Je hebt net je haar gekleurd. Maar je bent niet blij met de droge textuur. Verlang je naar wat glans en glans op je vers geverfde haar? Met alle nieuwe haarbehandelingen die op de markt komen, is het nu heel goed mogelijk.

Net als lipgloss is er nu ook een gloss voor je haar. Lees verder om meer te weten te komen over de beschikbare haarglansbehandelingen, soorten haarglans en welke je voor je haar moet krijgen.

Hoogtepunten:

 • Wat is haarglans & Wat doet het met je haar?
 • Hoe doe je een haarglansbehandeling?
 • Haar glans vs haar glazuur
 • Hoe lang blijft haarglans?
 • Hoe lang duurt een haarglansbehandeling in de salon?
 • Hoe kun je haarglans verwijderen?

Wat is haarglans & Wat doet het met je haar?

Haarglans is een actuele oplossing die voorkomt dat je gekleurde haar er dof en beschadigd uitziet. Het voegt glans toe aan je haar en laat het er zacht uitzien.

Hier zijn enkele van de voordelen van haarglans:

1. Herstelt beschadigd haar

Glans helpt bij het doen herleven van je haar en het verbeteren van de textuur. Het heeft ph-balancerende eigenschappen die kroezen voorkomen en je haar diep conditioneren.

2. Toon de hoogtepunten af

Glans helpt bij het verminderen van de helderheid van uw hoogtepunten. Het geeft je haar een soberder uiterlijk dat precies dezelfde kleur heeft als je misschien zou willen.

3. Je hoeft de kleur van je haar niet te veranderen

Haarglans zijn van verschillende soorten, waarvan sommige geen kleur bevatten. Ze hebben gewoon de neiging om je haar diep te conditioneren.

4. Het is niet zo hard als permanente kleur

Glossen hebben een zure base. Ze sluiten je nagelriem en voorkomen dat milieu-agressors binnenkomen. Haarkleur bevat ammoniak dat het haar beschadigt als het de cuticula opent.

5. Het kan thuis worden gedaan

Het aanbrengen van een haarglans vereist niet al te veel mengen. Het is gemakkelijk aan te brengen en je kunt het thuis doen. Maak er een punt van om de instructies op uw fles te lezen voordat u deze gebruikt.

6. Het duurt niet lang

Haarglans gaan niet lang mee en ze vereisen niet veel toewijding. U hoeft zich geen zorgen te maken over het verwijderen of opnieuw laten verwijderen of opnieuw laten doen van haarglans.

7. Elimineert brassiness

Haarglans zijn handig om je haar te ontdoen van koperachtige kleuren en laten ze goed passen bij je natuurlijke haarkleur.

8. Verzorgt je haar diep

Haarglassen worden soms ook gebruikt om het haar diep te verzorgen, omdat ze zuur zijn en je haarschubben strakker maken.

Hoe doe je een haarglansbehandeling?

In de Salon

 • Je kapper brengt de glans van de wortels tot aan je uiteinden aan.
 • Hij laat de glans ongeveer 20 minuten op je haar zitten.
 • Wanneer dit is gebeurd, zal uw kapper de glans afspoelen met shampoo en conditioner.
 • Je kapper kan je haar föhnen of vanzelf laten opdrogen.

Thuis

Kies een haarglans

Om de textuur en glans van je haar te verbeteren, kies je voor een glans zonder kleur. Dit verlaagt de pH-waarde van je haar, waardoor het niet droog wordt.

Verbeter je haarkleur

Kies een haarglans binnen hetzelfde toonbereik als jouw kleur. Als je in de war bent over welke toon eigenlijk bij je haarkleur en huid past, bezoek dan de salon.

Hoe moet je een tijdelijke haarglans aanbrengen?

1. Shampoo je haar

Zorg ervoor dat je hoofdhuid en haar worden gereinigd voor effectiviteit. Spoel je haar af met koud water.

2. Breng je haarglans aan

Neem ongeveer 3 pompjes haarglans en breng het vanaf de wortels aan.

3. Laat het ongeveer 5 minuten intrekken

De leave-on producttijd kan variëren, afhankelijk van het merk van uw glans. Zorg ervoor dat u het etiket grondig leest voordat u de glans op uw haar aanbrengt, waarna u het moet afspoelen met koud water.

4. Conditioneer je haar

Conditioneer je haar nadat je de haarglans hebt afgewassen. Laat je haar drogen.

Notitie

U kunt proberen de procedure elke 2-4 weken te herhalen om de glans te behouden.

Hoe moet je Demi-Permanent Hair Gloss aanbrengen?

1. Kies een kleur die bij je huidige kleur past

Zorg ervoor dat u de juiste kleur kiest die overeenkomt met uw huidige kleur. Ga niet voor een heel andere tint. Het mag niet meer dan 2 tinten donkerder of lichter zijn dan uw huidige toon.

2. Lees de instructies zorgvuldig door

Ervoor zorgen dat u het etiket leest voordat u begint met het aanbrengen van het product. Zorg ervoor dat u het product niet te lang laat zitten en shampoo en conditie volgens de flesinstructies.

Haar glans vs haar glazuur

 • Haarglans werkt door door de schacht te dringen en nagelriemen van binnenuit af te sluiten. Haarglazuur werkt door je haar te coaten.
 • Haarglazuur bevat geen ammoniak of peroxide. Dit verandert niets aan de kleur van je haar. Het dekt alleen grijstinten. Haarglans verandert de kleur van je haar.
 • Haarglazuur wordt beschouwd als een semi-permanente optie. Het duurt maximaal één tot twee weken. Als je voor een haarglans behandeling gaat, gaat deze gemakkelijk tot een paar maanden mee.

Hoe lang blijft haarglans?

Dit hangt vooral af van het type haarglans waar je voor gaat. Over het algemeen kan haarglans tot ongeveer een maand duren. Experts suggereren dat haarglans meestal na 2 tot 4 weken vervaagt.

Hoe lang duurt een haarglansbehandeling in de salon?

Een haarglansbehandeling duurt meestal tussen de 10 en 30 minuten. Dit hangt meestal af van de dichtheid van je haar en hoe snel het de kleur grijpt.

Hoe kun je haarglans verwijderen?

1. Vitamine C

Vitamine C-tabletten kunnen helpen uw kleur te vervagen. Vitamine C verlicht de kleur die je ook in staat zou kunnen stellen om je haar weer te verven met een andere kleur.

Hoe te gebruiken

Neem een paar vitamine C-tabletten en verpletter ze. Voeg wat water toe om een pasta te vormen. Gebruik de vingers om deze pasta voorzichtig op vochtig haar aan te brengen en laat het 1 uur intrekken.

2. Zuiveringszout

Zuiveringszout is een natuurlijk bleekmiddel. Het heeft de neiging om je huid- en haarkleur lichter te maken. Je kunt het dus gebruiken om je glans te verwijderen.

Hoe te gebruiken

Meng zuiveringszout met een shampoo naar keuze. Breng aan op je haar en spoel af met koud water. Als je dit proces een paar keer herhaalt, wordt je haarkleur lichter.

3. Haarkleur Remover

Haarkleurverwijderaars zijn op de markt verkrijgbaar die u volledig kunnen helpen om van uw kleur af te komen. U kunt erin investeren als het voor u betaalbaar is.

Hoe te gebruiken

Breng haarkleurverwijderaar aan zoals voorgesteld door het merk. Misschien moet je het een paar keer gebruiken om je kleur daadwerkelijk te zien vervagen.

4. Hete olie haarmassage

Hete olie helpt de kleur van je haar te verwijderen. Het werkt ook als een geweldige conditioner. Dit kan een paar wasbeurten vergen, omdat het zachtjes kleurstof uit je haar verwijdert. U kunt elke olie van uw keuze gebruiken.

Hoe te gebruiken

Verwarm de olie en breng aan op je haar. Laat het ongeveer 1 uur intrekken en spoel af met shampoo en koud water.

Inpakken

Haarglans voorkomt dat je haar beschadigd raakt en verbetert ook je haarkleur. Het voorkomt ook dat je haar droog en kroes wordt, waardoor brassiness wordt geëlimineerd. Haarglans kan tijdelijk of demi-permanent zijn. Je kunt een haarglansbehandeling laten doen in de salon door een professional of het zelf thuis doen. Als u niet tevreden bent met de resultaten na het gebruik van haarglans, kunt u het verwijderen met behulp van eenvoudige thuismethoden die hierboven zijn genoemd.

Begin met het kennen van je huid