Een stijlvolle hair-do is belangrijk voor de meesten van ons voor een groot feest of evenement. Dankzij de snelgroeiende schoonheidsindustrie en de steeds toenemende eisen, sport je graag jaloerse sloten, zelfs op een dagelijkse basis, nietwaar? Dit is waar de haardichtheid in het spel komt.

We hebben een aantal natuurlijke en dermatologisch aanbevolen manieren opgesomd om je haardichtheid te verbeteren. Dus dik en volumineus haar is nu slechts een artikel verwijderd. Blijf scrollen.

Hoogtepunten:

  • Wat is haardichtheid?
  • Hoe kun je de dichtheid van je haar meten?
  • Wat veroorzaakt een lage haardichtheid?
  • Waarom is je haardichtheid belangrijk?
  • Hoe de haardichtheid te verhogen?
  • Kan het scheren van je haar de dichtheid verbeteren?

Wat is haardichtheid?

Haardichtheid verwijst naar het aantal haarlokken op je haar. Het wordt bepaald door hoe dicht je haarlokken bij elkaar liggen. Dit bepaalt op zijn beurt hoe dun of dik je haar eruit ziet. Haaruitval kan de dichtheid verminderen.

Sommige mensen verliezen hun haar als gevolg van genetica, terwijl medische aandoeningen in andere gevallen een rol spelen. Vaker wel dan niet hebben we echter de neiging om haarlokken te verliezen vanwege de producten die we gebruiken. Warmtestyling, het vastbinden van het haar en het wassen met heet water kan bijdragen aan de haaruitval. Dit vermindert de haardikte.

Hoe kun je de dichtheid van je haar meten?

1. Fototrichogram

Deze methode wordt gedaan door professionals die de kwantiteit en kwaliteit van uw haar beoordelen. Het is een snellere manier om de dichtheid van je haar te bepalen.

2. Hoofdhuid test

Als je je hoofdhuid kunt zien (tenzij je je haar scheidt), heb je misschien haar met een lage dichtheid. Als alles wat je ziet je haar en wortels zijn, heb je haar met een hoge dichtheid.

Wat veroorzaakt een lage haardichtheid?

1. Genen

Je genen spelen een grote rol bij het bepalen van de gezondheid en dichtheid van je haar. Als uw directe familieleden dun haar hebben, zult u het waarschijnlijk ook hebben.

2. Dieet

Hoewel er weinig bekend is over de relatie tussen een ongezond dieet en een lage haardichtheid, kan het handhaven van een dieet met veel vitamines en voedingsstoffen uw haarvolume verbeteren.

3. Medische aandoeningen

Bepaalde auto-immuunziekten en andere medische aandoeningen kunnen bijdragen aan haaruitval. Hierdoor kan je haar er minder volumineus uitzien dan voorheen.

4. Stress

Stress kan bijdragen aan haaruitval. Het kan reacties van het immuunsysteem veroorzaken die kunnen leiden tot haaruitval.

Waarom is je haardichtheid belangrijk?

De meesten van ons experimenteren graag met verschillende haarstijlen en meten wat het beste voor ons werkt. Als u uw haardichtheid kent, kunt u een beter begrip krijgen van de haarstijlen die bij u passen.

U kunt ook de juiste producten voor uw haar kiezen. Als je haar bijvoorbeeld dik is, kun je zware producten gebruiken, zoals leave-in conditioners. Als de dichtheid van je haar dun is, kun je lichtgewicht producten gebruiken die je haar niet verzwaren. Als je je bewust bent van je haardichtheid, kun je ook een bewuste poging doen om het volume terug te krijgen.

Hoe de haardichtheid te verhogen?

1. Natuurlijke methoden

A. Aloë Vera Gel

Aloë vera bezit ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen die de hoofdhuid schoon houden. Een gezonde hoofdhuid is essentieel om gezond haar te behouden. Aloë vera zit boordevol voedingsstoffen en kan je haarzakjes versterken, breuk voorkomen en de dichtheid verbeteren.

Hoe te gebruiken:

1. Masseer aloë vera gel in je hoofdhuid.

2. Laat het 1 uur intrekken.

3. Was af met koud water.

B. Fenegriek Zaad

Fenegriekzaden bevatten antioxidanten die vrije radicalen in het lichaam bestrijden. Vrije radicalen kunnen je haarzakjes verzwakken, wat leidt tot haaruitval en breuk.

Hoe te gebruiken:

1. Laat de zaden een nacht weken.

2. Maal ze tot een pasta.

3. Appel de pasta op de wortels van je haar. Laat het 1 uur intrekken.

4. Afwassen met koud water.

C. Uien- en honingpakket

Van uiensap wordt gezegd dat het effectief is in het verbeteren van de haartextuur.

Hoe te gebruiken:

1. Meng gelijke delen uiensap en honing.

2. Breng het aan op je hoofdhuid en laat het een uur intrekken.

3. Was af met koud water.

D. Olie Massage

Hoofdhuidmassages zijn niet alleen ontspannend, maar kunnen ook effectief zijn bij het versterken van je haarzakjes. Het regelmatig masseren van je hoofdhuid verhoogt de bloedtoevoer naar de follikels, promoting haargroei. Dit kan helpen om je haardichtheid te verhogen.

E. Dieet

Gezonde diëten die rijk zijn aan vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen kunnen helpen om je haardichtheid en textuur te verbeteren. Consumeer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D, vitamine B3 en B6, antioxidanten, foliumzuur en zink voor een betere gezondheid van het haar.

Voedingsmiddelen rijk aan vitamine D

Voedingsmiddelen rijk aan vitamine B3

Eieren

Vette vis

Kaas

Levertraan

Kip

Groene erwten

Avocado’s

Vis

Voedingsmiddelen rijk aan antioxidanten

Voedingsmiddelen rijk aan vitamine B6

Watermeloen

Papaja

Groente

Tomaten

Vis

Vruchten

Groente

Gevogelte

2. Gebruik producten die je haarvolume verbeteren

Bepaalde producten zoals hairextensions en heat styling laten je haar er volumineus uitzien. Deze producten kun je gebruiken voordat je naar buiten stapt voor een groot evenement. U kunt met uw kapper en zelfs uw arts praten over de producten die worden aanbevolen voor uw haartype. Vraag ook uw arts hoe vaak u deze producten moet gebruiken.

3. Prp

Bloedplaatjesrijk plasma of PRP is een methode om het volume van je haar te verhogen. Het proces omvat de extractie van het bloed van de patiënt en het verrijken van de bloedplaatjes. Nadat de bloedplaatjes zijn verrijkt, wordt het bloed opnieuw geïnjecteerd in de hoofdhuid van de patiënt om de haargroei te bevorderen.

4. Minoxidil

Dermatologen over de hele wereld wenden zich tot minoxidil om patiënten te helpen hun haar opnieuw te laten groeien. Minoxidil is al geruime tijd een populaire methode om haaruitval te behandelen. Een 2-5 procent oplossing kan door uw arts op uw hoofdhuid worden aangebracht.

Notitie:

Zorg ervoor dat u dit proces onder strikt toezicht van uw arts ondergaat.

Kan het scheren van je haar de dichtheid verbeteren?

Vrouw scheert haar

Nou, sta me toe om je bubbel daar te laten barsten – nee, het scheren van je haar zal de dichtheid niet verhogen. Niet alleen dat, scheren zal niet eens de groei van verloren haar bevorderen.

Korter haar heeft altijd de neiging om volumineuzer te lijken dan langer haar. Dat is gewoon een trucje van de handel, om je haar dikker en dichter te laten lijken. Nieuwer haar is echter altijd gezonder omdat het niet is blootgesteld aan milieu-agressors. Hierdoor kan het er zachter en gezonder uitzien.

Inpakken

Haardichtheid is niets anders dan hoe dik je haar is. Natuurlijke remedies zoals aloë vera-gel en fenegriekzaden kunnen de haargroei bevorderen en je haardichtheid verbeteren. U kunt ook met uw arts praten over de verschillende opties op kantoor die beschikbaar zijn om de dichtheid van uw haar te vergroten.

Begin met het kennen van je huid