Heeft acne je al heel lang zorgen? Zo ja, dan moet melk deel uitmaken van uw dagelijkse voeding. Dat klopt, sommige studies tonen aan dat melk verantwoordelijk kan zijn voor uw huidproblemen en zelfs acne kan veroorzaken.

Je dieet heeft een aanzienlijke invloed op je huid. Hoewel voedingsmiddelen vol met antioxidanten en gezonde vetten de huid ten goede kunnen komen, kunnen sommige voedingsmiddelen zoals zuivelproducten schade veroorzaken.

Lees verder om te zien of je gewoonte om melk te eten eigenlijk de boosdoener is achter je acne.

Hoogtepunten:

  • Kan zuivel eigenlijk acneproblemen veroorzaken?
  • Hoe beïnvloedt zuivel uw acne?
  • Hoe weet je of je lichaam zuivel accepteert of niet?
  • Welke melk veroorzaakt geen acne?

Kan zuivel eigenlijk acneproblemen veroorzaken?

De consumptie van zuivelproducten is geen directe oorzaak van acne. Maar er is bewijs om het verband tussen zuivelproducten en acne te bewijzen[1].

Een studie van de American Academy of Dermatology (AAD) toont aan dat vrouwen die dagelijks twee of meer glazen melk dronken 44% meer vatbaar waren voor acne dan andere vrouwen in die enquête. Er zijn aanwijzingen dat ook aantoont dat bepaalde hormonen die aanwezig zijn in zuivelproducten acne-puistjes kunnen beïnvloeden[2].

Voor overproductiviteit gebruiken de meeste bedrijven kunstmatige groeihormonen op melkkoeien. Onderzoeksrapporten tonen aan dat het consumeren van melk en melkproducten van die met hormonen behandelde koeien de natuurlijke hormoonbalans van je lichaam kan verstoren. Dit kan op zijn beurt ook een uitbraak en andere huidproblemen veroorzaken.

Een andere theorie stelt dat het lichaam van een kind is ontworpen om noodzakelijke enzymen af te scheiden die helpen om melk te verteren. Maar naarmate ze ouder worden, neemt hun vermogen tot melkvertering af. Dit leidt tot lactose-intolerantie, die meerdere gezondheidsproblemen kan veroorzaken, waaronder winderigheid, indigestie en zelfs huidproblemen zoals acne en huidontsteking.

Een andere theorie stelt dat zuivelproducten in combinatie met hoge niveaus van geraffineerd voedsel of verwerkte suikers de insulinespiegels in het menselijk lichaam kunnen verstoren. Als gevolg hiervan wordt je huid gevoelig voor acne.

Er is een breed scala aan zuivelproducten en ze vertonen niet allemaal een vergelijkbare neiging om acne te veroorzaken. Sommige items zoals magere melk kunnen acne veroorzaken. Volgens een studie gepubliceerd in het Journal of the American Academy of Dermatology, is er een duidelijke correlatie tussen de regelmatige consumptie van magere of magere melk en acne. De studie geeft aan dat mensen die magere melk als hun normale dieet hebben, de neiging hebben om acne te hebben.

Hoe beïnvloedt zuivel uw acne?

Verschillende onderzoeken hebben een positief verband aangetoond tussen sommige componenten van zuivelproducten en acne. Laten we eens kijken welke componenten van zuivelproducten u acnegevoelig kunnen maken.

1. IGF-1 en groeihormoon

Het IGF-1 hormoon beïnvloedt de efficiëntie van groeihormoon en andere functionele processen in uw systeem. Meerdere studies zijn uitgevoerd om de correlatie tussen zuivelproducten en verhoogde IGF-1-niveaus te vinden.

Sommige studies hebben aangetoond dat melk de IGF-1-niveaus in het menselijk lichaam kan verhogen. Een studie bij oudere volwassenen toonde aan dat IGF-1-niveaus met 10% konden worden verhoogd door dagelijkse consumptie van 3 porties melk gedurende 12 weken.

Verhoogd IGF-1-niveau beïnvloedt de talgproductie, samen met de zichtbare vorming van huidporiën en verhoogde huidcelgroei. Het is dus duidelijk dat een toename van IGF-1-niveaus u acnegevoelig kan maken.

2. Dehydroepiandrosteron (DHEAS)

DHEAS is een ander hormoon in koemelk waarvan is aangetoond dat het een positieve correlatie heeft met verhoogde acne. Een studie toonde aan dat hogere niveaus van DHEAS acne-uitbraken kunnen beïnvloeden bij een groot aantal vrouwen die gevoelig zijn voor acne.

DHEAS kan de niveaus van andere hormonen zoals testosteron en DHT verhogen. Verhoogde niveaus van deze androgenen kunnen ook bijdragen aan het veroorzaken van acne laesies.

3. Insulinepieken

Net als IGF-1 is insuline een bestanddeel dat ook hormonale acne kan stimuleren. En het is nogal verrassend dat bepaalde zuivelproducten zoals yoghurt je insulineniveau nog hoger kunnen verhogen dan gewone witte broden. Dit kan gebeuren als gevolg van de toegevoegde suiker in commerciële yoghurt.

4. Melkallergieën &lactose-intolerantie

Lactose-intolerantie kan ook leiden tot acne. Lactose-intolerantie [3] leidt in principe tot indigestie en andere darmproblemen. Het veroorzaakt bacteriële onevenwichtigheden in de darm, ontstekingen en zelfs oxidatieve stress, wat resulteert in acne.

Hoe weet je of je lichaam zuivel accepteert of niet?

Als u lactose-intolerant bent, zou u niet in staat zijn om te digest de lactose in zuivelproducten volledig. Een lactose-intolerant persoon ervaart de tekenen en symptomen ervan binnen 30 minuten tot twee uur na het consumeren van een lactosebevattend voedingsproduct. De meest voorkomende tekenen en symptomen van lactose-intolerantie zijn maagkrampen, misselijkheid, braken, een opgeblazen gevoel, gas en diarree.

Als u vermoedt dat zuivelproducten uw acne veroorzaken of verergeren, is het tijd om het uit te zoeken. Dit zijn de stappen:

Stap – 1

Probeer slechts één type zuivelproduct tegelijk. Houd de hoeveelheid van uw verbruik bij, samen met de veranderingen in uw puistjes. Het doen van een zelfstudie over de consumptie van zuivelproducten en hoe uw puistjes reageren, kan u helpen een verband te vinden.

Stap – 2

Probeer zuivelproducten te elimineren tijdens puistjes en concentreer je op het resultaat. Let op of je uitbraak lijkt te verbeteren, sneller opklaart dan normaal, of dat er helemaal geen verandering is.

Stap – 3

U kunt zuivelproducten ook voor de lange termijn elimineren. Omdat acne de neiging heeft om te komen en te gaan, kan het lang duren om te bepalen of het helpt of niet.

Als u merkt dat huismiddeltjes niet werken voor uw acne, is het een goed idee om goed op uw zuivelconsumptie te letten om de boosdoener achter uw acne te vinden.

Meisje met acne op gezicht bezoekende dermatoloog

Welke melk veroorzaakt geen acne?

Als je een acnegevoelige huid hebt, moet je proberen erachter te komen of de melk die je consumeert het erger maakt. Als koemelk de boosdoener is, kunt u enkele alternatieven proberen, zoals:

1. Geitenmelk

  • Geitenmelk is een beter alternatief voor koemelk als:
  • Het bevat minder lactose (melksuiker). Vanwege de minimale hoeveelheid suiker veroorzaakt geitenmelk geen insulinepiek.
  • Geitenmelk is minder allergisch dan koemelk, omdat het 89% minder Alpha s1 Caseïne bevat, het primaire allergieveroorzakende eiwit.
  • De kleinere vetmoleculen zijn veel gemakkelijker te verteren en veroorzaken geen indigestie.
  • Geitenmelk is van nature gehomogeniseerd, waardoor het gemakkelijker te verteren is. Aan de andere kant is verpakte koemelk synthetisch gehomogeniseerd.
  • De enige zorg is echter dat geitenmelk ook hormonen bevat om de groei van babygeiten te beïnvloeden. Er is dus een kleine kans dat het acne veroorzaakt. Om uw melkconsumptie veiliger te maken, kunt u kiezen voor rauwe geitenmelk, die zelfs door acnepatiënten goed wordt verdragen.

2. Melk op basis van noten

Amandelmelk Op tafel

In plaats van dierlijke melk, kunt u kiezen voor niet-zuivelopties zoals amandel, cashewnoten of andere melk op basis van noten. Notenmelk kan een veel veiliger alternatief zijn voor koemelk. Het meest bekende voordeel van amandel- en notenmelk is dat het niet vol zit met talgproducerende hormonen.

Notenmelk bevat daarentegen antioxidanten en vitamine E die helpt om de vrije radicalen te verwijderen die rimpels veroorzaken. Amandelhoudende notenmelk is vooral goed voor de acnegevoelige huid, omdat amandel een rijke bron van gezonde vetten is. De ontstekingsremmende eigenschap van notenmelk kan u helpen de roodheid en ontsteking geassocieerd met acne te verminderen.

Esse Organic Skincare Tip:

Ga voor suikervrije amandelmelk. Overtollige suiker kan glycatie veroorzaken, wat leidt tot overproductie van talg, waardoor de waterbinding wordt beïnvloed. Dus, afgezien van het veroorzaken van acne, kan glycatie ervoor zorgen dat je huid er grijsachtig en minder veerkrachtig uitziet. Ongewenste donkere kringen kunnen zich ook rond je ogen vormen.

3. Kokosmelk

Kokosmelk is een ander niet-zuivelalternatief voor koemelk en een goede optie voor de acnegevoelige huid. Naast ontstekingsremmende eigenschappen is kokosmelk een rijke bron van huidzuiverende voedingsstoffen zoals magnesium (26% DV / kopje), kalium (142%) en selenium. Het is ook laag in suikergehalte en ontstekingsveroorzakende omega-6-vetzuren.

Wist je dat?

Kokosmelk is ook een geweldige bron van hoogwaardige verzadigde vetten. De vetten erin helpen om schadelijke bacteriën te elimineren en ontstekingen te verminderen.

Kokosnootmelk

Inpakken

De ontstekingsaandoening van acne is een gecompliceerde situatie om mee om te gaan. Maar wanneer u een oorzakelijk middel zoals zuivelproducten kunt identificeren, wordt het gemakkelijk om uw acne te beheersen en te genezen.

Resultaten van sommige studies en onderzoekswerk tonen aan dat zuivelproducten bij sommige mensen acne kunnen veroorzaken en het scenario kunnen verergeren. Maar de ervaring is niet voor iedereen hetzelfde. Het is goed om een dermatoloog te raadplegen als u een verband vindt tussen uw acne en zuivelinname.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen