Te veel van alles is slecht. Hoe geweldig het ook is. Hetzelfde geldt voor tyrosinase – het vitale enzym dat je huid nodig heeft om melanine (pigment) te produceren. Dus, waarom is overtollige tyrosinase schadelijk?

Hoewel melanine je huid beschermt tegen schadelijke UV-stralen en je huid, haar en ogen hun natuurlijke kleur geeft, kan overproductie leiden tot ongewenste bruine kleur, gepigmenteerde vlekken en donkere vlekken. Dit is de reden waarom anti-tan crèmes en huidverlichtende serums de activiteit van tyrosinase blokkeren.

Hoewel vlekken en bruining nooit je zelfvertrouwen mogen schudden, zijn er verschillende tyrosinaseremmers die je kunnen helpen om pigmentatie kwijt te raken. Laten we daarom een gedetailleerde blik werpen op dit enzym en hoe u de tyrosinaseproductie in uw huid kunt blokkeren.

Hoogtepunten:

  • Hoe werkt Tyrosinase? Wat is zijn sleutelrol?
  • Bronnen van Tyrosinase
  • Wat zijn Tyrosinase remmers?
  • Hoe kan ik de productie van tyrosinase in de huid blokkeren?

Hoe werkt Tyrosinase? Wat is zijn sleutelrol?

Tyrosinase werkt door het oxideren van een aminozuur genaamd tyrosine om melanine te creëren. Het enzym wordt voornamelijk aangetroffen in melanocyten, uw pigmentproducerende cellen.

Tyrosinase helpt bij het beheersen en reguleren van de hoeveelheid geproduceerde melanine. Wanneer uw huid wordt blootgesteld aan UV-licht, produceert tyrosinase in uw lichaam melanine om UV-geïnduceerde schade te voorkomen.

Bronnen van Tyrosinase

Tyrosinase kan worden verkregen uit verschillende microben zoals bacteriën en schimmels, planten en dieren. Het wordt gebruikt in verschillende industrieën, waaronder schoonheid, biochemische en farmaceutische.

Tyrosinase kan ook worden gebruikt om afvalwater te zuiveren door hun werking. Planten en insecten gebruiken tyrosinase ook om hun wondgenezingsproces te versnellen.

Paddenstoel Tyrosinase

Een van de vele bronnen van tyrosinase zijn paddenstoelen. Ze bevatten minstens 10 verschillende isovormen van tyrosinase.

Je hebt misschien gemerkt dat wanneer je paddenstoelen koopt en ze te veel dagen in je koelkast laat staan, ze de neiging hebben donkerbruin van kleur te worden. Dit gebeurt vanwege het verhoogde tyrosinasegehalte in hen.

Bepaalde soorten tyrosinase verkregen uit paddenstoelen worden ook gebruikt in de cosmetische en huidverzorgingsindustrie. De meest effectieve van de partij wordt verkregen uit een bepaald type paddenstoel dat bekend staat als Agaricus Bisporus.

Wist je dat?

  • Fairness crèmes die werken als tyrosinaseremmers worden gebruikt door meer dan 80% van de mannen in India. (5).

Wat zijn Tyrosinase remmers?

voor en na het gezicht van de vrouw die sproeten op het gezicht verwijdert

Tyrosinaseremmers zijn chemicaliën die direct of indirect de productie van melanine in uw huid remmen. Ze behandelen bijna elke vorm van pigmentatie. Tyrosinaseremmers worden door de schoonheidsindustrie gebruikt om hyperpigmentatie, bruining en andere dergelijke huidproblemen te voorkomen.

Als u echter een genetisch donkere huidskleur heeft, kan tyrosinase-activiteit niet worden geblokkeerd. Alleen melanine geproduceerd in overmatige hoeveelheden als gevolg van externe factoren zoals UV-blootstelling kan worden geremd.

Hoe kan ik de productie van tyrosinase in de huid blokkeren?

1. Hydrochinon

Hydrochinon werkt door het aantal melanocyten in uw huid te verminderen. Het is een huidverlichtend en bleekmiddel. Het wordt meestal verkocht in concentraties van 2 procent over de toonbank.

Praat met uw arts over de concentraties waarvoor u moet kiezen om effectieve resultaten te garanderen. Meestal kan het een paar weken duren voordat u veranderingen in uw huidskleur opmerkt na consequent gebruik van hydrochinon.

2. Kojic zuur

Kojic zuur is afgeleid van verschillende schimmels. Het wordt gebruikt om pigmentatie en bruining te behandelen. In de volksmond gebruikt om pigmentatie en donkere vlekken te verminderen, werkt kojiczuur door tyrosine te remmen, een aminozuur dat aanwezig is in uw huid (1).

Dit zuur wordt in wezen omgezet in melanine door tyrosinase. Het blokkeren van de productie van dit aminozuur resulteert in een vermindering van melanine in uw huid.

Hydrochinon wordt meestal aanbevolen in concentraties van 2-4 procent.

3. Alfa-arbutine

Alfa-arbutine is afgeleid van bearberry. Er wordt gezegd dat het een van de meest effectieve tyrosinaseremmers is. Arbutine werkt door het remmen van tyrosinase activiteit die plaatsvindt in de epidermis.

Er wordt ook gezegd dat u binnen een paar weken na het consequent gebruik van dit ingrediënt resultaten kunt zien. Het wordt meestal aanbevolen om te worden gebruikt in concentraties van 2 procent.

4. Azelaïnezuur

Azelaïnezuur is effectief bij de behandeling van inflammatoire hyperpigmentatie. Het is afgeleid van tarwe, gerst en rogge. Azelaïnezuur is een effectieve remedie om hyperpigmentatie aandoeningen zoals melasma te behandelen.

Het duurt tot een paar weken voordat u resultaten opmerkt. Van dit ingrediënt wordt gezegd dat het een huidverlichtend effect heeft bij gebruik in concentraties van 20 procent (2). Het is echter belangrijk dat u een huidexpert raadpleegt voordat u het op uw huid gebruikt.

Notitie

Als u een regelmatige roker bent, kan azelaïnezuur uw huid nadelig beïnvloeden.

Wist je dat?

  • Azelaïnezuur werd aanvankelijk gebruikt als een actueel geneesmiddel om acne te behandelen (3). Vanwege het vermogen om tyrosinase-activiteit te remmen, begon de schoonheidsindustrie het echter te gebruiken om hyperpigmentaire aandoeningen zoals melasma te behandelen.

5.Retinoïden

Retinoïden zijn vitamine A-derivaten die de tyrosinase-activiteit remmen. Het interfereert met de melanineproductie en verlicht de huid. Retinoïden kunnen ook de celvernieuwingsverhouding van uw huid verhogen. Dit vermindert het verschijnen van pigmentvlekken en bruining.

6.Zoethout Extract

Zoethoutextract wordt in de volksmond gebruikt in de huidverzorgingsindustrie om de productie van tyrosinase in de huid te remmen. Het voorkomt overmatige productie van melanine, waardoor de huid lichter wordt en het verschijnen van donkere vlekken, bruin en andere dergelijke huidproblemen wordt verminderd.

7.Vitamine C

vrouw die een schijfje citroen voor haar gezicht houdt

Vitamine C kan worden verkregen uit uw dieet zelf. Citrusvruchten en groene groenten hebben het vermogen om tyrosinase in de huid te remmen (4). Vitamine C is effectief bij de behandeling van donkere vlekken, bruining, acne en andere problemen.

Vitamine C wordt gebruikt als antioxidant in de huidverzorgingsindustrie. Dit betekent dat het voorkomt dat tyrosine wordt geoxideerd in melanine.

Inpakken

Tyrosinase is een groep enzymen die bijdraagt aan het pigmentatieproces van uw huid. Het is een essentieel onderdeel van je lichaam omdat het melanine produceert die je huid beschermt tegen UV-schade.

Dit kan echter ook huidproblemen met zich meebrengen, zoals donkere vlekken en pigmentatie. Hier is waar tyrosinaseremmers kunnen worden gebruikt. Een aantal tyrosinaseremmers kan in optimale concentraties worden gebruikt om huidproblemen aan te pakken.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen