De veelheid aan schoonheidsproducten kan verwarrend zijn, toch? We snappen je. Hoewel iedereen weet dat hydrateren een essentiële huidverzorgingsstap is, heeft de markt er drie verschillende producten voor: bodylotion, bodycrème en bodyboter. Dus, hoe beslis je welke je kiest?

Welnu, het antwoord hangt grotendeels af van uw huidtype en weersomstandigheden. Vandaag zijn we hier om je verwarring op te ruimen en alle verschillen tussen body butter, room en lotion op te sommen. Klaar om te begrijpen welke voor u geschikt is? Laten we beginnen.

Hoogtepunten:

  • Waarom worden bodylotion, bodycrème en body butter gebruikt?
  • Wat zijn de belangrijkste factoren om het vochtgehalte van uw huid te bepalen?
  • Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen bodylotion, crème en boter?
  • Wat is het beste voor je huid tussen bodycrème, lotion en boter?

Waarom worden bodylotion, bodycrème en body butter gebruikt?

Bodylotion, crème en boter zijn huidverzorgingsproducten die voor hetzelfde doel worden gebruikt – hydrateren. Alle drie de vormen van moisturizers handhaven de hydratatieniveaus van uw huid, waardoor deze gezond, zacht en soepel blijft.

Hier zijn enkele van hun extra voordelen:

1. Verminder droogheid &vlekken

Body moisturizers houden de droge huid op afstand en kunnen helpen vlekken te verminderen [1]. Huidexperts suggereren dat het aanbrengen van vochtinbrengende crème op een vochtige huid direct na een douche gunstig is. Het geeft je een gezonde glans en vergrendelt het water in je huid om het gehydrateerd en gehydrateerd te houden.

2. Vertraag verouderingsverschijnselen

Met de leeftijd krijgt u onvermijdelijk te maken met tekenen van veroudering zoals rimpels, ruwe plekken, fijne lijntjes en droogheid. Het is onmogelijk om ze permanent te stoppen. Maar dagelijks gebruik van lotions, crèmes of boters kan het vertragen. Voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine B3 en B5 [2], vaak aanwezig in deze producten, houd je huid stevig en jeugdig.

3. Vecht tegen acne

Soms produceren uw olieklieren talg als gevolg van hormonale veranderingen of verandering in het dieet. Het verstopt de poriën van je huid, wat leidt tot acne-puistjes. Maar als je je huid goed gehydrateerd houdt, zullen je olieklieren alleen de benodigde hoeveelheid talg produceren. Ascorbinezuur [3] is een krachtige antioxidant en helpt acne te verminderen. Je kunt kiezen voor een moisturizer verrijkt met Vitamine C.

4. Kalmeer de gevoelige huid

De meeste mensen met een gevoelige huid hebben droge en jeukende plekken. Soms kunnen roodheid en irritatie ook optreden. Het heeft dus speciale zorg nodig. Om dergelijke huidproblemen te stoppen, moet u een vochtinbrengende crème gebruiken die kalmerende verlichting biedt aan uw geïrriteerde huid. Ingrediënten zoals aloë vera, sheaboter, vitamine E en colloïdale havermout zijn enkele van de verzachtende elementen die worden gebruikt in lichaamsbevochtigers.

abstract meter leesniveau van huid hydraterend resultaat.

Wat zijn de belangrijkste factoren om het vochtgehalte van uw huid te bepalen?

1. Leeftijd

Huidvocht is afhankelijk van het hydratatieniveau in de bovenste laag van je huid. Het houdt je natuurlijke jeugdigheid intact. Een gezonde huidbarrière bevat voldoende vocht door waterverlies van je huid te voorkomen. Volgens NCBI [4], was het vochtgehalte onder ouderen significant lager dan bij de jongere mensen. Daarom is het duidelijk dat met de leeftijd je vochtgehalte afneemt.

2. Genetica

Je genetica is verantwoordelijk voor veel van je eigenschappen. Net zoals genen je uiterlijk, haartextuur of oogkleur beïnvloeden, kan het in sommige gevallen de algehele gezondheid van de huid beïnvloeden. Sommige mensen hebben een genetisch laag vochtgehalte in hun huid. Ze kunnen te maken krijgen met droogte en eczeem.

3. Omgeving

Je omgeving speelt een belangrijke rol bij het vasthouden van vocht in je huid. Hoe meer tijd je doorbrengt onder airco of verwarming, of als je in een extreem koude regio woont, het droogt je huid uit. Door je huid te hydrateren met body butter, lotion of crème, kun je het verloren vocht in je huid aanvullen.

4. Eetgewoonte

Het maakt niet uit hoe geweldig een vochtinbrengende crème is die je gebruikt, je ongezonde eetgewoonte kan al het goede van het product verminderen. Om het vochtgehalte in je huid op peil te houden, drink je veel water en eet je een uitgebalanceerd dieet verrijkt met eiwitten, vitamines en essentiële mineralen.

Esse Organic Skincare Tip

Houd je douches kort (5 -10 minuten) om het vochtgehalte van je huid te beschermen. Een lang bad kan de olie van het huidoppervlak verwijderen, waardoor deze droog en dof wordt. [5]

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen bodylotion, crème en boter?

Lichaam Lotion

Lichaamscrème

Body Boter

Bodylotions zijn meestal gemaakt van water, olie en natuurlijk andere vochtinbrengende ingrediënten.

Body cream is ook gemaakt van water en olie. Maar de hoeveelheid olie die in een bodycrème wordt gebruikt, is meer dan een lotion.

Body butter bevat essentiële oliën en boters samen met andere diep hydraterende ingrediënten. Er zit een hoeveelheid water in.

Het is lichter dan bodycrème en body butter.

Bodycrèmes zijn dikker dan bodylotion, maar lichter dan een body butter.

Body butter is de dikste van alle moisturizers.

Het hydrateert de vette huid perfect. Maar als je een droge huid hebt, hydrateert het je huid misschien niet zo veel als een body butter of crème.

U kunt lichaamscrème opnemen in uw huidverzorgingsregime als u op zoek bent naar volledige voeding voor uw droge huid.

Body butter gaat langer mee dan welke lotion en crème dan ook. Het biedt diepe hydratatie en is het beste voor de behandeling van een droge huid, ruwe plekken en dofheid.

Bodylotion heeft zowel verzachtende middelen als bevochtigingsmiddelen als de hydraterende ingrediënten. Het bevat ook vitamine E en essentiële vetzuren, die je huid gehydrateerd houden en je natuurlijke huidbarrière beschermen.

Lichaamscrèmes bevatten verzachtende middelen. Maar ze zijn niet zo licht als lotions, noch zo sterk of hydraterend genoeg in vergelijking met de verzachtende middelen die in body butter worden gebruikt.

Drageroliën die erin worden gebruikt, dragen de essentiële ingrediënten en leveren ze aan de diepere lagen van de huid. Essentiële boters zijn gevuld met vetten en mineralen, afgeleid van natuurlijke ingrediënten zoals shea, cacao, palm, mango, enz.

Lotions worden meestal aangebracht op armen, nek en benen. Ze worden ook gemakkelijk opgenomen in je huid. Je kunt bodylotion aanbrengen na het douchen voor het beste resultaat!

Het duurt ongeveer een half uur voordat de crème in je huid is opgenomen.

Het duurt meestal langer om in je huid te worden opgenomen. We raden u aan om het ’s nachts te laten staan om het perfecte resultaat te krijgen.

Wat is het beste voor je huid tussen bodycrème, lotion en boter?

Wat voor jou het beste werkt, hangt af van je huidtype en problemen. Zoals we eerder hebben vermeld, bevatten lotions meer water en minder oliën, waardoor het perfect is voor je vette huid. Een vette huid heeft een lichte vochtinbrengende crème nodig.

Voor milde droogheid heb je een vochtinbrengende crème nodig die dikker is dan lotion, maar niet zo vettig als een body butter. Body butter werkt het beste voor een extreem droge huid. Als je huid volledige hydratatie nodig heeft, moet je kiezen voor body butter.

Inpakken

Bodylotions, crèmes en boters zijn vormen van vochtinbrengende crèmes met verschillende consistentie en ingrediëntverhoudingen. Kies dus het beste product voor uw huidtype op basis van de behoeften en de klimatologische omstandigheden. Over het algemeen werken lotions beter voor de zomers en boters en crèmes werken het beste voor de winters.

De meeste vrij verkrijgbare producten zijn gemaakt om gegeneraliseerde huidproblemen aan te pakken, terwijl uw huid een unieke oplossing nodig heeft die alleen geschikt is voor uw probleem. Esse Organic Skincare biedt een op maat gemaakt huidverzorgingsregime dat een gepersonaliseerde oplossing speciaal voor u biedt!

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen