Gebruik je bodylotion om je lichaam alleen tijdens de droge wintermaanden te hydrateren? Veel mensen hebben de neiging om dit te doen en negeren hun huid voor de rest van het jaar. Om echter het hele jaar door een gezonde en jeugdige huid te behouden, moet u uw huid het hele jaar door voeden en beschermen met bodylotion.

Net als het gezicht heeft je lichaam ook de neiging om gedurende de dag vocht te verliezen. Een geschikte bodylotion helpt je huid te hydrateren en te voeden, terwijl het mollig en gehydrateerd blijft.

Als u naar beneden scrolt, kunt u zien waarom bodylotions onmisbaar zijn en hoe u ze kunt gebruiken voor maximale voordelen.

Hoogtepunten:

  • Wat is een bodylotion?
  • Voordelen van hydraterende bodylotions
  • Hoe gebruik je een bodylotion?
  • Welke bodylotion is geschikt voor uw huidtype?
  • Welke SPF bodylotion is de beste?
  • Wat zijn de nadelen van het gebruik van een bodylotion?
  • Veelgestelde vragen over bodylotions

Wat is een bodylotion?

Bodylotions zijn formuleringen die bedoeld zijn om over het hele lichaam te worden gebruikt. Ze voorzien je huid van zijn dagelijkse dosis hydratatie en voeding. Bodylotions zijn voornamelijk ontworpen om te voorkomen dat vocht je huid verlaat en / of vocht van elders absorberen om je huid gehydrateerd, zacht en glad te houden.

In vergelijking met gezichtsbevochtigers zijn bodylotions meestal rijker en bieden ze je huid de perfecte voeding. Sommige bodylotions zijn ook geformuleerd om specifieke problemen aan te pakken, zoals een gebruinde huid [1], cellulitis [2]enz.

Jonge vrouwen smeren lotion op haar handen

Wist je dat?

Bodylotions kunnen van verschillende soorten zijn, zoals rijke crèmes, melk, hydraterende oliën, enz. De dikke formules bedekken de droge huid in een luxe laag vocht en hydrateren deze. Lichtgewicht lotions zijn ideaal voor de normale tot vette huid en zorgen voor vocht zonder een overmatig vettig gevoel.

Voordelen van hydraterende bodylotions

1. Hydrateert de droge huid

Net als je gezicht verliest het lichaam ook continu vocht door wind, zonlicht, warmte of koud klimaat. Het is essentieel om je huid te voorzien van een dagelijkse dosis hydratatie en voeding. Bodylotions zijn geformuleerd om de huidbarrière te ondersteunen en vochtverdamping te voorkomen. Het kan ook je huid hydrateren en de broodnodige voeding bieden.

Notitie:

Als u vaak in barre klimaten werkt, moet u regelmatig bodylotion aanbrengen om uw huid gehydrateerd te houden. Het gebruik van een geschikte bodylotion na elke douche kan helpen om vocht diep in de huid vast te houden om het gehydrateerd en soepel te houden.

2. Verzacht je huid en kalmeert ruwe plekken

Regelmatige toepassing van bodylotion kan helpen om je droge en ruwe huid te verzachten en te kalmeren. Een vochtinbrengende bodylotion kan een droge, ruwe, schilferige en jeukende huid behandelen of voorkomen. Het kan ook omgaan met kleine huidirritaties zoals huiduitslag.

3. Houdt je huid gezond

Naast het verbeteren van de huidbarrière, kunnen voedende ingrediënten in bodylotions het natuurlijke afweermechanisme van uw huid herstellen. Het helpt je huid te beschermen tegen externe microben en houdt het microbioom van de huid in balans. Op deze manier kun je een gezonde huid hebben.

4. Zorgt voor eelt

Een regelmatige massage van bodylotion op je relatief droge lichaamsdelen, zoals knieën, ellebogen en voeten, helpt om ze zacht en glad te houden. Dagelijks gebruik van lotions helpt ook om opflakkeringen of geïrriteerde plekken te kalmeren en helpt droge gebieden die een beetje extra zorg nodig hebben te genezen en te hydrateren.

5. Helpt verouderingsverschijnselen te minimaliseren

Bodylotions met anti-aging ingrediënten kunnen helpen om de tekenen van veroudering zoals rimpels, fijne lijntjes en pigmentatie te minimaliseren. Omdat je bodylotion je huid gehydrateerd houdt, helpt het ook om het verschijnen van vroegtijdige tekenen van veroudering te verminderen. Sommige lotions bevatten ingrediënten die helpen bij het genezen of behandelen van specifieke problemen zoals droogheid, verlies van elasticiteit, acne, eczeem, enz.

6. Laat je voelen & ruikt goed

Een zachte en romige bodylotion met een aangename geur kan je huid een goed gevoel geven. De heerlijke geur van de bodylotion kan ook ontspannend zijn, waardoor je op de lange termijn een positief effect hebt.

Hoe gebruik je een bodylotion?

Het is een veelgemaakte fout om bodylotion aan te brengen op een droge huid. De beste manier om bodylotion te gebruiken, is door het direct na een bad of douche op een warme en vochtige huid aan te brengen. Een vochtige en warme huid zorgt ervoor dat u maximaal kunt profiteren van de door u gekozen bodylotion. Hier zijn vier eenvoudige stappen om een bodylotion aan te brengen:

jonge vrouw brengt voedende hydratatie aaning body cream voor de zachte huid

Stap – 1: Neem een voldoende hoeveelheid bodylotion in je handpalm.

Stap – 2: Trek je handpalmen samen om de lotion op te warmen die je voor massage hebt ingenomen.

Stap – 3: Breng de lotion aan op je lichaam met je hand en gebruik kleine cirkelvormige bewegingen om het in te masseren.

Stap – 4: Herhaal hetzelfde proces totdat je je hele lichaam hebt bedekt. Vergeet niet om extra zorg te dragen voor droge en ruwe delen van je lichaam, zoals ellebogen en knieën.

Welke bodylotion is geschikt voor uw huidtype?

Bodylotions zijn essentiële huidverzorgingsproducten voor iedereen. Maar er zijn verschillende huidtypes met specifieke behoeften. Om aan de eisen van verschillende huidtypes te voldoen, is er een breed scala aan bodylotions op de markt verkrijgbaar. Om de voordelen van uw bodylotion te maximaliseren, moet u uw huidtype begrijpen en dienovereenkomstig een bodylotion kopen.

1.Droge huid

Droge huid heeft wat extra hydratatie nodig [3]. Vooral tijdens de wintermaanden moet je een dikke, romige moisturizer gebruiken om de droogheid van je huid en de effecten van droog weer te bestrijden. Een bodylotion die glycerine, alfahydroxyzuren bevat [4], en geraffineerd vaseline of lanoline kan gunstig zijn voor het herstellen van de hydratatie en het gehydrateerd houden van uw huid. Maar in de zomermaanden heeft je huid een lichtere moisturizer nodig, die niet te vettig of dik is.

2.Normal Huid

Als je gezegend bent met een normale huid, kan je huidverzorgingsregime heel eenvoudig zijn. Het enige wat je hoeft te doen is je huid te reinigen met een milde wasbeurt, gevolgd door een massage met een lichte bodylotion. Maar vergeet niet dat een normale huid ook zijn dagelijkse dosis hydratatie nodig heeft om er op zijn best uit te blijven zien.

3.Oily Huid

In tegenstelling tot het algemene idee, moet ook de vette huid worden gehydrateerd; of anders kunt u vroegtijdige verouderingsverschijnselen en andere schade ervaren. Kies voor lichte, niet-vette en olievrije bodylotions die de huid kunnen hydrateren zonder de poriën te verstoppen. Olievrije en lichtgewicht moisturizers kunnen je huid het hele jaar door voeden en zacht en glad houden.

Welke SPF bodylotion is de beste?

De Sun Protection Factor (SPF) is een indicator die helpt om te identificeren of uw bodylotion uw huid kan beschermen tegen het schadelijke effect van UVB-stralen en zonnebrand. Om de efficiëntie van SPF te meten, moet u er rekening mee houden dat een bodylotion met SPF 50 u beschermt tegen ongeveer 98% van de UVB-stralen.

Een SPF 30 bodylotion beschermt je echter tegen ongeveer 96,7% van de UVB-stralen. Een bodylotion voorbij SPF 50 kan heel weinig verschil maken op het gebied van bescherming tegen de zon. Vergeet ook niet dat geen enkele zonnebrandcrème 100% bescherming kan bieden tegen UVB-stralen.

Wat zijn de nadelen van het gebruik van een bodylotion?

Naast de hierboven genoemde voordelen, zijn er enkele nadelen van het gebruik van bodylotions. Hier zijn enkele van de nadelen:

1. Kan allergieën veroorzaken

Bodylotions kunnen enkele synthetische chemicaliën bevatten die bij sommige mensen tot allergische reacties kunnen leiden. Roodheid, jeuk en huiduitslag zijn enkele van de meest voorkomende symptomen. Mensen met een gevoelige huid kunnen bodylotion allergieën ervaren.

2. Kan poriën verstoppen

Veel bodylotions bevatten oliën zoals vaseline( vaseline), lanoline (schapenwololie) en minerale olie. Overmatige toepassing van deze ingrediënten kan uw poriën verstoppen en waterverdamping blokkeren. Dat kan je huid verstikken en ook puistjes veroorzaken.

3. Ademhalingsproblemen

Bijna elke lotion bevat synthetische geurstoffen en deze componenten kunnen bij sommige mensen ademhalingsproblemen veroorzaken naast allergieën. Een studie toonde aan dat geuren de belangrijkste boosdoener zijn (45,1%) achter het veroorzaken van allergische reacties. Een gevoelig persoon zou beginnen te niezen en hoesten wanneer ze ademhalingsproblemen hebben als gevolg van de geuren.

Veelgestelde vragen over bodylotions

1. Wanneer moet je een bodylotion gebruiken?

Er is geen aanbevolen timing voor het aanbrengen van bodylotion. Je kunt je lotion op elk moment gebruiken, maar een vochtige en warme huid (zoals na een douche) is het beste canvas voor maximaal voordeel.

2. Moet bodylotion voor of na een douche worden gebruikt?

Na een douche is de beste tijd om bodylotion aan te brengen. Dep je huid droog en breng direct daarna een lotion aan om het vocht vast te houden.

3. Hoe vaak moet je bodylotion aanbrengen?

Het wordt aanbevolen om je huid eens in de 24 uur te voeden met een bodylotion. Maar als u een droge huid voelt, kunt u de toepassing vaker herhalen, afhankelijk van uw specifieke behoefte.

4. Kan bodylotion overal op het lichaam worden gebruikt?

Je kunt bodylotion overal gebruiken, behalve op je gezicht. Terwijl het ok om af en toe bodylotion op je gezicht aan te brengen, maak er geen gewoonte van. De huid op je gezicht is anders en veel delicater en dunner dan je lichaam. Het heeft dus verschillende zorgregimes nodig.

5. Welke lichaamsdelen moet je vermijden tijdens het aanbrengen van bodylotion?

Het is altijd beter om gevoelige gebieden zoals rond de ogen, in uw mond of neus en de vaginale of liesstreek te vermijden, tenzij het etiket op de lotion of uw arts u anders aangeeft.

Esse Organic Skincare Tip:

Voordat u een bodylotion gebruikt, controleert u het etiket voor een routebeschrijving. Overweeg ook of de lotion geschikt is voor alle lichaamsdelen en huidtypen. Controleer of u het kunt aanbrengen op gebieden zoals een gebroken, gesneden, gebarsten, geïrriteerde, geschraapte huid of op een onlangs geschoren deel van de huid.

Inpakken

Als het gaat om het voeden en hydrateren van je huid, zijn bodylotions de beste optie. Er zijn meerdere opties beschikbaar op de markt met verschillende ingrediënten om u de vereiste voordelen te bieden (zoals bescherming tegen de zon, anti-aging, huidverlichting, enz.). Kies de juiste bodylotion volgens uw behoefte en voorzie uw lichaam van de dagelijkse dosis voeding en hydratatie.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen