De hele week pronken met hetzelfde kapsel kan zo saai worden, toch? Wij kunnen met u omgaan. De behoefte aan hairstyling, of het nu gaat om stijltrekken, krullen of föhnen, is niet langer beperkt tot alleen feesten of bruiloften. Je wilt ook om de dag een nieuwe kijk op je werk hebben.

Maar als je haastig naar je werk gaat, sla je dan vaak de belangrijkste stap van het stylen van je haar over? De hittebeschermende spray! Waarom is het zo belangrijk en hoe moet je het gebruiken? Ontdek het hieronder.

Hoogtepunten:

  • Wat is een heat protectant spray?
  • Hoe werkt Heat Protectant Spray?
  • Heat Protectant – Hoe te gebruiken &wanneer te gebruiken?
  • Heeft je haar echt een hittebeschermende spray nodig?
  • Wat gebeurt er als u geen hittebescherming gebruikt?
  • Hoe vind ik de beste hittebeschermer voor mijn haar?
  • Hoeveel hittebeschermingsspray moet u gebruiken?
  • Hoe vaak moet u hittebeschermingsspray gebruiken?
  • Doe je warmtebescherming op nat of droog haar?

Wat is een heat protectant spray?

Een hittebeschermende spray minimaliseert haarschade veroorzaakt door de warmte die wordt afgegeven door stylingapparatuur zoals krultangen, stijltangen en föhns. Het is meestal een leave-in product dat op je haar wordt aangebracht voordat je het gaat stylen.

Hoe werkt Heat Protectant Spray?

Hittebeschermende spray voegt een beschermende laag toe aan je haar, waardoor het beschermd blijft tegen de hitte die wordt geproduceerd door stylingtools. De sprays sluiten vocht in je haar af en maken de cuticula (buitenste laag) van je haar glad.

Heat Protectant – Hoe te gebruiken &wanneer te gebruiken?

Je kunt een hittebeschermende spray gebruiken op droog of vochtig haar voordat je begint met het stylen van je haar. Spray alleen op je haar en vermijd de hoofdhuid. U kunt uw haar kammen na het aanbrengen om ervoor te zorgen dat het product zich gelijkmatig over het haar verspreidt.

Heeft je haar echt een hittebeschermende spray nodig?

Houd er rekening mee dat hittebeschermende sprays haarschade door hittestylingtools niet voorkomen. Ze kunnen de schade alleen maar minimaliseren. Als u droog, broos, kroeshaar en gespleten haar opmerkt, kan uw haar beschadigd zijn en heeft het de juiste verzorging nodig.

Haarmaskers, diepe conditioneringsbehandelingen, het repareren van shampoos en het trimmen van haar kunnen beschadigd haar helpen.

Pro Tip:

Houd de warmte van je stylingtool altijd onder de 350 graden om haarschade te minimaliseren.

Wat gebeurt er als u geen hittebescherming gebruikt?

Wanneer je aan het stylen bent, komt je haar in direct contact met warmte van een stylingtool. Zonder beschermende spray verwijdert de warmte de natuurlijke of kunstmatige kleurpigmenten in je haar. Het breekt het keratine-eiwit af dat je haar zijn kracht en elasticiteit geeft. Dit zorgt ervoor dat je haarschubben zich openen en kroezen veroorzaken.

Hoe vind ik de beste hittebeschermer voor mijn haar?

1. Overweeg je haartype

Veel hittebeschermende sprays die op de markt verkrijgbaar zijn, zijn op maat gemaakt op basis van haartypen. Ontdek je haartype door de Esse Organic Skincare-haarquiz te doen.

2. Overweeg de textuur

Misschien wilt u investeren in een lichtgewicht niet-vette formule die geen residu op uw strengen achterlaat. Als je gekleurd haar hebt, zoek dan naar sprays met de tekst ‘veilig op gekleurd haar’.

3. Overweeg sulfaatvrije en parabenenvrije formules

Omdat het product een leave-on product is, wilt u uw hoofdhuid en haar niet riskeren met deze irriterende stoffen.

Sommige hittebeschermende sprays bevatten siliconen (zoals dimethicon en cyclomethicone), terwijl andere polymeren op waterbasis hebben (zoals polyquaternium en acrylaatcopolymeer). U kunt op zoek gaan naar de volgende ingrediënten bij de aankoop van een hittebeschermende spray:

A. Bevochtigingsmiddelen zoals panthenol en propyleenglycol

Dit zijn de ingrediënten die vocht uit de lucht halen en in je haar opsluiten.

B. Aminozuren zoals keratine

Ze helpen het haar te versterken. Keratine is een structureel eiwit waaruit je haar bestaat.

C. Natuurlijke oliën en extracten zoals aloë vera

Ze beschermen en verzegelen de nagelriem van het haar.

Notitie:

Misschien wilt u het gebruik van hittebeschermende sprays op uw haar vermijden of beperken als u extreem dun haar heeft, omdat deze sprays uw haar verder verzwaren. In feite zou je hittestyling moeten vermijden en kun je rollers proberen voor styling.

Hoeveel hittebeschermingsspray moet u gebruiken?

Spritz één keer op elk deel van je haar. Zorg ervoor dat je de sprayfles 15 cm van je haar houdt. Als ur haar is dikker, misschien wilt u opnieuw spritzen. Als je dun haar hebt, vermijd dan het aanbrengen van te veel van de spray. Hoewel een hittebeschermende spray je thermische verdediging is, is te veel van het opgehoopte product niet goed voor je haar.

Hoe vaak moet u hittebeschermingsspray gebruiken?

Als algemene vuistregel moet u een hittebeschermende spray gebruiken elke keer dat u uw haar stylet met warmtestylingtools. Het beste idee is om het aantal keren dat je je haar stylet te minimaliseren om de schade te verminderen.

Doe je warmtebescherming op nat of droog haar?

Je kunt een haarbeschermende spray op vochtig haar of droog haar spuiten. Sommige sprays werken het beste voor zowel vochtig als droog haar. Misschien wilt u het etiket en de instructies lezen voordat u er een koopt. Er zijn ook formules waarvoor u onder de douche moet aanbrengen en afspoelen.

Inpakken

Heat protect sprays zijn een mix van bevochtigingsmiddelen, eiwitten en botanische extracten die helpen bij het afdichten van het vocht in je haar. Het zijn echter geen isolatoren op je haar. Ze kunnen de blootstelling van het haar aan directe hitte alleen maar minimaliseren. Hoewel we je kunnen aanmoedigen om je haar te stylen na het gebruik van een beschermende spray, beperk je het aantal keren dat je stijlt om haarschade te voorkomen.

Begin met het kennen van je huid