Heb je het moeilijk om te gaan met een huid die de hele dag droog en schilferig aanvoelt? Wordt het te vaak gecombineerd met jeuk? Het opbouwen van de juiste dagelijkse huidverzorgingsroutine kan het antwoord op uw probleem zijn.

Elke huid heeft unieke behoeften, afhankelijk van het type, de textuur, zorgen, enz. Het vinden van het juiste product voor uw huidtype is net zo belangrijk als het kennen van de techniek en de volgorde van aanbrengen.

Dus als je de perfecte dagelijkse huidverzorgingsroutine wilt weten die de huid droog kan houden, lees dan verder.

Hoogtepunten:

  • Dagelijkse huidverzorgingsroutine voor de droge huid
  • Huidverzorgingsroutine overdag voor de droge huid
  • Nacht huidverzorging routine voor droge huid
  • Wekelijkse routine voor de droge huid
  • Andere tips voor de droge huid (Do’s &don’ts)

Dagelijkse huidverzorgingsroutine voor de droge huid

Als het gaat om het gebruik van producten op je gezicht, is het het beste om dit met tussenpozen te doen, zodat je huid wat tijd heeft om tussendoor te ademen. Daarom is het belangrijk om uw dagelijkse huidverzorgingsregime op te splitsen in een dag- en nachtroutine.

Terwijl uw huidverzorgingsroutine overdag gericht zal zijn op het voorkomen van de schade aan uw huid door blootstelling aan vervuiling en UV-stralen, gaat de nachtelijke huidverzorgingsroutine uitsluitend over het herstellen van de schade en het laten herstellen en verjongen van uw huid terwijl u slaapt. Beide routines moeten essentiële stappen bevatten, zoals reiniging, hydratatie en meer.

Huidverzorgingsroutine overdag voor de droge huid

1. Reinigingslotion

Het reinigen van je gezicht is de allereerste en een van de meest essentiële stappen voor een stralende, strakke huid. Gedurende de dag moet je huid de schade doorstaan die wordt veroorzaakt door vuil, vervuiling en schadelijke UV-dagen. Je moet eerst je gezicht wassen en alle onzuiverheden verwijderen met een reinigingslotion.

Als u een droge huid heeft, wordt u aangeraden een gezichtsreiniger te gebruiken die verzachtende middelen bevat die eventuele ophopingen op uw gezicht wegspoelen. Kies een product dat zacht is en je huid niet zal ontdoen van de natuurlijke oliën die het bevat.

2. Toner

Een toner zal in wezen de klus afmaken die de gezichtsreiniger is begonnen. Een toner helpt je huid te verstevigen en verwijdert eventuele onzuiverheden die achterblijven, waardoor je een schone, kalme huid krijgt. Bepaalde toners helpen ook bij het verminderen van de schade veroorzaakt door UV-stralen en kalmeren je huid terwijl deze gehydrateerd blijft.

Een toner moet worden aangebracht na het gebruik van een reinigingslotion. Zorg ervoor dat je een toner uitkiest die niet vol zit met exfoliërende zuren – reserveer dit voor je nachtelijke huidverzorgingsroutine. Je kunt de toner op je gezicht deppen met een schoon watje direct na het gebruik van een gezichtsreiniger.

3. Antioxidant Serum

Een serum gevuld met de juiste antioxidanten kan een aantal voordelen hebben voor je huid. Van hyaluronzuur in serums is bijvoorbeeld bekend dat het vocht vasthoudt, terwijl vitamine B3 en peptiden helpen de productie van collageen te stimuleren, een eiwit dat je huid er soepel uit laat zien.

Van een combinatie van vitamine E en ferulazuur is bekend dat het je huid helpt langer jeugdig te blijven, terwijl ingrediënten zoals kamille in serums je huid kalmeren. Het gebruik van een serum dat boordevol antioxidanten zit, maakt je huid helderder, helderder ontstekingen en voorkomt zelfs veroudering.

4. Moisturizer met SPF

Nu komt de vierde en misschien wel de meest cruciale stap om gehydrateerd te raken met huidbevochtiging. Het kiezen van de juiste vochtinbrengende crème voor uw huidtype is uiterst belangrijk. Voor de droge huid is het aan te raden om een moisturizer te gebruiken in de vorm van een zachte crème.

Het gebruik van een vochtinbrengende crème met SPF helpt je huid te hydrateren en zacht te houden en te beschermen tegen schade door de zon en vervuiling. Het wordt aanbevolen dat u een vochtinbrengende crème met een SPF van ten minste 30 toevoegt aan uw dagelijkse ochtend- of dagverzorgingsroutine.

Nacht huidverzorging routine voor droge huid

1. Reinigingslotion

Het lijkt misschien onmogelijk om je ’s nachts aan een strikte huidverzorgingsroutine te houden, vooral na een lange, veeleisende dag. Maar zie het op deze manier – als je je vereiste aantal uren schoonheidsslaap krijgt, kan je huid ook ’s nachts worden aangevuld. Begin met het reinigen van de onzuiverheden en het vuil dat zich gedurende de dag heeft opgehoopt om je huid te kalmeren en te zuiveren.

2. Toner

Het gebruik van een toner ’s nachts geeft extra hydratatie aan je huid. Toners zitten ook vol met andere essentiële elementen zoals niacinamide (helpt hyperpigmentatie te voorkomen) en alfa-hydroxyzuren of AHA’s (voor een uniforme huidtint).

Bepaalde toners hebben ook andere voordelen, zoals efficiënt klittenhet opfrissen van make-up, het verminderen van acne en het opruimen van poriën en dode huidcellen. Voor de nachtelijke huidverzorgingsroutine kunt u gaan voor producten die exfoliërende zuren bevatten. Dep een toner op je gezicht na het gebruik van een gezichtsreiniger. Raadpleeg een dermatoloog om het juiste product voor uw huidtype te kiezen.

3. Retinol Serum

Kortom, Retinol verhoogt de snelheid waarmee nieuwe huidcellen groeien. Het gebruik van een Retinol serum zal helpen zich te ontdoen van donkere vlekken en eventuele schade aan de huid gedurende de dag. Andere ingrediënten in het serum stimuleren de hydratatie en kalmeren je huid.

De reden dat Retinol is gereserveerd voor de nacht is omdat het niet stabiel is onder de zon en zal afbreken als het overdag wordt aangebracht. Zorg ervoor dat u een zachte formule van Retinol kiest die geen bijwerkingen zoals irritatie en ontsteking zal hebben. Raadpleeg een dermatoloog om te weten welk retinolserum u moet kopen.

4. Oogcrème

Een oogcrème die zich specifiek richt op de zachte huid rond je ogen kan geweldig zijn om problemen zoals donkere kringen en gezwollen ogen kwijt te raken. Probeer een oogcrème met anti-aging eigenschappen die donkere kringen en lijnen minimaliseert. U kunt ook zoeken naar verhelderende ingrediënten zoals vitamine C om hyperpigmentatie onder het oog om te keren.

Natuurlijk, een concealer werkt geweldig om elke ochtend je donkere kringen te verbergen. Maar het toevoegen van een nachtelijke oogcrème aan je huidverzorgingsregime zorgt ervoor dat je niet meer zo afhankelijk bent van de concealer. Zorg ervoor dat u een oogcrème kiest die is ontworpen om ’s nachts te worden aangebracht. Vergeet niet dat dagcrèmes schade voorkomen, terwijl nachtcrèmes het omkeren.

5. Hydraterende moisturizer

Geef je gezicht een diepe nachtbehandeling met een moisturizer boordevol alle juiste ingrediënten zoals hyaluronzuur, vitamine C en glycolzuur. Het helpt verkleuring en veroudering te bestrijden en zorgt ervoor dat je huid er ’s ochtends parmantig uitziet.

Ga bij het kiezen van een product voor ingrediënten die specifiek zijn voor uw zorgen – als u zich zorgen maakt over vlekken en een ongelijkmatige huidtint, ga dan voor een product met fruitenzymen en hyaluronzuur. Als u uw huid wilt kalmeren, moet u op zoek gaan naar een product met zachte ingrediënten zoals amandelolie. Raadpleeg een expert om het juiste product voor uw huid te kiezen.

Wekelijkse routine voor de droge huid

Naast je dagelijkse stap-voor-stap dag- en nacht huidverzorgingsroutine, zijn hier ook enkele dingen die je eens in de week kunt doen om je huid op te fleuren en een gloed te geven.

1. Thuis exfoliërende peeling

Peelings die thuis kunnen worden aangebracht, zijn direct beschikbaar. Het is belangrijk om een peeling te kiezen die tegemoet komt aan uw zorgen en ook geen ingrediënten bevat waar uw huid mogelijk op zou kunnen reageren. U kunt proberen een peeling achter het oor te gebruiken om te controleren voordat u deze op uw gezicht aanbrengt.

Peelings met AHA’s staan erom bekend dat ze gunstig zijn bij het verminderen van acne en verkleuring in het gezicht. Vergeet niet om dit slechts één keer in de week of eens in de twee weken te doen. De reden dat je deze extra stap minder vaak moet doen, is omdat hoewel het geweldig is om je huid te exfoliëren, het boven een niveau, schade kan veroorzaken in de vorm van irritatie en ontstoken huid.

2. Gezichtsolie

Een gezichtsolie bestaat uit natuurlijke extracten en kan helpen bij het hydrateren van je huid en in sommige gevallen het opfleuren. Olijfolie staat er bijvoorbeeld om bekend dat het geweldig is om je huid op te fleuren. Arganolie staat erom bekend dat het geweldig is in het opruimen van acne en het hydrateren van je huid, terwijl Marula-olie antibacteriële eigenschappen heeft.

Het wordt aanbevolen om gezichtsolie twee keer per dag te gebruiken, een keer ’s ochtends en een keer ’s nachts. Zorg er echter voor dat u een dermatoloog raadpleegt voordat u een gezichtsolie aanbrengt, omdat er kans kan zijn dat het irritatie en huidontsteking kan veroorzaken, als het niet is goedgekeurd door een gecertificeerde professional.

Andere tips voor de droge huid (Do’s &don’ts)

1. Nachtmasker

Af en toe kun je een nachtmasker proberen dat je huid hydrateert terwijl je snooze. Tegen de ochtend zal je huid voller en strakker zijn.

2. Gebruik geen heet water

Als je een droge huid hebt, is de kans groot dat je merkt dat je toestand erger wordt na een bijzonder lange, warme douche. Het gebruik van heet water kan je huid alleen maar verder uitdrogen en irritatie veroorzaken. Ga dus in plaats daarvan voor lauw water. Het wordt ook aanbevolen om uw douche kort te houden- tussen de 5 en 10 minuten. (1)

3. Wees stressvrij

Studies hebben stress nauw verbonden met aandoeningen die verband houden met de huid. (2) In de huidige tijd leiden we allemaal een leven vol stress. Dus zoek manieren om de stress te verminderen – probeer te mediteren en zorg ervoor dat je voldoende slaap krijgt.

4. Zoek deskundige hulp

Wanneer u een product voor uw huid kiest, is het belangrijk dat u de mening van een gecertificeerde professional krijgt, omdat bepaalde ingrediënten uiteindelijk huidontsteking kunnen veroorzaken. Het is ook het beste om een arts te raadplegen om een goede manier te vinden om uw droge huid te behandelen.

Inpakken

Vasthouden aan een dagelijkse huidverzorgingsroutine zal op lange termijn positieve effecten hebben op elk huidtype. Vergeet niet dat het zien van het effect van een nieuw huidverzorgingsregime tijd kan kosten. Wees dus geduldig terwijl je ijverig bent met je dagelijkse routine.

Een van de belangrijkste problemen bij mensen met een droog huidgezicht is dat ze het vocht op hun gezicht niet kunnen vasthouden. Door de bovenstaande stappen te volgen, zorg ervoor dat het vocht wordt opgesloten en dat je huid gehydrateerd en mollig blijft.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen