.

Effecten van het niet beschermen van je haar ’s nachts

Net als je huid moet je haar de schade doorstaan die wordt veroorzaakt door vervuiling en schadelijke UV-stralen. Als u uw haar ’s nachts niet de juiste verzorging en voeding geeft, wordt u waarschijnlijk wakker met droog en dof haar. Het kan ook een negatieve invloed hebben op je hoofdhuid en leiden tot haaruitval.

Inpakken

Het negeren van de gezondheid van je haar kan leiden tot breuk en andere schade. Hoewel je misschien al een nachtelijke huidverzorgingsroutine hebt, zal het instellen van een haarregime voor de nachten ervoor zorgen dat je wakker wordt met zachter en beter beheersbaar haar. Met behulp van een goed opgesteld plan voor haarverzorging en het nemen van een paar extra maatregelen per nacht, kunt u ervoor zorgen dat uw haar wordt beschermd, zodat het lang, gezond en kroesvrij blijft.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen