Heb je een aantal huidverzorgingsproducten voor je acne geprobeerd, maar geen bevredigende resultaten bereikt? Misschien is het tijd om je acneproblemen intern aan te pakken.

Acne is een veel voorkomend huidprobleem, maar soms kan het echt aanhoudend zijn. Een veelheid aan interne problemen, van een ontstekingsreactie van uw immuunsysteem tot uw hormonen of darmgezondheid, kan de reden zijn achter uw acne.

Maak je geen zorgen! We brengen u een lijst met anti-vlekdranken die uw acneprobleem van binnenuit kunnen helpen oplossen.

6 effectieve drankjes voor een heldere huid

Gehydrateerd blijven is erg cruciaal voor een heldere en gezonde huid. Begin je dag met een paar glazen gewoon water om de gifstoffen en schadelijke metabolieten uit je lichaam te spoelen. Een volwassen mens heeft 2 tot 3 liter vocht per dag nodig om je darmen gezond te houden en je huid te laten stralen. Maar al die vochtinname hoeft niet alleen maar water te zijn. U kunt deze smakelijke dranken opnemen in uw dagelijkse menu om van uw acne af te komen.

1. Spearmint Thee

Spearmint heeft niet alleen ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen, maar het kan ook helpen bij het corrigeren van hormonale onevenwichtigheden. Studies hebben aangetoond dat regelmatige consumptie van spearmint thee uw acneproblemen met 25 tot 50% kan verminderen. Je kunt elke ochtend of avond een tot twee kopjes spearmint-thee drinken om zowel hydratatie als een lading antioxidanten te krijgen die je huid helder en stralend maken.

2. Kurkuma Latte

Kurkuma heeft tal van voordelen voor je huid. Het wordt al sinds mensenheugenis traditioneel gebruikt in de huidverzorging. Het actieve ingrediënt in kurkuma, curcumine, met zijn antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen, helpt acne op afstand te houden. Het toevoegen van een snufje peper aan je kurkumadrank zorgt voor een maximale opname van curcumine.

Voeg een theelepel kurkumapoeder toe aan een kopje warm water of melk, samen met een zoetstof naar keuze. Voeg een snufje peper toe. Je kunt de latte ook een beetje opleuken door een beetje gember of kaneelpoeder toe te voegen. Geniet er elke ochtend van opwarmen.

3. Matcha Thee

De meeste groene theeën bevatten veel antioxidanten, maar matcha geeft je de grootste dosis. Naast dat het ontstekingsremmend is, is de EGCG (Epigallocatechinegallaat) in matcha-thee antibacterieel en heeft het anti-aging eigenschappen. Dus stop het in je face-pack of drink het uit een kopje, om je acne als bij toverslag te laten verdwijnen!

Om matcha thee te bereiden, meng je eerst een theelepel matchapoeder in een kopje warm water. Voeg deze mix toe aan een kopje warme melk en ahornsiroop voor zoetheid. Je kunt ook een beetje vanille-extract of gemalen kaneel toevoegen voor de smaak.

4. Kefir

Deze gefermenteerde drank is rijk aan probiotica, vriendelijke bacteriën die helpen ziekteverwekkers op afstand te houden. Deze drank is vooral nuttig als u antibiotica gebruikt voor uw acne, omdat het helpt de gezonde darmflora aan te vullen. Lactoferrine aanwezig in kefir helpt bij het bestrijden van ziektekiemen en stimuleert het immuunsysteem.

U kunt kiezen uit een reeks lactose bevattende of plantaardige kefir beschikbaar in de markt. Dagelijkse consumptie van een glas kefir kan uw acne met bijna 35% verminderen in een periode van 3 maanden.

5. Paardenbloemthee

Paardenbloemwortels zijn rijk aan vitamines, zink, ijzer en kalium. Een studie aan de Universiteit van Maryland, VS concludeerde dat paardenbloemwortels helpen bij het ontgiftingsproces van je lever en nieren, die op hun beurt helpen bij het corrigeren van hormonale onevenwichtigheden als gevolg van bijnierstoringen. Dit vermindert ontstekingen die acne kunnen opvlammen.

Laat een lepel paardenbloemtheepoeder trekken in een kopje vers gekookt water. Laat het 10 tot 15 minuten staan en geniet!

6. Tart kersensap

Je moet weten dat kersen rijk zijn aan vitamines en antioxidanten die je kunnen helpen een heldere huid te krijgen. Maar wist je dat zure kersen melatonine bevatten die je slaappatroon verbetert? Een goede nachtrust is essentieel voor een gezonde, stralende huid. De pH-balancerende eigenschappen van kersen voorkomen bacteriegroei en verlichten zo uw door acne veroorzaakte huid.

Vermijd het kopen van sap rechtstreeks van de markt, omdat die hoge niveaus van suiker kunnen bevatten die daadwerkelijk tot een uitbraak kunnen leiden. Kies in plaats daarvan voor zelfgemaakt vers, scherp kersensap om al het goede in een kopje te krijgen.

Drankjes om te vermijden als je een acnegevoelige huid hebt

Dranken met een hoog gehalte aan verwerkte suiker of andere ongezonde koolhydraten kunnen de glycemische index van uw bloed verhogen. De hoge bloedsuikerspiegel kan de hormonale balans verstoren en de olieproductie verhogen, wat leidt tot acne. Hier zijn een paar drankjes die je moet vermijden als je niet wilt dat je huid breekt buiten.

  vrouwenhanden die een frisdrankblikje vasthouden met duimen naar beneden

1. Koolzuurhoudende dranken

Vermijd alle koolzuurhoudende dranken zoals cola, frisdrank of zelfs koolzuurhoudend water. De meeste van hen zijn niet alleen rijk aan suiker, maar verhogen ook je verlangen naar voedsel, waardoor je suikerspiegel nog verder zal stijgen. Laat je ook niet misleiden door de dieetversies, want ze bevatten kunstmatige zoetstoffen die niet bepaald gunstig zijn voor je gezondheid. Dus als je een acnevrij leven wilt, blijf dan uit de buurt van de bruisen.

2. Alcoholische dranken

Alcohol veroorzaakt uitdroging in je lichaam. Overmatige consumptie van alcohol kan je huid uitgedroogd maken, wat het barrièresysteem van je huid verzwakt, waardoor het een gemakkelijk doelwit is voor ziektekiemen die acne veroorzaken. Alcohol kan ook ontstekingen bevorderen die puistjes kunnen opvlammen. Drink met mate, vermijd alle wijnen en cocktails om je huid te beschermen tegen acne.

3. Koffie

Cafeïne in koffie verstoort je slaap en verandert ook de cortisolspiegel in je bloed. Dit kan leiden tot stress en je doen uitbreken. Om aan de ellende toe te voegen, voegen veel mensen veel room en suiker toe aan hun koffie, waardoor de acnesituatie niet beter wordt.

Koffie heeft ook een diuretisch effect, wat betekent dat je vaker moet plassen, wat leidt tot uitdroging. Kortom, overmatige consumptie van koffie is waarschijnlijk niet het beste voor je huid en het kan het beste helemaal worden vermeden als je een acnegevoelige huid hebt.

Veel energiedranken bevatten ook cafeïne en moeten daarom om de hierboven genoemde redenen worden vermeden.

4. Verpakte sappen en limonade

Deze dranken bevatten weer veel geraffineerde suikers waardoor je huid uitbreekt als je al acnegevoelig bent. Ga in plaats daarvan voor verse, zelfgemaakte sappen om alle vitamines en mineralen binnen te krijgen, zonder de slechte koolhydraten.

5. Melk

Melk is een voedingsrijke drank die de meesten van ons al sinds hun kindertijd hadden. Maar koemelk kan uw acneproblemen verergeren, vooral als u lactose niet goed kunt verteren. Melk kan antibiotica en hormonen bevatten die ontstekingen veroorzaken en uw talgproductie verhogen. Je kunt in plaats daarvan niet-zuivel, plantaardige melkopties zoals amandelmelk of bruine rijstmelk proberen. Op die manier krijg je de smaak van melk zonder je acne te verergeren.

Inpakken

Om van acne af te komen, moet je een holistische benadering volgen. Wees je bewust van wat je eet en drinkt, afgezien van je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Vergeet ook niet om voldoende slaap te krijgen en elke dag een beetje tijd met jezelf door te brengen, om je stressniveau te verminderen. Probeer de drankjes die in dit artikel worden genoemd om van je acne af te komen en je ware schoonheid te onthullen.

Begin met het kennen van je huid