Houdt je krullende en kroeshaar je tegen om het trendy en gewenste kapsel gedaan te krijgen? Texturizers kunnen het antwoord bevatten.

Texturiseren zou je krullen verzachten zonder je haar volledig recht te trekken. Het zou de meerderheid van uw krullende haarproblemen binnen een korte periode oplossen. Maar ken je texturizer goed genoeg om het na te streven?

Hier is alles wat je moet weten voordat je voor een texturizer gaat!

Hoogtepunten:

  • Wat is een texturizer?
  • Wat doet een texturizer met natuurlijk haar?
  • Hoe gebruik je een texturizer?
  • Voors & nadelen van haartexturizers
  • Hoe getextureerd haar te onderhouden?
  • Hoe lang gaat een texturizer mee?
  • Hair Texturizer Vs Hair Relaxer

Wat is een texturizer?

Een texturizer is een chemische procedure om de textuur van je krullende en kroeshaar te ontspannen. Het verzacht je krullen om je een zachtere haartextuur te geven. Het is technisch gezien een milde versie van een relaxer. Maar terwijl een relaxer je krullen direct rechttrekt en je een compleet andere look geeft, maken texturizers alleen je natuurlijke krullen los om de textuur te verbeteren. Het is een permanent proces en blijft totdat je handmatig je haarlokken afhakt.

Wat doet een texturizer met natuurlijk haar?

Je haar bestaat voornamelijk uit eiwitten, waarvan Keratine een van de belangrijkste eiwitten is. Keratine bevat aminozuren en cysteïne die je haar zijn krullende textuur geven. [1] Texturizers werken door de structuur van deze eiwitten in je haar te veranderen.

Er zijn twee soorten texturizer-opties beschikbaar, een is lye texturizer en de andere is een no-lye texturizer. Loogtexturizer heeft natriumhydroxide, terwijl no-lye texturizer calciumhydroxide bevat dat de cysteïnebinding van je haar verbreekt om de natuurlijke krullen los te maken. [2]

Het is ook belangrijk om te onthouden dat texturizers je niets nieuws geven van je natuurlijke haartextuur. Het eindresultaat hangt altijd af van de oorspronkelijke textuur van je haar. Het zal bijvoorbeeld geen krullen creëren als je ze in de eerste plaats niet hebt.

Een texturizer werkt het beste voor S-vormige krullen en natuurlijk golvend haar. Maar als het gaat om Z-vormige krullen, kan het resultaat van persoon tot persoon verschillen. Texturizer is het meest populair voor grof zwart haar. De meeste mensen met zwart haar hebben de neiging om te gaan voor textuur om hun grove haarlokken te verzachten.

vrouw in haar badkamer die een verzorging op haar haar aanbrengt

Hoe gebruik je een texturizer?

1. Bereid je haar voor

Haar is een delicaat onderdeel van het lichaam en dus is het essentieel om te beginnen met het voorbereiden van je haar, lang voordat je daadwerkelijk een texturizer gebruikt. Zoals hierboven vermeld, bevat texturizer veel chemicaliën die direct of indirect van invloed zijn op je haar. Beperk het gebruik van agressieve producten op basis van chemicaliën en verwarmingstools op je haar gedurende een paar maanden voordat je texturiseert.

Probeer ook niet aan je hoofdhuid te krabben om elke vorm van infectie of irritatie te voorkomen. Het gebruik van texturizer op een gewonde hoofdhuid, kan de irritatie en infectie verhogen.

2. Bescherm je huid

Omdat texturizer een op chemicaliën gebaseerd proces is, zou het de neiging hebben om je hoofdhuid uit te drogen en je een chemische verbranding op je blootgestelde huid te geven. Experts raden aan om de huid te beschermen om een dergelijk scenario te voorkomen. Breng kokosolie aan op je hoofdhuid voordat je een texturizer gebruikt. Gebruik ook vaseline op uw nek en oor om chemische verbranding te voorkomen [3].

meisje bereidt een haarverf

3. De texturizer mengen

Texturizer kits die op de markt verkrijgbaar zijn, bevatten een textuurcrème, een activator, etherische olie, een neutralisatorshampoo [4] om het effect van chemicaliën en een hydraterend complex in evenwicht te brengen. Giet eerst de textuurcrème in een kom en voeg de activator toe (zie de hoeveelheid op instructie). Gebruik een houten stok of spatel om het mengsel goed te roeren. Zodra je het goed hebt gemengd, voeg je de essentiële olie toe volgens de instructies of je kunt de hele fles gebruiken als je extreem droog haar hebt. Roer het mengsel nogmaals door. Nu is uw texturizer absoluut klaar voor toepassing.

4. Toepassing

Om door te gaan met het aanbrengen, heb je een paar handschoenen, een kam en een borstel nodig om de crème aan te brengen. Draag beschermende handschoenen om chemische brandwonden te voorkomen. Deel je haar in kleine stukjes. Breng de crème aan met de kwast van de wortelpunt tot aan de randen. Zodra u een sectie hebt voltooid, klikt u deze vast om het snel en gemakkelijk te maken.

Zorg ervoor dat je de crème over je hele haar hebt aangebracht. Als je het moeilijk vindt om met een kwast aan te brengen, kun je ook je vingers gebruiken (over handschoenen). Als u moe bent bij één go, neem een kleine pauze en breng de crème opnieuw aan. Blijf aanbrengen totdat je klaar bent met het gebruik van het mengsel. Laat het 5 tot 10 minuten staan voor het beste resultaat.

5. Wassen &hydrateren

Spoel eerst de texturizer af met water en zorg ervoor dat je er geen sporen van hebt. Was je haar dan goed met de neutralisatorshampoo. Droog je haar met een handdoek en gebruik het hydraterende complexe haarmasker op je vochtige haar. Laat het conditionermasker een paar minuten zitten en was je haar opnieuw.

Voors & nadelen van haartexturizers

Pros

1. Haartexturizer biedt u binnen zeer korte tijd een zijdezachte, gladde en betere textuur.

2. Haartexturizer is minder duur en gemakkelijk uit te voeren.

3. Het geeft je een permanent effect, zelfs thuis.

4. Het stopt je haargroei niet.

5. Texturizer laat je haar wat langer lijken.

Tegens

1. Het eindresultaat verschilt van persoon tot persoon. Het hangt af van de natuurlijke haartextuur van het individu. Terwijl sommigen hun gewenste resultaat kunnen krijgen, kunnen anderen teleurgesteld raken.

2. Texturizers bevatten agressieve chemicaliën die kunnen leiden tot droogheid van het haar en irritatie van de hoofdhuid.

3. Je haarlokken kunnen zwakker worden door de agressieve chemicaliën.

4. Het kan de kleur van je haar enigszins veranderen.

Hoe getextureerd haar te onderhouden?

1. Ken je haar en krijg producten die echt bij je haartype passen. Neem indien nodig hulp in van professionals bij het kiezen van het juiste product. Na het textureren heb je producten van goede kwaliteit nodig om de haartextuur te behouden en gehydrateerd te houden.

2. Wrijving kan haarschade veroorzaken. Om wrijving te verminderen, wikkel je je haar met een douchemuts of sjaal als je slaapt. Het zou je haar beschermen tegen kroezen.

3. Spray water of gebruik serum tijdens het kammen van je haar. Dit zal helpen om je haarlokken te herstructureren.

4. Was je haar minstens twee keer per week met een shampoo en conditioner. Sla de conditionering niet over, want je haar zou veel hydratatie en hydratatie nodig hebben na het textureren.

5. Probeer een zachtere kam te gebruiken om je haar te borstelen.

6. Beperk het gebruik van verwarmingstools en stylingproducten om haarschade te voorkomen.

Hoe lang gaat een texturizer mee?

Texturiseren is een permanent proces. Als je er vanaf wilt, moet je wachten tot nieuw haar groeit of de oude krullen afhakken. Er is geen andere manier om de texturizer te dumpen.

Hair Texturizer Vs Hair Relaxer

Haartexturizer en haarrelaxer zijn vrijwel hetzelfde. Beide werken om je krullen los te maken. Er zijn echter een paar verschillen.

1. Rechttrekken:

Haartexturizers kunnen je haarkrullen niet volledig rechttrekken. Maar een haarontspanner kan je zeker langdurig steil haar geven.

2. Chemische formulering:

Relaxer is gemaakt van een sterke chemische formule. De meest voorkomende ingrediënten die in een haarrelaxer worden gebruikt, zijn natriumhydroxide, ammoniumthioglycolaat,[5] en natriumthioglycolaat. Een texturizer is echter een relatief lichte formulering in de natuur.

3. Bijwerkingen:

Haarverslapper heeft bijwerkingen zoals verzwakte haarlokken, haarbreuk, haaruitval etc. De bijwerkingen van haarverslappers zijn meer uitgesproken dan die van haartexturizers.

4. Gebruikstijd:

Haarverslappers moeten meestal voor een langere duur in het haar worden achtergelaten, terwijl haartexturizers voor een kortere periode worden gebruikt.

Inpakken

Getextureerd haar is het resultaat van een chemische stof die de eiwitstructuur van je haar afbreekt. Hoewel het proces van het textureren van je haar eenvoudig is, heeft het zijn voor- en nadelen. Ook als je denkt dat je getextureerde haar uiteindelijk je natuurlijke haartextuur zou worden, dan zul je teleurgesteld zijn. Textureren is echter een langdurig proces en duurt totdat je je haar knipt of de natuurlijke groei het texturizer-effect ontgroeit.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen