Eieren zijn een populair ontbijtbestanddeel over de hele wereld, naast het feit dat ze vol zitten met vitamines, mineralen, hoogwaardige eiwitten en weinig calorieën. Maar kun je geloven dat zo’n fantastisch voedingsmiddel je huidvlekken daadwerkelijk kan verergeren?

Er is een wolk van twijfel over eieren als een acne-veroorzakend voedingsmiddel. Maar veroorzaken eieren eigenlijk acne, of is dit slechts een gerucht? Laten we eens kijken wat de componenten van een ei zijn en hoe ze je huid kunnen beïnvloeden.

Hoogtepunten:

 • Welke voedingsstoffen bevat een ei?
 • Hoe veroorzaakt ei acne?
 • Hoe te weten of eieren acne veroorzaken?
 • Voorzorgsmaatregelen om te nemen als eieren acne veroorzaken
 • Hoeveel hoeveelheid ei wordt aanbevolen?

Welke voedingsstoffen bevat een ei?

Samen met melk zijn eieren ook verrijkt met hoogwaardige eiwitten, verzadigde vetten, meerdere vitamines, mineralen zoals ijzer, carotenoïden en verschillende nuttige micro-elementen. Volgens het verslag van het Amerikaanse ministerie van Landbouw[1], een groot ei bevat:

 • Eiwit: 6.3g
 • Vitamine A: 80μg
 • Vitamine B2 (riboflavine): 0,229 mg
 • Vitamine B12 (cobalamine): 0,445 μg
 • Vitamine B5 (pantotheenzuur): 0,765 mg
 • Vitamine B-6: 0,085 mg
 • Vitamine E (alfa-tocoferol): 0,525 mg
 • Vitamine D (D2 + D3): 41 IE
 • Vitamine K (fyllochinon): 0,15 μg

kippeneieren op een houten tafel

Samen met eiwitten en bijna elke vitamine bevatten eieren ook variëteiten van mineralen, waaronder calcium, ijzer, kalium, fosfor, mangaan, koper, fluoride, selenium, enz., In kleine hoeveelheden. Een groot ei bevat ongeveer 72 – 75 Kcal energie, ca. 5 gram vet en verwaarloosbare hoeveelheden koolhydraten.

Eieren bevatten ook choline [2], wat een zeer belangrijke voedingsstof is voor de ontwikkeling van de hersenen. Ze hebben ook luteïne en zeaxanthine; antioxidanten die gunstig zijn bij het beschermen van je ogen [3]. Een ei is ook verrijkt met essentieel vetzuur, lecithine, dat werkt als een verzachtend middel.

De retinol [4] van een ei is op verschillende manieren zeer gunstig voor de menselijke huid. Evenzo kan de aanwezigheid van selenium uw lichaam beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.

Hoe veroorzaakt ei acne?

Sommige componenten van een ei kunnen onder bepaalde omstandigheden inderdaad acne veroorzaken. Hier zijn de belangrijkste redenen die bij sommige mensen tot acne leiden.

Tienermeisje met acneprobleem

1. Biotine als boosdoener

Sommige mensen geloven dat het rijke gehalte aan biotine in eieren de reden is achter het veroorzaken van acne. Biotine is een bekende component, die de goede gezondheid van je haar en huid beïnvloedt. In buitensporige proporties kan het echter schade veroorzaken.

Eieren bevatten biotine in grote hoeveelheden en het dekt een aanzienlijk deel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden (ADH’s). Overmatige hoeveelheden biotine kunnen de overmatige productie van keratine beïnvloeden, waardoor hyperkeratose ontstaat, wat uiteindelijk kan leiden tot vlekken.

2. Jodiumgehalte

Sommige mensen geven dit halogeen de schuld van het veroorzaken van acne. Het jodiumgehalte van een ei kan indirect acne veroorzaken. Maar dat gebeurt als bijwerking van een positieve fixatie op je lichaam. Verward? Gemiddeld bevat een ei 25 μg jodium. Deze hoeveelheid jodium is voldoende om een fluoridezuivering te activeren.

Fluoride is een giftig mineraal dat je lichaam niet gemakkelijk verlaat en zelfs kan leiden tot zits. Jodium kan fluoride uit het menselijk lichaam duwen. Terwijl de fluoride uit je systeem wordt verwijderd, verwijdert je lichaam het langs de dode huid, zweet of talg. Dit kan acne veroorzaken. Dus, terwijl het jodiumgehalte in eieren gunstig is, is het de fluoride in uw systeem die de acne tijdens de eliminatie veroorzaakt.

3. Aanwezigheid van overmatig progesteron

Progesteron in eieren kan een andere boosdoener zijn om zits uit te breken. Terwijl het menselijk lichaam progesteron zelf synthetiseert, kan het consumeren van extra hormonen in een regelmatig dieet de natuurlijke hormonale balans van je lichaam verstoren. Een abrupte verhoging van het progesterongehalte kan leiden tot vlekken.

Nogmaals, het resultaat kan van persoon tot persoon verschillen. Verschillende mensen hebben verschillende tolerantieniveaus en verschillende manieren van reactiviteit op bepaalde dingen. Als u medicijnen gebruikt zoals anticonceptiegeneesmiddelen met een hoog progesterongehalte (de Rx-versie van progesteron), kan overmatige consumptie van eieren leiden tot acne.

Je hebt misschien mensen jarenlang eieren zien eten zonder acneproblemen. Een mogelijke reden is het nemen van de juiste hoeveelheid eieren volgens de behoeften van uw lichaam. Het is dus beter om uw eierconsumptie bij te houden en de nodige veranderingen aan te brengen als u te maken krijgt met acneproblemen.

4. Overtollige albumine

Albumine is een soort eiwit dat je lever zelf synthetiseert. Het is een essentieel eiwit dat helpt om vitamines, hormonen en enzymen naar verschillende delen van het lichaam te brengen. Maar overconsumptie van extern albumine kan een tol eisen van uw spijsverteringsstelsel. Overtollig albumine kan dus niet afbreken en afzetten in uw lymfestelsel.

Eiwit is een rijke bron van albumine. Wanneer uw systeem er niet in slaagt om albumine af te breken, verstopt het het lymfestelsel en veroorzaakt het ontstekingen. Het kan ook leiden tot acne.

5. Leaky Gut Syndroom

Dit is een medische aandoening waarbij gifstoffen in je maag in je bloedbaan terechtkomen. Er zijn enkele bekende boosdoeners van dit gastro-intestinale probleem, zoals melkproducten, maïs, soja, gluten en, natuurlijk, eieren.

Samen met meerdere andere symptomen [5], ontstekingen in uw lichaam, huidproblemen zoals acne, huiduitslag of eczeem zijn vrij veel voorkomende uitingen van een lekkend darmsyndroom.

Hoe te weten of eieren acne veroorzaken?

De beste manier om te weten of eieren de reden zijn achter uw acne of een ontsteking, is om een maand lang te stoppen met het consumeren van eieren. Als eieren de trigger waren van uw zits of huiduitslag, zouden ze binnen 10-15 dagen na de eliminatie van eieren uit uw dieet verminderen.

Esse Organic Skincare Tip:

Voor de meest effectieve tests moet u ook ei-bevattende gebakken items vermijden. Als u bevestigt dat ei de boosdoener is achter uw huid, kunt u eieren volledig vermijden of proberen de eitolerantiecapaciteit van uw systeem te achterhalen.

Onthoud bij het vinden van je eitolerantiedrempel dat iedereen anders is en zijn eigen unieke drempel heeft. Langzame herintroductie kan een effectieve manier zijn om uw individuele drempel te vinden. Je kunt beginnen met één ei en een week wachten om te zien of er een zichtbaar effect is. Als eieren de reden zijn voor uw uitbraak, gebeurt dit binnen drie dagen na eierconsumptie.

Op deze manier kun je één keer per week beginnen met één ei. Omdat het doel is om te bepalen hoeveel ei je zonder enig probleem kunt consumeren, kun je het aantal eieren langzaam verhogen naarmate de dagen verstrijken en controleren. Het is echter raadzaam om te voorkomen dat u voedselproducten consumeert die ontstekingen veroorzaken.

Voorzorgsmaatregelen om te nemen als eieren acne veroorzaken

Als u eieren al hebt geïdentificeerd als uw acne-veroorzakende factor, maak je geen zorgen. Geef je huid de tijd om op natuurlijke wijze te genezen, of probeer wat huismiddeltjes om je huid te kalmeren. Verlaag ondertussen uw eiconsumptie om verdere irritatie te voorkomen. Een andere meer praktische optie is om onmiddellijk te stoppen met het consumeren van eieren en je acne de tijd te geven om te genezen. Vervolgens kunt u na een maand proberen eieren opnieuw in uw maaltijd te introduceren, zoals hierboven uitgelegd.

Notitie:

Als je al bent gestopt met het consumeren van eieren en nog steeds acneproblemen hebt, dan kan er iets anders zijn dat ontstekingen in je lichaam veroorzaakt. Het is beter om een dermatoloog te raadplegen om te helpen met uw acne zonder uzelf de goedheid van eieren te ontnemen.

Hoeveel hoeveelheid ei wordt aanbevolen?

Er is geen vaste of aanbevolen hoeveelheid ei consumptie. Elke persoon is uniek en iedereen heeft verschillende gezondheidstoestanden of eitolerantiecapaciteiten. Volgens een recente studie kan een gemiddeld gezond persoon tot zeven eieren per week consumeren. Een heel ei of twee eiwitten per dag kunnen deel uitmaken van een uitgebalanceerd dieet.

Wist je dat?

Wanneer u een fit lichaam heeft zonder gezondheidsproblemen of geen enkele vorm van huidproblemen of acne of andere bijwerkingen hebt gezien, kunt u maximaal drie eieren op een dag hebben.

Inpakken

Uw gewoonten van regelmatige inname van eieren kunnen van invloed zijn op uw acne-aandoening. Sommige componenten van eieren kunnen ontstekingen veroorzaken. Als u eieren als boosdoener tegenkomt, stop dan onmiddellijk met het consumeren van eieren en help uw huid te herstellen van acne-puistjes. Na een maand pauze kunt u proberen eieren opnieuw te introduceren en uw individuele eitolerantiecapaciteit te vinden. Zelfs na volledige eliminatie van eieren, als uw acneprobleem aanhoudt, aarzel dan niet om uw dermatoloog te raadplegen. Ken je huid goed om te begrijpen welke ingrediënten het beste bij je passen.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen