Je huid verwennen met die ontspannende en hydraterende gezichtsbehandeling kan veel goeds doen voor je huid. Maar wat belangrijker is, is hoe je het na de sessie regelt. Het heeft geen zin om je huid te verwennen als je het niet gaat onderhouden. Hier zijn enkele do’s en don’ts die je moet volgen na een gezichtsbehandeling.

Hoogtepunten:

  • Wat gebeurt er met je huid na een gezichtsbehandeling?
  • Dos Post A Gezichtsbehandeling
  • Don’ts Post A Facial

1. Wat gebeurt er met je huid na een gezichtsbehandeling?

Een. Het wordt gevoelig

Niet op een negatieve manier – maar vergeet niet dat uw huid een mini-operatie heeft ondergaan met alle mee-eters verwijderen, scrubben, stomen en gezichtspakketten. Je nieuwe cellen worden blootgesteld en ze hebben enige tijd nodig om te rijpen. Gedurende een paar uur na uw gezichtsbehandeling blijft uw huid gevoelig en kan reageren op alle agressieve producten die het aanraakt.

B. Je poriën zijn nog open

De stoom heeft je poriën geopend. Als je je huid te veel aanraakt, kunnen vuil en bacteriën zich ophopen in de diepere lagen van je huid.

C. Je huid is goed gehydrateerd

Hoewel er veel vocht aan je huid is toegevoegd, moet je het onderhouden door voldoende water te drinken voor de komende 2-3 dagen. Je wilt die post-facial glow niet verliezen.

2. Dos Post Een Gezichtsbehandeling

A. Gebruik een zachte reiniger

Vergeet niet dat je huid gevoeliger is dan anders na het gezicht. Het gebruik van een zachte reiniger zorgt ervoor dat je huidbarrière intact blijft, terwijl je vuil, vuil en ongewenst vet van je gezicht verwijdert.

B. Zorg ervoor dat je cleanser pH-balancerend is

De pH van je huid ligt rond de 5,7. Dit maakt het zwak zuur (1). Gebruik reinigingsmiddelen die de pH-waarden van uw huid niet verstoren. Alkalische reinigingsmiddelen kunnen de beschermende barrière van uw huid beschadigen, wat uiteindelijk resulteert in een verlies van vocht en essentiële oliën.

Een eenvoudige manier om te bepalen of een reiniger goed is voor je huid, is door de hoeveelheid schuim die het produceert. Een reiniger die te veel schuim produceert, lijkt misschien diep reinigend, maar heeft waarschijnlijk een alkalische basis. Een andere manier om de pH van je cleanser te controleren is door een pH strip te gebruiken.

C. Voltooi alle andere gezichtsbehandelingen vóór uw gezichtsbehandeling

Face waxing, threading en andere dergelijke behandelingen moeten vóór uw gezichtsbehandeling worden gedaan. Je huid heeft de neiging om gevoelig te worden na het gezicht. Harsen of threaden na je gezichtsbehandeling kan je huid irriteren en zelfs bijdragen aan huiduitslag.

D. Drink voldoende water

Alle moisturizers, gezichtsmaskers en crèmes hebben goed werk geleverd met het hydrateren van je huid. Nu is het jouw beurt om je lichaam te hydrateren om de gloed langer te laten blijven. Drink veel water, sappen en andere vloeistoffen om je huid en lichaam gehydrateerd te houden na een gezichtsbehandeling.

E. Gebruik schone handdoeken en verander je kussensloop

Je poriën staan wijd open. Elk vuil of bacterie die je gezicht aanraakt, kan gemakkelijk door die open porie glijden en blokkeren, wat resulteert in ontstekingen en zits. Gebruik een vers gewassen handdoek en verschoon je kussensloop voordat je naar bed gaat.

F. Maak al het andere schoon dat u op uw gezicht kunt gebruiken

Ontsmet uw gadgets en al het andere dat uw gezicht voortdurend raakt. Als je een evenement hebt, zorg er dan voor dat je make-upborstels schoon zijn.

3. Don’ts Post A Facial

A. Vermijd het scrubben van je gezicht voor de komende 4-5 dagen

Exfoliëren is geweldig, maar het overmatig exfoliëren van je huid kan de beschermende laag uitroeien. Gezichtsbehandelingen omvatten diepe reiniging en scrubbing die je huid zacht en vrij van dode huidcellen gedurende een flink aantal dagen zal houden.

B. Blijf uit de buurt van de zon

UV-stralen kunnen je huidbarrière beschadigen. Maak er altijd een punt van om na je gezichtsbehandeling uit de buurt van de zon te blijven. Alle scrubben en reinigingen die bij een gezichtsbehandeling komen kijken, kunnen je huid gevoelig maken. Als je direct na een gezichtsbehandeling in de zon moet gaan, zorg er dan voor dat je een breedspectrum zonnebrandcrème draagt.

C. Geen puistjes laten knallen

Als je whiteheads, mee-eters of andere zitjes en puistjes hebt die door het gezicht zijn gekomen, laat ze dan met rust. Het aanraken of knallen van je puistjes kan meer puistjes, ontstekingen of littekens veroorzaken. [2]

D. Draag geen make-up onmiddellijk

Je poriën zijn nog open met alle stoom en diepe reiniging. Het dragen van make-up na een gezichtsbehandeling kan je poriën verstoppen. Je huid heeft net een zware, diepe reinigingssessie ondergaan. Geef het de ruimte om te ademen en de tijd dat je poriën zich sluiten, voordat je iets laat opsluiten in de diepere lagen van je huid.

E. Vermijd het gebruik van actuele retinoïden of zure peelings

Gebruik ten minste gedurende 3-4 dagen na uw gezichtsbehandeling geen actuele behandelingen die uw huid kunnen uitdrogen. Je huid is kwetsbaar en kan reageren op deze crèmes, gels en lotions met uitdrogende ingrediënten.

Gezichtsbehandelingen zijn een geweldige manier om zich te ontdoen van ongewenst vuil en bacteriën. Het nemen van voorzorgsmaatregelen na uw maandelijkse gezichtsroutine is echter net zo belangrijk om een goede gezondheid van de huid te behouden.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen