Ik wil een glazen huid.

Is dit een van je laatste wensen geweest? Nou, dan ben je op de juiste plek beland. De bovenstaande wens is synoniem geworden met de meeste schoonheidsliefhebbers van vandaag, dankzij de opkomst van K-beauty (Koreaanse schoonheid) in de wereldwijde huidverzorgingsindustrie.

Gelukkig is een glazen huid niet zo mooi als huidverzorgingsbloggers het laten klinken. Hier leest u hoe u een glazen huid kunt bereiken in enkele eenvoudige stappen.

Wat is glass skin? Is glazen huid haalbaar?

Glazen huid is onberispelijk egaal getint, glad en glanzend van huid. Het is goed gehydrateerd en ziet er bijna transparant uit als een glas. Hoewel dit soort huid niet van de ene op de andere dag kan worden bereikt, kunnen consistente huidverzorgingspraktijken met de juiste voedingsgewoonten zeker de truc doen. Laten we naar de stappen gaan.

Stap-voor-stap routine voor glazen huid

1. Dubbele reiniging

Koreanen zijn allemaal geprezen voor dubbele reiniging om een piepende schone look te krijgen, en waarom niet? Een micellair water, gezichtsreiniger op oliebasis of reinigingsolie verwijdert alle make-up, talg, zonnebrandcrème en vuil van je gezicht. Volg het op met een zachte reiniger die bij uw huidtype past [1] helpt je gezicht diep te reinigen voor een piepende schone look.

Huidtype

Ingrediënten om naar te zoeken in Cleanser

Droge huid

Hyaluronzuur, glycerine, ceramiden, aloë vera en niacinamide

Vette huid

Salicylzuur, benzoylperoxide, niacinamide en glycolzuur

Gecombineerde huid

Vitamine E, avocado-olie, glycolzuur, salicylzuur of hyaluronzuur

Gevoelige huid

Olijfolie, allantoïne, kamille, aloë vera, toverhazelaar en wilgenbast

Normale huid

Iets dat niet te droog of te vettig is

Notitie: Kiezen voor sulfaatvrije reinigingsmiddelen is een must.

2. Toon

Als je dacht dat toners alleen voor het verwijderen van make-up zijn, denk dan nog eens goed na. Toners verdienen een speciale vermelding in huidverzorging vanwege hun vermogen om de pH van de huid te neutraliseren. De talg (natuurlijke olie) [2] in je huid mengt zich met zweet om een dunne film te vormen die een zure mantel wordt genoemd.

Reinigingsmiddelen kunnen de natuurlijke pH verstoren (licht zuur) [3] van je huid en dan komen toners in beeld. Een toner kan de pH herstellen, hydratatie bieden en helpen bij een betere penetratie van huidverzorgingsproducten. Ze minimaliseren ook poriën en verminderen zo de neiging tot acne-puistjes.

3. Scrub

Scrub je huid een of twee keer per week om de opbouw van dode huidcellen te verwijderen. Je huid werpt elke 30 dagen dode huidcellen af om een nieuwe laag huidcellen te duwen. Fysieke agressors zoals vervuiling, zonlicht, onjuiste reiniging en leeftijd kunnen een dode huid opbouwen [4] aan de oppervlakte.

Gebruik een fysieke exfoliant (scrubs met exfoliërende kralen) of chemische exfoliant (glycolzuur of melkzuur gezichtsmaskers) om dode huidcellen weg te spoelen en een nieuwe laag huid te onthullen. Een verscheidenheid aan sheet maskers zijn beschikbaar in de markt voor het doel van huid exfoliatie. Exfoliatie is een belangrijke stap in elke glazen huidroutine.

4. Serum

Serums zijn huidverzorgingsproducten die krachtige ingrediënten bevatten die gericht zijn op specifieke huidproblemen. Gezichtsserums kunnen worden gebruikt voor:

  • Anti-veroudering
  • Donkere vlekken en hyperpigmentatie
  • Acne en verstopte poriën
  • Dehydratie
  • Ongelijkmatige teint, roodheid en gevoeligheid

Huidproblemen

Ingrediënten om naar te zoeken in serums

Anti-veroudering

Retinol, vitamine C, druivenpitten, hyaluronzuur, collageen, peptiden, teunisbloem, resveratrol

Acne (milde en matige graad)

Zink, arnica, salicylzuur, alfahydroxyzuren, bètahydroxyzuren, komkommer, groene thee en goldenseal

Huidverlichtend (bruin, donkere vlekken, donkere vlekken)

Zoethout, vitamine C, kojiczuur, ferulazuur

Hydratatie

Glycerine, hyaluronzuur, arganolie, aloë vera, ceramiden, rozenwater, jojoba en vitamine E

Verjongend &reparerend

Zeewier, anti-oxidanten, noni-extract, groene thee, ceramiden, essentiële oliën, retinol en omega-3 vetzuren

5. Hydrateren

Voed je huid met een goede moisturizer. Het vasthouden van het vocht in je huid zorgt voor een zachte en rimpelvrije huid. Moisturizer vormt een beschermende laag op je huid en voorkomt dat water ontsnapt en bacteriën je huid binnendringen [5]. Bonuspunt? Je make-up ziet er onberispelijk uit als je huid goed gehydrateerd is.

Investeer in een barrière reparatie, lichtgewicht en niet vettige moisturizer voor uw huid. Vergeet de lippen niet. Misschien wil je SPF-lippenbalsem proberen om adieu te bieden aan die gebarsten lippen. Je bent ook ver weg van een glazen huid als je je ogen negeert. Breng een oogcrème aan om de huid rond je ogen te beschermen tegen droog, donker, puffen of rimpelen.

Huidtype

Ingrediënten om naar te zoeken in moisturizers

Droge huid

Vitamine E, niacinamide, sheaboter, kokosolie, ceramiden, glycerine en lycopeen.

Vette huid

Benzoylperoxide of salicylzuur, retinoïden, ceramiden en/of peptiden.

Gevoelige huid

Verzachtende ingrediënten zoals aloë vera, vermijd geuren en kleuren.

Normale huid

Ceramiden, vitamine C en hyaluronzuur.

Gecombineerde huid

Rijstzemelen, aloë vera en tomatenextract. Ingrediënten die niet vettig, hydraterend en balancerend zijn.

Notitie: Benzoylperoxide wordt niet aanbevolen voor regelmatig en langdurig gebruik.

6. Zonnebrandcrème

Laat je huidverzorgingsinspanningen niet in de put gaan door een zonnebrandcrème over te slaan. We kunnen je niet vertellen hoe belangrijk het is om te investeren in zonnebrandcrème. De UV-stralen van het zonlicht kunnen fijne lijntjes, rimpels, bruine vlekken en huidkanker veroorzaken. [6]. Al deze huidproblemen zijn het laatste waar je aan denkt als je aan een glazen huid denkt. Breng 20 minuten voordat je naar buiten gaat een breedspectrum zonnebrandcrème aan en breng het om de twee uur opnieuw aan.

Waar het op neer komt:

Glazen huid is meer dan alleen trending huidverzorgingsproducten of schoonheids buzzwords. Huidverzorgingsexperts bij Esse Organic Skincare raden aan om een huidverzorgingsroutine te kiezen en eraan vast te houden voor een gezonde en stralende huid. Een glazen huid is hier immers synoniem voor en consistentie is de sleutel.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen