Sinds die vriend van je uit een haarspa-sessie kwam pronkend met prachtig zacht, gevoed en ad-waardig haar, heb je de behandeling zelf overwogen? Maar je hebt te veel vragen in je hoofd – van of het echt gunstig is tot of het je zuurverdiende geld waard is of de mogelijke bijwerkingen ervan.

Maak je geen zorgen, we zijn hier om je beslissing gemakkelijker te maken. Hier is alles wat u moet weten over haarspabehandelingen, welke het beste voor u is en hoe het uw haar ten goede kan komen en de gezondheid ervan kan verbeteren.

Wat expert zegt

“Hair spa vereist veel hoofdmassage die de bloedcirculatie in je hoofdhuid stimuleert. De procedure verbetert de zuurstoftoevoer naar uw haarzakjes. Het revitaliseert je hoofdhuid en verbetert de haargroei.”

Abhisikta Hati, Senior Product Development Executive, Esse Organic Skincare

Hoogtepunten:

 • Wat zijn de stappen die komen kijken bij een haarspabehandeling?
 • Hair Spa Thuis
 • Wat zijn de verschillende haarspabehandelingen beschikbaar?
 • Voordelen van Hair Spa
 • Nadelen van Hair Spa
 • Don’ts na een haarspabehandeling
 • Hoe lang duurt een haarspabehandelingseffect?
 • Hoe vaak per maand moet je een hair spa laten doen?
 • Wanneer kun je je haar wassen na een haarspa?
 • Op welke leeftijd kun je een hair spa laten doen?

Wat zijn de stappen die komen kijken bij een haarspabehandeling?

Een typische haarspa omvat shampoo, haarmaskers, massage en stomen. Het formaat van de stappen kan echter van salon tot salon verschillen.

Stap 1: Shampooën

Je haar wordt eerst gewassen met shampoo om vuil en dode huidcellen te verwijderen.

Stap 2: Haarmasker

Dit is de belangrijkste stap van je haarspa. Het gaat om het aanbrengen van een serumachtig masker op je haar en het een paar minuten laten zitten. Het masker is bedoeld om je hoofdhuid te ontdoen van droogheid en schilfers, naast het versterken en voeden van je haarzakjes. Hierdoor ziet het er glad, helder en kroesvrij uit.

Stap 3: Massage

Massages verhogen de bloedtoevoer naar je haarzakjes, stimuleren de haargroei en verbeteren de gezondheid van je haar. Het zorgt er ook voor dat het aangebrachte masker elke hoek van je haar en hoofdhuid bereikt.

Stap 4: Stomen

Het is vergelijkbaar met een gezichtsbehandeling, behalve dat de stoom gericht is op je haar. Hierdoor kunnen de poriën op je hoofdhuid zich openen, waardoor de absorptie van het product dat eerder op je hoofdhuid werd aangebracht, wordt bevorderd.

Stap 5: Spoelen

Na een paar minuten stomen wordt het haar grondig gewassen.

Pro tip:

Föhnen of verwarmen direct na de spabehandeling is geen goed idee, omdat het je haar weer ruw kan maken waardoor de spasessie nutteloos wordt.

Hair Spa Thuis

Als je niet de tijd of het geld hebt om je salon regelmatig te bezoeken, kun je je haarspabehandeling thuis doen door deze eenvoudige stappen te volgen:

Stap 1 : Masseer je haar met je favoriete olie

Vrouw die haarolie aanbrengt

Neem 2 eetlepels kokos/olijfolie en verwarm deze in de magnetron. Zorg ervoor dat de olie niet te heet is en precies goed om jezelf een hoofdhuidmassage te geven.

Voeg een druppel of twee vitamine E-olie toe aan het mengsel.

Masseer je hoofdhuid gedurende een goede 5-10 minuten.

Stap 2: Draag een vochtige handdoek om je hoofd

Zorg ervoor dat de handdoek schoon en warm is voordat je hem om je hoofd wikkelt.

Laat ongeveer 5 minuten intrekken.

Stap 3: Was je haar met lauw water

Heet water kan je haar beschadigen.

Lauw water wordt aanbevolen tijdens het wassen van je haar om verdere schade en uitdroging te voorkomen.

Stap 4: Breng uw masker aan

Breng het haarmasker aan, beginnend bij je wortels helemaal tot aan je randen.

Als je lang haar hebt, trek het dan in een knot nadat je klaar bent met het aanbrengen van je haarmasker en bedek het vervolgens met een douchemuts. Laat het 20-30 minuten intrekken.

Spoel het masker grondig af met shampoo en lauw water.

Uw haarmasker moet ingrediënten bevatten om uw specifieke haarproblemen aan te pakken. Je kunt een haarmasker kopen in de winkel, afhankelijk van wat je zorgen zijn.

Wat zijn de verschillende haarspabehandelingen beschikbaar?

Net als je huid is jouw haartype anders dan dat van iedereen. Daarom heb je iets nodig dat bij je haar past. Verschillende haarspabehandelingen dienen verschillende doeleinden. Afhankelijk van uw haarproblemen, zal uw spatherapeut een geschikte behandeling aanbevelenNt.

1. Haarspa voor roos

Deze behandeling omvat het gebruik van producten die roos van uw hoofdhuid kunnen helpen verlichten. Ze richten zich op het voeden en hydrateren van je hoofdhuid om zich te ontdoen van een droge huid en schilfers en om je poriën te ontstoppen.

2. Haarspa voor haaruitval

Als u merkt dat uw haar dunner en minder volumineus lijkt in vergelijking met eerder, kan deze haarbehandeling u helpen uw haaruitvalproblemen te bestrijden. Het richt zich op het verbeteren van de bloedcirculatie naar uw haarzakjes en het stimuleren van de haargroei. Ingrediënten zoals omega-vetzuren zijn populair om haaruitval te behandelen.

3. Haarspa voor vet haar

Deze behandeling is gericht op het verminderen van vet op je hoofdhuid. Het is gericht op het hydrateren van je hoofdhuid en het verminderen van het oliegehalte.

4. Haarspa voor droge hoofdhuid

Deze behandeling is gericht op het verminderen van droogheid en schilfers door je hoofdhuid te hydrateren. Ingrediënten zoals hyaluronzuur doen wonderen bij het verbeteren van de hoofdhuidbarrièrefuncties.

5. Hair spa voor gekleurd haar

In het geval dat je haar gekleurd is, zijn er speciale haarspabehandelingen die gericht zijn op het hydrateren en voeden van je haar terwijl je je haarkleur beschermt.

6. Haarspa voor een jeukende hoofdhuid

Als je hoofdhuid constant droog en jeukend aanvoelt, zal deze behandeling helpen je hoofdhuid te kalmeren. Het richt zich op het hydrateren van je hoofdhuid en het verlichten van jeuk.

7. Haar gladstrijken

Deze haarspabehandeling is, zoals de naam al doet vermoeden, bedoeld om u te helpen zijdezacht, glad en kroesvrij haar te bereiken. Haaroliën en antioxidanten worden in de volksmond gebruikt om deze haarzorg aan te pakken.

Notitie:

Verschillende plaatsen bieden een verscheidenheid aan haarspabehandelingen om een groot aantal andere haarproblemen aan te pakken. Ze zijn niet noodzakelijkerwijs beperkt tot deze. Bekijk dus het menu in je salon en praat met de therapeut.

Voordelen van Hair Spa

Vrouwenhaar liggend met haar spa gerelateerde producten

Hair spa is een door haarexperts aanbevolen haarverzorgingsregime. Onze senior productontwikkelingsmanager, Abhisikta Hati, zegt: “Haarspa vereist veel hoofdmassage die de bloedcirculatie in je hoofdhuid stimuleert. De procedure verbetert de zuurstoftoevoer naar uw haarzakjes. Het revitaliseert je hoofdhuid en verbetert de haargroei.”

1. Verwijdert onzuiverheden en ontstopt de poriën van de hoofdhuid

Het reinigen van je hoofdhuid is net zo noodzakelijk als de rest van je huid. Verstopte poriën kunnen bijdragen aan een groot aantal haarproblemen. Het ontstoppen van poriën is effectief in het regenereren van de haargroei.

2. Verbetert de bloedcirculatie

Afgezien van het feit dat het een feel-good factor is, helpen de massages de bloedtoevoer naar je hoofdhuid te verbeteren. Dit brengt voedingsstoffen naar de follikels waardoor ze steviger en sterker worden. Het kan uiteindelijk ook resulteren in volumineus haar.

3. Normaliseert oliesecretie

Net als bij de huid zijn talgklieren aanwezig onder je hoofdhuid die een natuurlijke olie produceert die talg wordt genoemd. Deze olie houdt je haar en hoofdhuid gezond.

Soms kan een overproductie van deze olie echter leiden tot verstopte poriën.

Als je een droge hoofdhuid hebt, produceren je talgklieren waarschijnlijk niet de juiste hoeveelheid talg, wat even slecht is. Haar spa behandelingen zijn gericht op het reguleren van talgproductie op uw hoofdhuid om u te helpen gezond en volumineus haar te bereiken.

4. Hydrateert haar en hoofdhuid

Haar spa behandelingen omvatten het gebruik van essentiële oliën en hydraterende ingrediënten om een gezonde en gehydrateerde hoofdhuid te bevorderen. Haarmaskers zitten boordevol hydraterende eigenschappen die uitdroging en kroezen voorkomen.

5. Effectief in het verminderen van roos

Haarspabehandelingen zijn gericht op het in evenwicht brengen van de pH-waarden van uw hoofdhuid. Dit is belangrijk om gezond haar te bevorderen en een gezonde hoofdhuid te behouden. De gebruikte ingrediënten bestrijden ook roos en roosveroorzakende microben.

6. Vermindert stress

Stress kan bijdragen aan haaruitval. Een goede massage helpt altijd om stress tegen te gaan!

Nadelen van Hair Spa

1. Het moet regelmatig worden gedaan voor resultaten

Haar spa behandelingen zijn alleen effectief als ze regelmatig worden gedaan. Af en toe voor elkaar krijgen is net zo erg als om de zes maanden een mondkapje opzetten. Ze moeten deel uitmaken van uw maandelijkse haarverzorgingsregime om langdurige resultaten te laten zien.

2. Kan een enorme investering lijken

Haar spa behandeling prijzen variëren meestal tussen Rs. 800 tot Rs. 2000. Dit is geen klein bedrag. Het verstrekken van voeding aan je haar is echter belangrijk en is het geld en de moeite waard. Als u het niet kunt betalen, kunt u altijd de thuisbehandeling proberen.

3. Kan haarkleur vervagen

Als je je haar hebt gekleurd, praat dan altijd met je haarspatherapeut over het gebruik van kleurbeschermende producten om te voorkomen dat je haarkleur vervaagt.

4. Haarspabehandelingen alleen doen niets

Uw maandelijkse haarspabezoeken zijn mogelijk niet voldoende om een goede haargezondheid te behouden. Het volgen van een goed haarverzorgingsregime is net zo belangrijk. Het nemen van voorzorgsmaatregelen om haarschade te voorkomen is belangrijk om je haar te laten genezen.

Don’ts na een haarspabehandeling

 • Vermijd het gebruik van gereedschappen die te veel warmte produceren.
 • Vermijd het vastbinden van je haar te strak.
 • Draag een hoed om het te beschermen tegen UV-schade en andere milieu-agressors.
 • Gebruik producten die geschikt zijn om uw unieke haarproblemen aan te pakken.

Hoe lang duurt een haarspabehandelingseffect?

Dit is afhankelijk van de gebruikte producten. Een haarspabehandeling duurt effectief ongeveer 15-30 dagen, als je de hierboven genoemde don’ts volgt en een goed haarverzorgingsregime hebt.

Hoe vaak per maand moet je een hair spa laten doen?

Als u regelmatig reist, wordt aanbevolen om 2-3 keer per maand een haarspabehandeling te laten doen. Idealiter wordt elke 15 dagen aanbevolen. Als u het echter te belastend of buiten het budget vindt, zou één keer per maand ook op de lange termijn effectief moeten blijken te zijn.

Wanneer kun je je haar wassen na een hair spa?

Je eerste wasbeurt is afhankelijk van de behandeling die je hebt ondergaan. Praat met uw haarspa-professional over wanneer u uw haar de volgende postbehandeling kunt wassen. Idealiter zou je minstens 3-5 dagen niet moeten wassen.

Op welke leeftijd kun je een hair spa laten doen?

Er is geen leeftijdsgrens om een haarspa te laten doen. Zorg er wel voor dat de gebruikte producten niet te hard zijn voor je hoofdhuid en haar. Praat met je kapper of je het voor elkaar kunt krijgen als je te jong bent (14 jaar of jonger).

Inpakken

Haar spa behandelingen dragen bij aan een gezonde hoofdhuid en gevoed haar. Ze moeten minstens één keer per maand worden gedaan om gezond haar te bereiken. Het verzorgen van je haar na de behandeling is echter net zo belangrijk als het voor elkaar krijgen. Praat met uw haarspa-professional over welke behandeling u moet ondergaan.

Begin met het kennen van je huid