Drink je elke dag voldoende water? Regelmatige waterinname is niet alleen essentieel voor het behoud van verschillende lichaamsfuncties, maar is ook direct geassocieerd met de gezondheid van uw huid.

Een gezonde en stralende huid heeft beide nodig: een goed dieet en veel water. Experts zijn zelfs van mening dat voldoende waterconsumptie per dag uw huid kan beschermen tegen acne.

Daarom gaan we vandaag uitzoeken hoe water je huid ten goede komt en je helpt acne onder controle te houden.

Hoogtepunten:

  • Hoe belangrijk is het om water te drinken voor de behandeling van acne?
  • Hoe helpt drinkwater bij acne?
  • Voordelen van drinkwater voor de huid
  • Hoeveel water moet ik drinken om acne te verwijderen?

Hoe belangrijk is het om water te drinken voor de behandeling van acne?

Hydratatie is ontzettend belangrijk voor je huid. Uitdroging maakt de huid droog en schilferig en beschadigt de beschermende barrière van de huid. Zodra de barrière is neergehaald, wordt het gemakkelijker voor ziektekiemen, bacteriën en ziekteverwekkers om de huid binnen te dringen.

Een vochtarme huid leidt ook tot een onbalans in de natuurlijke oliën van de huid. Soms probeert de talgklier het gebrek aan water in je huid te compenseren en produceert overtollige talgolie. Dit verstopt op zijn beurt de huidporiën, wat uiteindelijk leidt tot acne-puistjes. Daarom is voldoende waterinname hard nodig voor je huid.

Hoe helpt drinkwater bij acne?

1. Hydrateert je huid

Een droge huid veroorzaakt acne-puistjes en uitdroging wordt een directe uitnodiging voor acne. Het is daarom belangrijk om regelmatig veel water te drinken. Onderzoek toont aan dat water een grote rol speelt bij het soepel en zacht houden van je huid. Een studie uitgevoerd om de impact van voedingswater op de menselijke huid te achterhalen, gaf aan dat een hogere waterinname in uw normale dieet de gezondheid van uw huid verbetert. [1] Een andere analyse concludeerde dat regelmatige inname van voedingsvloeistof de hydratatie van de buitenste laag van je huid verhoogt.[2]

2. Versterkt het immuunsysteem

Een studie over de effecten van hydratatie op het immuunsysteem stelt dat een gehydrateerd lichaam je immuunsysteem efficiënter ondersteunt. Het immuunsysteem is een belangrijke factor bij het beheren van de micro-organismen van uw huid die de gezondheid van uw huid direct beïnvloeden.

Een robuust immuunsysteem helpt om te vechten tegen de verontreinigende stoffen die acne veroorzaken en uw huid te beschermen. Het helpt je ook te beschermen tegen bacteriën zoals P acne of Propionibacterium acne,[3] meestal verantwoordelijk voor de ontwikkeling van acne.

3. Controleert de bloedsuikerspiegel

Insuline (hormoon) regelt de bloedsuikerspiegel. Voedingsmiddelen met een hoge hoeveelheid glucose kunnen het insulinegehalte verhogen, wat leidt tot een hoge bloedsuikerspiegel. Verhoogde bloedsuikerspiegel stimuleert de talgolieproductie in je huid en veroorzaakt acne.

Hoewel er verschillende voedingsmiddelen zijn die een lage glycemische index hebben en de bloedsuikerspiegel helpen verlagen, speelt water ook een sleutelrol. Epidemiologisch onderzoek toont aan dat een lagere waterinname de kans op hyperglykemie (bloedsuikerspiegel) verhoogt. Lage waterinname wordt ook geassocieerd met hormonale onbalans die leidt tot diabetes type 2.[4]

Voldoende waterverbruik helpt bij de hormoonregulatie door uw insulinesecretie onder controle te houden en de bloedsuikerspiegel te handhaven.

4. Verwijdert gifstoffen uit het lichaam

Je lichaam is een prachtig gemaakt en goed gepland mechanisme. Het heeft een dynamisch detox-systeem dat de nieren, lever, longen en het spijsverteringskanaal omvat. Deze organen helpen je lichaam om het afval en gifstoffen weg te spoelen en water speelt er een centrale rol in.[5]

Ten eerste onderhoudt water de gezondheid van deze organen en helpt het ze goed te functioneren. Ten tweede werkt het als een medium voor de gifstoffen om via urine en zweet uit je lichaam te komen. Last but not least, water voorkomt dat je huidporiën verstopt raken en voorkomt acne.

Voordelen van drinkwater voor de huid

1. Gelijkmatige huid

Water helpt om de gifstoffen uit je lichaam te spoelen, waardoor je bloed schoon wordt. Natuurlijk verbetert je doorbloeding en wordt de huid gezonder. Elke dag voldoende water drinken, leidt uiteindelijk tot een gelijkmatige en gladde huid.

2. Anti-veroudering

Een goede waterinname houdt je huid gehydrateerd en gehydrateerd. Rapporten hebben aangetoond dat een gehydrateerde huid een sterke elasticiteit heeft in vergelijking met een vochtarme huid. Als uw huid geen water heeft, is de kans het grootst dat deze snel elasticiteit verliest. Aan de andere kant houdt een sterke elasticiteit je huid strak en jeugdig.

3. Vermindert jeuk

Een vochtarme huid is droog en dof. Gebrek aan vocht maakt het vaak schilferig en de huid begint te jeuken. Drinkendoor voldoende water te geven, blijft je huid gehydrateerd. Het zou zowel de droogheid als de jeuk verminderen.

4. Houdt je pH-balans in stand

De gebruikelijke pH-balans van een menselijk lichaam ligt tussen 7,35-7,45. Veranderingen in de pH-balans kunnen verschillende complicaties veroorzaken, waaronder huidproblemen. Lage of hoge pH-waarden kunnen huidvlekken veroorzaken en uw huid ruw maken. Het drinken van water helpt de pH-waarden in je lichaam te handhaven en voorkomt dat je huid verschillende huidproblemen krijgt.

5. Voorkomt warmteuitslag

Water houdt ook je lichaamstemperatuur op peil. Het houdt je lichaam koel in de verwarmde zomer. Water probeert de lichaamstemperatuur te neutraliseren door middel van zweet. Het drinken van voldoende water zou voorkomen dat je huid warmte-uitslag krijgt.

6. Bestrijdt wallen

Uitdroging leidt vaak tot wallen op de huid. Wanneer je huid geen water heeft, probeert het vast te houden wat het heeft, wat leidt tot wallen. Gehydrateerd blijven vermindert de zwelling van je huid en zorgt ervoor dat deze er gezonder uitziet.

Hoeveel water moet ik drinken om acne te verwijderen?

Volgens deskundigen is de voorgestelde waterinname voor mannen en vrouwen anders. Voor mannen is het 3,7 liter per dag, terwijl vrouwen elke dag tot 2,7 liter water moeten drinken. Maar dit betekent niet dat je alleen water hoeft te drinken om aan dit quotum te voldoen. Je kunt ook sap, dranken, fruit en groenten consumeren die rijk zijn aan water.

Let ook op, als je in een gebied woont waar de hitte extreem is of als je jezelf overgeeft aan vermoeiende fysieke activiteiten zoals zwemmen, sporten of gymmen die veel zweet veroorzaken, moet je je waterinname nog meer verhogen.

Woord van waarschuwing:

Overhydratatie of te veel waterinname is ook even schadelijk als uitdroging. Als de hoeveelheid water de capaciteit van uw nier overschrijdt, zal het het orgaan onder druk zetten, wat leidt tot een aandoening die hyponatriëmie wordt genoemd.

Inpakken

Water is een wonderdrank voor je huid. Het onderhoudt de gezondheid van je huid op verschillende manieren. Een gehydrateerde huid houdt droogheid, acne en vlekken op afstand. Het versterken van je immuunsysteem, het ontgiften van je lichaam en het beheersen van je bloedsuikerspiegel zijn andere manieren om te voorkomen dat je huid acne krijgt. Drink regelmatig voldoende water om alle voordelen te verkrijgen die water voor uw huid te bieden heeft. Maar houd rekening met uw waterinname, want overconsumptie is ook riskant.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen