Een nieuw ingrediënt in de huidverzorgingswereld zorgt voor nogal wat opschudding. Zou je willen weten waarom en wat het is? Nou, we hebben het over ferulazuur, een natuurlijke plantaardige antioxidant.

Ferulazuur duikt op in een overvloed aan serums, oogcrèmes en anti-aging formules. Maar is het de hype waard? En, wat is de juiste manier om het te gebruiken? Dit alles en meer vind je in dit artikel.

Hoogtepunten:

  • Wat is ferulazuur?
  • Wat doet ferulazuur voor de huid?
  • Wat zijn de voordelen van ferulazuur voor de huid?
  • Dosering en preparaten van ferulazuur
  • Bijwerkingen van ferulazuur
  • Wat moet je niet mengen met ferulazuur?

Wat is ferulazuur?

Ferulazuur is een soort fenolzuur en antioxidantrijk ingrediënt. Het wordt van nature aangetroffen in de zaden van fruit, sommige groenten, granen en noten, waar het fungeert als een beschermend, zelfbeschermend element. Gewoonlijk kun je ze vinden in rijst, haver en tarwe. [1]

Het werkt heel goed als je het combineert met andere antioxidantrijke ingrediënten zoals vitamine C en vitamine E. Het heeft het vermogen om het effect van andere antioxidanten te stabiliseren en te versterken.

Esse Organic Skincare tip :

Ferulazuur werkt het beste wanneer u het het dichtst bij de huid aanbrengt om de beschermende eigenschappen ervan te optimaliseren.

Wat doet ferulazuur voor de huid?

Als je tot de basis komt, als het gaat om veroudering, fijne lijntjes, rimpels, verkleuring en beschadigde huidcellen, zijn vrije radicalen de wortel van alle kwaad. En ferulazuur wordt voornamelijk gebruikt om vrije radicalen te bestrijden. Je lichaam kan gemakkelijk ferulazuur opnemen en blijft langer in het bloed dan andere fenolzuren.

Wist je dat vitamine C snel oxideert als het eenmaal in de lucht is geopend? Wanneer je het combineert met ingrediënten zoals ferulazuur, voorkomt het zuur oxidatie. Nu heb je een product dat elke cent waard is!

Combineer ferulazuur met vitamine C en vitamine E en je zult mogelijk de beschermende capaciteit verdubbelen. Je hebt een winnende combinatie die je huidverzorgingsproblemen behandelt en voorkomt dat ze terugkomen.

Wat zijn de voordelen van ferulazuur voor de huid?

1. Anti-veroudering

Een ouder wordende huid is natuurlijk, maar elementen zoals UV-licht en blootstelling aan de zon kunnen de actie versnellen en leiden tot vroegtijdige veroudering. Een van de redenen waarom je huid ouder wordt, is oxidatieve stress in het weefsel van de huid. Het veroorzaakt zichtbare tekenen van veroudering, zoals verlies van elasticiteit, saaiheid, rimpels en ouderdomsvlekken. Wanneer vrije radicalen de antioxidantafweer van je huid inhalen, resulteert dit in oxidatieve stress.

Je hebt antioxidanten in je huid om vrije radicalen te bestrijden en schade te voorkomen. Maar je moet constant hun niveaus verhogen. Ferulazuur is een sterke aaseter van vrije radicalen en helpt de verouderingseffecten van schadelijke vrije radicalen op de huid te verminderen.

Een product met Ferulazuur voorkomt een doorgezakte en losse huid en vermindert de ontwikkeling van rimpels en fijne lijntjes. Bovendien zorgen vrije radicalen ervoor dat je huid zijn stevigheid verliest en ferulazuur fungeert als een schild om de huid tegen die schade te beschermen. [2]

2. Opfleur

Ferulazuur vormt een veilige barrière en draagt bij aan het genezingsproces van de huid, waardoor donkere vlekken en ongelijke pigmentatie worden verminderd. Oxidatieve stress blokkeert ook poriën en kan leiden tot puistjes. De antioxidanten in ferulazuur bevatten ontstekingsremmende eigenschappen die ontstekingen verminderen.

3. Gladstrijken

Zoals je eerder hebt gelezen, is de kracht van ferulazuur het regenereren en verjongen van de huidcellen en zorgt ervoor dat je huid er helderder en jonger uitziet. Dit geldt ook voor de huid die schade heeft opgelopen. Dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen kunt u ferulazuur gebruiken om de textuur van uw huid te corrigeren en glad te maken.

Esse Organic Skincare tip :

Een combinatie van retinol en ferulazuur kan elasticiteit en vocht toevoegen en de huid helpen gladder te maken. Met andere woorden, beide producten zullen samenkomen om u te helpen uw jeugdige textuur terug te krijgen.

4. Werkt op alle huidtypes zoals magie

Ferulazuur werkt buitengewoon goed op elk huidtype. Het is zachtaardig en mild van aard.

5. Beschermt de huid tegen externe factoren

Ferulazuur beschermt je huid ook tegen schade door de zon. Het kan de hergroei en vernieuwing van de huid stimuleren die al beschadigd is door de zon. Rimpels en fijne lijntjes zijn het gevolg van straling en vervuiling, en ferulazuur kan de huid helpen beschermen tegen dergelijke schade. Bovendien verhogen straling en vervuiling de zonnevleks en pigmentatie. U kunt ferulazuur gebruiken om dergelijke effecten te verminderen. [3]

Dosering en preparaten van ferulazuur

U kunt ferulazuur dagelijks gebruiken. Maar timing is alles met ferulazuur. Het is beter om het ’s ochtends te gebruiken, omdat het de perfecte booster is die je huid nodig heeft wanneer je overdag in contact komt met agressors uit de omgeving.

Wat frequentie betreft, kun je het ook ’s nachts toepassen. De ‘reserves’ van de antioxidant blijven in de huid, klaar om deze de volgende dag te helpen beschermen.

Begin met een reiniger, volg met een toner, voeg dan je producten met ferulazuren toe en sluit ten slotte af met zonnebrandcrème. Het enige dat u moet onthouden, is dat u uw huid niet bedriegt door af en toe producten aan te brengen; dagelijks gebruik kan zoveel doen!

Om de volledige voordelen van ferulazuur te plukken, gebruik het naast andere antioxidanten zoals resveratrol, vitamine C en E. Onder SPF werkt ferulazuur nog beter omdat het de bescherming tegen zowel UVA- als UVB-stralen verhoogt.

Voor huidproblemen zult u merken dat het aanbrengen van ferulazuur topisch in de vorm van een serum het beste is. Om het beste product met ferulazuur en dosering te vinden dat bij uw huid past, bekijkt u het aangepaste Rejuvenating Face Serum van Esse Organic Skincare.

Bijwerkingen van ferulazuur

Hoewel het een veilig ingrediënt is, zijn er kansen op een allergie. U kunt bijvoorbeeld ferulazuur uit zemelen verkrijgen en als u een graanallergie heeft, is er een mogelijkheid dat u op dit ingrediënt reageert. Net als bij andere huidverzorgingsingrediënten, moet je voorzichtig zijn.

Als u iemand bent met een gevoelige huid, moet u een klein beetje van het product achter uw oor aanbrengen om te zien hoe uw huid reageert. Als je na een dag geen reactie ziet, ben je klaar om te gaan! Als uw huid reageert, is dit product mogelijk niet voor u.

Neem voor de beste resultaten contact op met uw dermatoloog voordat u producten gebruikt die ferulazuur bevatten.

Wat moet je niet mengen met ferulazuur?

Ferulazuur is uiterst compatibel en een teamspeler. Het werkt om de potentie van andere actieve ingrediënten zoals vitamine C, vitamine E, resveratrol en retinol te stimuleren. Het is echter beter dat je het niet gebruikt met exfoliërende middelen zoals salicylzuren, melkzuur of glycolzuur. Het kan de pH veranderen, wat kan veranderen hoe effectief de antioxidant is.

Inpakken

Soms volg je alles in het boek tot aan de T, maar zie je geen resultaat of werkt het niet voor jou. Introduceer op zo’n moment ferulazuur in je huidverzorgingsarsenaal. Je zult zien hoe krachtig dit zuur is en je zult een nieuwe, verbeterde huid hebben. Maak je klaar om je huidverzorgingsregime te reorganiseren met behulp van ferulazuur.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen