Bezorgt je haaruitvalprobleem je slapeloze nachten? We begrijpen hoe zorgwekkend overmatige haaruitval kan zijn. Maar we kunnen u ook verzekeren dat het probleem van haaruitval kan worden omgekeerd.

Ja, er zijn meerdere manieren om haaruitval te verminderen en de haargroei te stimuleren. En een van de meest over het hoofd geziene oplossingen is die van foliumzuur. Deze vitamine biedt een schotel vol voordelen, waarvan de belangrijkste het stimuleren van de haargroei is.

Kom, laten we bespreken hoe u foliumzuur in uw haarverzorgingsroutine kunt opnemen om de haargroei te stimuleren.

Hoogtepunten:

  • Wat is foliumzuur en wat doet het voor je haar?
  • Wat zijn de beste bronnen van foliumzuur?
  • Aanbevolen dosering van foliumzuur
  • Welke voordelen biedt foliumzuur?
  • Wat zijn de symptomen van foliumzuurtekort?
  • Hoe foliumzuur te gebruiken voor haargroei?
  • Wat gebeurt er als u overmatig foliumzuur consumeert?

Wat is foliumzuur en wat doet het voor je haar?

Een synthetische vorm van folaat, foliumzuur behoort tot de vitamine B-familie. Het is een uiterst essentiële voedingsstof die je lichaam helpt om efficiënt te functioneren. Het is een in water oplosbare vitamine die je lichaam helpt nieuwe cellen aan te maken. [1]

Weinig delen van het lichaam maken voortdurend nieuwe cellen op een regelmatige basis. Deze omvatten je huid, haar en nagels. Foliumzuur helpt bij het bevorderen van de gezonde groei van deze cellen. Het onderhoudt ook de gezondheid van uw rode bloedcellen.

Een gebrek aan foliumzuur in je lichaam, kan een groot aantal ongewenste gezondheidsproblemen veroorzaken. Haaruitval en langzame haargroei zijn bijwerkingen van foliumzuurtekort. Volgens een prospectieve analytische gecontroleerde studie, [2] het is duidelijk dat voortijdige vergrijzing en haaruitval een verband heeft met foliumzuurtekort.

Wat zijn de beste bronnen van foliumzuur?

Er zijn verschillende natuurlijke bronnen van folaat die u kunt krijgen door uw regelmatige voedselinname. Volgens de Amerikaanse Food And Drug Administration hebben veel bekende voedingsmiddelen zoals brood, granen, pasta, rijst en andere graanproducten voldoende hoeveelheden foliumzuur. De lijst met natuurlijke bronnen van foliumzuur omvat: [3]

1. Bonen

2. Pinda’s

3. Zonnebloempitten

4. Volle granen

5. Eieren

6. Bladgroenten zoals sla, spinazie, raap etc

7. Broccoli

8. Pepers

9. Vruchten

10. Zeevruchten &kippenlever

U kunt ook foliumzuursupplementen nemen samen met uw normale voeding. Deze supplementen zijn verkrijgbaar in de vorm van pillen en vloeistof.

Geslacht &Leeftijd

Aantal

Leeftijd 19 jaar en ouder (man en vrouw)

400 MCG

Zwangere vrouw

600 MCG

Zogende Vrouw

500 MCG

Welke voordelen biedt foliumzuur?

1. Stimuleert de haargroei

Foliumzuur speelt een prominente rol bij de haargroei. Het versnelt de celdeling van je haarzakjes om je haargroei te stimuleren. Foliumzuur helpt ook bij de keratinisatie van je haar.

2. Stopt voortijdige haarvergrijzing

Zoals eerder vermeld, houdt foliumzuur uw rode bloedcellen actief en gezond. Rode bloedcellen zijn rijk aan zuurstof, wat een normale haarpigmentatie handhaaft. Als je lichaam foliumzuur mist, zullen deze rode bloedcellen in omvang toenemen en zou je haarkleur veranderen.

3. Vermindert haaruitval

Wanneer je een foliumzuurtekort hebt, zal je lichaam foliumzuur naar belangrijkere lichaamsorganen sturen in plaats van naar je haarzakjes. Natuurlijk verliest je haar een van de meest essentiële voedingsstoffen en wordt het zwakker. Uiteindelijk zul je haaruitval ervaren. Dat is wanneer u uw foliumzuurinname moet verhogen via voedsel of supplementen. [4]

4. Voegt volume toe aan het haar

Foliumzuurtekort wordt geassocieerd met dunner wordend haar. Het speelt ook een sleutelrol bij het maken van nieuwe cellen die de haargroei kunnen stimuleren en volume kunnen toevoegen. Wanneer je dik en gezond haar hebt, zou je haar van nature zacht, soepel en glanzend zijn.

vrouw houdt gevallen haar vast

Wat zijn de symptomen van foliumzuurtekort?

1. Vermoeidheid

2. Voortijdige vergrijzing

3. Zweertjes in de mond

4. Gezwollen tong

5. Haaruitval

6. Spierzwakte

7. Hoofdpijn en duizeligheid

8. Ademhalingsproblemen

9. Gewichtsverlies

10. Diarree [5]

Hoe foliumzuur te gebruiken voor haargroei?

Foliumzuur, Biotine &zink inname

Vaak wordt het tekort aan zowel biotine als foliumzuur op grote schaal geassocieerd met haaruitval. Hoewel er niet voldoende gegevens beschikbaar zijn om de bovenstaande overtuiging te bewijzen, suggereren weinig studies en onderzoek dat biotinesupplement de haargroei heeft helpen stimuleren. Sommige rapporten zeggen dat mensen met alopecia werden behandeld met biotine. Evenzo is zinktekort ook verbonden met haaruitval.

Vitamine B-complex, prenatale vitamines, multivitaminetabletten worden vaak voorgesteld als supplement voor biotine, zink en foliumzuur. Consumeer elke dag tabletten en u zult binnen twee tot drie maanden een verbetering van de groei en gezondheid van uw haar opmerken.

Belangrijke opmerking:

Raadpleeg uw arts voordat u vitaminesupplementen inneemt.

Voedselinname

Uw regelmatige voedselinname moet u voorzien van een voldoende hoeveelheid foliumzuur. Voeg groene bladgroenten toe aan je normale dieet. Eet vers fruit en consumeer zoveel mogelijk vruchtensap. Je kunt ook kip en zeevruchten eten als je niet-vegetariër bent. Pinda’s, broccoli en bonen zijn ook een geweldige bron van foliumzuur.

Wat gebeurt er als u overmatig foliumzuur consumeert?

Als je geen tekort hebt aan foliumzuur in je lichaam, neem dan geen foliumzuursupplement. Een regelmatige foliumzuur inname hoeveelheid voor volwassenen is 400 mcg / dag. Het consumeren van meer dan 400 mcg foliumzuur is onveilig voor jonge volwassenen. Grote doses foliumzuur kunnen hoofdpijn, huiduitslag en misselijkheid veroorzaken. Het nemen van meer dan 1000 mcg per dag kan ernstige zenuwbeschadiging veroorzaken. [6]

Het kennen van de gezondheid van uw haar en het raadplegen van een arts kan u helpen de problemen te identificeren die uw haaruitval veroorzaken. Uw haaruitvalprobleem kan dan dienovereenkomstig worden behandeld.

Inpakken

Foliumzuur heeft een extreem hoge voedingswaarde. Foliumzuurtekort zal leiden tot een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen, waaronder haaruitval, langzame haargroei en dunner wordend haar. Het toevoegen van foliumzuur verrijkte voeding en supplementen aan uw dieet zal zeker de helft van uw probleem oplossen. Maar zorg er wel voor dat je lichaam ook andere voedingsstoffen binnenkrijgt. Door je algehele gezondheid goed te behouden, voed je ook je haar.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen