We willen allemaal pronken met een gezonde en mooie huid. Is het niet? Een mooie, stralende huid is een weerspiegeling van een goede gezondheid. Dit kan worden bereikt met de juiste levensstijlpraktijken en huidverzorgingsgewoonten.

Ons team van dermatologen heeft een paar manieren samengesteld om een gezonde en stralende huid te krijgen. Scroll naar beneden om meer over hen te weten te komen!

Wat expert zegt

“Chemische exfolianten verbreken de bindingen tussen de keratinocyten en helpen bij het verminderen van de opbouw van keratinocyten. Dit leidt tot het verminderen van de opbouw van melanine, waardoor je een stralende huid krijgt.”

Dr. Harish Koutam, hoofd dermatoloog, Esse Organic Skincare

Hoogtepunten:

 • Huidverzorging Routine
 • Buig je spieren
 • Eet goed en gezond
 • Home Remedies voor een stralende huid
 • Blijf gehydrateerd
 • Goede slaap
 • Stoppen met roken en alcohol
 • Verkort uw douche

Huidverzorging Routine

Een stralende huid heeft een gladde textuur en is daarom in staat om licht te reflecteren om je gezicht een gloed te geven.

Volg om te beginnen een huidverzorgingsroutine met producten die bij je huid passen [1]. Probeer agressieve chemicaliën, sulfaten, parabenen, ftalaten, kleurstoffen en geurstoffen te vermijden.

Laag je huid, beginnend met het lichtste product en eindigend met het dikste. Verwijder al je make-up voordat je aan het einde van een dag indommelt. Hier is een ideale huidverzorgingsroutine:

A. Reinig twee keer per dag

Een piepende schone huid is de eerste stap in elke huidverzorgingsroutine voor een stralende huid [2]. Reiniging helpt je huid om vuil, overtollige olie, make-upresten en dode huidcellen af te weren. Het bereidt je huid ook voor op de resterende stappen in je huidverzorgingsroutine.

Neem reiniging op als onderdeel van je ochtend- en nachtverzorgingsritueel. Beperk het tot twee keer per dag, omdat te veel reinigen essentiële oliën van je huid kan verwijderen en de natuurlijke pH van je huid kan verstoren.

B. Exfolieer je huid één keer per week

Onze huid maakt dode huidcellen aan in de huidlaag. Deze bewegen naar de oppervlakte en werpen af. Naarmate we ouder worden, wordt het afstoten van deze dode huidcellen een taak voor de huid. Ze werpen niet op eigen houtje en vereisen onze tussenkomst.

Exfoliatie is een proces dat je helpt om van de dode huidcellen af te komen. Ze zijn er in chemische, fysische en enzymatische vormen [3]. Gebruik eenmaal per week een gezichtsscrub om de dode huidcellen weg te spoelen.

Dr. Harish Koutam, hoofd dermatoloog bij Esse Organic Skincare zegt: “Chemische exfolianten kunnen u helpen de textuur van uw huid en het uiterlijk ervan te verbeteren. Ze verbreken de bindingen tussen de keratinocyten en helpen bij het verminderen van de opbouw van keratinocyten, dit leidt tot het verminderen van de opbouw van melanine, waardoor je een stralende huid krijgt. “

C. Gebruik een toner

Reinigen en scrubben kan je huid een verstoorde pH geven. De natuurlijke pH van je huid is ongeveer 5-6 (licht zuur). Reinigingsmiddelen en scrubs hebben de neiging om het licht alkalisch te maken.

Toner is een huidverzorgingsproduct gericht op het in evenwicht brengen van de pH van je huid. Toners die op de markt verkrijgbaar zijn, bevatten verzachtende ingrediënten zoals komkommer en aloë vera.

D. Los huidproblemen aan met behulp van een actieve

Huidproblemen zoals acne, donkere vlekken, bruin, fijne lijntjes, enz. zijn de grootste belemmering voor een stralende huid. Pak uw huidproblemen aan met serums die actieve ingrediënten bevatten.

Serums bevatten krachtige ingrediënten die gericht zijn op uw huidprobleem. Er zijn verschillende serums op de markt, variërend van anti-aging serum tot dark spot control serum en acne reduction serum. Dus wat is je volgende keuze?

E. Hydrateer twee keer per dag

Voelt het hydrateren van je huid als een karwei? Denk nog eens goed na! Gebrek aan hydratatie kan een extreem droge of extreem vette huid veroorzaken. Beide kunnen een verscheidenheid aan huidproblemen veroorzaken, waaronder acne.

Het hydrateren van je huid helpt bij het herstellen van de barrière van je huid en voorkomt waterverlies [4]. Bovendien biedt hydratatie je huid een lichte glans. Ze zijn er in verschillende vormen zoals crèmes, lotions, gels en serums die geschikt zijn voor verschillende huidtypes.

F. Breng een zonnebrandcrème aan

Zonnebrandcrème beschermt je huid tegen de harde zonnestralen. Langdurige blootstelling aan de zon kan leiden tot dofheid, donkere vlekken, gebruinde huid, fijne lijntjes, rimpels en in sommige gevallen zelfs kanker. UV-stralen hebben het vermogen om te knoeien met de gladde textuur van je huid en kunnen de gloed uit je huid zuigen.

Dr. Harish Koutam, hoofd dermatoloog bij Esse Organic Skincare, raadt aan om het hele jaar door breedspectrum zonnebrandcrème te dragen, ongeacht het seizoen.

Buig je spieren

Jogeen, sportschool, Zumba, aerobics… wat je ook interesseert, ga er gewoon voor. Oefening helpt je het uit te zweten en maakt gifstoffen vrij uit je lichaam en huid. Er is ook een verbeterde bloedcirculatie. Wat volgt is een gezondere en stralende huid. Zorg ervoor dat je je gezicht reinigt of neem een douche na de training.

Stress is een van de oorzaken van veel huidproblemen. Stress kan leiden tot puistjes, fijne lijntjes en rimpels. Houd stress op afstand door meditatie en mindfulness te beoefenen.

Eet goed en gezond

Denk aan het goede oude gezegde dat luidt: ‘je bent wat je eet’. Dit is absoluut waar en zal logisch zijn zodra u overschakelt naar een gezond dieet. Als je vers en gezond voedsel eet, zal je huid hetzelfde beantwoorden en de gloed bieden die je nodig hebt[5]. Sommige van de voedingsmiddelen voor een stralende huid zijn:

 • Tomaten
 • Broccoli
 • Walnoten
 • Avocado’s
 • Bessen
 • Groente
 • Vis
 • Citroen
 • Sinaasappelen
 • Zoete aardappelen

Home Remedies voor een stralende huid

Je keuken heeft veel ingrediënten die de schoonheid van je huid kunnen herstellen en een stralende huid kunnen bieden. Hoewel deze huismiddeltjes niet wetenschappelijk bewezen zijn, worden ze al heel lang door mensen gebruikt om een stralende huid te bereiken.

A. Rauwe melk

Meng rauwe melk met rozenwater en breng het gelijkmatig aan op het gezicht. Na 15 minuten afwassen met lauw water.

B. Besan

Meng besan (gram bloem), kurkuma, citroen en wrongel tot een dikke pasta. Breng het aan op het gezicht en was het na 20 minuten af.

C. Citroen

Citroen kan worden gebruikt in combinatie met honing, suiker of koffiepoeder om te helpen bij het exfoliëren van de huid.

D. Aardappel

Meng aardappelsap met honing en breng het aan op je gezicht. Was het na 15 minuten af.

E. Aloë vera

Je kunt aloë vera gel alleen of in combinatie met honing of citroen gebruiken om direct een stralende huid te krijgen.

F. Kurkuma

Maak een gladde pasta door een halve theelepel kurkumapoeder en een kopje gram bloem te mengen en een paar druppels rozenwater toe te voegen. Breng het aan op je gezicht en hals en laat het zitten tot het droogt. Later afspoelen met koud water.

G. Honing

Je kunt honing direct op je gezicht en hals aanbrengen, mits het vochtig is. Masseer het een paar minuten en nadat het goed door de huid is opgenomen, was je het met lauw water.

Blijf gehydrateerd

Je hebt het een miljoen keer gehoord. Maar we willen het belang van drinkwater herhalen. Water vormt de crux van de natuurlijke barrière van je huid. Wanneer er waterverlies is van deze barrière, is je huid gevoelig voor schade.

Drink elke dag 2-3 liter water en kijk wat wonderen het met je huid kan doen. Je huid gloeit niet alleen, maar is ook zacht en soepel omdat het gehydrateerd is.

Goede slaap

Voldoende slaap helpt bij celvernieuwing en exfoliatie. Vergeet niet om 7-8 uur goede slaap te krijgen voor een stralende huid. Gebrek aan slaap kan leiden tot gezwollen ogen en donkere kringen.

Collageen is een huideiwit dat de huid zijn kracht geeft. Wanneer je voldoende slaap krijgt, wordt de collageenproductie gestimuleerd. Hierdoor ziet je huid er jonger en mollig uit.

Stoppen met roken en alcohol

Tabak versnelt het natuurlijke verouderingsproces, waardoor je er ouder uitziet. Alcohol vernietigt de toevoer van vitamine A naar je bloedbaan. Vitamine A is belangrijk bij collageenstimulatie, wat nodig is voor de kracht van de huid. Bij afwezigheid van vitamine A heeft de huid de neiging om sneller te verouderen.

Wist je dat sigarettenrook 7000 chemicaliën bevat en dat sommige kankerverwekkende stoffen zijn (kankerverwekkend)? Roken is ook gekoppeld aan psoriasis, een huidaandoening die resulteert in een rode, droge en fragmentarische huid, een ongelijkmatige huidskleur, verkleurde nagels en vlekken.

Klik hier om meer te bekijken! Alles over Shirodhara

Verkort uw douche

Warmte en stoom kunnen je huidporiën helpen open te gaan en zo de gifstoffen eruit te laten spoelen. Als u echter meer dan een paar minuten per keer heet water op uw huid gebruikt, verwijdert u olie van uw huid, wat resulteert in een droge, dof uitziende huid. Doe een bewuste poging om de blootstelling van je huid aan heet water te beperken.

Inpakken

Nu weet je dat je niet geboren hoeft te worden met een stralende huid. Alle bovenstaande stappen wanneer ze regelmatig worden gevolgd, kunnen je dichter bij je droom van een stralende huid brengen. Heb je nog meer toe te voegen? Voel je vrij om ze in de comments sectie te plaatsen.

Begin met het kennen van je huid

Verwijzingen