Ben je gefascineerd door het K-beauty regime? Als je hebt gestreefd naar een huid die net zo vlekkeloos is als de Koreanen, laten we dan een van de grootste geheimen van hun huidverzorgingsrituelen onthullen – dubbele reiniging.

Nou, als je denkt dat het gewoon twee keer je gezicht wast, is er meer aan de hand! Geladen met talloze voordelen, heeft de dubbele reinigingstechniek schoonheidsexperts over de hele wereld ingehaald en is het de nieuwste route naar een schone, heldere en stralende huid. Weet alles over dit Koreaanse huidverzorgingsregime in dit artikel.

Hoogtepunten:

 • Wat is dubbele reiniging?
 • Hoe doe je dubbele reiniging volgens je huidtype?
 • Wat zijn de voordelen van dubbele reiniging?
 • Wanneer en hoe vaak moet je dubbel reinigen?
 • Zal Double Cleansing je gezicht te veel reinigen?
 • Wie moet dubbele reiniging doen?
 • Dubbele reinigingstips

Wat is dubbele reiniging?

Dubbele reiniging is een proces waarbij je twee verschillende soorten reinigingsmiddelen gebruikt om je gezicht te reinigen. De eerste wasbeurt moet met een reinigingsmiddel op oliebasis zijn en de tweede met een reinigingsmiddel op waterbasis.

Het wordt meestal ’s nachts gedaan om alle onzuiverheden die gedurende de dag zijn verzameld te verwijderen, voor een piepend schoon gezicht voordat je het kussen raakt.

Hoe doe je dubbele reiniging volgens je huidtype?

De gevolgde methode is hetzelfde voor elk huidtype, maar de reinigingsmiddelen die u hebt gekozen, moeten geschikt zijn voor uw unieke huidtype.

De methode:

 • Masseer een kleine hoeveelheid van de reiniger op oliebasis in je huid met je vingers.
 • Gebruik zachte, cirkelvormige bewegingen en wissel af tussen wangen, onder ogen, voorhoofd en kin. De massage moet minstens een minuut duren.
 • Neem halverwege de massage een beetje water in je handen en ga verder met masseren.
 • Je zult weten dat je het goed doet als de oliereiniger op je gezicht een melkachtige emulsie wordt.
 • Afspoelen met lauw water[1] of een washandje dat je in water hebt gedrenkt.
 • Terwijl je huid nog vochtig is na het droog deppen van de eerste wasbeurt, breng je de reiniger op waterbasis aan; dezelfde hoeveelheid als de eerste kan worden gebruikt.
 • Herhaal de massage op een manier die identiek is aan de eerste.
 • Afwassen met lauw water en je gezicht en hals droog deppen[2].

De meeste reinigingsmiddelen op oliebasis bevatten emulgatoren als ingrediënten, dus ze zijn gemakkelijk te verwijderen. De olie mengt zich met het lauwe water en vormt een melkachtige oplossing.

De reinigingsmiddelen kiezen:

Reinigingsmiddelen die sulfaten als ingrediënten vermelden, moeten worden vermeden, omdat ze de huid van zijn natuurlijke oliën kunnen ontdoen. Ook kunnen reinigingsmiddelen met alcohol de huid irriteren en moeten ze worden vermeden.

De pH van de reiniger die je koopt moet ongeveer 5 zijn, omdat dat de pH-waarde van je huid is [3].

Voor de droge of gevoelige huid

Zoek naar milde, hypoallergene formules die pH-neutraal zijn, die je huid niet uitdrogen. Ingrediënten die het vochtgehalte van je huid kunnen vasthouden, zoals sheaboter of jojoba-olie in een reiniger, zijn geschikt voor de gevoelige of droge huid.

Voor de normale huid

Je hoeft niet naar iets specifieks te zoeken, hoewel het veiliger is om te gaan met vochtinbrengende reinigingsmiddelen op oliebasis, gevolgd door een reinigingsmiddel op water- of schuimbasis in crèmevorm.

Voor acne-gevoelige of vette huid

Kies acne-specifieke producten die de olieproductie kunnen beheersen, niet te zwaar zijn en ontstekingsremmende ingrediënten zoals glycolzuur en vitamine E bevatten [4]. Gebruik voor de vette huid lichte producten die hydrateren, zelfs als ze overtollige olie verwijderen en je poriën reinigen.

Voor gecombineerde huid

Ga voor reinigingsmiddelen die de huid niet uitdrogen en tegelijkertijd de olieafscheiding van je huid regulariseren. Je eerste reiniger op oliebasis zou idealiter ceramiden moeten bevatten die helpen bij hydratatie en de reiniger op waterbasis kan schuimen om de huid te verjongen.

Wat zijn de voordelen van dubbele reiniging?

 • Door twee reinigingsmiddelen te gebruiken, geef je je huid een grondige reiniging.
 • De reiniger op oliebasis verwijdert resten van make-up, zonnebrandcrème, verontreinigende stoffen en de onzuiverheden veroorzaakt door olie in de huid, zoals talg.
 • Nadat de meeste van deze onzuiverheden zijn weggespoeld door de reiniger op oliebasis, kan de op water gebaseerde reiniging diep reinigen door vuil en zweet te verwijderen.
 • Het gebruik van twee reinigingsmiddelen kan helpen de doffe huid te revitaliseren en een betere absorptie van andere huidverzorgingsproducten die u gebruikt te vergemakkelijken.

Wanneer en hoe vaak moet je dubbel reinigen?

Meestal kan dubbele reiniging het beste dagelijks worden gedaan voor maximaal resultaat. Maar als je weinig tijd hebt, probeer het dan zo vaak mogelijk te doen.

Idealiter zou je ’s nachts dubbel moeten reinigen, omdat je huid zich kan ontdoen van alle make-up, vuil, vervuiling, zweet en vuil dat overdag wordt verzameld.

Elke nachtcrème die je na het reinigen aanbrengt, kan ook beter worden opgenomen. Sommige mensen geloven erin om het twee keer te doen – ’s ochtends en’ s avonds.

Zal Double Cleansing je gezicht te veel reinigen?

Het kan je gezicht te veel reinigen en je huid kan er droger uitzien of geïrriteerd raken. Maar als u de juiste reinigingsmiddelen gebruikt, zal dubbele reiniging uw huid niet uitdrogen. Als je voelt dat je huid te droog wordt, doe het dan maar één keer ’s nachts.

Afhankelijk van je huidtype kun je zien of je je gezicht te veel wast. Voor de acnegevoelige huid is een ontsteking een teken dat je te veel wast.

Wie moet dubbele reiniging doen?

Idealiter zouden alle huidtypes een dubbele reiniging moeten doen. Maar het is gunstiger voor sommige huidtypes dan voor andere.

Als je een vette huid hebt, zul je merken dat twee reinigingsmiddelen met milde formules beter werken om overtollige olie op afstand te houden dan één sterk actueel product dat je huid uitdroogt.

Voor de acnegevoelige huid helpt dubbele reiniging om zich te ontdoen van de acne veroorzakende bacteriën [5].

Als je voor je werk lange uren zware make-up moet dragen, wordt dubbele reiniging aanbevolen.

Dubbele reinigingstips

 • Als u denkt dat uw huid niet geschikt is voor een reiniger op oliebasis, kunt u kiezen voor twee reinigingsmiddelen op waterbasis en het proces volgen.
 • Je kunt een geurvrije reiniger op oliebasis gebruiken om oogschaduw en andere cosmetica die je op je ogen gebruikt te verwijderen.
 • Als je een vette huid hebt, is het gebruik van een reiniger op oliebasis eigenlijk gunstig. Het kan alle onzuiverheden verwijderen die worden veroorzaakt door de overmatige productie van olie.
 • Reinigingsmiddelen op oliebasis helpen bij het verwijderen van zonnebrandcrème, die op uw huid kan achterblijven als deze niet goed is afgewassen.
 • Reinigingsmiddelen op oliebasis zijn effectief in het reinigen van alle huidtypen omdat ze geen agressieve chemicaliën bevatten die de huid ontdoen van zijn natuurlijke vocht, ceramiden en lipiden die uw huid een jeugdig uiterlijk geven.

Inpakken

Dubbele reiniging is een effectieve manier om verborgen vuil en onzuiverheden die op de loer liggen in je huid te verwijderen. Het wassen van je gezicht met twee verschillende soorten reinigingsmiddelen – een op oliebasis en een op waterbasis – kan de doffe huid doen herleven en de absorptie van andere producten verbeteren. Als je iemand bent die zware make-up draagt en heel lang buiten blijft, moet je zeker dubbele reiniging proberen om het verschil te zien.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen