Laten we meteen ter zake komen. We willen allemaal glad haar. Periode.

En hoe vind je een oplossing die makkelijk, snel en lang meegaat? Voer haar gladmakende behandelingen in.

Maar stop. Uw wens voor glad en glanzend haar kan heel goed worden ingewilligd met haarverzachtende behandelingen. Ze kunnen echter op lange termijn gevolgen hebben voor de gezondheid van uw haar. Dus hier is alles wat je over hen moet weten voordat je naar de sessie gaat.

Wat expert zegt

“Gladstrijken werkt door de haarbindingen te verbreken en te herstructureren. Het is beter om gladder worden te voorkomen als je beschadigd, broos, overmatig droog haar hebt.”

Prutha Nawale, Product Development Executive, Esse Organic Skincare

Hoogtepunten:

 • Wat is haar gladstrijken?
 • Wat zijn de verschillende haarverzachtingstechnieken?
 • Dingen om te doen voor je haar gladmakende sessie
 • Post Smoothening Haarverzorging Tips
 • Hoe lang duren gladmakende behandelingen?
 • Wie kan haar gladmaken?
 • Nadelen van haarverzachtende behandeling
 • Haar gladmaken versus haar stijltangen

Wat is haar gladstrijken?

Haar gladstrijken of gladmaken is een tijdelijke chemische behandeling gericht op de behandeling van weerbarstig, kroeshaar en onhandelbaar haar. Het maakt gebruik van een formaldehyde [1] oplossing om uw haarlokken te verzadigen, die vervolgens wordt uitgedroogd en in een rechte positie wordt geplaatst met behulp van een stijltang. De procedure maakt het haar glad en verwijdert kroezen en droogheid. Het is een snelle oplossing voor iemand die overweegt haar te stijlen.

In tegenstelling tot het rechttrekken van het haar, verandert het gladstrijken van het haar de structuur van het haar niet drastisch. In plaats daarvan verwijdert het kroezen en droogheid en maakt het je haar glad dat tot 6 maanden of langer meegaat, afhankelijk van je haarverzorging. Het is een snelle oplossing voor iemand die overweegt haar te stijlen. Het helpt je echter niet om poker steil haar te krijgen.

Wat zijn de verschillende haarverzachtingstechnieken?

In-Salon Methoden

A. Föhnen

Als je te laat bent voor een feestje of vergadering en direct glad haar nodig hebt, is föhnen de beste optie. Het geeft je glad en handelbaar haar, maar de resultaten duren tot je volgende haarwasbeurt. Het werkt goed voor golvend en krullend haar. Gebruik een goede hittebeschermende spray voordat u begint.

B. Rechttrekken

Het rechttrekken gebeurt meestal met een stijltang en de resultaten duren een dag. Je kunt superzacht en steil haar bereiken. Nogmaals, vergeet niet om een hittebeschermende spray te gebruiken, zodat je je haar niet beschadigt.

C. Traditionele relaxers voor haar

Deze behandeling verwijdert kroezen en maakt het haar gladder. Het is het meest geschikt voor golvend en licht krullend haar. De resultaten kunnen tot 4-6 maanden duren. Als je een gevoelige hoofdhuid hebt, ga dan voor relaxers zoals guanidinehydroxide en calciumhydroxide.

D. Keratine behandelingen

Keratine is een haareiwit dat het haar zijn kracht geeft. Keratine behandelingen zijn onderverdeeld in Braziliaanse blowout, keratine behandeling en cysteïne behandeling.

Braziliaanse blowout [2] is niet voor niets populair. Het is ook compatibel met geblondeerd haar. Het geeft het haar een gladde en glanzende afwerking die anders niet mogelijk is met chemische relaxers.

Formaldehyde-oplossing wordt op het haar aangebracht, wordt gedroogd en rechtgetrokken met behulp van een stijltang. De oplossing breekt de waterstofbruggen af in keratinemoleculen van het haar. De uitlijning van de keratine [3] filamenten worden verstoord en wanneer het haar wordt gezet met behulp van een stijltang, passen de lokken er perfect in om er glad en glanzend uit te zien. Dit proces duurt 3-5 uur.

Cysteïne behandeling maakt gebruik van formaldehyde vrije keratine behandelingen die geen bijwerkingen en extreme hitte gevaren.

E. Thermische reconditionering of Japanse rechttrekking

Dit soort behandeling breekt de bindingen in het haar met behulp van een chemische oplossing. Het haar wordt vervolgens opnieuw gevormd met een stijltang. Een neutralisator wordt naar het einde toe aangebracht om het haar in een rechte vorm af te sluiten. Het vereist regelmatige retouches, maar is uiterst nuttig voor losse tot middelgrote krullen.

Woord van waarschuwing

Praat met uw kapper als u allergisch bent voor chemicaliën, haaruitvalproblemen heeft en ernstige medische implicaties heeft. Overweeg een haartest in een salon en raadpleeg uw dermatoloog voor het geval u een probleem vindt.

F. Proces van haarverzachting

1. Je stylist bereidt je haar voor op de behandeling. Ze zullen je haar grondig wassen en conditioneren en een föhn gebruiken om het te drogen.

2. Vervolgens zal een crème / stijloplossing worden op je haar aangebracht en 20-30 minuten laten staan. Deze crème maakt het mogelijk om bindingen in de keratine van het haar te verbreken.

3. De crème/oplossing wordt vervolgens afgewassen. Later zal je stylist je haar opnieuw föhnen.

4. Je haar wordt dan rechtgetrokken met een stijltang op een hoge temperatuur.

5. Een neutralisatorcrème wordt vervolgens nog eens 20-30 minuten aangebracht om het effect van strijken te verzachten.

De crème wordt dan na nog eens 30 minuten afgewassen.

6. Vervolgens wordt een neutraliserende crème aangebracht om het effect te verzachten en het haar wordt na nog eens 30 minuten gewassen.

Notitie:

Er zijn haarverzachtende crèmes op de markt die er snel gezond uitziend haar geven. Hier is een lijst met ingrediënten die dergelijke producten kunnen bevatten:

 • Biotine
 • Vitamine E
 • Vitamine B5
 • Moringa zaadolie
 • Aminozuren
 • Marokkaanse arganolie
 • Avocado-olie

Thuis behandelingen

A. Behandeling van hete olie

Dit is een eeuwenoude behandeling voor het gladstrijken van het haar. Het voedt je haar diep, dringt door in je wortels en lokken om kracht, glans en beheersbaarheid te leveren. Verwarm elke olie zoals kokosnoot, olijf, zoete amandel, castor of jojoba voor een minuut of twee en breng aan op je hoofdhuid en strengen. Het masseren van een hete olie verbetert de bloedcirculatie op de hoofdhuid, geeft kracht aan het haar en maakt het haar glad.

Je kunt ook essentiële oliën zoals rozemarijn, tijm of lavendel toevoegen aan je drageroliën zoals kokosolie. Nadat je je haar een goede 30 minuten in olie hebt geweekt, was je met een zachte shampoo en conditioner.

B. Banaan Masker

Bananen hebben niet alleen voordelen voor je lichaam, maar ook voor je haar. Het is rijk aan koolhydraten, kalium, natuurlijke oliën en vitamines. Maak een haarmasker met banaan, olijfolie en wrongel, breng het 20 minuten aan op het haar en was met een milde shampoo. Het vermindert kroezen en maakt het haar glad.

C. Mayonaise Masker

Mayonaise bevat aminozuren en een krachtige antioxidant. Meng een kopje mayonaise met 2 theelepels gepureerde avocado en breng aan op je haar. Wassen na een uur.

D. Appelciderazijn spoelen

Appelciderazijn is een eenvoudige en snelle thuisoplossing om glad, glanzend haar te bereiken zonder chemicaliën te gebruiken. Het balanceert de pH van je hoofdhuid, verwijdert productopbouw en sluit de haarschubben waardoor ze glad en glanzend worden.

Was je haar met shampoo en conditioner en breng appelciderazijn aan. Laat het een minuut intrekken voordat je het afspoelt met koud water.

Dingen om te doen voor je haar gladmakende sessie

1. Doe adequaat onderzoek naar de salon die je overweegt, de stylisten en de producten die door hen worden gebruikt.

2. Ken je haartype. De behandelingsmethodologie kan variëren afhankelijk van uw haartype.

3. Pas op voor kortingsdeals. Ze gebruiken mogelijk geen producten van hoge kwaliteit.

4. Begrijp uw producten. De merken van producten die salons gebruiken voor haarverzachting zeggen veel over hun geloofwaardigheid en certificeringen.

5. Bespreek met je stylist of je al eerder een haarverzachtingsproces hebt doorlopen.

6. Zodra je je salon hebt afgerond, bespreek je met je stylist over je haartype, textuur, geschikte behandeling, etc. Zorg ervoor dat het resultaat van de behandeling in overeenstemming is met uw vereisten.

7. Zorg ervoor dat de salon die je kiest goed geventileerd is. Haarverzachtingsbehandeling maakt gebruik van formaldehyde waarvan de dampen bijwerkingen kunnen veroorzaken.

Post Smoothening Haarverzorging Tips

Gebruik haarverzorgingsproducten die je haarschacht beschermen. Producten op basis van siliconen zijn de beste keuze. Gebruik sulfaatvrije shampoos om je haar te wassen.

Bind je haar niet minstens twee dagen in strakke paardenstaarten om uit de buurt te blijven van schadelijke resultaten.

Olie je haar minstens 15 dagen niet. Daarna kun je je haar en hoofdhuid masseren met kokosolie, olijfolie of amandelolie. Kokosolie wordt verondersteld verloren eiwitten in beschadigd haar aan te vullen [4].

Breng af en toe haarmaskers aan om je haar te hydrateren en te versterken.

Beperk het gebruik van haarstylingtools om hitteschade aan het haar te voorkomen. Als u wilt föhnen, gebruikt u de koude instelling.

Maak je haar drie dagen na je haarverzachtende behandeling niet nat.

Zorg ervoor dat je haar recht blijft terwijl je slaapt.

Gebruik geen heet water om je haar te wassen. Het kan vocht van de strengen verwijderen.

Vermijd het kleuren of accentueren van je haar voor de komende zes maanden.

Vermijd het gebruik van een haarborstel. Kies in plaats daarvan voor een kam met brede tanden.

Breng haarserum na een paar dagen van de behandeling aan op bescherm je haar tegen zon, vuil en stof.

Hoe lang duren gladmakende behandelingen?

Haar gladstrijken is een tijdelijke procedure. De effecten duren ergens tussen de 2-5 maanden. Het hangt echter ook af van je haargroei en de verzorging die je voor je haar neemt.

Wie kan haar gladmaken?

Als u iemand bent met golvend of krullend haar en onhandelbare kroesheid heeft, dan kunt u gemakkelijk profiteren van een haarverzachtende behandeling. Het helpt om de kroesheid te temmen en glad, steil haar te geven. Mensen met dun haar kunnen ook gaan voor haarverzachting. De behandeling is echter mogelijk niet effectief voor mensen met dik en extreem krullend haar.

Notitie:

Beperk haarverzachtingsbehandelingen tot driemaal per jaar, omdat ze kunnen leiden tot broos haar als ze overmatig worden gedaan. Als je extreem dun en broos haar hebt, vermijd dan haarverzachtende behandelingen volledig.

Nadelen van haarverzachtende behandeling

Aanvankelijk, wanneer formaldehyde werd gebruikt, klaagden stylisten over penetrante geur, brandende ogen en brandende neus [5]. Kies dus voor een goed geventileerde salon en een professionele therapeut.

Formaldehyde is giftig van aard. Het kan irritatie van ogen, luchtwegen en huid, pijn op de borst, braken en huiduitslag veroorzaken. Het wordt ook beschouwd als een kankerverwekkende verbinding (carcinogeen) [6]. Volgens een studie [7], formaldehyde is gekoppeld aan een verhoogde kans op het ontwikkelen van astma. De overtollige warmte van stijltangen tijdens het proces kan ook schade aan het haar veroorzaken.

“Het is beter om gladder worden te voorkomen als je beschadigd, broos, overmatig droog haar hebt. Gladstrijken werkt door de haarbindingen te verbreken en te herstructureren”, zegt Prutha Nawale, Product Development Executive bij Esse Organic Skincare.

Ze voegt eraan toe: “Vanaf nu is er geen alternatief voor langdurige chemische haarverzachting. Het voeden van het haar met behulp van een keratinerijk haarmasker zal helpen om de haartextuur te behouden en het haar beter beheersbaar te maken.”

Haar gladmaken versus haar stijltangen

Hair smoothening is gericht op het temmen van kroezen om je glad haar te geven, terwijl het stijltrekken van het haar je poker-steil haar geeft en gladheid een extra voordeel is.

Gladmaken is een tijdelijk proces en werkt het beste voor dun haar dat golvend of licht krullend is. Rechttrekken, aan de andere kant, is een permanent proces dat zelfs de krullende krullen kan behandelen.

Gladstrijken wordt als minder schadelijk beschouwd in vergelijking met rechttrekken.

Inpakken

Haarverzachtende behandelingen zijn een grote hit in de wereld van vandaag. Want laten we het toegeven, wie heeft er tijd voor gewone oliën en maskers? Gezien de voordelen die ze te bieden hebben, kunnen de weinige negatieven van deze behandelingen over het hoofd worden gezien, op voorwaarde dat je ze laat doen in een professionele en goed geventileerde salon. En regelmatig onderhoud is een must als je voor haarverzachtende behandelingen gaat.

Dus, ga je een van de haarverzachtende behandelingen proberen? Laat het ons weten!

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen