Ben je verveeld met je gewone getrimde of gladgeschoren look? Het is tijd om je look op te fleuren door je baard te laten groeien.

Velen van jullie zouden het idee geweldig vinden, maar weten misschien niet hoe je het moet doen, vooral als je je baard voor de eerste keer laat groeien.

Om u het gedoe te besparen, brengen we u een stapsgewijze handleiding die u alles vertelt over het kweken, onderhouden en stylen van uw baard.

Laten we beginnen.

Hoogtepunten:

  • Hoe laat je voor het eerst een baard groeien?
  • Hoe baard voor de eerste keer te trimmen?
  • Hoe onderhoud je je baard?
  • Redenen die je baardgroei vertragen
  • Hoe lang duurt het om een baard te laten groeien?
  • Wanneer moet je je baard trimmen?
  • Tips om je baard sneller te laten groeien

Hoe laat je voor het eerst een baard groeien?

Stap 1 Bereid je gezicht voor

Het laten groeien van je baard zal ervoor zorgen dat je gezicht veel veranderingen doormaakt. Je gezicht er dus van tevoren op voorbereiden is een must. Bepaal de look waar je voor wilt gaan en begin met het voorbereiden van je clean-shave gezicht. In de eerste week of twee vind je het misschien extreem verleidelijk om je baard te trimmen, omdat het een ongewone uitstraling zou hebben. Maar je moet door de fase heen en geduldig wachten tot je baard groeit. Veel mannen klagen over jeuk in het gezicht in deze periode. Als u jeuk en irritatie ervaart, probeer dan baardolie te gebruiken voor verlichting. Deze fase zou ongeveer 7 dagen duren. Je zult merken dat je aan het einde van de week stoppels kweekt.

Stap 2 Je baard observeren

In de tweede week moet je het groeipatroon van je baard consequent observeren. Het zal je helpen de vorm van je baard te achterhalen. Niet elk deel van je baard zal in een vergelijkbaar tempo groeien. U kunt een dikkere of dunnere dichtheid over uw gezicht opmerken. Je moet je baard in de gaten houden om te observeren welk deel groei mist. U kunt baardgroeiolie aanbrengen om de groei van het gebied waar de baarddichtheid dunner is te stimuleren. Ook kan het jeukgevoel in deze fase zelfs aanhouden. Je kunt dus nog steeds baardolie gebruiken. Maar maak je geen zorgen, want het is slechts een tijdelijke situatie. De observatieperiodes duren minimaal 2 weken.

Stap 3 Verzorgingssessie

De meeste mannen overwegen niet om hun gezicht schoon te maken, afgezien van scheren. Maar dat kan je droom om een baard te laten groeien schaden. Verzorging is het meest essentiële onderdeel dat je niet kunt overslaan of uitstellen. Deze fase zou nog 2 weken duren. Je moet je gezicht elke dag wassen om je te ontdoen van vervuiling of productopbouw die je huidporiën blokkeert. Je huidporiën zouden verstopt zijn en je kunt anders acne ontwikkelen. Ook is dit de periode waarin je op zoek gaat naar fragmentarische delen van je baard. Je kunt de fragmentarische gebieden schoonmaken met een scheermes, maar knip de lengte van je baard niet in.

Stap 4 Begrijp je gezicht

Het begrijpen van je gezicht is belangrijk. Voordat je een vorm en stijl voor je baard kiest, analyseer je eerst je gezicht om te zien welke vorm en stijl bij jouw gezichtstype past. Tegen die tijd ga je de tweede maand van je baardgroeimissie in.

Stap 5 Vorm & Stijl Gezicht

Vanaf de tweede maand zou je werkelijke groei zien. Nu is het tijd om de vorm en stijl van je baard te kiezen. In dit stadium moeten de lege plekken van je baard gevuld zijn met haar en moet je de richting van je haargroei hebben begrepen. Zoek op internet of in tijdschriften om een coole vorm en stijl voor je baard te kiezen. Neem de tijd om te beslissen en trim de baard volgens uw vormkeuze.

kapper met schaar scheert baardman

Hoe baard voor de eerste keer te trimmen?

1. Kies ervoor om je baard te trimmen wanneer je een groei ziet en je hem een vorm wilt geven.

2. Gebruik een elektrische trimmer om snel en gemakkelijk het gewenste resultaat te krijgen.

3. Knip de randen van het haar af om een verzorgde look te krijgen.

4. Concentreer je op de jukbeenderen en de onderste nek wanneer je je baard trimt om de fragmentarische gebieden schoon te maken.

5. Het niet trimmen van je baard kan leiden tot problemen zoals roos en gespleten haarpunten.

Hoe onderhoud je je baard?

1. Was je baard regelmatig om te voorkomen dat zweet, overtollige olie, vuil en productophoping zich erin ophopen.

2. Gebruik een baardshampoo om je baard schoon te maken. Breng daarna een conditioner aan om je baard gehydrateerd te houden.

3. Houd je baard gehydrateerd en geconditioneerd. Gebruik een baardolie om het gehydrateerd te houden, jeuk te voorkomen en de gezondheid van de follikel te behouden.

4. Scrub je gezicht zodat de haarzakjes niet verstopt raken met vuil en dode huidcellen.

5. Gebruik een kwaliteitskam voor je baard zodat deze niet in de knoop raakt.

6. Trim je baard wanneer dat nodig is om de vorm te behouden.

7. Eet gezond, beweeg regelmatig en oefen gezonde levensstijlroutines om een gezonde baard te laten groeien.

Redenen die je baardgroei vertragen

1.Genetica

Je stamboom beïnvloedt veel fysieke eigenschappen in jou. De groei van gezichtshaar is er een van. Uw genetica kan uw haartextuur en -groei bepalen. Veel mensen worden al op zeer jonge leeftijd kaal vanwege dezelfde genetische familietrek.[1] Niet veel gezichtshaar laten groeien kan ook een genetische overerving zijn.

2. Waardigheid

Net als genetica is je etniciteit of afkomst van belang voor je fysieke uiterlijk.[2] Er zijn maar weinig rassen zoals de Middellandse Zee die de neiging hebben om dikker gezichtshaar te hebben, terwijl als je naar Chinese mannen kijkt, ze gezichtshaargroei missen.

3. Leeftijd

Gezichtshaargroei begint rond de leeftijd van 18 jaar. Maar het is niet voor elke man hetzelfde. Veel jonge jongens krijgen op zeer jonge leeftijd een volledige groei van gezichtshaar en velen kunnen tijd nodig hebben tot de leeftijd van 30 om een volle baard te laten groeien.

4. Hormonen

Testosteron is de reden voor gezichtshaargroei bij mannen. Als u een laag niveau van testosteronproductie heeft, kunt u het moeilijk vinden om een baard te laten groeien. Evenzo kunnen degenen die een overmatige hoeveelheid testosteronsecretie hebben, een verhoogde groei gezichts- of lichaamshaar hebben. [3]

5. Onjuiste eetgewoonten

Goed eten en de juiste calorieën innemen zijn essentieel als het gaat om het laten groeien van je baard. Als u niet de aanbevolen hoeveelheid calorieën, vitamines of waarschijnlijk geen voedzaam dieet volgt, zou dit misschien van invloed zijn op uw baardgroeiproces.

Hoe lang duurt het om een baard te laten groeien?

Als je een volle baard wilt laten groeien, duurt het ongeveer 2 tot 4 maanden. Gezichtshaar groeit elke 24 uur tussen de 0,3 en 0,5 millimeter. Dit betekent dat je baard elke maand tussen een derde en een halve centimeter groeit.

kapper schildert baard en snor in zwarte kleur van hipsterman in kapperszaak

Wanneer moet je je baard trimmen?

Als je je baard voor de eerste keer laat groeien, is het doel van het trimmen gewoon om de vorm ervan te bepalen. Dus, een maand of zo vanaf het moment dat je begint met het laten groeien van je baard zou ideaal zijn om het een goede vorm te geven.

Tips om je baard sneller te laten groeien

1. Dieet

Uw regelmatige voedselinname is een grote factor die uw testosteronniveau verhoogt. Obesitas verlaagt het testosteronniveau en vertraagt zo de baardgroei. [4] Daarom is een gezond dieet een belangrijk onderdeel van je leven om op gewicht te blijven. Voeg volkoren koolhydraatvoedsel, magere eiwitten, gezond vet, ijzer, zink, vitamine A, B, C en E toe aan uw normale dieet.

2. Oefening

Er zijn twee grote voordelen die regelmatig sporten biedt om je gezichtshaargroei te stimuleren. Oefening stimuleert je testosteronproductie tijdelijk en stimuleert ook de groei van de haarzakjes. Experts zeggen dat het testosteronniveau fluctueert bij jonge mannen. [5] Stel dus geen bepaalde tijd vast voor je training, maar probeer op verschillende momenten van de dag te trainen, afhankelijk van je schema.

3. Slaap

Het krijgen van voldoende slaap heeft een grote invloed op je gezondheid. Het ontbreken van een goede slaap kan echter het natuurlijke proces van uw lichaam belemmeren, dat ook onvoldoende hoeveelheden testosteronproductie omvat. Krijg elke dag 8 uur slaap om een goede slaapcyclus te behouden.

4. Verzorging

Verzorging is een van de belangrijkste factoren achter het laten groeien van je baard. Als je wilt dat je gezichtshaar sneller groeit, heb je het nodig om gezond te zijn. Het kweken van een gezonde baard vergt veel inspanning. Wassen, hydrateren, baardgroeiolie gebruiken om de groei te stimuleren, valt onder het verzorgingsgedeelte. Koop een verzorgingsset voor je baard om het werk nog gemakkelijker te maken.

Inpakken

Het voor het eerst laten groeien van je baard vereist tijd, geduld en uiterste zorg. Maar voordat je besluit om je baard te laten groeien, moet je ervoor zorgen dat je alle knowhow leert. Begin met het maken van een plan en het voorbereiden van je gezicht. Bepaal de vorm en stijl waarmee je met je baard wilt pronken en volg vervolgens alle noodzakelijke stappen. Vergeet niet om een voedzaam dieet te eten, regelmatig te bewegen en gezonde levensstijlroutines te oefenen om je baardgroei te stimuleren. Het belangrijkste is dat je voor je huid zorgt.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen