Raak je vaak in de war tussen het gebruik van haarsprays en finishing sprays? Het zijn twee essentiële items in moderne haarstyling en kunnen ineffectief zijn als je ze niet correct gebruikt.

Hoewel haarspray voornamelijk wordt gebruikt om je haar op zijn plaats te houden, helpt finishing spray om extra glans en gloed aan je haar te geven. Lees verder om de overeenkomsten, verschillen, voordelen en meer over deze twee producten te kennen.

Wat expert zegt

“Ethanol is een soort alcohol die wordt gebruikt in haarsprays. Het kan droogheid veroorzaken, de hoofdhuid irriteren en het haar beschadigen. In plaats van haarsprays op basis van ethanol te kopen, kies je voor Cetearyl, stearyl of cetylalcohol omdat ze helpen het haar te hydrateren. “

— Sonal Singh (PG, Cosmetica &Parfumerie Technologie), Product Development Executive, Esse Organic Skincare

Hoogtepunten:

 • Wat is haarspray?
 • Wat is Finishing Spray?
 • Haarspray Vs. Finishing Spray
 • Veroorzaakt hair spray &finishing spray haaruitval?
 • Is het ok om elke dag haarspray en finishing spray te gebruiken?
 • Moet je haarlak gebruiken voor of na het stylen?

Wat is haarspray?

Haarspray helpt om je gestylede haar langer op zijn plaats te houden. Deze spray werkt door je haar te ondersteunen en op hun plaats te houden. Het plakt de lokken om te voorkomen dat het haar beweegt, dus je zult vaak zien dat je haar stijf wordt na het aanbrengen. Bovendien beschermt haarspray je haar ook tegen wind.

Er zijn tegenwoordig verschillende haarsprays verkrijgbaar, afhankelijk van het haarhoudvermogen. U kunt het volgende vinden:

 • Extra hold haarlak: Deze haarlak biedt een betere haarcontrole. Het werkt geweldig voor krullen en golven.
 • Light hold haarlak: Deze haarspray is een mildere variant van haarspray. Het geeft een natuurlijke uitstraling aan je haar.
 • Gel haarspray: Deze haarspray combineert een haarspray en een gel en is uitstekend geschikt voor het stylen van klein haar of het vormen van updo’s.
 • Medium hold haarlak: Dit is niet-zo-mild en heeft meer haarhoudcapaciteit.

Wist je dat?

Er zijn verschillende soorten styling haarsprays beschikbaar in de markt van vandaag. Deze omvatten shaping spray, texture spray, freeze spray, gewichtloze spray, working spray, volumizing spray etc. Deze hebben allemaal verschillende functies in haarstyling.

Wat is Finishing Spray?

Finishing spray, ook wel setting spray genoemd, is een soort aerosol die glans en glans aan het haar geeft. Het droogt snel op en is vochtbestendig, dus het helpt om de kroezendigheid van het haar te verminderen. Finishing sprays geven een goede glans aan het haar zonder al te veel residu. Aangebracht na het stylen, zorgt deze spray ervoor dat je haar er voller en volumineuzer uitziet. Het belangrijkste doel is om je kapsel vast te houden en het een laatste gepolijste look te geven.

Haarspray Vs. Finishing Spray

Bij het vergelijken van haarsprays met finishing sprays, kunt u enkele verschillen en overeenkomsten tussen hen vinden. Laten we eens kijken hoe haarsprays verschillen van finishing sprays.

1. Voordelen

Haarspray vormt een vacht op haarlokken om het haar bij elkaar te houden en op zijn plaats te houden. Mensen moeten hun haarspray kiezen afhankelijk van hun haartype en kwaliteit. Een persoon met krullend haar kan extra hold hair spray nodig hebben om de haarlokken op hun plaats te houden. Aan de andere kant kunnen mensen met dun en fijn haar het gebruik van haarspray vermijden, omdat het haar er vettig uit kan laten zien.

Notitie:

Een haarspray helpt getextureerde kapsels lang mee te laten gaan zonder de natuurlijke beweging van je haar op te offeren.

Finishing spray daarentegen bedekt het haar niet. Het voegt gewoon een laag toe om het haar te beschermen tegen vocht en wind. Deze sprays zijn voornamelijk ontworpen om glans aan het haar toe te voegen en kroezen te verminderen. Het is belangrijk op te merken dat finishing sprays perfect zijn voor de finishing touch van elk haartype.

2. Hoe te gebruiken

Bij het stylen van je haar moet je eerst haarspray aanbrengen, het gelijkmatig verdelen met een kam en onmiddellijk je haar scheiden zoals je wilt. Op deze manier kan haarspray je helpen om je krullen op hun plaats te houden of je zijdezachte en superflexibele haar te beheren. Om te gebruiken, schud de sprayfles goed, plaats deze ongeveer 20 – 30 cm afstand van je haar en spray.

Finishing spray sluit het uiteindelijke kapsel en zorgt voor die extra ondersteuning. Vergeet niet om je finishing spray op zes tot acht centimeter afstand van je haaroppervlak te gebruiken. Zorg ervoor dat u vanuit verschillende hoeken spuit en wacht tot het product is opgedroogd voordat u het aanraakt het.

3. Gebruikte ingrediënten

Meestal bevatten haarsprays alcohol, water en chemicaliën zoals carboxymethylcellulose, fluorkoolwaterstof, polyvinylpyrrolidon, enz., Die helpen om de haarlokken op hun plaats te houden.

Finishing sprays bevatten vaak ingrediënten zoals siliconen. Het helpt om een gladde textuur aan het haar te geven en voegt ook glans toe.

4. Toepassing

Je kunt je haarspray aanbrengen op nat of droog haar en het vervolgens doorkammen om het gelijkmatig te verdelen. Maar vergeet niet dat als je haarlak op nat haar gebruikt, je niet hetzelfde glansniveau hebt als droog haar.

Aan de andere kant moeten finishing sprays na het stylen worden gebruikt om de uiteindelijke look van je haar vast te houden of een glanzende of matte finish te bieden.

Kapper fixeren Vrouwen Haar

5. Kosten

Finishing sprays zijn meestal duurder dan andere haarsprays. Afhankelijk van het merk en het doel van de spray (zoals spray voor dik, dun, droog, kroeshaar of spray voor langdurig vasthouden en glanzen, perfecte krullen of extra volume), kan haarspray variëren in kosten.

6. Procestijd

De verwerkingstijd van haarlak en finishing spray hangt af van hun type, hoeveelheid aangebrachte oplossing en haarvolume. Meestal zijn ze allebei behoorlijk snelwerkend. Voor haarspray hoeft u alleen maar aan te brengen, te smeren met een kam en de oplossing op het haar te laten drogen. Voor finishing spray, breng het aan zodra je styling klaar is om ze op hun plaats te houden.

Skinkraft Tip:

Als je verschillende vormen wilt creëren, zoals een strikachtige updo of een bloemvormige vlecht, moet je een sterke haarspray nodig hebben. Het zal helpen om je kapsel te nagelen en het een lange bescherming tegen vocht te geven. Vergeet niet om finishing spray te gebruiken voor extra glans.

7. Beste tijd om te gebruiken

Haarspray kan worden gebruikt op zowel droog als nat haar om je haar in te stellen zoals je wilt. Je hoeft alleen maar de juiste haarspray te kiezen volgens je behoefte.

 • Light-hold haarsprays zijn het beste voor minimale grip en veel beweging. Deze spray is goed te gebruiken voor dagelijkse haarstylingsbehoeften.
 • Medium-hold sprays zijn geschikt voor eenvoudige up-do’s zoals broodjes en getextureerde styling zoals vlechten. Dit is ideaal voor een feestje of af en toe een haarstyling.
 • Strong-hold of extra-hold sprays zijn ideaal voor speciale gelegenheden zoals bruids- en feestelijke kapsels wanneer men het kapsel lang moet vasthouden.
 • Finishing spray kan op elk moment worden gebruikt wanneer u uw haar extra moet ondersteunen. Het moet worden gebruikt op droog haar.

8. Overeenkomsten

Overeenkomsten tussen haarlak en finishing spray zijn onder andere:

 • Beide zijn haarstylingproducten in aerosolvorm.
 • Beide bevatten chemicaliën die helpen om je haar op zijn plaats te houden.

9. Effecten op het haar

Beide oplossingen helpen bij haarstyling en haarmanagement. Daarnaast kan regelmatig gebruik van haarspray en finishing spray wat chemische resten achterlaten op de hoofdhuid en het haar en kan het zelfs wat ophopingen vormen op haarlokken.

Veroorzaakt hair spray &finishing spray haaruitval?

Er is geen wetenschappelijk bewijs om te bewijzen dat haarsprays en finishing sprays haaruitval kunnen veroorzaken. De meeste van deze producten bevatten echter meerdere chemische ingrediënten. Bij overmatig gebruik kunnen deze chemicaliën uw haarzakjes beïnvloeden. Deze kunnen de strengen van de wortel verzwakken, waardoor ze na verloop van tijd brozer worden.

Overmatig gebruik van haargerelateerde sprays zonder een goede reinigingsroutine kan je haar vatbaarder maken voor schade en breuk, waardoor het meer uitvalt dan normaal. Overmatig gebruik kan er ook voor zorgen dat het haar vettig en verzwaard wordt. Gebruik haarsprays van goede kwaliteit met de juiste voorzorgsmaatregelen en volg het door een onderhoudsroutine, voor de beste resultaten.

Is het ok om elke dag haarspray en finishing spray te gebruiken?

Je moet op zoek gaan naar de juiste spray die niet hard is voor het haar en geschikt is volgens je haartype. Volgens Sonal Singh, Product Development Executive, Esse Organic Skincare: “Ethanol is een soort alcohol die wordt gebruikt in haarsprays. Het kan droogheid veroorzaken, de hoofdhuid irriteren en het haar beschadigen. In plaats van haarsprays op basis van ethanol te kopen, kies je voor Cetearyl, stearyl of cetylalcohol omdat ze helpen het haar te hydrateren. “

Overmatig gebruik van sprays kan je haar droog en beschadigd maken. Het is dus raadzaam om deze alleen te gebruiken als dat nodig is. Vergeet ook niet om het op te volgen met een goede reinigings- en voedingsroutine om je haar gezond te houden vanaf de wortels.

hoe gebruik je een haarspray

Moet je haarlak gebruiken voor of na het stylen?

Gebruik haarspray voor het stylen om je krullen op hun plaats te houden voordat je warmte aanbrengt. Het helpt om je gestylede haar voor een langere periode op zijn plaats te houden.

Inpakken

Haar spray en finishing spray zijn twee haarstylingsoplossingen die helpen om je haar op zijn plaats te houden en er glans (of matte finish) aan toe te voegen. Verschillende soorten haarsprays en finishing sprays zijn beschikbaar in de markt.

Naast enkele overeenkomsten verschillen beide sprays chemisch en ook in functie van elkaar. Terwijl haarsprays je kapsel vasthouden, geeft een finishing spray extra ondersteuning en glans. Gebruik deze producten echter zorgvuldig en volgens uw haartype, voor de beste resultaten.

Begin met het kennen van je huid