Ja, er is een juiste volgorde van het gebruik van huidverzorgingsproducten. En misschien heb je het de hele tijd verkeerd gedaan! Alleen het vinden van geschikte producten is niet genoeg. Je moet precies weten wanneer je het moet toepassen.

Via dit artikel gaan we u helpen met de ideale volgorde van het gebruik van huidverzorgingsproducten om er de maximale voordelen uit te halen. Lees verder voor de details.

Wat is de juiste volgorde van het gebruik van huidverzorgingsproducten?

De ideale manier om je huidverzorgingsproducten aan te brengen is beginnen met de lichtste en eindigen met de zwaarste. In eerste instantie moet je het product aanbrengen dat is gemaakt met ingrediënten die diep in de huid moeten gaan. De laatste stap moet een product zijn dat bovenop je huid moet zitten.

1. Ochtendroutine

Je ochtendroutine is bedoeld om je huid te beschermen tegen schade door de zon en je te helpen er fris en schoon uit te zien. Het bestaat dus uit basis huidverzorgingsproducten zoals cleanser, zonnebrandcrème, moisturizer en toner.

Stap 1 – Cleanser

Of het nu dag of nacht is, de eerste stap van elke huidverzorgingsroutine moet het reinigen van je gezicht zijn. Wanneer je je klaarmaakt voor de dag, begin dan met een gezichtsreiniger of reinigingsmiddel dat bij je huidtype past. Reiniging bereidt je huid voor op de volgende stappen door het vuil en de dode huidcellen te verwijderen.

Gebruik koud of lauw water om je gezicht te wassen. Breng vervolgens voorzichtig de cleanser aan en wrijf in een cirkelvormige beweging. Spoel het goed af als je klaar bent. Gebruik een zachte doek om je gezicht droog te deppen.

Stap 2 – Toner

Toner moet altijd de tweede stap zijn in je ochtendroutine. Toners verrijkt met antioxidanten of essentiële vitamines zijn zeer gunstig. Nadat je je gezicht hebt gereinigd, is je huid klaar om de heilzame ingrediënten te absorberen. Omdat het extreem licht van textuur is, dringt toner diep door in je huid en geeft het je de ultieme voeding terwijl je de pH van je huid in evenwicht houdt.

Kies uw toner verstandig, rekening houdend met uw huidtype, huidige huidconditie en de problemen waarmee u momenteel wordt geconfronteerd. Vermijd toners op basis van alcohol. Ook is het niet verplicht om een toner te gebruiken na een cleanser. Maar het reiniger-toner duo kan een geweldige keuze zijn om je huid efficiënt te reinigen.

Stap 3 – Moisturizer

Het hydrateren van je huid is het belangrijkste onderdeel van je huidverzorgingsroutine, ongeacht je huidtype. Je kunt niet fout gaan met hydratatie van de huid. Breng een vochtinbrengende crème op gel- of waterbasis aan als je een vette of gecombineerde huid hebt, omdat te veel olie je huidporiën kan verstoppen en tot acne kan leiden. Ga in het geval van een droge huid voor zware moisturizers zoals sheaboter, cacaoboter, mangoboter of producten op oliebasis.

Neem een kleine hoeveelheid in je handpalm en breng het over je hele gezicht aan. Huidexperts raden aan om een vochtinbrengende crème aan te brengen op een licht vochtige huid. Breng de moisturizer direct aan nadat je je gezicht hebt gereinigd. Het helpt om maximaal vocht vast te houden en vast te houden in je huid.

Stap 4 – Zonnebrandcrème

Zoals we al hebben vermeld, is schade door de zon overdag een grote zorg. Het is dus net zo belangrijk om je huid voor te bereiden om het te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Zonnebrandcrème moet dus de laatste stap zijn in je ochtendverzorgingsroutine.

Het gebruik van een chemische zonnebrandcrème na moisturizer geeft u echter mogelijk geen bescherming tegen de zon. Chemische zonnebrandmiddelen moeten in je huid komen om de UV-stralen te blokkeren. De moisturizerlaag op je gezicht laat het niet volledig absorberen. Ook als u moisturizer aanbrengt na zonnebrandcrème, zal uw moisturizer niet effectief zijn. Daarom raden we aan dat als u een chemische zonnebrandcrème gebruikt, ga dan voor een product dat ook hydraterende voordelen heeft. Fysieke zonnebrandmiddelen kunnen bovenop je moisturizer worden gebruikt.

jonge vrouw met zuiverend masker op haar gezicht

2. Nachtroutine

Tijdens de slaap krijgt je huid de maximale tijd om zichzelf te herstellen terwijl je lichaam rust. Bewaar daarom alle op behandeling gebaseerde producten voor uw nachtelijke huidverzorgingsroutine.

Stap 1 – Cleanser

Om van de stress en vermoeidheid van de hele dag af te komen, heeft je huid een intense verjonging nodig. Als je make-up had aangebracht, begin dan met het gebruik van een make-up remover. Kies voor een verzachtend wasgezicht om al het vuil waarmee je huid bedekt is te reinigen. Nu is je huid klaar voor het volgende product.

Stap 2 – Behandelingsproducten/Serum/Peel-off/Gezichtsolie

Zodra je huid schoon is, is het tijd om het behandelingsproduct dat je gebruikt aan te brengen. Het kan een acne control serum, donkere vlekkencrème, gezichtsolie of een product zijn om een bepaald huidprobleem te behandelen.

Als u een peel-off masker gebruikt, dan is de nacht ook de beste tijd daarvoor. Breng het masker aan op je face en laat het 15 tot 20 minuten drogen. Zodra het helemaal droog is, pel je het af en maak je je gezicht schoon met een vochtige doek.

In het geval van een behandelingsgericht product zoals Esse Organic Skincare Acne Total Clear Serum, gebruik het serum alleen op de aangetaste delen van uw gezicht. Voor huidaandoeningen zoals bruinen, moet je het betreffende serum over je hele gezicht gebruiken. Laat het serum 30 minuten staan voordat je moisturizer en oogcrème aanbrengt. Was het serum niet af. Laat je huid het behandelingsingrediënt absorberen.

Stap 3 – Oogcrème

Een oogcrème gevuld met antioxidanten en vitamine E helpt je het uiterlijk van je gebied onder de ogen te verbeteren. Problemen zoals donkere kringen, wallen, rimpels en fijne lijntjes kunnen worden aangepakt met een oogcrème. Gebruik een kleine hoeveelheid van de crème of gel en breng deze aan op het gebied onder de ogen. Vermijd contact met het binnenste deel van je ogen.

Stap 4 – Moisturizer

Je kunt dezelfde moisturizer gebruiken in beide routines of je kunt gaan voor een nachtcrème. Nachtcrèmes zijn normaal gesproken dik van textuur en blijven lang op je huid zitten voor reparatiewerkzaamheden. Neem een hoeveelheid van de nachtcrème of vochtinbrengende lotion ter grootte van een erwt en masseer deze zachtjes op je huid. Laat het een nacht staan voor het beste resultaat.

3. Wekelijkse routine

A. Exfoliatie:

Het scrubben van je huid om dode huidcellen kwijt te raken is noodzakelijk. Doe het één keer per week direct na het reinigen. Het zorgt ervoor dat je huid er gladder en helderder uitziet. Ook zouden je huidporiën worden gereinigd, waardoor de kans op acne-uitbraak wordt verkleind. U kunt uw serums / moisturizers / oogcrèmes aanbrengen na exfoliatie.

B. Gezichtsmasker:

Mondkapjes zijn gemaakt voor incidenteel gebruik. Kies uw gezichtsmasker op basis van uw huidtype en huidproblemen. De frequentie van de toepassing hangt vooral af van de producten.

Weinig mondkapjes zijn bedoeld voor slechts één keer per week, terwijl veel mondkapjes tot drie keer per week gebruikt kunnen worden. Reinig je gezicht voordat je een gezichtsmasker gebruikt. Je kunt ook een masker aanbrengen na exfoliatie. Nadat u klaar bent met het aanbrengen van uw gezichtsmasker, bewaart u het enige tijd en verwijdert u het vervolgens volgens de instructies op het productetiket. Breng daarna een zachte vochtinbrengende crème aan om je huid gehydrateerd te houden.

4. Lichaamsverzorgingsroutine

Terwijl we ons allemaal op ons gezicht concentreren, vergeten we de rest van ons lichaam, dat even belangrijk is en veel aandacht nodig heeft. Deze eenvoudige stappen helpen u de behoefte van uw lichaamshuid te vervullen:

A. Reinigen:

Reiniging blijft ook de eerste stap voor lichaamsverzorging. Gebruik een milde, chemicaliënvrije body shower gel of body wash en breng deze elke dag over je hele lichaam aan. De meeste lichaamszepen bevatten natriumlaurylsulfaat, wat huidirritatie kan veroorzaken bij mensen met een gevoelige huid. Ga voor een sulfaat-parabeenvrij product dat een rustgevend effect biedt na het douchen.

B. Exfoliëren:

Neem een bodyscrub die bij je huidtype past en scrub je hele lichaam één keer per week. Dat is hoe de dode huidcellen van je lichaam zullen wegstoten, waardoor je een gladder oppervlak krijgt. Als u zich niet op uw gemak voelt met een scrub, kunt u kiezen voor producten die AHA’s en BHAs (alfa- en bètahydroxyzuren) bevatten. Deze zuren kunnen ook je huid exfoliëren en de textuur verbeteren.

C. Behandelingsproducten:

Net als je gezicht kan ook de rest van je lichaam door huidproblemen gaan, die mogelijk behandeling nodig hebben. Vitamine C-lichaamsserum, lichaamscrèmes met retinoïden of antioxidantserums kunnen deel uitmaken van uw lichaamsverzorgingsroutine. Zodra u klaar bent met de reiniging, brengt u uw behandelingscrème aan en laat u deze minimaal 30 minuten staan. Vermijd het afwassen van het product.

D. Hydrateren:

De derde stap van je lichaamsverzorgingsroutine is hydrateren. Je lichaam heeft een zwaardere moisturizer nodig in vergelijking met de gezichtsproducten. Als je een droge huid hebt, gebruik dan body butter voor het beste resultaat. Mensen met een acnegevoelige huid moeten zich houden aan een lichte bodylotion. Kies ook een product met hyaluronzuur en ceramiden erin om het vocht in je huid vast te houden.

E. Zonnebrandcrème:

Beëindig uw dagelijkse lichaamsverzorgingsroutine met een zonnebrandcrème alleen op de blootgestelde gebieden, als u op klaarlichte dag naar buiten gaat. Breng een waterdichte zonnebrandcrème aan als je aan het zwemmen bent.

Inpakken

We begrijpen dat het veel moeite kost om de juiste producten te kiezen en een ideale huidverzorgingsroutine op te bouwen. Om uw werk te vereenvoudigen, biedt Esse Organic Skincare u een aangepast huidverzorgingsregime om aan uw individuele huidbehoeften te voldoen, samen met duidelijke instructies over wanneer en hoe u ze moet aanbrengen. Klinkt prachtig, toch? Boek vandaag nog uw eerste bestelling en laat ons zorgen maken over de rest!

Begin met het kennen van je huid