Je hebt een speciale gelegenheid om bij te wonen. Natuurlijk wil je pronken met je jeugdige en stralende huid. Dus tussen gezichtsbehandeling en bleken, welke schoonheidsbehandeling kies je om je huid mee te behandelen?

Nou, bleken kan je huid verlichten en het gezicht kan ervoor zorgen dat het verjongd aanvoelt. Maar voordat je achterover leunt en geniet van deze schoonheidstraktaties, leer je hun verschillen om te beslissen welke je doel dient.

Laten we de verschillen eens nader bekijken en elk van hun voordelen voor uw huid ontdekken.

Hoogtepunten:

  • Wat is Facial?
  • Wat is Bleach?
  • Wat zijn de verschillen tussen Facial &Bleach?
  • Gezichtsbehandeling of bleekmiddel – voor welke moet je als eerste gaan?
  • Gezichtsbehandeling of bleekmiddel – welke is het beste voor uw huid?

Wat is Facial?

Facial is een stap voor stap schoonheidsbehandeling waarbij je huid diep gereinigd wordt. Het helpt je om een jeugdige huid te bereiken met een betere textuur. De behandeling is gericht op het verwijderen van de dode huidcellen, extra olie, puistjes, mee-eters en whiteheads. Gezichtsbehandeling omvat het verwennen en verzachten van je huid die idealiter je stress vermindert. Het ontspant je gezichtsspieren en zorgt ervoor dat je je beter voelt.

Er zijn meerdere soorten gezichtsbehandelingen beschikbaar, afhankelijk van uw huidtype en behoeften. Sommige hiervan omvatten diamant gezichtsbehandeling, acne gezichtsbehandeling, de-tan gezichtsbehandeling, collageen gezichtsbehandeling, huidverlichtende gezichtsbehandeling en goud-uitstraling gezichtsbehandeling. Een studie uitgevoerd in 2012 beveelt driemaandelijkse gezichtsbehandeling aan om uw huid verjongd te houden. [1]

Hoe doe je dat?

1. Reiniging

De allereerste stap in een gezichtsbehandeling is het reinigen van je gezicht met behulp van een gezichtsreiniger. Maak je gezicht nat met warm/koud water en gebruik je vingertoppen om de cleanser aan te brengen. Masseer vervolgens de reiniger zachtjes in een cirkelvormige beweging om vuil, vuil en productopbouw van je gezicht te verwijderen. Ga een paar minuten door en was je gezicht met water en dep het droog met een zachte handdoek.

2. Scrubben

Exfoliatie is de volgende stap. Gebruik een gezichtsscrub om de dode huidcellen en overtollig talg uit je huidporiën te verwijderen. Het zal ook helpen om je huid op te fleuren door de gezonde lagen bloot te leggen. Spat wat water op je gezicht en breng de scrub aan met je vingertoppen. Gebruik tijdens het scrubben van je gezicht niet te veel druk, omdat dit je huid kan beschadigen. Was je gezicht en dep het droog als je klaar bent met scrubben. [2]

3. Stomen

Warm kompres en stoom openen je huidporiën. Het helpt om de gifstoffen uit uw huid te spoelen en stelt het in staat om de producten die bij de behandeling worden gebruikt goed te absorberen. Neem een kom met heet water. Bedek je hoofd met een handdoek en leun voorover over de kom om de dampen op te nemen. Ga hier een paar minuten mee door, tenzij het water begint af te koelen.

4. Masseren

Het gebruik van stoom maakt je huid nog meer ontspannen. Daarom is het de beste tijd om je gezicht te masseren. Masseren geeft niet alleen een ontspannend effect op je huid, maar verbetert ook de bloedcirculatie. Neem een royale hoeveelheid gezichtscrème op je handpalm en breng deze grondig aan op je gezicht. Masseer nu je gezicht zachtjes met je vingers. Zorg ervoor dat de crème gelijkmatig over je gezicht is verdeeld.

5. Toning

Gezichtstoner bereidt je huid voor op de volgende stappen van de gezichtsbehandeling. Als je gezicht nog steeds wat vuil of onzuiverheden achterlaat, zelfs na het reinigen en exfoliëren, helpt toner om ze te verwijderen.

6. Een gezichtsmasker aanbrengen

De op een na laatste stap van je gezichtsbehandeling is het aanbrengen van een gezichtsmasker om je huid gehydrateerd en gevoed te houden. Mondkapjes zijn er in verschillende vormen zoals klei, gel en poeder, blad etc. Kies degene die bij uw huidtype past. Breng het aan op je gezicht en laat het ongeveer 10 tot 15 minuten in je huid weken en veeg het vervolgens weg met een natte doek.

7. Hydraterend

Nu je huidporiën ontstoppen en schoon zijn en het masker is afgeveegd, is het tijd om je huid te hydrateren. Breng een gezichtsbevochtigende lotion of crème aan op je gezicht met cirkelvormige bewegingen. Laat je huid het opnemen. Vergeet niet om geen body moisturizer op je gezicht te gebruiken, omdat het dik is en de neiging heeft om je huidporiën te verstoppen.

Wat is Bleach?

Huidbleekbehandeling wordt gebruikt om donkere vlekken, bruining, pigmentatie, acnevlekken, donkere vlekken, vlekken etc. te verwijderen. Het doel is om uw huid lichter te maken met behulp van chemicaliën zoals waterstofperoxide, hydrochinon, cysteamine, actuele retinoïden, plantaardige producten, kwik enz. [3]. Deze ingrediënten beïnvloeden de melanineproductie van je huid die verantwoordelijk is voor je huidskleur. Hoe meer melanine je huid produceert, hoe donkerder je huidskleur zou be.

Dus wanneer u bleekmiddel gebruikt, vermindert het de melanineproductie van uw huid, waardoor uw huidskleur lichter wordt. Bleken verlicht ook de textuur van je gezichtshaar. Er zijn andere methoden om je huid te bleken, zoals het gebruik van bleekzeep, bleekpillen en professionele methoden om je huid lichter te maken, zoals lasertherapie. Maar de gemakkelijkste en handige methode is het gebruik van een huidbleekcrème.

Hoe doe je dat?

1. Reiniging

Reiniging is het belangrijkste onderdeel van elke huidverzorgingsbehandeling. Reinig je gezicht met een gezichtsreiniger of een geschikte reiniger om ongewenst vuil, vuil, olie, enz. Te verwijderen.

2. Mengen van het bleekmiddel

Huidbleeksets bevatten meestal twee producten – crème en activatorpoeder. Neem een eetlepel room en meng 1/4 van het activatorpoeder. Meng de combinatie met de gegeven spatel.

3. Toepassing van Bleach

Breng de crème aan op je gezicht met een spatel. Zorg ervoor dat je de crème gelijkmatig over je hele gezicht en hals hebt aangebracht. Zorg er echter voor dat je het niet op je wenkbrauwen of mond aanbrengt. Ook als u letsel of snijwonden heeft, breng dan geen bleekmiddel aan op dat gebied. Het is verstandig om een kleine patchtest op de rug van je hand te doen voordat je deze op je gezicht aanbrengt.

4. Het bleekmiddel verwijderen

Laat het bleekmiddel 8 tot 15 minuten op je huid blijven zitten. Spoel het vervolgens af met een zachte natte doek of wattenbollen. Zodra u het hebt verwijderd, brengt u een lichte vochtinbrengende crème aan.

Esse Organic Skincare Tip

Als u een gevoelige huid heeft, kunt u huiduitslag of een branderig gevoel ervaren na uw huidbleeksessie. Gebruik dan aloë vera gel of zelfs een ijsblokje om je huid te kalmeren.

Wat zijn de verschillen tussen Facial &Bleach?

Gezichtsbehandeling

Bleken

Doel

Gezichtsbehandeling helpt om de dode huidcellen, overtollig talg te verwijderen en je huid te verjongen. Het is meer een huidverzorgingsbehandeling.

Bleken is bedoeld om je huidskleur lichter te maken. Het is meer een verfraaiingsbehandeling.

Toepassingsgebied

De naam gezichtsbehandeling zelf verklaart het lichaamsgebied waaraan het is gewijd. Een gezichtsbehandeling is een schoonheidsbehandeling gewijd aan het reinigen van je gezicht en het verjongen van je gezichtshuid.

Huidbleken kan bijna elk deel van het lichaam worden gedaan, behalve intieme gebieden en ogen. Je kunt bleekmiddel aanbrengen op je rug, benen, armen etc.

Te volgen stappen

Facial is een stap voor stap methode. Deze stappen omvatten reiniging, exfoliatie, stomen, masseren, toning, face pack applicatie en ten slotte hydrateren. Elk van de stappen is even belangrijk.

Bleken heeft slechts twee hoofdstappen, waaronder het reinigen van je gezicht en het aanbrengen van het bleekmiddel.

Duur

Sindsdien heeft het gezichtsregime meerdere stappen die minimaal 30 minuten vereisen. Afhankelijk van de aard van de gezichtsbehandeling kan het maximaal 2 uur duren.

Bleken is een korte procedure. Van het mengen van de applicatie tot het wassen van je gezicht, het zou maximaal 15 minuten nodig hebben.

Bijwerkingen

Gezichtsbehandelingen veroorzaken niet veel problemen. Niet veel mensen klagen over bijwerkingen na het krijgen van een gezichtsbehandeling. Maar een paar van jullie kunnen een beetje irritatie voelen, afhankelijk van de gevoeligheid van je huid.

FDA (Food And Drug Administration) heeft een lijst met bleekproducten verklaard die niet als veilig worden beschouwd.[4] Veel bleekcrèmes bevatten kwik dat ernstige problemen kan veroorzaken zoals vermoeidheid, hoge bloeddruk en zelfs nierfalen. [5]

Belang van massage

Gezichtsbehandeling wordt beschouwd als een schoonheidstherapie waarbij je gezichtsspieren ontspannen raken door massage.

Er is geen massage nodig tijdens het aanbrengen van bleekmiddel.

Kosten

Omdat er veel producten en stappen bij betrokken zijn, is een gezichtsbehandeling meestal duurder dan bleekmiddel.

Bleken is goedkoop omdat er maar één product voor nodig is.

Gezichtsbehandeling of bleekmiddel – voor welke moet je als eerste gaan?

Als u van plan bent om voor beide behandelingen te gaan, is het raadzaam om eerst te bleken. Facial beperkt het gebruik van elk ander product op uw gezicht voor een tijdje. Daarom is het beter om eerst het bleken af te maken en dan te kiezen voor een gezichtsbehandeling. Maar u moet uw huid een opening van ten minste 30 tot 40 minuten geven tussen de twee procedures. Het zou nog beter zijn als je een dag pauze geeft na het bleken van je gezicht.

Gezichtsbehandeling of bleekmiddel – welke is het beste voor uw huid?

Zowel gezichtsbehandeling als bleken hebben hun eigen voordelen. Een gezichtsbehandeling heeft echter minder bijwerkingen in vergelijking met bleekmiddel. Als u zich alleen maar zorgen maakt over de gezondheid van uw huid, dan is gezichtsbehandeling de juiste keuze voor u. Maar als u met een onmiddellijk effect van donkere vlekken of acnevlekken af wilt, dan is bleken uw go-to-oplossing. Als je een snelle en dichte haargroei op je gezicht hebt of als je niet wilt waxen en scheren, kan bleken je dag redden. Het maakt niet uit wat je kiest voor je huid, niets is goed als je het te vaak doet. U moet 4 tot 8 weken pauze nemen na elke bleeksessie. Voor gezichtsbehandelingen moet u ten minste 3 tot 4 weken pauze nemen tussen elke toepassing.

Inpakken

Zowel gezichtsbehandeling als bleken is bedoeld om je huid er stralend en stralend uit te laten zien. Zorg er echter voor dat u elk van hun doelen, voordelen en effectiviteit begrijpt voordat u de juiste voor uw huid bepaalt. Velen van jullie hebben misschien een extreem gevoelige huid en je huid reageert misschien niet goed na een gezichtsbehandeling of bleken. Maak er een punt van om te controleren of u niet allergisch bent voor producten die in uw gezichtssessie worden gebruikt. Voer ook een patchtest uit vóór 24 uur na het aanbrengen van een bleekcrème. Welke huidverfraaiingsmethode u ook kiest, vergeet nooit om voor uw huid te zorgen. Eet gezond en volg een huidverzorgingsregime religieus.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen