Net als een meerderheid van de wereld droom jij ook van lange, Insta-waardige sloten, toch? En elke keer als je te veel haarlokken verliest, wil je dat ze supersnel teruggroeien? We kunnen ons helemaal met je verbinden.

Haar is een belangrijk onderdeel van al onze persoonlijkheden en we willen allemaal lang en mooi haar hebben. Dus in dit artikel hebben we een lijst samengesteld met huismiddeltjes, behandelingen op kantoor en het juiste soort dieet dat u kunt volgen om uw haargroei te verbeteren. Lees dan verder.

Hoogtepunten:

  • Haargroeicyclus
  • Factoren die kunnen bijdragen aan haaruitval
  • Dieet om de haargroei te verbeteren
  • In-Office Haargroei Behandelingen
  • Home Behandelingen om de haargroei te stimuleren
  • Natuurlijke remedies om je haar sneller te laten groeien
  • Dagelijkse tips om de haargroei te verbeteren

Haargroeicyclus

Voordat we naar de behandelingen gaan, laten we bespreken hoe de natuurlijke groeicyclus eigenlijk werkt.

Je haar is een lange keten van eiwitten die op de meeste delen van je lichaam wordt aangetroffen. Dit eiwit wordt keratine genoemd, dat het grootste deel van je haar uitmaakt en de haargroei op cellulair niveau stimuleert.

Volgens de dermatologische wetenschap kan een gemiddeld gezond haarzakje elke maand tot een halve centimeter groeien, wat ongeveer zes centimeter in een jaar betekent.

Met de leeftijd of als gevolg van bepaalde gezondheidsproblemen wordt de functie van haargroeicellen zwakker, wat leidt tot een afname van de productie van nieuwe haarzakjes. Als gevolg hiervan begint je haar dunner te worden en sommige mensen kunnen kaalheid ervaren.

Factoren die kunnen bijdragen aan haaruitval

1. Genen

Je genen kunnen een belangrijke factor zijn bij het bijdragen aan kaalheid. Kijk om je heen. Als uw directe familieleden dun haar lijken te hebben of haaruitval hebben ervaren, bestaat de kans dat u met hetzelfde probleem wordt geconfronteerd.

2. UV-stralen

De UV-straling van de zon is net zo schadelijk voor het haar als voor de huid. De UV-stralen veroorzaken haarbeschadiging en droogheid, wat resulteert in haarbreuk.

3. Hormonale veranderingen of medische aandoeningen

Zwangerschap, menopauze en andere hormoongerelateerde aandoeningen kunnen de groei van uw haar beïnvloeden of vertragen. Dit kan tijdelijk of permanent zijn. Sommige aandoeningen zoals alopecia dragen ook bij aan kalende werking.

4. Kapsels & haarbehandelingen

Het te vaak vastbinden van je haar of het regelmatig gebruiken van warmtestylingsproducten kan bijdragen aan breuk. Hete olie haarbehandelingen kunnen ook ontstekingen van uw haarzakjes veroorzaken, wat resulteert in haaruitval.

5. Sommige medicatie

Bepaalde medicijnen die worden gebruikt om specifieke problemen aan te pakken, zoals artritis, hoge bloeddruk en depressie, kunnen bijdragen aan haaruitval.

Dieet om de haargroei te verbeteren

Het verbeteren van de haargroei houdt in dat je bestaande beschadigde haarzakjes nieuw leven inblaast. Je lichaam heeft een goede hoeveelheid energie nodig om je haar sneller te laten groeien. Het opnemen van bepaalde voedingsmiddelen in uw dieet kan de haargroei stimuleren. Voeg deze vitaminen en mineralen toe aan uw dieet voor een betere haargroei:

1. Omega-3 vetzuren

Studies uitgevoerd op vrouwen zagen een vermindering van haaruitval van degenen die omega-3 en 6 vetzuren consumeerden.

2. Zink

Onderzoek suggereert dat zinktekort kan bijdragen aan haaruitval. Het toevoegen aan uw dieet of het consumeren van supplementen kan helpen bij de haargroei.

3. Vitamine C

Voornamelijk te vinden in citrusvruchten, vitamine C kan helpen voorkomen dat het haar dunner wordt. De antioxiderende eigenschappen bestrijden vrije radicalen in je lichaam (1), waardoor ze bijdragen aan steviger haar. Vrije radicalen zijn moleculen die DNA kunnen beschadigen en bijdragen aan haaruitval.

4. IJzer

IJzertekort kan bijdragen aan haaruitval (2). Zorg ervoor dat je voedingsmiddelen consumeert die rijk zijn aan ijzer om dit te voorkomen.

5. Vitamine D

Studies hebben aangetoond dat mensen met alopecia een tekort hadden aan vitamine D (3). Alopecia is een aandoening die kalende werking veroorzaakt. Het is ook gebleken dat vitamine D in staat is om kleine haarzakjes in je lichaam te creëren (4).

In-Office Haargroei Behandelingen

1. Haartransplantatie

Haartransplantatie omvat het verwijderen van haarlokken van een deel van uw hoofdhuid of lichaam naar de kale delen die moeten worden behandeld. De delen die het haar doneren worden ‘donorsites’ genoemd en de kale delen zijn de ‘ontvangende sites’.

Haartransplantatie heeft een hoog slagingspercentage en is op grote schaal overgenomen door artsen over de hele wereld om kalende behandelingen te behandelen. Folliculaire eenheid extractie en folliculaire eenheid transplantatie zijn de twee belangrijkste haren transplantatiemethoden die door artsen worden gebruikt om haaruitval te behandelen. Praat met uw arts over welke techniek voor u moet worden aanbevolen.

2. Stamcel haargroei

Stamcellen helpen bij het herstellen van gebroken of beschadigde weefsels in het lichaam en wordt gebruikt om mannelijke en vrouwelijke kaalheid te behandelen. Deze procedure omvat het gebruik van stamcellen om beschadigde weefsels te delen en te vervangen en de haargroei te bevorderen.

De stamcel haartransplantatie techniek verwijdert en gebruikt een klein huidmonster, waardoor haarzakjes worden gekweekt. Deze follikels worden gerepliceerd in laboratoria, waarna ze terug in de hoofdhuid of andere kalende gebieden op uw lichaam worden geplant.

3. Microneedling

Je hebt vast wel eens gehoord van microneedling om littekens te behandelen. Maar weet je, er is genoeg bewijs om de werkzaamheid ervan te bewijzen bij de behandeling van haaruitval?

Microneedling is het proces van het gebruik van een roller met kleine naalden die kleine verwondingen op de hoofdhuid / huid veroorzaakt. Onderzoekers hebben bewijs getoond om te bewijzen dat deze procedure kan helpen bij het induceren van stamcellen in uw haarzakjes. Dit kan de haargroei bevorderen.

Afgezien daarvan bevordert dit proces ook de opname van producten die worden gebruikt om uw haaruitval of kaalheid te behandelen.

4. Prp

Bloedplaatjesrijke plasmatechniek voor haaruitval omvat het trekken van het bloed van een persoon, het verwerken en terug injecteren in het getroffen gebied. Onderzoekers geloven dat deze techniek de haargroei stimuleert door de bloedcirculatie en de stroom naar het haarzakje te verbeteren.

PRP wordt vaak aanbevolen door artsen in combinatie met andere haaruitval behandelingen.

5. Lasertherapie

De low-level lasertherapietechniek maakt gebruik van UV-licht om haaruitval en -verlies bij mannen en vrouwen te behandelen. Deze techniek is niet-invasief, waardoor het een pijnvrije techniek is om de haargroei te bevorderen. De behandelingen resulteren in volumineus en dik haar.

Home Behandelingen om de haargroei te stimuleren

Vrouw die haarolie aanbrengt

1. Etherische oliën

Essentiële oliën zoals rozemarijnolie, pompoenpitolie en pepermuntolie kunnen bijdragen aan de haargroei. Een studie toonde aan dat pompoenpitolie de haargroei bij mannen tot 40 procent verhoogde.

Notitie:

Maak er een punt van om essentiële oliën in drageroliën te verdunnen. Het aanbrengen van pure etherische oliën is mogelijk niet zo effectief en kan ook allergische reacties veroorzaken.

2. Topische zalven

Uw dermatoloog kan actuele zalven aanbevelen als u alopecia of haaruitval ervaart.

  • Topische melatonine: Het vermindert haaruitval en verbetert de dikte en dichtheid van je haar.
  • Topische minoxidil: Gebruikt in concentraties van 5 procent, kan het het haaruitvalproces vertragen.
  • Propecia: Het helpt de symptomen van haaruitval te verbeteren.

3. Gebruik eiwitten

Je haar bestaat uit eiwitten. Dit geeft kracht en stevigheid aan je haar. Het toevoegen van eiwitbehandelingen kan je haar beschermen tegen agressors uit de omgeving. Het gebruik van kokosolie kan ook nuttig zijn bij het helpen bij de haarsterkte. Het bevat vetzuren die eiwitverlies voorkomen (5).

Waarschuwing:

Te veel eiwitten kunnen echter je nieren aantasten, dus wees voorzichtig met waar je je eiwit vandaan haalt. Inname via de voeding wordt aanbevolen in plaats van supplementen.

Natuurlijke remedies om je haar sneller te laten groeien

1. Aloë vera

Dit magische ingrediënt wordt gebruikt om een verscheidenheid aan huidaandoeningen te behandelen. En wat beter is, het heeft eigenschappen die ook de haargroei bevorderen (6). Het doet dit door verstopte poriën te ontstoppen en zal ook je hoofdhuid verfrist laten voelen.

Aloë vera is ook effectief bij de behandeling van roos. Je kunt een paar keer per week pure aloë vera gel op je hoofdhuid aanbrengen.

2. Citroen

Een ander wonderingrediënt, citroen is rijk aan vitamine C. Dit ingrediënt kan de haargroei stimuleren en een gezonde hoofdhuid behouden.

Het aanbrengen van citroensap 10-15 minuten voordat je je haar wast, kan de truc voor je doen. Citroenolie is ook effectief bij het behoud van een gezonde hoofdhuid (7).

3. Kerrieblaadjes

Rijk aan eiwitten, kunnen deze bladeren de haargroei stimuleren, waardoor de stevigheid en kwaliteit verbeteren. Ze bevatten ook aminozuren die de haarzakjes versterken en je hoofdhuid hydrateren.

Dagelijkse tips om de haargroei te verbeteren

1. Masseer je hoofdhuid één keer per dag. Het verhoogt de bloedtoevoer naar je haarzakjes en stimuleert de haargroei.

2. Borstel je haar voorzichtig. Dit is belangrijk om breuk te voorkomen.

3. Spoel je haar uit met koud water. Heet water kan essentiële oliën verwijderen en resulteren in breuk.

4. Vermijd het te vaak vastbinden van je haar. Het vastbinden van je haar kan leiden tot ontstoken follikels.

5. Investeer in een haarserum. Haarserums bieden een instant glans en ook haarschade voorkomen. Ze verminderen ook klitten en voorkomen breuk.

6. Vermijd het gebruik van gereedschap dat te veel warmte produceert. Het frituren van je haar is net zo erg als het consumeren van gefrituurd voedsel! Vermijd het gebruik van hete stijltangen en haarapparatuur. Deze hulpmiddelen resulteren in breuk en drogen ook je haar op, waardoor het vochtgehalte wordt weggenomen.

Inpakken

Verschillende factoren zoals UV-schade, bepaalde kapsels, medicatie en je genen kunnen bijdragen aan haaruitval. Dus het opnemen van vitamines en mineralen in uw dieet is essentieel om uw haargroei te verbeteren. Praat met uw dermatoloog over de verschillende behandelingen op kantoor die kunnen worden gebruikt om de haargroei en het volume te verbeteren. Maar zelfs als uw haargroeiinspanningen niet succesvol zijn vanwege genetica of gezondheidsproblemen, blijf dan zelfverzekerd en leef uw leven gelukkig.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen