Hoeveel van jullie besteden aandacht aan de ingrediënten die in je cosmetica gaan? Inderdaad, velen van jullie doen dat niet, of zelfs als je ze wel doorleest, kun je de namen van de ingrediënten die je niet herkent over het hoofd zien.

Of het nu gaat om een voedseletiket of een schoonheidsproduct, sla het kijken naar de ingrediëntenlijst niet over, zelfs als het slechts een snelle scan is. De ingrediëntenlijst onthult wat er schuilgaat achter de roze verpakking van het product. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat u het beste uit uw product haalt, waardoor u geld en tijd bespaart.

Met zoveel opties die er zijn, kan het verwarrend zijn om de beste producten te kiezen voor de behoeften van uw huid. Decyl Glucoside is zo’n huidvriendelijk en biologisch afbreekbaar ingrediënt dat in de meeste cosmetische producten wordt gebruikt. Lees verder voor meer informatie.

Hoogtepunten:

 • Wat is Decyl Glucoside?
 • Waar is decyl glucoside van gemaakt?
 • Wat zijn de voordelen van decyl glucoside?
 • Is Decyl Glucoside veilig voor de huid?
 • Wat zijn de bronnen van decyl glucoside?
 • Is decyl glucoside een sulfaat?
 • Wat zijn de bijwerkingen van Decyl Glucoside?

Wat is Decyl Glucoside?

Decyl Glucoside is een natuurlijk afgeleid, niet-ionische oppervlakteactieve stof of oppervlakte-actief middel dat vaak wordt aangetroffen in producten voor persoonlijke verzorging zoals shampoos, lichaamswassingen, reinigingsmiddelen, vloeibare handzepen, enz.

Vanwege het uitstekende schuimvermogen en de huidvriendelijke aard is het een geschikte co-oppervlakteactieve stof of basis-oppervlakteactieve stof in veel reinigingsproducten, waardoor het ideaal is voor de gevoelige huid. [1]

Waar is decyl glucoside van gemaakt?

Decyl Glucoside is een plantaardige stof gemaakt van vetten, alcohol en suikers die worden aangetroffen in palmpitolie, maïssuikers en kokosnoot.

In chemische termen is het een alkylgluconside, gemaakt van de reactie van glucose uit de maïzena met een vetalcohol, ook wel capricalcohol of decylalcohol genoemd, gevonden in palmoliën en kokosnoten.

De olie splitst zich om de resulterende vetzuren te produceren, die worden gescheiden en gereageerd via een proces dat bekend staat als hydrogenolyse om vetalcohol te vormen. [2]

Wat zijn de voordelen van decyl glucoside?

Decyl glucoside is een natuurlijk afgeleide, biologisch afbreekbare oppervlakteactieve stof met enorme toepassingen en voordelen vanwege zijn natuurlijke eigenschappen.

 • Decyl glucoside schuimt gemakkelijk, waardoor het een geschikt ingrediënt is voor zeep, shampoos, reinigingsmiddelen, enz.
 • Decyl glucoside is een mild middel en niet-toxisch, waardoor het veilig is voor huidverzorgings- en persoonlijke verzorgingsproducten zoals gezichtsreinigers, vloeibare lichaamswassingen, enz.
 • De eigenschappen als oppervlakteactieve stof stellen decylgluconside in staat om oliën en vuil uit formuleringen te verwijderen door de oppervlaktespanning tussen twee vloeistoffen te elimineren.
 • Decyl glucoside is afgeleid van natuurlijke bronnen en is biologisch afbreekbaar, waardoor het huidvriendelijk en milieuvriendelijk is.
 • De milde, niet-toxische en zachte aard zorgt ervoor dat decylgluconside geen huiduitslag of irritatie op de huid veroorzaakt.
 • Decylgluconside vindt zijn toepassingen als basis-oppervlakteactieve stof of co-oppervlakteactieve stof in babyproducten, lichaamswassingen, shampoos, reinigingslotions en zeep. [3]

Is Decyl Glucoside veilig voor de huid?

Verkregen en verwerkt uit 100% natuurlijke grondstoffen, is decyl glucoside biologisch afbreekbaar, niet-toxisch, niet-carcinogeen en niet allergisch voor organen of reproductieve gezondheid. Het is veilig voor alle soorten huid – droge, normale en gevoelige huid. Het is een mild middel dat ook helpt het vocht en de natuurlijke gezondheid van de huid vast te houden. Vergeet niet om het na gebruik af te spoelen.

Decyl glucoside bevat geen onzuiverheden. De chemische samenstelling is ook veilig voor baby- en huisdierproducten. De eigenschappen ervan worden van vitaal belang gebruikt in anti-roosbehandelingen, eczeem huidcrèmes en lotions die zich richten op verschillende andere huidaandoeningen. Gecertificeerd biologisch decylgluconside is een veelgebruikte uitdrukking die u kunt vinden in de meeste huidverzorgings- en babyverzorgingsproducten.

1. Decylgluconside is anti-carcinogeen.

2. Decylgluconside belemmert de werking van reproductieve of ontwikkelingsgezondheid niet.

3. Decyl glucoside is anti-allergie en niet-toxisch. [4]

Wat zijn de bronnen van decyl glucoside?

Decyl glucoside is gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen. Het is een chemische combinatie van vetalcoholen en suikers, waarbij de glucose of suikers worden verkregen uit maïszetmeel of maïssuiker. De decanol of decylalcohol of vetalcohol wordt verkregen door de hydrogenolyse van de vetzuren in palmolie en kokosnoten.

Is decyl glucoside een sulfaat?

Vaak gebruiken shampoo- en zeepfabrikanten “sulfaatvrij” als bijvoeglijk naamwoord om de eigenschappen van hun producten te beschrijven. Hoewel de term “SLS-vrij” misschien enige waarheid bevat, vanwege de uitsluiting van de schadelijke component – natriumlaurylsulfaat, is decylglucoside niet sulfaatvrij.

Decylglucoside is gemaakt van natriumcococosulfaat, een derivaat van de vetzuren in kokosnoten, en natriumcococosulfaat is gemaakt van een mengsel van de vetzuren in kokosolie. Het is een veiliger alternatief voor natriumlaurylsulfaat of SLS vanwege de natuurlijke oorsprong. Het is minder irriterend voor de huid en heeft geen kankerverwekkende eigenschappen. [5]

Wat zijn de bijwerkingen van Decyl Glucoside?

In vergelijking met veel andere alkyl polyglucoside oppervlakteactieve stoffen, is decyl glucoside 100% veilig vanwege de niet-toxische en biologisch afbreekbare aard. Het komt van een 100% natuurlijke plantaardige oorsprong. Het is zacht en delicaat, zozeer zelfs dat het kan worden gebruikt in sprays voor fruit en groenten.

Het expertpanel van cosmetic ingredient review, of het CIR, beschouwde decylglucosside als volledig veilig voor gebruik, naast de beoordeling van negentien andere alkylglucosiden. In zeldzame gevallen, wanneer het individu echter overgevoelig is voor decylgluconside, kan er irritatie, roodheid, jeuk of verbranding op de huid zijn.

In sommige gevallen resulteert dit in contactdermatitis, wanneer het individu type-4 overgevoeligheid heeft voor decylgluconside. In dergelijke situaties is het het beste om een dermatoloog te raadplegen. De kans op een dergelijk voorval is echter ongelooflijk laag. [6]

Inpakken

Veel ingrediënten klinken natuurlijk en biologisch, maar een naam kan misleidend zijn. Ter vergelijking: andere ingrediënten die onnatuurlijk lijken, kunnen inderdaad goed zijn voor je huid en gezondheid.

Decyl glucoside is biologisch gecertificeerd met een CAS-nummer: 58846-77-8. Dit nummer is uniek voor alleen decyl glucoside en kan dienen als een identificatie voor u bij uw volgende shopping spree.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen