Begin je net aan de gezichtsbehandelingen en opruimroutine? Dan heb je waarschijnlijk duizend vragen in je hoofd – van welke effectiever is, naar welke je moet gaan of wat het fundamentele verschil tussen de twee is.

Zelfs als je enige ervaring hebt, moet je weten wanneer je moet kiezen voor een schoonmaakbeurt en voor welk huidtype gezichtstype geschikt is. We brengen je alle details en leggen uit waarom gezichtsbehandelingen en schoonmaakbeurten deel moeten uitmaken van je huidverzorgingsroutine.

Hoogtepunten:

  • Wat is een gezichtsbehandeling precies?
  • Wat is een opruimactie precies?
  • Wat is het verschil tussen een gezichtsbehandeling en een opruiming?

Wat is een gezichtsbehandeling precies?

Een van de beste manieren om je huid te voeden en te verwennen is een gezichtsbehandeling. Een gezichtsbehandeling reinigt je huid, verwijdert vuil en bacteriën tijdens het scrubben en geeft je huid extra vocht, bloedcirculatie en essentiële voedingsstoffen met behulp van massage en gezichtspakking.

Een goed uitgevoerde gezichtsbehandeling zorgt ervoor dat je een frisse, jonger uitziende, gehydrateerde en verjongde huid krijgt. Als je een goede huidverzorgingsroutine hebt en je elke maand geniet van een gezichtsbehandeling, zal je huid er langer beter uitzien en aanvoelen.

Gezichtsbehandelingen omvatten meestal reinigende exfoliatie, stomen, diepe poriënextractie, massage en gezichtsmasker of pak en reiniging aan het einde. Sommige salons zijn specifiek over de voorkeuren van hun klanten en kunnen vragen om details zoals uw huidproblemen, merken en categorieën huidverzorgingsproducten die worden gebruikt. Ze vragen ook of je medicijnen gebruikt en welk resultaat je van de gezichtsbehandeling wilt.

Afhankelijk van uw huidtype en tijdstip van de dag, kan de schoonheidsspecialiste een serum, toner of een vochtinbrengende crème met SPF aanbrengen na een gezichtssessie. Sommige salons geven zelfs tips voor huidverzorging na het gezicht en bevelen producten aan die je kunt gebruiken.

Pro Tip:

Als u een zeer gevoelige huid heeft, informeer de therapeut dan van tevoren en sta erop om milde producten te gebruiken. Vraag ze ook om de exfoliatiestap over te slaan als ze het met fysieke scrubs doen, om puistjes te voorkomen. Milde chemische exfoliatie is veiliger.

Wat is een opruimactie precies?

Een clean-up richt zich op het geven van een grondige reiniging van de huid. Het helpt bij het wegwerken van al het opgebouwde vuil, dode huidcellen, overtollige olie en talg dat wordt verzameld op de bovenste laag van de huid. Zodra de huid schoon is, is het gemakkelijk in staat om de voedingsstoffen van de vochtinbrengende crème die u gebruikt te absorberen.

Een schoonmaak omvat diepe reiniging, exfoliëren, stoom geven aan het gezicht gevolgd door het verwijderen van alle whiteheads en mee-eters. Soms wordt na dit proces een verzachtende gel aangebracht.

Wat is het verschil tussen een gezichtsbehandeling en een opruiming?

Gezichtsbehandeling

Symptomen

Inclusief een massage.

Inclusief een massage.

Diepe reiniging, exfoliëren, stoom, verwijdering van mee-eters wordt gevolgd door een massage met een vochtinbrengende crème en het aanbrengen van face pack.

Eindigt na het verwijderen van mee-eters, na de diepe reiniging, exfoliëren, stoom en verwijdering van mee-eters.

Een goede gezichtsbehandeling duurt minstens 60-90 minuten.

Kost minder dan een gezichtsbehandeling.

Moet eenmaal per maand of eenmaal in de zes weken worden gedaan. Of minstens vier keer per jaar.

Moet indien mogelijk eens in de twee weken worden gedaan en wanneer u lange uren buiten bent.

Een goede gezichtsbehandeling duurt minstens 60-90 minuten.

Opruimacties komen niet verder dan een half uur tot 45 minuten.

Er worden speciale producten gebruikt op basis van uw huidtype.

Meestal worden generieke producten gebruikt, tenzij u een gevoelige huid heeft of allergisch bent voor een product of ingrediënt.

Serum en/of zonnebrandcrème wordt aan het einde aangebracht.

Na het opruimen wordt meestal geen product aangebracht.

Verschillende gezichtsbehandelingen beschikbaar op basis van huidtype, product of behoefte gebaseerd, zoals een hydraterende gezichtsbehandeling, anti-aging gezichtsbehandeling, enz.

Er is niet veel van een assortiment beschikbaar in het soort opruimacties dat wordt aangeboden.

Misschien heeft u een raadpleging en een lijst met gebruikte producten nodig; problemen die moeten worden aangepakt, enz.

Overleg niet nodig.

Moet worden gedaan door een professional in een salon.

Kan alleen thuis of met hulp van iemand.

Chemische peelings kunnen worden opgenomen als onderdeel van de gezichtsbehandeling.

Chemische peelings niet inbegrepen.

Kan worden gebruikt door mannen en vrouwen.

Kan worden gebruikt door mannen en vrouwen.

Inpakken

Een gezichtsbehandeling kan een ontspannende ervaring zijn, zelfs als je huid wat broodnodige TLC krijgt. Als u de juiste kiest, op basis van uw huidtype, is het wziek geven je een jonger uitziende huid. Als je weinig tijd hebt, is een opruimactie een goede optie om voor te gaan.

Begin met het kennen van je huid