Het handdoekdrogen van je haar na een douche kan geweldig aanvoelen. Als u echter niet voorzichtig bent, kunt u uw haar ernstig beschadigen en verzwakte lokken laten rafelen of breken.

Hoe belangrijk het ook is om je haar schoon te houden, het is net zo belangrijk om te weten hoe je je drenknijpen kunt drogen. Zodra je je haar de juiste verzorging onder de douche hebt gegeven, is het de moeite waard om enkele technieken te onderzoeken om je haar correct te drogen.

In dit artikel kijken we naar eenvoudige manieren om je haar op de juiste manier te drogen, zodat je afscheid kunt nemen van ongewenste kroezen, scheuren en breuk. Lees verder om erachter te komen hoe je je haar het beste kunt drogen voor een moeiteloos mooie look.

Hoogtepunten:

  • Wat is handdoekdrogen?
  • Is handdoekdroog je haar goed of slecht?
  • Hoe droog je je haar met een handdoek zonder het te beschadigen?
  • Voordelen van handdoekdroog haar
  • Welke handdoek is het beste voor het drogen van haar?

Wat is handdoekdrogen?

Wanneer je je haar handdoekdroogt, gebruik je een handdoek of ander absorberend materiaal zoals een zacht t-shirt om vocht uit je haar op te nemen. Deze kleine stap helpt de tijd te verkorten die nodig is om je haar aan de lucht te drogen.

Is handdoekdroog je haar goed of slecht?

Er is een goede en foute manier om je haar handdoekdroog te maken.

Wanneer je haar nat is, is het in zijn meest fragiele staat. Op dit punt kan het krachtig wrijven met een handdoek langdurige haarschade veroorzaken en ervoor zorgen dat je haar uitvalt. Overmatig wrijven met een handdoek kan ook leiden tot grote kroezen.

Als je echter zachtaardig bent, de juiste soort handdoek gebruikt en een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen neemt, zal je haar je later dankbaar zijn.

Hoe droog je je haar met een handdoek zonder het te beschadigen?

Handdoekdrogen kan nuttig zijn als je weet hoe je het goed moet doen. Het enige wat je nodig hebt is een zachte microvezel haardoek. Vergeet niet dat gewone handdoeken ruw en natuurlijk zijn en de neiging hebben om het haar slecht te verwarren.

Zodra je klaar bent met het wassen van je haar, knijp je voorzichtig overtollig water uit, beginnend bij de hoofdhuid en bewegend naar de uiteinden. Je haar zal nog steeds vochtig zijn, maar het mag niet druipnat zijn. Verzamel vervolgens een deel van je haar en dep het voorzichtig met een handdoek.

De truc is om nooit over je haar te wrijven, maar er zachtjes in te knijpen.

Zodra je klaar bent met het drogen van alle delen van je haar, kun je het proces nogmaals herhalen. Dit is geen verplichte stap, maar als je lang haar hebt of als je vindt dat je haar nog steeds niet droog genoeg is, wil je deze stap misschien herhalen.

Vrouw die haar droogt met handdoek

Als je dik, lang, krullend haar hebt dat lang vasthoudt aan het water, kun je de ‘wrapping your hair’-techniek proberen om je haar te drogen. Deze techniek vereist een grotere handdoek dan vlekken – het moet zacht en groot genoeg zijn om je haar te wikkelen.

Wanneer je klaar bent met het wassen van je haar, knijp je voorzichtig overtollig water eruit. Buig vervolgens voorover en draai je haar naar voren, zodat het recht naar beneden hangt. Leg een handdoek over je haar, zodat de onderkant van het haar en de handdoek in lijn zijn. Draai de handdoek door zo dicht mogelijk bij je voorhoofd te beginnen. Draai het uiteinde van de draaiing bovenop je hoofd.

Je kunt je haar ongeveer 20 minuten in de wrap laten zitten.

Zorg er ook voor dat al je haar in dezelfde richting hangt voordat je je inpakt. Pas op dat je de handdoek niet heel hard draait. Dit kan stress veroorzaken en aan je haar trekken, wat leidt tot breuk.

Vrouw witte handdoek op hoofd

Notitie:

Wrijf of draai je haar niet te hard, want dit kan onherstelbare schade aan je haar veroorzaken. Verdeel je haar in kleine stukjes en knijp er zachtjes in.

Voordelen van handdoekdroog haar

Als het goed wordt gedaan, zijn er talloze voordelen van het handdoekdrogen van je haar. Enkele van de belangrijkste zijn de volgende:

1. Wanneer u een föhn gebruikt, wordt uw haar blootgesteld aan hitte. Overmatige hitte kan je haar pluizig maken en beschadigen. Handdoekdrogen voorkomt dat je haar wordt blootgesteld aan extreme hitte.

2. Wanneer u een handdoek gebruikt, hoeft u geen product aan te brengen om uw haar veilig te drogen. Stylingproducten en hittebeschermende middelen hopen zich vaak op en bouwen zich op op je hoofdhuid, wat leidt tot andere haar- en hoofdhuidproblemen. Dit gebeurt niet wanneer je een handdoek gebruikt voor het drogen van haar.

3. Er is weinig of geen wrijving wanneer je je haar droogt met een handdoek (je moet je haar natuurlijk niet wrijven met de handdoek). Hoe minder wrijving, hoe beter het is voor de gezondheid van je haar.

Welke handdoek is het beste voor het drogen van haar?

Een microvezel handdoek is de beste optie om je haar te drogen. Microvezels zijn honderd keer fijner dan mensenhaar, dus ze zijn kan veel fijne vezels bevatten, waardoor de handdoek een groot oppervlak heeft om vocht op te nemen.

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een microvezel handdoek is het gebrek aan wrijving veroorzaakt. Omdat het niet nodig is om over het haar te wrijven om water te absorberen, wordt er minder spanning en wrijving op je haar uitgeoefend.

Microvezel handdoeken gaan ook langer mee en bieden een betere prijs-kwaliteitverhouding. U zult geen spoor van vezels of pluisjes op uw haar merken, in tegenstelling tot katoenen handdoeken, wanneer u uw haar droogt met een microvezeldoek.

Deze handdoeken absorberen beter dan katoenen handdoeken, zodat u het haardroogproces kunt versnellen en veel tijd kunt besparen.

Inpakken

De absoluut beste manier om je haar te drogen zonder het te beschadigen, is door een combinatie van handdoekdrogen en drogen aan de lucht te gebruiken.

Het gebruik van de juiste haarproducten, zoals een voedende leave-in conditioner of serum, kan ook helpen om de gezondheid van je haar te behouden.

Wanneer het tijd is om je haar met een handdoek te drogen, zorg er dan voor dat je deze bovenstaande tips en trucs opvolgt. Het zal je niet alleen helpen je haar te drogen zonder schade, maar zal ook helpen om kroezen te bestrijden en de haaruitval onder controle te houden.

Begin met het kennen van je huid