Heb je vaak overwogen om afscheid te nemen van al je prachtige zwarte outfits, dankzij roosvlokken? Elke keer dat iemand van de salon je haar verzorgt, of een vriend je schilferige hoofdhuid opmerkt, merk je dan dat je uitlegt dat je ondanks alle inspanningen niet in staat bent om van je roos af te komen?

Als al je roos-genezende proeven tevergeefs zijn geweest, is dat waarschijnlijk omdat je nog niet hebt begrepen wat het precies veroorzaakt en wat je moet vermijden in je haarverzorgingsroutine. Dus we zijn hier voor uw redding. Scroll naar beneden om verschillende behandelings- en preventietechnieken te verkennen.

Hoogtepunten:

 • Roos begrijpen
 • Is olie slecht voor roos?
 • Wat is de beste anti-roos haarolie?
 • Hoe anti-roos haarolie aan te brengen?
 • Wat niet te doen na het oliën?
 • Wat te controleren voordat u antiroosolie koopt?
 • Wanneer naar een dokter?

Roos begrijpen

Roos verwijst naar de kleine witte schilfers op je hoofdhuid die meestal ook op je schouders vallen. Die witte schilfers zijn niets anders dan dode huidcellen. Hoofdhuid met roos kan soms jeukend, droog en rood aanvoelen.

Als je dacht dat roos altijd een gevolg is van slechte haarverzorging, heb je het misschien mis. Het kan een gevolg zijn van droge weersomstandigheden, haarkleuren of andere haarverzorgingsproducten die kunnen reageren met uw hoofdhuid en schilfers kunnen veroorzaken. Het overslaan van haarwasbeurten terwijl je roos hebt, kan de aandoening verergeren als gevolg van de opbouw van dode huidcellen.

Het kan ook worden veroorzaakt door schimmelveredeling op de olie of talg op de hoofdhuid [1]. Roos kan tijdens de wintermaanden op zijn hoogtepunt zijn en kan ook worden veroorzaakt door stress of vermoeidheid.

Is olie slecht voor roos?

Terwijl sommige mensen met roos het volledig vet maken van hun haar vermijden, doen anderen het tegenovergestelde. Van de olie in je haar is bekend dat het meer vuil aantrekt en wordt gemengd met de bestaande roos om jeuk te veroorzaken. Maar het niet oliën van het haar kan je hoofdhuid droog laten.

Het idee is om een middenweg te vinden, volgens haarverzorgingsexperts. Olie je haar eens per week en was het na een paar minuten af met een zachte shampoo. Stap niet naar buiten met olie in je haar, want het kan al het stof aantrekken. Het oliën van je haar helpt de bloedcirculatie naar de hoofdhuid te stimuleren en voedt je haarlokken[2]. Het houdt ook je hoofdhuid gehydrateerd omdat de roosgevoelige hoofdhuid meestal erg droog is.

Oliën alleen kunnen roos echter niet bestrijden. Sommige oliën bevatten ingrediënten die kunnen helpen bij het bestrijden van de schimmel die roos veroorzaakt. Het is dus belangrijk om een olie te vinden die effectief kan zijn tegen je roos.

Wat is de beste anti-roos haarolie?

Een ideale anti-roos haarolie moet

 • Balance olie of talg [3] productie op de hoofdhuid
 • Behoud de balans van de pH van de hoofdhuid [4]
 • Hebben een hydraterend en verkoelend effect op de hoofdhuid
 • Antimicrobiële ingrediënten bevatten om roos te bestrijden

Zoek naar oliën die licht getextureerd, niet-kleverig en chemicaliënvrij zijn. Natuurlijke ingrediënten werken goed voor roos.

Een combinatie van kokosnoot, eucalyptus, citroenolie, zonnebloem- en amandelolie helpt bij het bestrijden van roos en het voeden van de hoofdhuid. Een andere goede combinatie is mosterd, sesam en tea tree olie [5]. Evenzo helpt een combinatie van arganolie en abrikozenolie ook bij de behandeling van roos na verloop van tijd.

Hoe anti-roos haarolie aan te brengen?

 • Neem een paar druppels olie in je handpalmen.
 • Masseer de olie in je hoofdhuid met je vingertoppen.
 • Voor het beste resultaat laat je het drie uur tot een nacht zitten.
 • Wassen met een milde shampoo.

Notitie:

Je haar heeft niet zoveel olie nodig als je hoofdhuid. Olie je haar niet te veel, want je zult uiteindelijk meer shampoo gebruiken om er vanaf te komen. En meer shampoo kan verdere droogheid veroorzaken.

Wat niet te doen na het oliën?

 • Vermijd het kammen van je haar direct na het oliën, omdat het gevoelig is voor breuk.
 • Je hoofdhuid is ontspannen nadat je je haar hebt geolied. Strakke kapsels zijn een grote nee na het oliën, omdat het breuk kan veroorzaken.
 • Vermijd het in laagjes met andere haarproducten. Je wilt geen chemicaliën in je haar injecteren direct na het oliën.
 • Blijf direct daarna uit de buurt van hittestyling. Laat je hoofdhuid en haar even de vruchten plukken van het oliën.

Wat te controleren voordat u anti-roosoliën koopt?

Rozemarijn, neem, kamfer, fenegriek en tea tree olie extracten zijn antimicrobieel van aard. Zoek naar pure oliën en niet naar oliën die additief kunnen bevattens. Ongeraffineerde extra vierge olijfolie kan goed werken voor roos. Ingrediënten zoals vitamine E kunnen een kalmerend effect hebben op de hoofdhuid.

Vermijd butylhydroxyanisool, een veel voorkomend ingrediënt in kokosolie. Het is een kankerverwekkende stof [6]. Vermijd ook geuren in oliën, omdat ze de hoofdhuidconditie kunnen verergeren door irritatie te veroorzaken.

Wanneer naar een dokter?

Als u al een tijdje anti-roos haaroliën en shampoos gebruikt om ontmoedigd te raken door de resultaten, is het tijd om een bezoek te brengen aan de dermatoloog. U kunt ook contact opnemen met uw arts als

 • Je hoofdhuid is rood of ontstoken [7].
 • Je hebt vreselijk haarverlies (50-100 lokken per dag verliezen is normaal).
 • Je hebt een rode uitslag op andere delen van je lichaam.

Inpakken

Roos is niet besmettelijk of schadelijk. Maar het is een cosmetische kwestie voor de meesten van ons. Dus het begrijpen van de juiste oorzaak van je roos en het gebruik van een mix van kruidenoliën kan helpen om het te bestrijden. U moet ook chemicaliën vermijden om te voorkomen dat het roosprobleem erger wordt. We hopen dat u een remedie vindt in alle bovengenoemde anti-roos ingrediënten. Bezoek uw arts als geen van de oplossingen voor u werkt.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen